Maple-syrup babies (7)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maya.maya spune:

Neatza!
Ce zi frumoasa .... parca a venit primavara!
Suntem bine... plimbareti, voiosi gangurosi spunem maaaamaaa mai ales cand suntem suparat, apapa, si abuuu la greu.
Maine facem 7 lunite si cel mai mult ne place sa stam pe jos pe o paturica si sa exploatam la greu. Ne ridicam usor in patru labute si plecam usurel .In fundulet nu-i place de loc dar se ridica in picioruse si ar sta asa.
Acum de cand cu saptamana asta de vacanta a lui sorusa ,danseaza impreuna si dau concerte, lui sorusa ii place sa cante . MAMA MAMA CE-I IN CASA....!
Va pup acum ca ma cheama datoria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Hop si noi la ceas de seara !

Si la noi incep sa se schimbe lucrurile cu domnisoara Sonia. Or fi dintii, s-o schimba macazul, om vedea.
Mai intai, daca nu e maica-sa in zona e foarte agitata si asta de vreo saptamana, acu si eu am tot fost agitata saptamana asta cu sesiune, invatat si dormit pe apucate, nu stiu ce sa zic.
O pun in pat si cand ies din raza ei vizuala, plange, 2 minute si a tacut, adoarme singura.
Sta bine in fundulet si vrea sa stea in picioare.
La alaptat, cand vrea sa suga (si asta cand ii e foarte foame ca altfel doar se joaca si se uita in toate partile) e la ora de box, mana libera o agita in toate partile si ma loveste unde apuca, si are un pumn greu ...
La masa, am testat terenul cu biscuiti Mum Mum, prima data nu a vrut sa-l tina in mana, i l-am tinut eu in gurita, il accepta dar scuipa, a doua oara s-a ferit si apoi de fiecare data i-l dau in mana, il ia si-l baga sub masa cu o viteza uimitoare, parca ar zice, "tu nu'ntelegi ca nu vreau ?"
Piure de fructe pus pe buze, isi face scarba sa vomite pana se inroseste toata.
Banana, incercat o singura data, a supt un pic la ea timp in care se hlizea la taica-su de care e indragostita, cel putin cat timp sunt si eu prin preajma.
Sunt cam descurajata, ma gandesc ca n-o sa fie pregatita de diversificare la sase luni, mai e o saptamana, si ma tenteaza sa o iau usor ca la Victor cu cereale facute cu laptele meu, date cu lingurita, gustul poate e mai apropiat de cel cunoscut. Si sa ii ofer in continuare finger food pana cand va intelege ca poate face lucrul asta si singura.
Ce ziceti ? mqqm ? merge si in paralel ?

Bine ai venit Sophia de Monica9 ! Sunt sigura ca se va adapta Rebecca la gradi, deja dupa doi ani sunt mult mai atrasi de activitatile de la gradi si atunci cand au un bebe mic acasa, am citit ca gradinita devine un fel de loc "numai al lor" unde sunt oarecum centrul atentiei (sau atentia este impartita in mod egal tuturor copiilor). Cand s-a nascut Sonia, Victor avea doi ani si doua luni, deci un pic mai mare ca Rebecca, dar el nu se mai trezea demult si nici nu a facut-o dupa venirea Soniei. Rebecca se mai trezea inainte ?

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

+15 kg

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya.maya spune:

