Maple-syrup babies (7)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

uitasem

m-a apucat de ceva zile o ...dermatita (vad ca e la moda) si am niste bubite ce ma mananca pe rand (ca norocu) insa e groaznic. ma apuca groaza, vine seara si noaptea e mai rau.

au inceput pe burta insa am peste tot acum; nu-s multe insa ma dispera!

la farmacie prima data mi-a dat crema cu hidrocortizon si am dat o singura data pana ce am citit eu una alta si e clar ca nu e ok in sarcina

la a doua farma mi-a dat un Eucerin ptr piele "ichi" insa mare branza nu face; eu tot o tineam pe a mea ca eu vreau mixtura mentolata insa farmacista:a, aia nu ajuta si nu avem.

maine seara merg la dr, e programarea de 2 sapt, sper sa imi dea o idee mai mareata ca eu inca 7 sapt cu chestia asta o sa ma tacanesc (de tot).

aveti vreo idee, vreo solutie, vreo recomandare? va rog mult?

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

mQQm, a avut si asta micu niste pete rosii pe fata, destul de multe , dar pe corp nu si de aia nu m-am agitat ff mult (adica nu m-am dus la dr).
De capul meu am schimbat tot, detergent (folosesc unul eco de la costco nimic fancy), body wash, crema (astea erau aveeno cu oatmeal de care spuneti voi) si drept sa zic intre timp le-am schimbat la loc, concluzionand ca nu era de la nici unul din ele.
Bubele i-au trecut si nu au mai aparut. Dar: il spal cu f putin sapun, nimic pe fata; incearca si tu sa ii sari sapunul vreo doua zile la baitza poate se vede vreo imbunatatire, ca doar el nu e murdarel, apa calda il spala si-l prea spala. Sapunul usuca orice ar fi. Uneori nu in fiecare seara ii pun un pic de ulei de mancare in baie. Alternez crema aveeno cu petroleum jelly care-i parafina purificata si face bariera sa pastreze apa in piele. Cand il scot din baie il dau cu crema imediat fara nici o intarziere si mai mult asa. Cand il scot afara il dau cu crema pe fata din belsug de fiecare data.
Nu stiu cum e la voi dar aici aerul e ingrozitor de uscat si incalzirea cu aer fortat prin venturi usuca si mai rau. Am un aparatel de masurat umiditatea (nu stiu de unde-i luat dar am sa intreb, barbatu-meu e plecat sapt asta) si e mica rau, uneori 10%. Asa ca in camera copilului am humidifier cold mist (de la walmart, nimic fancy) si in restul casei mai fierb oale de apa, ala-i cel mai bun humidifier.
Cortizonul e anti-inflamator si nimic altceva din cate stiu eu, sper sa nu zic veo prostie. Daca pepitzul e fericit si nu-l mananca poti linistit sa nu il dai si in schimb sa-l hidratezi ca sa zic asa empiric.
Pupam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

mQQm, uite un link pentru Elocon, mi se pare ca explica cel mai bine ce si cum. Aici crema se numeste Elocom, amandoua au aceeaasi compozitie.
http://www.netdoctor.co.uk/medicines/100000912.html
Iar daca nu e vorba de Elocom, in mare cam orice crema cu cortizon are cam aceleasi specificatii.
Oh, erau in Cuba o multime de bebelusi, noi am cunoscut mai indeaproape un bebe de 11 luni care era taaare multumit

arturicii, si eu am avut ceva mancarimi in sarcina si nimic nu le prea calma... nici macar scarpinatul Am incercat lotiuni hidratante, Calamine, fara rezultat. Poate intre timp a aparut ceva care sa te ajute. Intreaba medicul, oare antihistaminice ai voie sa iei? Ma gandesc la cele care nu sedeaza, sa nu-i dea somnolenta si bebelinei.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Donia, mura-n gura, sar'na. Ce sa fac, nu pricep ioc ce a scris omul pe prescriptie. Oare farmacistii au ca materie la univ "citirea scrisului de MD"? Good stuff cu bebelul din cuba, ma incurajezi!

Llaura, inclin spre a sari peste sfatul medicului de data asta tocmai ca nu-i pasa copilului de alea. Dar am fost averitzata ca va reveni problema. Cu spalatul... noi practicam doar odata la 2-3 zile, de 2 ori pe saptamana deocamdata, cand cum, pana incepe sa fie mizerabil. Am mai citit de inlocuitor de sapun, mersi.

arturica, I feel for you. Eu mari suferinte am avut in sarcina. Nu stiu insa ce sa-ti spun. La mine era un pic mai bine cand reuseam sa blochez niste moisture pe piele si mai ajuta umidificatorul.

Ca sa nu va povestesc de "urticaria" care mi-a mancat zilele pana pe la 8-9 ani, vai de mine ca pe vremea aia credeam ca e boala terminala.

Simonna, tot am uitat sa iti raspund... nu am aruncat de tot bavetelele... le-am rupt. Am luat jos scaiul si era cusut pe sub marginile alea si gata, au franjuri. Si gauri. Da' pe unde umbli ca nu mai zici nimic, milady? Ai ajuns la Diana? Noroc pe capul vostru, m-as mai intalni si io cu cate un bebelus, dar nu-i cu cine. BTW, mersi de idee, am gasit mom and baby salsa!!!

