Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *59*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Dana, si eu fac parte din categoria lui Grig: cea mai buna leguma e carnea!

Cu alaptatul: Ana nu a dat niciodata semne sa nu ii ajunga laptele meu. Cel mai concludent este faptul ca a dormit si inca doarme cel putin 8 ore legate noaptea. Tot la 7-8pm se culca si tot la 5-6 se trezeste. La inceput, in primele doua luni, se mai trezea o data la 2 am, insa de pe la doua luni se trezeste numai spre dimineata. Nu a prea plans de foame (exceptand acea masa de noaptea la care mai tot timpul plange de nu mai stiam cum sa o schimb mai repede). Pur si simplu atata manaca ea. Ma tot gandeam zilele trecute ca poate ca am facut o greseala ca dupa primele doua luni nu am trezit-o noaptea sa pape... nu stiu. M-am gandit ca organismul ei stie mai bine.
Acum, spre exemplu, de cand cu cerealele doarme si mai mult: azi noapte eu m-am trezit la 4 jumate, sa scot laptic pentru cereale, ea la 5 si apoi la 9. Niciodata nu am dormit, de cand o am pe Ana, pana la 9. Se trezea la maxim doua ore dupa papa de dimineata.
Mi-a facut bine mulsul de azi nopate: am constatat ca in mai putin de 10 minute am scos cam 125 de ml fara sa fortez, ca mi-era sa ii ramana si Anei lapte, pentru cand se trezeste.
Sunt convinsa ca luatul in greutate tine strict de copil, de constitutia lui, nu are de aface cu laptele mamei.

_
Nela, mamica de Ana nazdravana (19.09.09)
Don't take yourself so seriously, no one else does...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns santorini spune:

Apropo de diversificare. Pediatra ne-a spus (si spuneau si fetele cu copii mai mari) ca nu trebuie fortat in nici un fel sa manance pt ca in felul asta capata aversiune fata de masa. Ea ne-a zis sa incepem masa atunci cand puiului nu ii este ff foame si sa nu ii oferim alternativa. Adica daca nu vrea sa manance nu ii dam imediat san. Il lasam 20 de min jumate de ora si incercam iar. Daca nici atunci nu vrea, il mai lasam 20 de min jumate de ora si abia apoi ii dam san. Tare curioasa sunt si eu cum o sa fie!

de Andrei-Alexandru (24.08.2009)
BOTEZ
POZE DE ANDREIUTZ NAZDRAVAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_07 spune:

Selen,am primit link-ul asta alaltaieri mai pe la amiaz de la o prietena si l-am deschis.Am intrebat ce e cu el,rasp il stii si i-am dat pace ...mai spre seara a inceput sa-mi faca messu figuri,ma scotea fara sa apas eu pe nimic,intram,iar ma scotea dupa un timp..
Dupa ce m-am logat de cateva ori,am primit multe mesaje offline in care eram intrebata ce e cu linkul.Atunci mi-am dat seama ca s-a trimis automat la cei din lista (din cate am obs eu,numai la cei online)..si m-am apucat de scanat.
Abia ieri am reusit sa scap de el...sper...antivirusul zice ca nu mai gaseste nimic..si io-l cred

Mely , implinita de Alexandru si Razvan

Astept primavara...

_

"You are worried about seeing him spend his early years in doing nothing. What! Is it nothing to be happy? Nothing to skip, play, and run around all day long? Never in his life will he be so busy again." Jean-Jacques Rousseau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

fetelor, am reusit in sfarsit, sa fac pozele:
CU MARGELE si FARA

daca nu merg deloc, nici pantofii, sa-mi spuneti sincer, ca mai am o varianta, cu o rochie neagra, dar de care nu sunt prea incantata...

VOTATI-NE, VA RUGAM! MULTUMIM!

de ursulica Ebru Fatima (29.08.2009) PRIMA POZA!

POZE URSULICA
nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crocodana spune:

Nela..do not laugh! eu am cantar digi de bucatarie si dupa multe incercari atat e optim! acu ca nu or iesi 2 ml nu e bai!da sa nu fie +/-10..ca atunci ii bai....
reteta e din batrani, de la nasii sotului...

Dana da...de acolo iei laptele praf...am zis darling ca din asta are im Cora....dar merge oricare altul (nu de bebe) important e sa nu fie cu zahar adaugat...cand o versi o potipune in orice..in tava mare de aragax iti iese inalta cam de 1cm zic eu...eu am doua tavi de pizza medii si acolo o vars...

Prima data puteti face reteta la jumatate pentru ca iese destul de multa asa si daca va place repetati..

, de Ama
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Santorini, da, a zis bine pediatra cu masa si fortatul. Am observat pe propria-mi piele (ma rog, a Anei). Merge mult mai bine cand este relaxata, nu neaparat un pic flamanda. Cum ziceam, eu o pandesc sa fie veseloiu de-acuma si dupa aia incerc sa ii dau.

Nu stiu sigur daca de la cereale o fi durut-o burtica, insa e bine, daca vrei sa faci incercarea, sa o faci pe zi. Nu se stie cum reactioneaza organismul, cum digera noile chestii. Si cum teorie e bine stiuta, eu cum am ajuns de la doctor ieri i-am dat cereale, pe la 5! Asta si dupa ce ca ii facusem vaccinul, iti dai seama ce nopate de pomina puteam sa am. Am avut noroc si nu s-a intamplat nimic, dar cel mai sanatos este sa incercam orice chestie noua mai spre dimineata/pranz, ca poti sa observi ce si cum.

