Maple-syrup babies (7)
Raspunsuri - Pagina 7
Laura B spune:
Ioana, Diana, mQQm, multumesc pentru aprecieri.
Magda si Ioana, sarcini usoare va doresc. Vad cu surprindere ca nici nu mai e asa mult pana cand o sa va facem galerie...
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner
Llaura spune:
Dragutele, ati facut un tratat exhaustiv pe tema carucioarelor, trebuie sa citesc cu creionul in mana sa iau notite...inainte sa nasc am luat un travel system din ala de la Safety 1st si pana acum e destul de bun, car seatul se pune se scoate usor, strollerul se strange usor, ma descurc singura cu ele foarte bine si am masina mica nu van. Am dat parca $150 pe el. Ce nu pricep eu e pt cine e facut car seatul ala, asta micu are 67cm cica lungimea medie si nu mai pot sa-i inchid bareta dintre picioare, deloc, absolut. Si fara snow suit. Ce fac pana in septembrie habar nu am.
In rest junior e bine si multumit, are hoodie ca la olimpiada (i l-a adus o colega de-a mea, canadian boy eh, o sa-l pastrez).
LauraB, felicitari pt domnisoara botezata, tare frumoasa si dulce!
Si multumesc pentru informatiile cu viza; eu sunt paralela complet cu vizele canadiene, pt noi am avut avocat. Mama engleza zero deci nu stiu cum ar putea ea sa cera viza in frontiera, de venit in nov a venit cu niste superromani pe care nu-i vazusem in viata mea (apropo de romanii nu se ajuta intre ei), mi-au livrat-o in aeroport in conditii perfecte. Pana la urma nu cred ca ambasada va sti cand s-a intors ea acasa, asta cand va cere prin iulie o noua viza. Daca sunt belele am pus-o, gandul sa-l duc pe asta mic de acasa cand are fix un an ma ingheata (gandul ca ma voi duce la serviciu in august ma ingheata de asemenea dar nu prea am de ales; in gen sunt un caz de late baby blues).
Inca ceva: bouncer din ala jumparoo sau cum ii spune aveti? merita sa iau?
Arturica si Magdone, sarcina usoara cat mai aveti si dormiti cat puteti noi am fost in vizita la Calgary la cumatri doua zile unde ne-am distrat de minune (si n-am ajutat cu nimic, gazda ne-a cautat si stiti voi unde) si tot sunt varza complet. Lui junior i-a placut tare si a fost cuminte, o fi crezut ca l-am dus intr-un fel de Las Vegas al bebelusilor.
Pupam!
CriPOD spune:
Llaura si eu am inceput sa develop asta blue, dar mi-am dat seama ca mi s-a terminat uleiul de peste, asa ca azi am cumparat.
Cu gadgeturile astea parerea mea e ca nu sunt necesare dpdv al dezvoltarii, dar mai trebuie sa-i entertain si pe ei cumva. Sa nu se plictiseasca de noi. Pepitul are un jumparoo, sta-n el cam 5 minute/zi. Ii place, dar nu-i inebunit dupa el. Bine el e seful lenesilor. Mergi la toysrus si lasa-l sa incerce. Eu asa am facut si dupa ce am constatat ce mult ii place exersaucerul i-am luat... jumparoo. Cu carutzurile fiecare-i bun la ceva, cu un graco cu scoica eu nu m-as descurca in parcul meu si nici prin zapada. Asa ca pt tine s-ar putea sa fie perfect.
pepit
Laura B spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Llaura (...) Ce nu pricep eu e pt cine e facut car seatul ala, asta micu are 67cm cica lungimea medie si nu mai pot sa-i inchid bareta dintre picioare, deloc, absolut. Si fara snow suit. Ce fac pana in septembrie habar nu am. |
Llaura, exact asta a fost si teama mea cam pe cand a trebuit sa merg cu Sophia la vaccinul de la 2 luni. Plangea fata mea cu lacramute adevarate, ca deh, o strangeau rau legaturile. In caz ca nu ai incercat deja, iti sugerez sa scoti invelitoarea din material a car seat-ului si sa mesteresti la barete din spatele scaunelului. Noi asa am reusit sa-i "dam drumul"- la Graco ii poti lungi baretele in doua feluri, pentru Sophia a trebuit sa le lungim din ambele locuri dar acum mai are si loc de crescut.
