Bobocei de sept-oct 2008 (251)
Raspunsuri - Pagina 18
claudinna spune:
neata!!!
bitza deci dai tu
azi??
imi pare rau ca aveti DA...dar totusi, ce a declansat-o?? am avut si eu la un moment dat spaima ca ar avea, insa i-a trecut iritatia dupa o saptamana la Busteni, spalat cu apa de izvor venit direct din munte (iritatia o avea de 2 luni).
eu cred in curele de aer, de aer proaspat, chiar daca stiu eu...poate parea deplasat...
Lumi, sper sa-i dai de cap problemei, sa te lamuresti! stiu eu, un alt dermatolog?? e nasol sa umbli asha din doctor in doctor...poti sa-i scrii Simonei Balanescu sa faca o emisiune despre asta, poate gasesti niste raspunsuri, o rezolvare...
www.okey.ro/claudette" target="_blank">BLOG CU BASCA
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
Nocom spune:
Neata,
bitza multzam de pepsi! 
Noi am avut o noapte reativ linistita, cu mucii suntem la fel ca ieri, adica mai avem dar nu f multi. Astazi daria s-a trezit l lapticul de la 8 si n-a mai adormit...
neramtula, Ada multam de raspunsuri. deocamdata o las sa vad ce se mai intampla, si daca regresul va fi mai mare in cateva luni sigur ajungem la dr. Inca sper ca este o perioada..
Sa avem o zi buna!
bitza2008 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nikolici lumi, nerantula cum sunt petele astea la voi? Noi avem 2 pe fata, care erau rozalii, iar azi par uscate, ca si cum ar fi arse de soare...ma gandesc si eu eu la DA. Yo Miss www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008) |
Ma bag si eu ...la inceput a fost ca niste pete rosii in obrajori,apoi am avut un episod urat cand s-a facut pielea ca de crocodil pe burta si acum are doar obrajorii aspri si daca te uiti ffff atent,la lumina se vad ca niste bubite mici de culoarea pielii.

Multa bafta!!

bitza2008 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui elly_16 Fetelor, m-ati pus pe ganduri cu DA. De vreo 2-3 saptamani si Bianca are portiuni de piele aspra pe corp, mai ales pe picioare, doar se simt la mana, i-am tot dat cu diverse lotiuni ce aveam prin casa, crema Sanosan si ulei Nivea, dar vad ca nu au niciun efect... As vrea sa incerc altceva, dar nu stiu ce, poate ma ajutati ![]() Mami de Bianca MariaBianca |
Eu iti recomand gama Avene Trixerra. In afara de asta nu-i mai fa baie zilnic(daca asa faceai) pt ca apa usuca pielea; de asemenea apa sa aiba 38 C daca e mai mult,la fel, usuca pielea.
Sper sa nu fie DA!