Ma pun imediat sa vad pozele de la Clodute.
Mi-am adus aminte ca le-am vazut pe cele ale Soniei de Alinus azi noapte! Alinus, ai o frumusete de fetita acolo! Mi-a placut tare mult aceea cu bunicul cu jucarelele atarnate de ureche, parca il vedeam pe tatal meu, cand o sa merg acasa, de Pasti!
Si iti multumesc frumos pentru cuvintele frumoase si de incurajare, esti o draguta.

_
Nela, mamica de Ana nazdravana (19.09.09)
Don't take yourself so seriously, no one else does...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Salutare,

Si noi avem o tacaneala cu intrarea copilului in contact cu toata lumea, cel putin acum cand maia e foarte mica. Acum, stiu si eu, poate suntem exagerati...., dar..uite, spre ex, mama nu a mai vazut-o pe maia de la botez, acum 2 luni. ea sta in aceesi casa cu nepotelul meu care are 5 ani si care merge la gradi si care in permanenta are cate ceva...ba e racit, ba tuseste, ba..., si oricum nu am de stii daca e sau nu purtator de ceva...
Cand am fost insarcinata, nepotelul meu a facut varsat de vant (varicela) si bineinteles ca nu m-am mai vazut cu niciunul din familie multe luni... de toti ziceau ca m-am tampit si ca exagerez. Dar, mama care era imuna la varsat de vant, a transmis mai departe virusul copilului unui vecin (la care se tot duce...la o cafeluta), apoi copilului unor rude...
Toti insa au stiut dinainte ca nepotul meu e bolnavoir si nu au avut nimic impotriva sa intre in contact cu mama.

In plus, nu stiu daca stiti. Un copil poate face varsat de vant dupa contactul cu un adult care are zona zoster. La mine in familie si mama si soacra au. Ori degeaba intreb eu inainte toti musafirii daca au vreo boala, daca sunt raciti...etc...ce dracu...acum sa-i intreb "da' zona zoster aveti?"... suna ca naiba si e aproape imposibil. Ce sa fac, sa le spun ca vreau inainte sa vorbesc cu medicul lor de familie?
Mie mi se par iresponsabili cei care insista sa intre in contact cu un bebelus stiind ca au chiar si un guturai banal. In plus, evident ca nu-mi voi tine copilul intr-un glob de sticla, dar nici nu sunt dispusa sa il expun acum, la doar cateva luni cand sistemul lui imunitar este insuficient dezvolatat....si cand o boala banala ii poate fi fatala sau poate face cine stie ce complicatii. O febra netratata poate duce la convulsii, convulsiile la epilepsie...si tot asa. Un guturai facut de un adult nu e acelasi lucru cu un guturai facut de un bebelus. Ingrijirea unui bebelus bolnavior nu este = cu ingrijirea unui adult bolnav.

Asa ca, da...poate sunt exagerata, dar prefer asa. Nu sunt dispusa sa-mi asum niciun risc cand vine vorba de copil.

Bineinteles ca mama imi tot spune ca-i e dor de Maia, ma intreaba tot timpul de ea... Zilele trecute i-am trimis poze cu Maia si m-a sunat imediat sa-mi spuna: "mami, ce a crescut...mi-e asa dor de ea...eu cred ca o mai vad cand face 1 an...". Eee, chestiile astea ma enerveaza teribil.
Cateodata intelege cand ii explic, cateodata nu intelege...si atunci asta e. Sigur ca mi-ar placea sa vina la mine, sa ma mai ajute..., sa stea cu Maia...etc..., dar cand stiu ca poate fi purtatoare de diverse de la nepota-miu...zic pas.

M-am saturat sa le tot explic la toti ca e important ca Maia sa fie protejata acum. Am prieteni care imi spun ca abia asteapta sa o mai vada pe Maia, dar mai amana un pic ca sunt raciti, sau ca propriul copil tuseste....spun ei, inainte de a intreba eu.... Asa ca pana la urma am ajuns la concluzia ca tine de educatia fiecaruia.
Daca tu ai copiii raciti si stii ca eu vin cu un bebelus in vizita, cum sa nu-mi spui? Pai ies imediat pe usa. Asta e!

Hai ca m-am enervat. Pa.

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

selen...mie imi place tare cu...si pantofii sunt tare frumosi! arati excelent...monique are dreptate insa nu mi se pare un rosu din acela puternic...esti tare bell#259;!

, de Ama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Nela nici sa nu-ti treaca prin cap sa te invinovatesti pentru faptul ca nu ai trezit-o pe Ana noaptea..in toate cartile scrie sa nu facem acest lucru, ca organismul unui bebe stie sa 'ceara" cand si cat are nevoie..plus ca un bebe creste si in somn, nu-i asa?
referitor la valoarea calitativa a laptelui de mama..deci, nu stiu sigur, ma dau si eu cu parerea..dar, daca luatul in greutate tine strict de constitutia copilului, atunci Ana nu ar trebui sa ia prea mult in greutate cu cerealele..sau gandesc eu aiurea?

de ce tot parlamentez eu aici?! ca nici Ana nu prea ia in greutate de vreo 2 saptamani..si incerc sa ma pregatesc sufleteste..lapte este..curge rauri atunci cand suge..dar cu toate acestea, vinerea trecuta avea chiar cu 50 grame mai putin decat la ultima cantarire..am decis sa nu o mai cantaresc in urmatoarele 2 saptamani (in cond in care se mentine vioaie si fericita, bineinteles) si apoi, om vedea rezultatul si vom decide ce este de facut;

Ralucap multumesc!

Mamica de minune scumpa Ana Elisa -16.octombrie.2009

Thank God I'm a woman!

www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Mergi la inceput

scrisesem bella! cu a rom!

, de Ama

Mergi la inceput