Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (34)
Raspunsuri - Pagina 17
Alinutzaa spune:
Buna seara
In primul rand vreau sa spun ca sunt ingrozita de ce tratemente aplica unii medici. Brrrrrrr
madamar am primit dispozitivele de la Medela in seara asta si le-am si tinut cam o ora. Nu ma pronunt inca, va zic cu siguranta peste cateva zile.
Nu stiu cum a facut fii-miu ca in timp ce aveam smecheriile alea pe mine, ne jucam si din greseala m-a atins. A simtit el ca ceva nu e in regula, a venit si a pus mana din nou si l-a busit un raaaaaaaas si a inceput sa strig "tzitzi tzitzi" si radea. Ce-o fi fost in capul lui oare???
Pompa eu am Avent manuala, am dat la vremea respectiva, adica in 2007, 200 Ron pe ea. Pentru mine a fost ok, mi-am facut treaba cu ea.
Da, este bine de folosit pompa inainte de alaptat, dar doar daca sanul este foarte angorjat, situatie in care exista riscul ca bebe sa nu poata apuca sanul cum trebuie. Urmarea acestei situatii - bebe nu trage bine, nu curge lapticul cum trebuie, ragade, etc. Daca sanul nu este angorjat atunci nu e nevoie de pompa. Eu am spus-o si repet: inainte de nastere am studiat problema si piata si m-am hotarat la un anume model de pompa, pompa am cumparat-o abia dupa ce l-am nascut pe Tudor, atunci cand a aparut si nevoie de pompa. Si asta este sfatul pe care l-as da oricarei viitoare mamici.
La capitolul ceai/apa cu cana la sugar aici sunt doua probleme diferite:
1. daca i se da copilului biberonul, el va descoperi foarte repede ca papa bun curge mai usor din biberon decat de la tzitzi si, asa cum este si normal, va dezvolta o preferinta pentru biberon. In acest caz scade lactatia pana la disparitie. In spital, asistentele mai hranesc bebeii si cu seringa.
2. apa si ceaiul in alimentatia sugarului alimentat doar cu lapte matern nu au ce cauta. Laptele de mama tine si de foame si de sete. Sugarul hranit cu lapte matern este recomandat a fi diversificat incepand cu varsta de 6 luni. O data cu diversificarea i se poate suplimenta copilului aportul de lichide cu ce crede fiecare mama de cuviinta. Personal eu i-am dat lui Tudor numai si numai apa. Asta pentru ca dand ceai unui copil cu gusturile neformate ii dezolti necesitatea de ceai/suc/dulce la aparitia senzatiei de sete. Ceea ce pe termen lung, in viata, nu ii e de nici un folos. Setea trebuie contracarata cu apa nu cu alte minunatii - varianta cea mai sanatoasa.
Wrap, sling, portbebe - e o diferenta intre primele doua si ultimul. Primele doua permit copilului sa stea intr-o pozitie naturala, anatomica, nu stiu cum sa ii zic. Chiar daca bebe sta cu spatele curbat in wrap si sling, gandeste-te ca asa statea si in burtica. Pozitia asta nu ii solicita deloc spatele, coloana, etc. Cu portbebe-ul e alta poveste, pozitia nu e deloc una naturala pentru un nou nascut. In afara de asta wrapul si slingul solicita foarte putin spatele mamei, pe cand portbebe-ul te rupe de spinare. Eu am avut un portbebe, l-am folosit de vreo 5 ori cand a trebuit sa plec cu piticul cu RATB-ul si m-a lesinat. In sling si wrap se poate purta un copil de la nastere pana la....2-3 ani, nu exista o limita anume de varsta. www.sling.ro si mai sunt si alte site-uri cu informatii mai multe despre subiect.
Dienutza slingurile si wrapurile e drept nu arata foarte...modern. Arata mai degraba rudimentar. Eu nu am o problema cu asta. Atata vreme cat mie mi-e bine si copilului si mai bine...ura si la gara!!!
