Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *59*

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Citat:
citat din mesajul lui crocodana

am revenit
e dietetica doar cu numele dar e cea mai buna cioco ever, votata de f multe persoane asa..

500 g lapte praf (atentie sa nu fie cu zahar adaugat, 2 pachete Darling)
2 pachete de margarina (eu folosesc unirea 2x 250g)
500 g zahar (se poate folosi zahar brun mai putin 400 si iese la fel de buna)
100 g cacao buna
1 fiola Esenta de rom, 2 pliculete vanilie
72 ml apa
Nuci sau alune prajite

Mai intai se cerne laptele praf impreuna cu cacao…alternativ asa…un pic de cacao un pic de lapte praf, etc.
Zaharul se amesteca cu apa pe foc mic amestencandu se in continuu. Apoi se adauga margarina taiata bucati… se mesteca pana aceasta se topeste…
Se toarna , cand este inca pe foc mic laptele praf cu cacao…amestecand incet pana la omogenizare…in final esenta, vanilia si nucile/ alunele (iese perfecta daca nucile dup ace au fost prajte sunt un pic curatate de coaja, la fel si la alune)….rezultatul este semisolid insa curge relativ usor cand o punem in tava..
Eu o pun in tava pe hartie de copt si o las la rece cam o noapte….devine si mai buna cu cat sta mai mult in frigider..

pup si sper sa va placa...se face tare usor!

, de Ama
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!

Dana, multumim frumos de reteta. Gata, am salvat-o ca si "cioco de casa crocosdana".
O sa respect intrutotul masurile. Dar bine, mai mami, 72ml de apa? Cum dumnezeului au ajuns la cifra asta? O fi ceva cu "oz"-urile?

_
Nela, mamica de Ana nazdravana (19.09.09)
Don't take yourself so seriously, no one else does...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns techila spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dana15

bai da' ce smecher este virusul aista!!! se pare ca si eu, si Selen si Lucia am primit astazi mesaje de la Iulika..cum spuneam: i-am zis "mai Iuli..ai grija ca trimiti un link cu un virus"..virusul "deschide..raspund eu" (si-mi face cu ochiul)..o mai intreb eu ceva si imi zice "brb"..ioi ce spooky! (oare asa se scrie?!)
sper sa nu incep si eu sa trimit diverse chestii..daca da, sa nu deschideti linkul!!!

Mamica de minune scumpa Ana Elisa -16.octombrie.2009

Thank God I'm a woman!

www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

si io, si io am primit...tot asa mi-a facut cu ochiul cand i-am zis..dar eu m-am intepat si ieri ca si ieri mi-a trimis si am intrat pe link...sper sa nu trimit si eu

Dana- rasfatata mamica de andrei si stefan 25aug09, techila 25mai07 si dexter 03mai09 - ditai familia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ralucapaun

Bun gasit!

Stiu ca nu-s tocmai persoana potrivita sa da sfaturi d-astea, dar poti face humus din nautul ala. Daca te intereseaza, caut acu' reteta si dau link.

de Natalia (03.09.09)

But of course... humusul e preferatul sotului meu. Nici nu stiam ca se face din naut. Poate il uimesc odata si ii trantesc unul home made pentru cina.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Croco multumesc! am salvat si o voi face maine seara; sa te intreb:- cantitatile sunt pentro o tava din aceea mare, de cuptor?
- laptele praf de unde-l iau? de la supermarket..acolo unde sunt pliculetele cu zahar vanilat si altele?! (marca de lapte praf sa fie Darling, nu?)

Nela ma bucur ca a papat mai bine Ana..am tot vrut sa te intreb: banuiesc ca Ana nu a dat niciodata semne ca nu ii ajunge lapticul de la tine, nu? cam de cate ori manca pe zi?
ajung sa cred ca ar fi plauzibila varianta cu laptele de mama care devine la un moment dat nesatisfacator dpdv nutritional (la unele mame mai devreme, din pacate)
Nautul..sunt niste boabe, seamana cu mazarea (cred ca face parte din familia lui fasole/soia); din boabele fierte si apoi pisate se face hummusul acela de care ne spunea raluk(); am cumparat punga de ceva vreme si aseara m-am lovit de ea..le-am pus in apa rece pana dimineata si astazi am fiert vreo 2 ture la el (ca la fasole)..si acum, cred ca o sa calesc niste ceapa, pun si o rose taiata si apoi nautul..am un feeling ca numai eu il voi aprecia (grig papa carnita)

Thank God I'm a woman!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Ete aici:

http://gospodini.blogspot.com/2009/11/hummus-cu-iaurt.html

de Natalia (03.09.09)

Mergi la inceput

Techila, ce-ti fac mancaciosii? Stiu cum e cu durerile de cap ca nu mananca, ieri ma palise un pui de depresie ca nu a luat Ana cerealele. Dar eu cand face din astea renunt.

