Bobocei de sept-oct 2008 (251)
Raspunsuri - Pagina 17
Nerantula spune:
Nocom, eu nu cred ca e regres la Daria, poate mecanismul de invatare nu are atata linearitate cat ar fi de asteptat. Gruia acum 8 luni spunea 'mama' prima oara, acum nu mai spune, 'tata' se auzea foarte des, acum iar pauza, mai nou se chinuie sa spuna 'apa', se uita la mine cum mi se misca buzele si se straduieste si el, dar nu iese decat un 'aaaa-P'
apasat, insa spontan spune 'apa' foarte usor. Nu te nelinisti, sigur nu e regres, poate concentrarea ei e in alta directie 
Gruia, farama de steluta
elly_16 spune:
Fetelor, m-ati pus pe ganduri cu DA. De vreo 2-3 saptamani si Bianca are portiuni de piele aspra pe corp, mai ales pe picioare, doar se simt la mana, i-am tot dat cu diverse lotiuni ce aveam prin casa, crema Sanosan si ulei Nivea, dar vad ca nu au niciun efect... As vrea sa incerc altceva, dar nu stiu ce, poate ma ajutati 
300 spune:
Buna,
Noi suntem foarte ocupate zilele astea, mancam, ne jucam, adica facem tot ce faceti voi dar mami nu se mai organizeaza la fel.
Azi-dimineata a fost absolut mortala, i-am dat un borcanel de pere williams de la Nestle ca sa nu-i mai dau tartine sau cereale de care pare ca s-a plictisit. Cand s-a saturat, a inceput sa-i bage degetele in borcan sa-mi dea si mie sa mananc. Partea cea mai misto e ca si-a luat perechea de palme, le-a stampilat pe spatele meu, apoi muia un deget pe spatele meu, apoi imi dadea sa mananc#8230; si tot asa. Am mai observat ca atinge un lucru cu degetul apoi pune degetul pe un altul, ca si cum ar transfera ceva, dar acum m-a dat pe spate si am ras zdravan.
Noua ne inghetase o teava de apa calda si am fost privati de luxul asta. Ne-am spalat la oala iar bebe a facut pauza o zi jumate de baitza #8211; am zis ca daca si azi nu era apa ii incalzeam si faceam in stil #8220;bebe mic#8221; in dormitor, ca la baie se facusera 14-15 grade. In sfarsit, totul e bine acum, iar eu si fi-mea ne-am destrabalat aproape o ora impreuna in cada. Ne-am spalat, ne-am jucat, ne-am stropit si cand a venit randul lui mami s-o spele pe tzitzi, Anda a vrut tzitzi asa ca pot sa spun ca am alaptat si in cada
altfel incercasem toate locatiile.
Am reusit sa-mi mai fac din treburi, ma dureau mai ales niste vase pe care le-am spalat in reprize din motive de aceeasi Anda. Ieri am gatit si n-am prididit toti trei cu spalatul lor, e rece rau apa la limpezit asa ca-mi mai ramasesera cadou si pentru azi. Pana la urma am pacalit fata cu un burete de vase si daca nu m-a #8220;spalat#8221; peste tot si a curatat si imprejurimile#8230; Asta pentru ca mami sterge masa cu buretele dupa ce se linciureste bebe. Anda mai nou e indragostita sa stearga tot, stersul asta a declasat pana si maturatul iar pana acum bebe a mancat deja un burete ... la propriu.
Ramona,
de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...
300 spune:
Nerantula felicitari si sarcina usoara si la termen! 
Hai sa incerc sa povestesc si eu cate ceva despre sondaje si discutiile din ulitima vreme de aici.
Uscat parul: niciodata n-am folosit foehn, mi se pare inutil pentru ca in 10 minute parul ei e ca nou si asa, si nu are putin. Oricum ea plange la orice zgomote de-astea bazaite si moare cand#8230; bat oua pentru omleta. La limpezit nu plange, strange din ochi, eventual maraie dar a invatat ca trece repede si o avertizam.