Lukas-James pupa toate fetitele mumoase foc, astazi de 8 martie!
Diana sa sti ca si eu am inceput cu cateva lingurite de cereale facute tot cu lapte de la mine si apoi cu piure de legume in care-i puneam si putin lapte. Cunostea gustul si nu am avut probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Am venit si noi la raport, azi sase luni, sapte kile 400 si 69 de cm nenica, copilul banana Daniel sta si el in fund dar nu chiar perfect si mai ales nu in scopuri demonstrative.
Diana, zic si eu asa, nu din experienta, nu-i mai bine sa mai astepti sa arate ea interes? eu nu mai stiu ce sa zic, astept sa vina mqqm din vacanta ...i-am dat li fecioru-meu cereale de orez de vreo luna dar nu chiar mereu, on and off, si acum le refuza, nu mai vrea deloc mai bine nimic. In schimb vineri prietena mea a lasat fetita la mine ca avea o treaba. Ii pun eu pe amandoi pe covor, fetita avea o portocala si desfacea la ea. Maica-mea zice da-i da-i uite cum se uita da-i si lui da-i si lui, ok i-am dat o felie asa natur. A dus-o direct la gura cu o pofta si o fericire de nu-mi venea sa cred, a supt-o metodic si m-a plans de m-a disperat cand i-am luat-o (m-am speriat ca se ineaca si la un moment dat i-am luat-o). Azi i-am dat biscuiti din aia Mom mom, la fel i-au placut, a mancat doi singur el cu manuta lui. In schmb daca ii dau piure nu-i place, e drept ca am incercat pana acum numai borcanele, de maine ma apuc sa fac eu, poate asa vrea.
Pupam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Llaura, deci sa astept si eu minunea ! Ce sa zic, Victor ii mananca in fata toate alea, ea se uita si atat. Biscuitii aia Mum Mum tot el ii mananca si catelul ce ajunge pe jos.
Si desi zic ca nu ma grabesc parca am un morcov infipt, uite domne face sase luni si nu a mancat nimic in afara de lapte, si statul asta intr-o incertitudine asa, o manca n-o manca, ma macina. Ca acu si linguritele alea de cereale ce diferenta o sa faca daca ea nu avanseaza la capitolul "interes pentru mancare".
Si eu o astept pe MQQM sa vad ce mai zice.
Din ce am citit eu asa in salturi prin rezumatul facut de ea pe blog, chestia asta cu interesul pentru mancare e ca si mersul in picioare sau capacitatea de a se retine si a face la toaleta, vine atunci cand e copilul pregatit, intrebarea mea e daca si cand sa o ajut ?
Studiem problema.

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

+15 kg

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Diana, tu incepi diversificarea direct cu finger foods, sau cu piureuri?

Laura, Daniel cred ca e perfect pentru varsta lui. Ma intreb daca nu e cazul sa merg direct cu fie-mea la subiectul despre slabit: la vizita de la 4 luni a avut 68 cm si 7.62kg .

M-ati "virusat" cu Bumbo- sambata am fost pana in State si la un Target l-am vazut cum ma astepta pe raft. Sophiei ii place in el, sta pentru inceput cate 5...10 minute, singura problema e ca la iesire i se blocheaza bulanasele in el ouuups!

"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Mai dar numai domnisoare avem noi pe aici Lasa ca asa-s frumoase fetele, inalte.
Laura, aia-i dilema zilei, piure sau finger foods?
Pupam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica9 spune:

Diana Rebecca se trezea si inainte, dar nu asa mult ca si acum, nu in fiecare noapte. Acum i-a iesit o masea, ma gandesc poate si de la asta se trezea, sa vedem cum va fi de acum inainte. A fost si bolnava, dupa doua zile la gradi deja a luat o raceala, nu a fost asa rau racita niciodata pana acum. Azi am dus-o iar, dar de data asta deja cand a vazut cladirea a inceput sa planga. Mi-a fost tare mila de ea. Si plange si cand ma duc dupa ea, cand ma vede, incepe sa planga. Acolo e ok, mai plange cand isi aduce aminte de mine, dar se joaca, e foarte interesata de activitati, sper sa se obisnuiasca.

Laura Bvad ca si tu ai o grasunica. Cred ca si noi vom fi cam tot pe la dimensiunile alea pe la 4 luni. A mea are si gatul foarte scurt si e greu tare de spalat, nu stiu ce sa ii mai fac, ca se tot roseste la gat, desi ii fac baie in fiecare seara si o mai sterg si in timpul zilei si o dau si cu crema.