Despre statul in spital - asa stiam si eu ca si Sabina, adica vreo 2 zile la natural si 3 la cezariana. Dar depinde de caz. Eu am nascut natural duminica si am plecat joi. Initial au vrut sa imi dea drumul marti (adica la 2 zile de la nastere) dar cum eu inca nu imi revenisem si lesinam pe acolo pe holuri m-au mai tinut. Cand mi-am revenit eu a facut bebe Tudor un super icter si l-au bagat la lampa vreo 24 de ore.
Sabina nuuuuu, nici gand de bagaj. Daca si bebelina o sa fie lenesa ca Tudor care s-a nascut la 42 de saptamani (nastere spontana, neprovocata) atunci mai am drum luuuuuuung.
Wow, deja ai intrat in 7 luni???? Pfuuuuuuuu
Trimit mesajul asta la care tot crosetez de ceva vreme ca mi-e frica sa nu-l pierd
Alina, mamica mandra a piciului Tudor si
23+
Handmade by Alina
Ioana5255 spune:
eu sunt obsedata de Winnie si mai nou de Barbie si Minnie
Sabina
28+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
Ioana5255 spune:
ma bag la somn. bebelinele mele sunt cam zbantuite, probabil. ca vor sa doarma. Noapte buna.
Sabina
n_a_n_a spune:
Somn usor. Cred ca ar fi cazul sa inchid si eu calculatorul, ca pana maine cine stie ce mai cumpar ![]()
Nana
24+ cu
Iubirici
Madamar spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ioana5255 Mary in Bucuresti te tine 3 nopti la cezariana si 2 la naturala. In provincie am auzit ca o saptamana. Ai grija cu acel streptococ in spital. Eu mi-as face griji in locul tau. Poate fi destul de naspa ptr bebe. Nu am folosit supozitor ptr ca nu mi-am dat seama ca situatia poate fi atat de drastica. De acum o sa iau in calcul si varianta asta. Fetele, care va pregatiti bagajul de spital, sa puneti si supozitoare cu glicerina o sa va foloseasca enorm atat dupa nasterea cu cezariana cat si dupa cea naturala. Apropos de bagaj. Si l-a facut vreuna din voi? Eu nu m-am apucat, ptr ca am dat comanda sotului, sa imi cumpere o geanta frumoasa cu mov. Asta ca tot vb de olecuta de mov. De azi sunt si eu in 7 luni ![]() Sabina 28+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei |
Felicitari pentru frumoasa luna 7! este cifra norocoasa!:)
Sabina, in cazul nostru la Iasi, din pacate nu avem decit 2 oportunitati:
1. sa nastem intr-o maternitate fff veche, o cladire insalubra unde si profesionalismul medicilor este pus la indoiala;
2. sa nastem intr-un spital universitar: http://www.obstetrics.ro/ unde au fost ceva probleme in ultimii ani cu un streptococ despre care conducerea spitalului spune ca efectiv nu il pot indeparta, nu au reusit sa identifice "sursa". Au fost multe scandaluri pe tema asta, imi fac griji insa nu intr-atit incit sa nu imi mai vina sa nasc! Asta pentru ca nu am incotro, la Iasi: nu tu clinica privata, nu tu nimic!!! Ma multumeste ideea medicului de a ma tine putin, cum am spus: 3 nopti numai! Imi pun la lucru toata energia pozitiva pentru a=mi proteja bebelusul, asta pentru ca chiar nu am incotro...si nu sunt singura pina la urma care va naste acolo! Sunt multe persoane din intreaga regiune a Moldovei care aleg sa nasca aici pentru profesionalismul medicilor! In cazul tuturor: cu DOAMNE AJUTA inainte!