Adormit#8230; pai dureaza mult. Suge, appoi se ridica, merge prin pat / sau alearga/ sau ne ia de maini si sare, apoi vine sa suga sau o pune tac#8217;su la supt, apoi iar se ridica, apoi iar suge#8230; ma intreb uneori de unde atata lapte#8230;. Ca daca se opreste conducta ea se ridica iarasi, nici gand sa adoarma fara sa aiba inca o portie destul de zdravana de lapte. Noi stim deja ca are ritualul ei. Mai demult eu ma frustram ca nu reusesc s-o adorm si sfarseam prina fi mai obosita decat insusi copilul. Asta pana mi-a deschis si tac#8217;su ochii cu ritualul asta si m-am impacat cu ideea. Nu sper niciodata s-o adorm repede iar cand se intampla e surpriza mea placuta
. Nu ma mai deranjeaza demult, desi se culca extrem de tarziu, noi nu mai avem niciun moment mai private din cauza asta dar poate trece#8230; nah.
Cu asta am subliniat si ca ea doarme cu noi#8230; Daca tot se vorbea de principii, apoi asta e principiul nostru cel mai trainic, am adoptat-o in patul nostru si cine stie cand mai pleaca de-aici. Noi nu#8230;
Nu avem televizor, asa icat selectam toate lucrurile la care ne uitam. Bune sau rele, nu ni le baga nimeni pe gat. Fratele meu ma ameninta mereuc a isi cumpara un TV si mi-l aduce acasa si plateste el cablu dar cred ca-I fac TV-ul guler daca il gasesc in casa. Nu suport televiziunea, foarte rar am considerat ca trebuie sa urmaresc ceva si pentru asta am TV online. Din fericire sotul meu e la fel de scarbit de distractia asta asa incat la noi nu exista zgomot de fond de la TV. Uneori nici muzica nu mai pun, de cand nu dorm noptil incep sa ma oboseasca zgomotele #8211; asta e semn se stres si trebuie sa fiu cu grija :) ca acu#8217; trec granita in lumea dereglatilor psihic.
Ramona,
b de la bebe, blog...
300 spune:
Gagici stiu ca discutiile astea au trecut da' ma gandesc ca o parte din ce povestesc poate intereseaza asa ca ma iertati :)... sunt in urma rau cu cititul.
Jucarii preferate nu exista. Eu nu ma omor dupa plusuri si probabil de-asta nici n-am incurajat-o sa adopte unul. Va trebui sa gaseasca alte metode sa se lupte cu sindromul de separare. Am impreisa ca oricum la ea nu se va manifesta foarte acut. Este un copil caruia ii place foarte mult sa exploreze daca are si baza la care sa se intoarca. Am exemple elocvente: cu ea mergand intr-o multime de oameni fara probleme, apoi intorcandu-se sa vada daca are tzitzi la dispozitie#8230; apoi iar plecand#8230; si tot asa; a fost foarte in largul ei. Iar azi m-a uimit cat de mult inseamna aceasta baza pentru ea. Se uita la Ania si Ta al ei, si a inceut sa chiuie de bucurie. Si repede dupa a zis #8220;ta-ta#8221; si m-a tras de tricou, a vazut tzitzi, s-a aplecat usor apoi s-a razgandit si s-a uitat in continuare la filmulet. Deci reintoarcerea la baza se face nu numai la sentimente negative ci la orice sentiment coplesitor care poate aparea.
In familia mea a functionat metoda descrisa de julymorning, adica nu ne ascundea nimeni adidasii dar eram facuti sa intelegem ca nu este bine#8230; Toti am inteles destul de tarziu dar nu am fost pedepsiti. Curatenia o faceam impreuna iar odata cu varsta ne-am dat seama ca este greu si am respectat ordinea. E un exemplu. Tin minte cum fratii mei au venit la mama si i-au spus ca au dat foc unui garaj parasit din spatele blocului. Mama nu i-a pedepsit dar le-a explicat ce-ar fi putut pati, cat au speriat-o si cum sufera ea din cauza asta. Si le-a spus ca alta data cand se intampla ceva sa vna sa-i spuna. Si toti am venit si am dat raportul la baza. Pot spune ca situatiile periculoase s-au imputinat destul de repede, de asemenea. Eu sper decat sa am nervii sa am aceeasi rabdare cu copiii mei. In timp cred ca voi reusi; intre timp incerc sa nu am reactii exagerate. Nu-mi iese mereu dar ma straduiesc.
