Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (34)
Raspunsuri - Pagina 15
n_a_n_a spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aly_ fetele imi trimite-ti si mie parola de la mailul comun? 18+ ![]() |
Te rog du-te la profil activeaza-ti mesajele private si-ti trimit.
Nana
24+ cu
Iubirici
Ioana5255 spune:
Nana nu imi spune, ca azi am zis ca fac vreo nefacuta. A fost si vina mea, ptr ca iar m-am dat pe ciocolati, sucuri si alte porcarii, nu prea am baut apa suficienta, cereale dimineata nu am mancat, eu le prefer pe cele Vitalis de la Dr Oetker. In fine, mi-am propus sa mamac cate o cutie de compot de ananas pe zi.
Azi bantuind pe net, am gasit un site interesant www.intrasavezi.ro diverse, inclusiv haine copii si am mai gasit la iepurasi www.rangali.ro ptr produse cosmetice.
Sabina
27+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
Madamar spune:
Anamaria, ma bucur ca perna de gravide s-a dovedit odihnitoare si pentru tine! Nu e pura nascocire fetelor, chiar are rezultate - nu mai doare spatele asa de tare dimineata, iti gasesti tot felul de pozitii confortabile cu ajutorul ei! Ce mai, e minunata!
Laurita, m-am resemnat pina la urma in legatura cu vergetura: oricum, pe un teren "prost" din punct de vedere al epidermei... poti sa faci si mama efortului! Incerc din rasputeri sa lupt cu fenomenul si daca nu pot schimba mare lucru incerc sa nu ma amarasc! Am alte griji la orizont: alaptatul:P!
Si sa va povestesc una de alaptat: fina mea a nascut saptamina trecuta un baietel la una din maternitatile din Iasi, unde s-a izbit de preconceptia si prostia personalului medical! Intr-un fel ma supara ce aflu, pe de alta parte ma bucur ca aflu, macar sa ma astept si sa nu ma afecteze si pe mine (desi vom naste la maternitati diferite): sfircurile prea putin formate si la ea, spunea ea ca era chiar plate! Asistentele, in loc sa o incurajeze si sa o ajute i-au spus ca in aceste conditii si cu astfel de sfircuri nu va putea ea alapta! Ba mai mult i-au agresat sinii si le-a produs rani folosindu-se de o seringa, mi-a spus ea... probabil pe post de pompa, ca nu am inteles prea bine! Fata este insa acasa de 2 zile, s-a adaptat cu copilul (care se dovedeste cumintel, somnoros si papacios pina acum), il alapteaza, e bine si se simte bine in calitatea ei de mama! Asa mi-a fost de draga cind imi spunea ieri ca abia de-acum se cunosc si ei, se obisnuiesc unul cu altul, si crede ca el totusi stie ca ea este mama lui!
.
Asta dupa ce, cit era in spital imi spunea plina de suferinta ca aceste nemernice de asistente se poarta cu copiii de parca ar fi ai lor, si ii dau si mamelor cite putin in brate! A fost puternic afectata de comportamentul lor!:)
Madutza: da-mi si mie titlul cartii lui Dr. Spock... am vz ceva in librarie si as vrea sa stiu ca este acelasi lucru, te rog! Si multumesc anticipat!
Anamaria: felicitari pentru consecventa! Dar vreau si eu sa reusesc masajul de care spui... eu nu pot nici sa ii ating! Nu vrei sa ne spui pas cu pas cum ... faci tu treaba asta??? Eu una nu ma pot atinge de ei, sunt tare sensibili!