Mary
23+evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”
olivia_popa spune:
na...uite ce fac eu la ora asta tarzie in noapte,cumparaturi:
mi-am luat asa: Sling,
pt patut si mai multe haninute,in total 320RON
,deci am shipping gratuit

,plus ca preturile sunt jumate ca aici.
ioana...ce mi-as fi dorit si eu gemeni
arturicii spune:
Hello!!!!
Pfii, ce harnicute sunteti si ce rau imi pare ca nu pot sa tin pasul cu voi.
Insa am acum o gramada de treaba ptr party-ul de duminica. Acum am copt torturile urmatoare
Vi le prezint cand sunt gata.
In plus maine am de pregatit meniurile
-clatite sarate cu umpluturi: branza cu ceapa, ciuperci cu castraveti murati si zacusca
-clatitele dulci cu umpluturi: cioco si dulceturi/gemuri
-bruschete
-3 feluri de cartofi la cuptor
-ciuperci la cuptor
-copanele de pui la cuptor
Sper sa nu va trezesc ceva pofte; si daca o fi asa va asteptam!
Fug sa pregatesc ciupercile cu castraveti.

Ioana,
Philip 6ani,
Yann 6ani,
Sabina 26+
Ioana5255 spune:
Neata,
fii-mea la 8 era in picioare. E cam racita de alaltaieri. Mie imi pica ochii in gura de somn. Dar incep sa imi fac antrenamentul ptr gemene.
Arturicii mama ce gospodina esti. Spor la treaba.Asteptam pozele.
Sabina
madutza09 spune:
Neatza burtici...sa incepem cu o
buna de dimineatza
noi suntem trezi de ceva vreme si asa ca ne fatzaim pe net,,,![]()
Madamar..titlul este" INGRIJIREA SUGARULUI SI COPILULUI DE DR.SPOCK" adaptata pt anii'90 deci a mea e antica o am de la prima sarcina presupun ca ce ai vazut tu este o adaptare mai noua www.librariaonline.ro/product_info.php?products_id=1003652&view=&osCsid=0jgict1r2a91s5clb1sieqisj5" target="_blank">aici si mi-aduc aminte de o carte iarasi f. buna in intelegerea psihologiei copilului pe care am citit-o demult scrisa de o psihanalista franceza Francoise Dolto, sper sa-mi aduc aminte bine titlul si am gasit aici si o aparitie recenta www.librarie.net/carti/70675/Cand-apare-copilul-psihanalista-sfaturi-parintilor-Francoise Dolto" target="_blank">aici ...pana acum nu mi-am luat de aici nimic pentru ca m-au incarcat doctora si moasa cu tot felul de carti,reviste si alte pachete informationale foarte bune, dar vreau sa iau cartea de care vorbea si July "The baby book"sau ceva mai detaliat in crestrea copilului de la nastere, urmeaza...
Sabina...felicitari pt sapte luni
nu mai e mult si incep sa apara si floricile noastre, sanatate maxima
Arturicii...bine ca am trecut de poftele alea mari dar la ce ai tu in meniu si daca nu esti gravida tot ai
,eu credeam ca ai terminat dar vad ca acum urmeaza de fapt petrecerea,,,distractie maxima si asteptam pozele
Cornelia...nu am mai sunat pt bilete pt ca e destul de clar de pe site am vazut ca au diverse preturi de la aprox. 14lire pana la 60de lire(cu parcare inclusa) nu sunt f sigura ca merg la asta e un pic mai departe de mine imi convenea mai mult cel de la Earls Court care e in octombrie nici atunci nu e prea tarziu, nu as merge neaparat pt cumparaturi sunt si o gramada de prezentari interesante ma mai gandesc poate ne intalnim pe acolo...sunt si bilete care poti sa le iei de la intrare cu 18 lire in cazul in care nu ai rezervat.Sper ca esti mai bine cu gatul...
o zi minunata de weekend si
la toata lumea
21+
Luca Octavian+
Cristina 12.01.1999
www.dropshots.com/madutza09#" target="_blank">POZICI