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner
Simonna spune:
NOi avem si farfurie de-aia de sta pe loc si jumparoo. Farfuria e buna la stagiul asta ca linge pe jucariile alea de jur imprejur de nu-i drept, ba i-am mai si adaugat citeva. Jumparoo e f. fun. E acolo de 10 min. si inca n-a comentat nimic, se bitiie in toate directiile. De pe Craigs list luate, date consistent cu spirt :) Da' si-n Exersaucer ala sta multicel, am facut dus de dim. cu ea in farfuria aia si nu s-a suparat decit pe cind terminam eu sa ma usuc pe cap.
Am reusit sa gasesc pozitia maxima de pus bebe in popou in Graco ala, nu gasesc una intermediara, pentru asa, cind are sase luni si nica nu sta bine pe popou dar nici pe spate nu mai prefera :)
Bine ca ziceti de curerele alea, eu am si-un safety firts scaun de masina - scoica, caruciorul s-a stricat pina sa ajunga la mine ca finuta mea e o plimbareata, si tot asa nu reusesc neam s-o pun in curele cum trebuie. O sa cercetez subiectul.
Amu' ma mut pe chestii de vindut, poate-mi cumpar bumbo ala anul asta, ca imi rupe miinile Piscotica asta a mea... Nu va explic ce face in cada... poate sta cu bumbo ala si putem s-o si spalam...
Pupici,
S.
Llaura spune:
mQQm, caruciorul cacaruciorul, nu ma apasa cat e iarna, la noi pe primarie o doare in cot deci am uneori probleme sa ies din cartier cu masina (m-am specializat in dat pe gheata si treierat troiene, roti de iarna and all), in parc nu merg, iar pe strada si-n magazine merge cel pe care-l am. In zilele cand nu ies cu masina, pun copchilul in carrier, ma incalt cu ghetele albertane parca-s shenile si ies frumusel pe jos. Scoica ma apasa, asa ca tiza multumesc pt sfatul cu scosul husei, azi n-am apucat :-( Simona, iti zic daca a folosit la ceva, cred ca noi avem acelasi scaunel. Am zero chef sa cumpar alta scoica.
Buna idea cu spalatul in bumbo, am sa incerc. Faza nasoala cu bumbo sunt doua: unu trebuie sa stai 100% cu geana pe bebel pt ca sare din el si poate sa cada si pe spate daca se supara, si doi are un fel de masuta in fata e care sa pui jucarii si masuta aia e ff instabila, nu are sistem de prindere, doar un picior destul de ascutit. Daca bebe ii da o palma mai simtita masuta zboara si copilul poate sa se raneasca in piciorul ala si zau daca exagerez. Pediatrul cel taticos de ex mi-a zis ca el tinea copilul in bumbo pe counter top cat facea de mancare.
mQQm, cat ulei de peste iei? am sa incerc si eu, mersi. Iau magneziu si mi se pare ca ajuta.
Cat de nebuna credeti ca sunt daca mi s-a parut ca azi a zis mama?
Pupam!
CriPOD spune:
Simonna, pai cand sa aiba copila ta timp sa sada cand ea se tara la 4 luni?
Llaura, fish oilul ce-l iau eu inca din perioada de incercari pepitesti e www.platinumnaturals.com/omegapurebrain.html" target="_blank">asta, dupa instructiuni, numai si numai pe motiv ca scrie clar ca e purificat de heavy metals. Da' mi-e o greata de el deja ca nu ma mir ca m-am facut ca plua cand s-a terminat, desi are gust de lamaie, tot ulei la lingura inghit. Daca gasiti altceva, ceva incapsulat, ziceti si mie, please. Eu inca mai iau prenatalele, chiar sper sa-mi treaca albastreala, ca am fost super ok pana acum.
Nu-i exclus ca ai auzit bine cu "mama". O sa auzi tot felul de acum incolo. Al meu a zis prima data "go away", cel putin mie asa mi s-a parut.
