Maple-syrup babies (7)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Magda si Arturicii-sarcini usoare in continuare.
Simonna-petrecere faina in sud- eu m-am indragostit de Turks&Caycos si Bahamas- nu se compara cu Mexic si Dominicana nici macar la plaja, plus ca faci snorkeliing la 5 m dupa ce intri in mare.
La carucioare iarasi nu zic,mai bine tac, ca mi se pare risipa de bani 400,cand dupa max.2 ani numai folosesti carutul aproape deloc ci doar cand calatoresti-plus ca unul sport, cu spatarul care se da pe spate(dupa 9 luni e cel mai practic), pina in 100 de la sears isi face treba cu brio, eu am dat 50cad pe el,il am si acuma, dupa 4 ani , nu a cedat si am mers in sud cu el de vreo 6 ori, nu mai zic de Ro si alte drumuri si a tinut la 2 copii.
Magda-sfatul meu e sa nu iei dublu,nu te ajuta prea mult, unul cu platforma e super suficient, intre ai mei a fost 18 luni,la tine e mai mult,plus ca fetitele sunt mult mai active ca baietii,deci eu cred ca Olivia va fi ok.Stiu pe cineva de aici care si-a luat, nu l-a folosit si regreta-poate vrei sa il iei de la ea dc chiar nu iti iese ideea din cap

Denisa cu Emma Andrea 4 ani si Mark Alex 2,5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Buna ziua si din partea mea. Da, am inviat - dar nu stiu pentru cata vreme.

Update si de la noi: Sophia manaca tot o combinatie de san si formula, si creste cand pe orizontala, cand pe verticala. La inceputul lui ianuarie, la vizita de 2 luni avea deja 6 kilograme. Oare cat o avea acum? Nici nu indraznesc o extrapolare... poarta hainute pentru 6 luni.

Acum doua nopti a dormit pentru prima data 6 ore legate, si la ea in pat!!! Sta din ce in ce mai mult treaza, si atunci e activa: gangureste, rade, da cu pumnii si picioarele in jucariile atarnate deasupra capului; cand se plictiseste, cere in brate si atunci vrea sa stea cat mai mult in funduletz.

Pe la mijlocul lui ianuarie am avut botezul. Poze si doua filmulete, daca vreti sa ne vedeti, sunt aici: http://www.flickr.com/photos/11882381@N02/sets/72157623290429635/

Si, cele mai recente imagini- ieri, cand am fost cu scoala Dianei pe "traseu" sa vedem flacara olimpica care a trecut pe la noi prin cartier: http://www.flickr.com/photos/11882381@N02/sets/72157623290420865/
Nu sunt mare fan al Olimpiadei, mai ales ca organizatorii au creat tot felul de neplaceri rezidentilor din Vancouver, insa m-am gandit ca e singura ocazie din viata mea sa vad pe viu o bucatica din Jocurile Olimpice. Ocazie cu care Andrei m-a facut sa ma gandesc cand mi-a pomenit cum ne duceau pe vremuri in tara "organizat" ca sa facem galerie la evenimente diverse, pe cand aici mergem de buna voie...

Mqqm, imi place mult carutul "de mall". Noi avem un Graco cu care rasturnam marfa prin magazine, dar e excelent pentru plimbari pe afara; alt carut nu mai cumparam in primul rand din motive de spatiu de depozitare. Noi am avut o experienta buna cu Graco- Diana a avut o varianta similara acum 7 ani, si l-am folosit pana pe la 3 ani.

Ca ati adus vorba, eu tot aman sa ma gandesc cum sa organizez revenirea lui mama in Canada. Trebuie sa plece in Romania la sfarsitul lui martie si vrea sa stea mai mult de data asta. Eu va trebui sa reincep serviciul la inceputul lui noiembrie. Probabil ca o sa-i cumpar bilet de avion pe la mijlocul lui octombrie- ea sta de obicei cate 5-6 luni, pleaca acasa cate 4 sau 6 saptamani si revine la noi. Un pont insa, Llaura (informatia e de la un avocat de imigrari): cand mama ta intra in Canada, poate cere ofiterului de la vama sa-i aprobe o vizita de 1 an, daca poate prezenta un motiv valid. Aaa.. si cred ca stii deja, neaparat sa nu spuna ca vine sa stea/ajute cu nepotelul! Cand nu se specifica la intrarea in Canada, simpla stampila de intrare cu data intrarii presupune ca vizita e pentru maximum 6 luni. Avocatul mi-a spus ca aprobarea data de ofiterul de la vama nu va afecta cererile ulterioare de vize pentru Canada, pe cand ceerile din interiorul Candei de prelungire a vizei ar putea ridica semne de intrebare.
Iesirea in America si reintoarcerea in Canada imediat nu par a fi posibile pentru prelungirea vizitei in Canada. Noi tocmai am obtinut si viza de State pentru mama (nu era in ideea de a sta in Canada peste cele 5 luni programate initial, oricum). Cererea am facut-o aici, la Vancouver, si am pregatit ditamai folderul cu acte, traduceri si copii, dar pana la urma totul a decurs foarte rapid si acum are viza pe 10 ani. Am fost deja de doua ori in America la cumparaturi cu mama (plecat dimineata intors seara). Aparent americanii au avut mai putine probleme cu intrarea mamei la ei decat au canadienii la reintoarcerea in Canada- de fiecare data vamesii nostri au intrebat daca mama are bilet de avion pentru reintoarcerea in Romania si nu i-au mai pus alta stampila pentru Canada.