JulyMorning, multumim pentru interventii! Vii iar cu o informatie interesanta: The Baby Book - scrisa de cine? Poate ne dai detalii si ne spui daca merita! In ce priveste dispozitivele de la Medela, Alinutzaa, chiar vrem sa stim daca functioneaza, poate ne bagam si noi, mai ales ca sunt mult mai ieftine decit cele de la Avent!:).AM vz insa ca pretul pompei electrice de la Medela este muuul mai mare decit al celei de la Avent! Tu ce fel de pompa ai si ce pret a contorizat? Mi se pare cam mult 1200 lei... in conditiile in care unele mame spun ca nu e fff importanta pompa - desi eu cred in mare masura in ajutorul ei: am inteles ca e bine de folosit putin si inainte de alaptat, pentru ca pregateste sinul numai bine pentru prunc! In legatura cu discutia apa-ceai, ma bag si eu: in 1999 cind s-a nascut nepotelul meu, in prima zi de viata, in spital, ii dadea lapte cu cana, nu cu bibe! Oare daca in prima zi de viata bea lapte cu cana, pentru a sti ca ai copilul hidratat, nu i se poate da ceai cu cana? sau chiar apa plata? Intreb doar!:)
Utila si pledoaria despre carucioare: eu cred ca am in pod si landou de care spui, si carut sport, tip umbrela... in materie de protectii in masina nu stiu exact ce am (sunt primite in timp de la cei care nu mai aveau la ce sa le foloseasca: eu am adunat, le am acolo, apelez la ele iar daca va mai trebui ceva vom mai cumpara! NU prea stiu cum e cu scaunele auto, dar am mai aflat acum cite ceva, din practica, pentru ca daca te uiti la info de pe siteuri, nestiind ce iti trebuie te zapacesti si ai impresia ca iti trebuie de toate:))
- wrap-ul, sling-ul vin cu instructiuni de utilizare astfel incit sa il poata folosi si orice nestiutor?? Noi vrem oricum un port bebe si decit sa luam unul clasic, mai bine un astfel de dispozitiv dragalas! Pina la ce virsta merge pus bebe in el?
Rocsy, imi pare rau pentru tine insa bine ca acum e bine! si eu am auzit de aceste rezerve din spitale...insa in Iasi cik e mare bataie... cu Doamne Ajuta, poate obtinem! Chilotii de unica folosinta, destinati pentru perioada in care te afli in maternitate ii gasesti la raionul cu dispozitive pentru bebelusi, pe linga biberoane si alea, alea. Sunt cu bumbac la cusaturi, deci nu irita, si destul de "aerisitori" - ca am inteles ca nu e permis sa porti chiloti normali in prima zi dupa nastere/cezariana. Astia=s ca o plasa... cred ca sunt permisi.
Spuneti-mi va rog: contractiile pot fi declansate si de tumbele lui bebe? Sau poate fi o falsa impresie la mine, sa percep miscarile lui mai agitate drept contractii? Cert e ca uneori resimt ca miscarile sunt insotite de niste usoare dureri insa in partea de jos a uterului, sper col, vezica urinara: e durere combinata cu senzatia ca il scap pe bebe... ciudata descriere, nu:)? Dar poate patiti si voi! Cert e ca misca inca foarte jos, spun eu... Adik destul de jos, cit sa il simt pe colul uterin.
Ink o provocare: cite zile ati stat internate fetele cu cezariana? Mie medicul mi=a spus ca daca totul merge ok nu ma tine mai mult de 3 nopti, mai ales ca maternitatea unde voi naste are niste probleme: un streptococ pe care nu reusseste sa il tina in friu! Intentia clara este sa stam cit mai putin... cum ati stat voi deci? Mi se pare cam devreme... fina mea a stat in alta maternitate ieseana o saptamina si o zi, deci 9 zile - ceea ce iarasi, mi s-a parut prea mult... nu-mi doresc nici asa! Cred ca e mai bine si mai usor acasa si sa te adaptezi cu bebe si sa te inveti sa alaptezi, nu?
Rosanne, nu fi pesimista! Ce te face sa crezi ca nu ajungi la 9 luni, nu ai nici un diagnostic in acest sens! Nu mai atrage tu energii negative:) daaa??? Sa lasam pe DD sa isi faca planul cu noi toate! Stiu ca nu e recomandata stimularea sfircurilor, dar dupa luna 7-8... poate doar ti s-a parut! Cere sfatul medicului, in cazul tau!
Vivela, sa stii ca ti-a folosit foarte tare atitudinea increzatoare in mama natura si norocul, in mare masura! Nu au toate norocul asta insa... noi vom fi macar la fel de norocoase, nu:)?
Corina, are drepate Crissy_c... cam astea-s figurile pe care somitatile le aplica: si cred ca asta este lucrul de care ai cea mai putina nevoie! Insa de neiertat atitudinea actualei dr-ite! Daca gassesti un medic mai putin celebru este maaai bine! ei sunt mai oameni si vei comunica mai bine!