Azi am avut iar o zi grea, deja nici Sophia nu mai vrea sa stea singura, plange, vrea in brate si ii curge saliva de cateva saptamani, foarte mult, deja sa o doara gingia? Abia astept sa mai creasca si ea un pic, macar sa stea in fund, poate va fi mai usor atunci. Si poate scapam si de reflux ca din cauza asta e nasol si cu mancatul, uneori tare greu o conving sa suga chiar daca ii este foame, trage cateva guri si plange dupa aia. Si cand plang amandoua deodata parca imi vine si mie sa plang de oboseala si nervi. Cam asta e pe la noi dar sper ca o sa vina si timpuri mai bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Monica, ti-am admirat fetitele
Si zi asa, Sophia ta tot fara gat e? Las' ca nu raman ele fara...
Pentru ca si noi avem des momente cand e agitata rau de tot la san, l-am intrebat de doctor daca e posibil sa aiba otita (mama ipohondra, nu te pui cu mine). I-a verificat urechile si mi-a zis sa-i pun in fiecare cate doua picaturi din uleiul Johnson, sa-i dizolve ceara . Iar pentru pielea uscata de pe corp sa folosesc doar crema mosturising de la Aveeno.

Laura, chestia cu inaltimea s-ar putea sa fie mostenire de undeva din familie. Sora-sa mai mare deja ii intrece in lungime pe toti din clasa ei (clasa 1), doar ca ea sta in scaunel si nu se vede asa de clar.
Mai teama mi-e insa ca Sophia sa nu fi mostenit si tendintele spre rotunjire ale unei anumite parti din familie (mama nebuna, nu va spusei?).

"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura B

M-ati "virusat" cu Bumbo- sambata am fost pana in State si la un Target l-am vazut cum ma astepta pe raft. Sophiei ii place in el, sta pentru inceput cate 5...10 minute, singura problema e ca la iesire i se blocheaza bulanasele in el ouuups!

Hi, hi, hi, cred ca asta-i taina de nu pot sa iasa din el :)) Addison in strampi arata de nu se poate descrie! :))))) Are neste bulane de imi tot vine sa cred ca o sa plezneasca la cusaturi :)

Eu o sterg in urechi pe miss cu q-tips alea de copii mici, care au vata in plus si functioneaza ca un opritor, nici sa vreau nu pot sa-i fac rau!

Monica9, pentru Sophia, cum spuneam: Bumbo. LA noi e echivalentul mergatorului lui Radu, asa ne scoate din kiki-caca Bumbo acesta. Mai nou pot sa si gatesc - Dinsa in Bumbo maninca pungi si eu bricolez prin bucatarie!
PEntru reflux, eu stiu ca pe mQQm a ajutat-o mult BioGaia! Stiu ca-mi spunea ca dupa 4 zile deja a vazut la Pepit schimbare! Si eu i-am dat lui Addison si "ora de colici si de scremut" s-a imbunatatit vizibil.

Ah, cine are scaun de-ala balansoar si a lasat-o balta cind era bebe mic ca nu statea, Addison sta si in ala: daca il pun la leganat maxim si-i las ceva jucarele sa atirne sta cu jumatatea de ora acolo!

Summum pentru zilele astea: se intoarce - in somn numai, ca treaza n-are nici un interes :) - si de pe burta pe spate! (BTW, Donia, asa bine m-am amuzat de cum mi-ai spus tu ca ce striga ea si ce aud eu! ) Da' nu sta in fund singura, in schimb in carucior nu mai putem pleca direct din pozitia culcat, desi pocane de somn copila, trebuie sa stea in popou si sa adoarma asa...

Diana, no pireuri in metoda lui mQQm! Numai finger food, lasi copilul sa se invete cu masticatia, impinsul mincarii prin gurita si inghititul si intre timp iti vezi de alaptat ca si cind minic nu s-ar fi intimplat. Poate sa ia si citeva saptamini pina sa vezi progres, si inca ceva timp pina inlocuiesti complet o masa!

Gata, Diana tu vii la mine azi, nu?
S.

Mergi la inceput