De fapt la mine treaba cu cerealele se desfasoara in felul urmator: ma uit in ce mood e Ana si daca e veseloiu, hop si eu cu cereala! Daca nu, ma joc cu ea pana o dispun si numai dupa aia sar repede cu cereala. Stretegii nu gluma!
Am asa un reper, vag, de a incerca sa fac lucrul asta in jur de 10am si 3pm. Ziceam sa ii dau neaparat inainte de san, dar am observat ca la ea e foarte important sa fie veseloiu, "deschisa" la nou...
Las' ca trecem noi si peste asta!

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralucapaun

Bun gasit!

Stiu ca nu-s tocmai persoana potrivita sa da sfaturi d-astea, dar poti face humus din nautul ala. Daca te intereseaza, caut acu' reteta si dau link.

de Natalia (03.09.09)

Ralucuta, da mami linkul..ca fac data viitoare..acum l-am pus deja la calit cu ceapa si rosii taiate cubulete;

Thank God I'm a woman!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clodute spune:

Buna fetele,

daca mai vreti sa ne vedeti si pe noi... aici sint pozici mai noi

pozici cu pitici mai mari mai mici

Si acum va pupam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns santorini spune:

Ziua buna fetele!
Sa speram ca ma lasa Andrei sa scriu tot ca mai are un pic si trebuie sa se trezeasca! Apropo de somnic, am vazut ca ne invidia Cristina ca dorm bebei si ziua. Pai pe Andrei il pun eu la culcare cam dupa doua ore de joaca pt ca devine marait si se freaca la ochisori. Dar il legan pe pernuta ca sa adoarma si pe urma tot pe pernuta doarme (ca daca-l pun in pat in max 20 de min se trezeste). Asa pe pernuta doarme 1 jumate chiar doua.

Nela pe Anusca sa-i treaca burtica si pe mami sa-i treaca junghiul. Chiar sa fie de la cereale? Ca ma batea gandul sa-i dau si eu lui Andrei seara sa doarma mai mult!

Elle ce super haioasa e Evita!

Adinus ai o fetita superba! Ce dragut statea ea pe omiduta. Si in costumasul de ren e tare simpatica (si Andrei are unul aproape la fel, pe Madalina ca ea ne-a zis de unde sa-l cumparam)

Selen bafta cu maseluta. cand ajungi la dentist te cam rupe de bani. Eu mi-am reparat toata dantura inainte de a ramane gravi si cred ca vreo doua luni m-am plimbat pe la dentist. Cat despre link trebuie sa-l caut iar ca nu l-am salvat.

Techilla e dragut scaunul. Si noi tot de la Bertoni am facut comanda, dar modelul Mambo Cars. Sunt curioasa cum e!

Dana si Raluk sa stiti ca si Andrei e tare sperios. Cum aude un zgomotel sau ceva ridica mainile in aer. Eu rad de el si ii zic: "Gata, te-ai predat?". Bine mai sunt si situatii mai rare, cand se sperie mai rau si da un tipat ascutit si incepe sa planga (de obicei daca doarme si suna telefonul fix, si de obicei e soacra-mea).

Ioana sper ca nu a fot grava cazatura. Erai si cu Carol? Si mie imi e tare frica sa nu alunec atunci cand ies cu el in marsupiu. Ca numai in Ro se deszapezesc numai soselele nu si trotuarele!

Vik da ce legumite ai pus mami in supica?

Suede multa sanatate la puiut. Si noi avem niste prieteni ff buni care au un copilas de trei ani si tot insistau sa vina cu el dupa ce l-am adus acasa pe Andrei. Asta in conditiile in care merge la gradi si acolo cam tot timpul umbla cate un virus de raceala. Le-am spus clar ca pot sa-l aduca atunci cand e Andrei mai mare si i-am adus aminte ca atunci cand era baietelul ei mic facea la fel (adica nic pe verisoara li nu o primise pana la 4 luni). Dar se pare ca a uitat cum il proteja ea pe puiut (sau de fapt nu a uitat dar nu prea aplica aceeasi tactica in cazul altor copii).

de Andrei-Alexandru (24.08.2009)
BOTEZ
POZE DE ANDREIUTZ NAZDRAVAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

Clodute ce scumpi sunt puiutii tai! ce frumos ati petrecut de Craciun cu bunicii

Mary da tu cum ti-ai dat seama ca te-ai virusat?

Dana da la mancarica aia merge si niste carnita de pui, sa stii....mama face tot timpul cu pui, ca si tata e carnivor

Nrla ce dragutza Ana, cum papa ea tot, cumintica

VOTATI-NE, VA RUGAM! MULTUMIM!

de ursulica Ebru Fatima (29.08.2009) PRIMA POZA!

POZE URSULICA
nunta

Mergi la inceput