Mary
23+
evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”
Madamar spune:
| citat din mesajul lui r_ocsy Nicoleta_B : felicitari pentru ![]() Bine ai venit Olivia, Margiana ! Anamariam79 : am observat si eu ca mogaldeata are un program de gimnastica; dimineata cand suna ceasul sotului R_ocsy 23 + Ana Sofia |
Bebe meu are program de miscare pe la 9-10 dimineata, pe la 16, apoi la 20, ca sa isi inceapa programul de disco din nou pe la 12 noaptea: e pasare de noapte, ca si mamica lui, spune sotul, care prefera somnul devreme si trezitul de dimineata!
Mary
23+evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”
Madamar spune:
| citat din mesajul lui aly_ Raportez si eu COLOSTRU....cred.Din amandoi sanii cate o picatura.Nu ma asteptam deloc sase intample atat de repede abia azi trec in sapt 20. Mi-am achizitionat si PERNUTA DE GRAVIDA am gasit-o la reducere de la 50 de euro la 30.Abia astept s-o probez la noapte ![]() 18+ ![]() |
Intepaturi in laterala sinilor simt si eu... sa se apropie vreun moment de care vb-iti voi...sau se pregateste numai instalatia pentru laptic:)???
Mary
23+evolutia lui bebe
Madamar spune:
| citat din mesajul lui Ioana5255 Rocsy imi pare tare rau, ca a trebuit sa stai in spital. Sper ca tu si bebelina sunteti bine. Corina mie la prima sarcina medicul care ma urmarea mi-a spus senin si nonsalant> maine doamna sa veniti la cerclaj, daca vreti sa nu avortati. de aceea aveti dureri. Eu m-am socat asa de tare, incat am fost la un pas sa imi pierd copilul. Pana la urma s-a dovedit ca acest medic nu avea dreptate. Colul meu era la limita intr-adevar, dar 3 medici au zis, ca nu e cazul de cerclaj. Daca tu simti ca nu esti in siguranta cu acest medic, atunci mai cauta pe cineva mai uman, e f importanta relatia medic-pacient, cel putin din punctul meu de vedere. Sigur si profesionalismul nu este de neglijat. Maternitatea Filantropia este complet refacuta, am inteles ca arata mai tare decat un spital privat. Sunt ceva topicuir pe forum despre Filantropia. Eu ti-l recomand pe dr Dinu, care e si la Euroclinic, dar si la Filantropia. E tanar, e super ca om si f f meticulos. Sabina 27+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei |
Ai dreptate cu privire la relatia medic-pacient: cred ca face cit nu ne imaginam! increderea in cel in miinile caruia pui viitorului copil este foarte importanta! Am decis ca nici nu mai imi trebuie mie sa stiu totul despre toate... la modul cel mai profund pentru ca mai mult rau ne facem stiind prea multe! Asa ca am decis sa nu ma ingrijorez, spre binele lui bebe!:)
Mary
23+evolutia lui bebe
Madamar spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mamanati
Crissy, nu chiar zdrente! Pb s-a rezolvat de la sine peste 1,5 luni. In sarcina cu Cami am inceput sa-mi "formez" sfarcurile manual. Nu stiu, de ce dar si atunci si acum le am foarte, dar foarte sensibile. Nici nu ma pot atinge de ele, dar sa ma suga cineva. Poate asa e doar la mine.www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 20 fix |
Si mie mi se par foarte sensibile sfircurile la atingere! Si chiar nu inteleg ce inseamna acest masaj despre care vb si tu Nati... nu vrei sa descrii, te rog?

Mary
23+evolutia lui bebe
Madamar spune:
| citat din mesajul lui Ioana5255 A mai nascut o mamica la iepurasi la 33 de saptamani. Ma ia cu calduri rau. Sabina 27+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei |
Te rooog, vreau si eu un link cu odiseea iepurasilor! De ce nu ii gasesc oare???
Mary
23+evolutia lui bebe

Pb s-a rezolvat de la sine peste 1,5 luni.
In sarcina cu Cami am inceput sa-mi "formez" sfarcurile manual. Nu stiu, de ce dar si atunci si acum le am foarte, dar foarte sensibile. Nici nu ma pot atinge de ele, dar sa ma suga cineva.
Poate asa e doar la mine.