M-am intins cam mult de data asta. Dar tot mai am de spus ceva : Katyuscha a nascut pe 9 noiembrie 2009, pe fetita o cheama Elisabeth.

toate fetele si toti copilasii.

Laura

"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Magdone, vezi ca uppababy are rumble seat for second child. E tare fain, dar nu stiu daca se poate instala cu bassinetul sau numai cu infant seatul.

Sa ma uit la poze acum...

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Magda, ce am avut noi la gemeni a fost oricum in Ro si nici nu stiu daca mai e ok acum la cate alte multe modele au tot aparut; era cu copii asezati unul langa altul, roti nu din caucic, insa a tinut mult si bine, chiar la 2 randuri de gemeni; a, si avea un singur maner, nu 2, se lasau independent spatarele pe spate;

Simona, nu vreau landou; mi-au placut alea nu stiu de ce; oricum dupa mine as lua unul cat mai usor, mic, sport, etc. Oricum cel mai probabil il iau de pe Kijiji ca sa iesim mai ok la pret;
Mai mult de 100$ oricum nu am in plan;

Chiar si la patuturi, aici am vazut ca mai mult cele de lemn se poarta insa o sa caut un Parc, din acela pliant; asa am avut si ptr baieti si au fost f ok (cu o salteluta suplimentara insa). Noi suntem mai plimbareti si ne trebuie mobilitate.

Denisa, multumesc frumos pentru urare.

Laura, felicitari pentru mica Crestina! Am vazut si eu pozele acum. Ce fete faine aveti!

Baietii nostri sunt in perioada maxima de pana acum de desenat, decupat... e casa pliiiinnaaaaaa de carioci si foi si decupaje.
Acum ii pregateste Philip Sabinei o felicitare de St Valentine....

O seara faina si un weekend minunat!

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Hop si eu la discutii despre carucioare. Recunosc ca nu am testat foarte mult piata, am cumparat mai mult dupa feeling cand eram inca gravida. Si mi-am dorit muuuuult unul cu bassinet, am luat un Quinny in oferta tot de la Bobebe, nu Buzz dar asemanator.
Sonia este lunga aproape cat bassinet-ul dar tot il folosesc cu succes, imi place ca pot sa o schimb in el si pe la baby sitteri tot cu el merg, doarme de nu are treaba si intr-o pozitie fireasca, nu cocosata ca in car seat. Principalul dezavantaj al carutului, nu are cos sub el, doar o gentuta pe post de diaper bag :(
Initial mi-am dorit unul de la bebecar off road care se facea la inceput bassinet, avea si suspensii plus ca era frumos de mureai, usor manevrabil (l-am probat in primavara la Targul pentru bebei). Dar a ramas doar un vis din doua motive: 1 costa cat Honda mea din 96 si 2 aveai nevoie de un van ca sa iti intre in portbagaj
Uite asta era
http://www.buystrolleronline.com/detail.asp?s=10&id=22
Poate la al treilea ...

Simonna, la din astea de mall nu stiu ce sa-ti zic, eu nu prea sunt genul, cand ma duceam cu Victor luam jogger-ul si il lasam cu Seb in mijlocul magazinului. Mie imi placeau alea Maclaren dar de cand au dat recall pentru 1 milion de carucioare, m-au desumflat. Dar ce are Graco ala, de ce nu poate sta Catrinelul in fundulet ?

Arturicii, sa-i spui sotului ca e bine daca ii zgaltaie caruciorul, cel putin la noi asta era si ideea, cu cat o zgaltaia mai tare cu atat dormea mai bine

Magdone, si eu m-am gandit sa iau carucior din ala dublu, dar am renuntat in favoarea bassinet-ului. Victor merge la gradi si cand iesim, iesim cu totii, eu cu un carut, sotul cu celalalt. Dar la tine e alta treaba ca vei avea toata vara sa iesi cu cei doi mici. Eu zic totusi sa astepti pana dupa ce nasti.

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

+18 kg

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Am uitat, Laura B, ti-am admirat fetele !

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

+18 kg

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput

LauraB, foarte frumos! Ce scumpa e Sophia si ce mult a crescut Diana! Iar tu arati super bine!
Acu ma oftic iar ca eu n-am apucat sa fac poze de grup la biserica, pe cand am calmat copilul si m-am intors la poze nu mai era nimeni. Si cine mai era areu toti cu paltoanele pe ei, gentuta dupa cap, gata de drum.

Denisam, tu zici ca-i risipa, ei na, fiecare cu prioritatile lui, nu? Doar de-aia sunt atatea modele si variatii, sa ne multumeasca pe toate dupa ce ne facem temele si stim ce avem nevoie. How about sute bagate in wrapuri. Si daca ai stii ce greu le-am gasit!!!

arturicii, si eu am luat carutul mare de pe kijiji, dar am dat mai mult de dublu pe el.

pepit

Mergi la inceput

Diana, da, ce fain era carutul ala....
Oare o fi vreo expo de-asta de bebe si in Montreal in primavara?
Macar sa vad si eu una alta ca de cumparat....

mqqm, ai dat dublu fata de magazin sau nu pricep eu bine?

Imi puteti va rog zice un loc in Montreal unde sa vad/testez wrap/sling?

Ioana,

Mergi la inceput

dublu fata de "sub o suta" cum ai zis tu. ori poate n-am retinut bine, nu neg. vreau sa zic ca la noi or fi mai mari preturile, dar n-am gasit nimic decent sub.

pepit

Mergi la inceput

a, ok;

bine, eu imi "propun" acum preturi insa desigur e de vazut ce o sa gasesc peste vreo 3 luni.

Ioana,

Mergi la inceput