Pai vezi, de-aia spun, tie caruciorul ala iti trebuie, asa cum alteia ii trebuie o "umbrela" numai pentru excursii. Noi iesim aproape zilnic cu el pe strazi. Plus am aici parc cu 5km de trail pe el, e pacat sa nu-l batem (mai nou asta, de cand sta in carut, ca am prevazut niste plimbari interminabile peste vara si m-am dotat cu asta de pe kijiji de cand eram gravida, cand colo, pepitul n-a stat deloc in caurcior pana pe la 3 luni). Acum cum trece iarna il marit, mai recuperez din cheltuiala, dar merg cu el pe trotuarul necuratat de zapada si nu am treaba cu el, iar cel mic e ca regele acolo, protejat, comod. Insa nu incerca sa-l bagi intr-un sedan.
Cu bumbo si eu i-am mai facut baie in el (cu sotul meu gatind cu pepitul in varful countertopului am si eu poze). Se aduna apa asa misto acolo la cur in el! Acu' e mai prietenos copilul meu cu bumbo, nu se mai da pe spate, mananca breakfast in el mai nou si cred ca-l percepe de aliat. Plus ca nu-i ies bulanele din gauri, oricat ar incerca. Nu mai spun cand merg la aquaplay ce bine imi prinde si la dusuri si pana ma imbrac, acum vineri a cazut o fetita de pe banca, ma-sa isi lua bluza, hapt in cap pe ciment, noroc cu cizma Denisei mele, ca a dat cu capul de ea si a mai atenuat. Dar a avut perioada de razboi pepitul cu el pe la 5-6 luni, am crezut ca e capitol incheiat bumbo. Apropos, Llaura, tu cum ii pui masa aia, pe mine ma scoate din minti: pun copilu, dup-aia ma screm sa ridic bumbo cu copil cu tot sa-i bag masa, unde prostia de bumbo n-are nici un nimic de care sa prind. Ori sunt eu dusa, ori redusa...
Pepitul meu face bye-bye de vreo saptamana, e total. Incepe sa deschida si sa inchida degetele, dupa care se uita socat la mana, ce face, zici ca nu-i a lui.
Scriu dvd-uri cu poze si filme sa nu-mi crash storage, nu va mirati de debit.
pepit
Llaura spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mQQm cum ii pui masa aia, pe mine ma scoate din minti |
My point exactly. Cam asa ar trebui: copilul in bumbo, ridici bumbo fixezi piciorul, pui masuta, numai ca nu prea iese intotdeauna.
Si eu am debit, copilul se rostogoleste ca o sarmalutza si scanceste din ora in ora.
Ah de mercur uitasem; ar trebui sa fie la nivele decente in mai toate uleiurile, ma gandesc ca e mai usor de scos decat din carne (carnea trebuie cumva digerata mai intai cu ceva acid). Si compusii organici sunt o problema dar si astia la fel, mai usor de scos decat din carne.
Simonna spune:
Ha! Mi-am gasit bumbo de cumparat... Am si eu o ideee fixa, na, nu ma scoti din ea! Asa ca o astept pe don'soara sa faca ochi si sa papam si pe urma hop in masina.
Numa' sa va zic, ca Rad a decis ca pe sor'sa n-o mai cheama nici Catrinel si nici Addison si nici altfel, cica-o o cheama: Miss Maninca Sosete Si Fura Ochelari! :)
Va pupez amusica, ma duc sa maninc ciocolata, e de groaza ce cravings am, numa nu pling de dorul ei!
S.
Denisam spune:
mQQm-e ok, nu o sa mai imi exprim parerea la subiect, ca se pare ca nevoile de acum 2 ani nu se mai potrivesc cu dorintele din zilele de astazi.Faptul ca tu ai cumparat mai multe wrapuri a fost optiunea ta, nimeni nu a zis nimic de asta, s-au cerut sfaturi elgate de carut si eu am considerat ca 2- unul normal si unul sport sunt suficiente.
Mi-am permis sa ii dau un sfat Magdei,pt ca situatie era destul de similara cu a mea si m-am gandit ca cu 2 copii atat de mici e mai greu sa cumperi si apoi sa revinzi lucruri,deci era o parere doar.
Denisa cu Emma Andrea 4 ani si Mark Alex 2,5 ani