Noapte buna!

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Ziua! 3 lucruri de zis:

1. Am implinit cinci luni;
2. Ne-am hotarit ca o strigam Addison;
3. Ii put picioarele!!!!!!

Pe bune ca da, ca seara o dezbracam si ne jucam cu ea (merci Diana, merge super bine in loc sa o fredonam prin casa in brate si sa ne rupa miinile!) si o pupam pe talpicile ei delicioase... Si o pupam da' phiu!, pute!
Voi ati sesizat asa un fenomen?

mQQm, noi avem si maman-kanga, care-i zumba-maman-bebe, mai tare ca salsa-maman-bebe, ca sa vezi ce de treaba are lumea! :))
Eu m-am hotarit ca e prea scump ca sa-mi rupa spatele cu port-bebe-ul, asa ca acum caut ceva de genul gym cu garderie, cum are Diana.

Delia-Simona, noi am stabilit cu Diana ca in saptamina de dupa intilnire vine pe la mine si trece si te ia si pe tine, vrei nu vrei! :) Vorbim detalii la intilnire.

Of course ca aceasta nu s-a trezit azi la opt, de bine ce m-am trezit eu la sapte... puteam si eu sa dorm cu dinsa, da' nu, eu caut garderii!

V-am zis? Radu face lectii cu Copila asezata in mijlocul mesei, in Bumbo. Ala vorbeste in treaba lui de lectiile alea si ea crede ca are treaba cu dinsa, asa ca ii bolboroseste inapoi... Si cind el apleaca capul peste caiet ii intra in raza de apucat, asa ca il prinde de par cu doua minute si incearca sa-l manince :)))))

Pupici ca incepe balul,
S.

Mergi la inceput

Neata!

Multam de sfaturi; sper sa gasesc totusi o varianta pt urmatoarele saptamani.

Simonna, m-am amuzat tare cum povestesti de micuta; pai o transpira si ea

Ioana,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Ca vorbeati de dermatita, noua tocmai ne-a reaparut Noi folosim Mustela gama Stelatopia. E singura care a functionat, nu e bio, insa e fara parabeni, fara coloranti, fara prafum. Folosim un ulei de baie, un sampon si o crema. Inca de la inceput a avut pielea cam aspra, si iarna trecuta au aparut bubitele, s-a umplut de ele, tot corpul, se scarpina, nu putea sa doarma. Doctorul ne-a dat crema cu cortizon, insa nu i-am luat-o. I-am luat Stelatopia, tot dupa recomandarile pe forum, in cateva zile a scapat de bubite, mi s-a parut miraculos. Vara fost OK, am continuat cu aceeasi gama, ca o aveam, insa de exemplu cu crema il dadeam cand imi mai aduceam aminte. Cum n-a mai avut probleme si cremele astea sunt destul de scumpele, am trecut pe altceva cand s-au terminat (Klorane), si din pacate i-au reaparut bubitele, e plin iar, de la zi la zi se inmultesc. Asa ca am trecut de aseara din nou pe Stelatopia si am avut in sfarsit o noapte linistita, dupa multa vreme.
Oare cand o sa treaca? Doctorul mi-a zis ca e de la detergent. Folosim numai detergent bio, fara solventi, clor, fosfati, coloranti, ii spalam hainutele separat, le dau clatire dubla si tot nu scapam.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"

Mergi la inceput

Doloress, of si Patrick? Macar tu stii ce leac ai.

Simonna, sa stii ca e la 1/3 din pretul la aquaplay pt sesiunea urmatoare. Asa ca ma duc!!! Majoritatea gym aici au day-care, ca asta e garderia, nu? Daaaaa, ii put picioarele pepitului, fara tagada!

In caz ca mai sunteti care ati cumparat wind chimes de la tinylove, am primit scrisoare de la sears ca-s la www.tinylove.com/recall_information_content.aspx?countrycode=CA" target="_blank">recall. Asta-n cazu-n care le-ati luat cu cash sau din alta parte. Sunt destul de raspandite din ce-am vazut.

Pepitul se matzaie de doua zile si eu nu mi-s obisnuita. Sa fie rasfat de la bunica ori ceva baiuri. Da' nu prea seamana a baiuri si a matzaiala fortzata. Treb sa instructez bunica!!! Sau o las sa-si petreaca, azi maine pleaca...

pepit

Mergi la inceput

Hello

am venit de la dr, Sabina se va naste (cezariana) in jur de 20 aprilie.

Enervantele mele bubite sunt de la hormoni si nu pot fi oprite; mi-a dat crema cu hidrocortizon dar nu ma dau cu ea asa ca sunt in acelasi punct...fara tratament.

ma gandesc sa caut prin magazinele naturiste ceva calmant, ce parere aveti?

O seara faina

Ioana,

Mergi la inceput

Si-asa deci, berbecuta va fi Sabina. Un picutz numai mai e. Sa stea ea acolo la cuptoras cuminte pana atunci.

Magdone, s-a-ntors bebe buclucas cu fundu-n sus? Hai zi, cum a fost la control. Tu la paraideau mergi?

pepit

Mergi la inceput