Ramona,
b de la bebe, blog...
gaia.nevia spune:
ca vorbeam de plusuri...
am cumparat de la Ikea ieri un crocodil lung mare si verde, ca un crocodil, nu? pe care l-am pus la usa ca sa nu mai sufle curentul pe sub ea, sunt obsedata. (barnslig krokodil, cica)
ei bine... n-a iesit cum am planificat... Teo a vazut crocodilul, l-a adoptat si acu doarme cu el in brate (si la somnul de pranz idem, l-am gasit calare pe croco). Are vreo 75cm canalia.
Pe sub usa vine frig, iar eu nu mai am loc in pat de crocobaudil.
Noapte buna!
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi
, poveste despre inceputuri
gaia.nevia spune:
Nocom, nici eu nu cred ca e ceva cu Daria!
Nu mentionez (din nou) ca Radu nu zice nimic. Dar Teo, il stii... vorbeste perfect. Ei, are si el zile intregi cand ma termina. Ori stalceste toate cuvintele, ori le scurteaza, ori le lungeste, ori inventeaza cuvinte noi care suna ca o limba straina... Te cam apuca stressu cand il auzi.
In afara de asta, pe cat il stii de istet si de dezvoltat intelectual.., la partea fizica e varza rau. Nu tu cuburi, nu tu puzzle, nu tu mancat cu lingura, nu tu baut din pahar, nu tu desenat, nu tine creionul nicicum in mana si nu resim sa trasam niste linii una langa alta nici cu carioca...
Daca tu simti ca e ceva nasol, mergi la dr sa-ti iei de-o grija, dar eu cred ca e ok. Experimenteaza. Va vedea ca nu se intelege cu voi si va reveni.
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi
, poveste despre inceputuri
bitza2008 spune:
Neatza!!!!
Poftiti la
si 
Lucas a trecut la ora de vara
...asa ca la 7 trezire.
O zi minunata!
bitza2008 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui luminita2008
da, din pacate amandoi au DA stiam asta, confirmat, de 3 luni. eu banuiam de vreo 6 luni... in fine, am primit initial tratament cu Exomega, de la A-Derma, cred ca ti-am mai spus. nu a avut efect, ba mi se pare ca s-au inrautatit lucrurile putin. poate si de la frig, totusi... acum am primit alt tratament, chiar acum cautam pe net sa vad ce mama naibii le-a prescris... Fucicort crema - nu suna bine ce citesc pe net ![]() Lipdraw Repair - asta preventiv, un fel de crema hidratanta, n-am gasit prospect pe net si inca ceva, sper sa descifreze farmacista ca eu nu pot sa inteleg, toata ziua m-am chinuit .of... sunt ingrijorata si ma oftic tare ca nu gasesc pe cineva care sa ma lamureasca, macar putin. v-am pupat, va doresc o noapte linistita! Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!" |
Si eu am inceput sa folosesc de cateva zile Exomega si vad o inrautatire, nu e de la frig ca nu a mai iesit din casa de vreo 10 zile. La noi a functionat mai bine Avene Trixerra.
Acum il dau cu apa termala Ivatherm si apoi crema de galbenele si e mai bine...dar tot nu trece.
Eu imi pun sperante in homeopat,dar abia peste vreo luna sper sa ajung in Iasi la unul.
Eu cortizon nu-i mai dau!

sanatos!
ce ti-a zis dermatologul? Amandoi au DA? Sper sa iasa bine analizele sa te linistesti! Mie mi se pare ca Robi are fata de strengar si Edi pare mai calm...asa ii deosebesc eu