claudinna spune:
300, mi-a placut sistemul asta cu "baza" si mi se pare sanatos
mi-a mai placut chestia asta: "Idealul pentru mine este ca un copil sa accepte parte din normele grupului in care traieste observandu-si parintii si intelegand ce ii ofera integrarea", zisa de Ada si mi se pare ca face parte din acelasi registru.
nikolici, super jocurile!! se vede ca o distreaza! eu cred ca pentru un copil este f important sa te cobori uneori si la nivelul lui, sa te joci cu el tot timpul, va coopera mai bine. cuvintele nu apar asha, dintr-o data, copilul tr sa inteleaga, sa faca niste legaturi...sa proceseze, apoi vorbeste. a spune niste cuvinte goale de inteles, ca un papagal, nu cred ca este de dorit.
joc foarte indragit de Razvan si cu care de fiecare data reusim sa-i distragem atentia de la vreo chestie pe care-i casuna, este "v-ati ascunselea", la un nivel mult mai mic
adica fug de langa el si ma ascund dupa usa si intreb "unde e mama??" si el, nu va spun ce figura face si ia postura aceea a omului care se intreaba si se uita in jur, api pleaca in cautarea mea, iar cand ma gaseste se pune pe ras. apoi fuge iar in incaperea de unde a plecat si uneori chiar imi inchide usa sa ma duc sa ma pitul. sunt momente in care ma vede unde m-am ascuns si tot se preface ca ma cauta in directia opusa. e distractie mare cu acest joc
Muuh spune:
nikolici exista institutii de invatamant si oameni care nu ii umilesc pe copii, trebuie doar sa ai timp sa cauti si sa stii exact ce sa ceri. Si eu sunt de parere ca este mai usor sa controlezi un singur om decat o intreaga institutie si mai cred ca un copil de sa zicem 3-4 ani suporta altfel integrarea intr-o colectivitate, supunerea la niste reguli, decat unul de 2. Pe de alta parte tu stii cel mai bine ce vrei pentru Karina. Eu doar vroiam sa iti zic sa mergi senina la intalnirea cu seful tau, poate ca lucrurile se aranjeaza bine pentru toti si iti va fi usor sa iei niste decizii, oricare ar fi ele.
Nocom poate Daria a facut progrese pe partea motrica? A inceput sa mearga, sa urce scari? Sau poate a coincis cu iesirea dintilor. Alexei a avut un regres dupa vaccinul ROR, de fapt nu a facut nici cel mai mic progres timp de 3-4 luni apoi lucrurile si-au reluat cursul. Daca tu insa simti ca ceva nu este in regula nu mai astepta si mergi la cineva sa o vada.
claudinna spune:
poate ca va este de folos sa va faceti o idee
iata ce scrie in cartea "ciclurile vietii"
"procesul de adaptare are loc in cercuri concentrice, dintre care cel de la 1-3 ani este cel mai important, prin umanizarea ampla a trebuintelor, intentiilor, atitudinilor si a conduitelor de baza. Unii autori considera ca pana la 3 ani omul achizitioneaza 60% din experienta fundamentala de viata.
In contextul intregii dezvoltari din perioada primei copilarii pot fi desprinse trei subetape. In prima din ele (de la 12 la 18 luni) caracateristica este consolidarea mersului si concomitent o mai buna percepere a mediului inconjurator. La 15 luni copilul devine deosebit de nestatornic si instabil, atras de toate reperele campului vizual stimulat de cerinte exterioare. Deplasarea ii confera conditii prielnice de a caut prin colturile casei, prin seratre, ce este si cum este sub pat, vrea sa vada ce este pe masa si trage fata de masa, urca scara si coboara, mai intai in 4 labe, apoi sprijinindu-se de balustrada si aducand pe rand picioarele pe aceeasi treapta...
A doua perioada, intre 18 si 28 de luni, se caracterizeaza mai ales printr-o accentuata dezvoltare a comunicarii verbale si folosirea de solutii noi in diferite situatii de viata. Concomitent, deplasarea devine mai putin nervoasa si mai subordonata finalizarii unor intentii supuse cerintelor interne. Creste consistenta intereselor glosice si se dezovlota functii dominative ale limbajului, sunete, dferentieri gramaticale. Spre sfarsitul etapei, copilul redevine nervos, deseori, in faza a treia (dupa 2 ani si jumatate), se dezvolta o mai larga conciliere cu adultii (Ada)...
Precum lesne se poate vedea, etape si momente de echilibru sunt urmate de momente de spargere a cestora prin conduite nervoase, debordante si mai mult sau mai putin opozante fata de cerintele adultului"
bitza2008 spune:
Claudinna din pacate, nu se stie ce declanseaza DA. Voi face in primavara teste pt a vedea daca e alergic la ceva, oricum nu e ceva genetic...nu avem in familie persoane cu astm sau alergii.
Ai dreptate cu iesirile la aer curat...la mare,din prima zi i-a trecut tot,plecam din oras cat de mult putem,dar,totusi,aici traim!
Nocom nu te ingrijora, Daria e PERFECTA!
lala77 spune:
Neata!
Am scris o gramada si nu stiu cum, m-am trezit cu Google peste mine.
Nerantula, felicitari!
Sarcina usoara!
Cu bona: cred ca poti nimeri o bomba sau o femeie de treaba. E chestie de cum alegi si de cum ti-e norocul. Eu sunt super multumita de gradinita lui Alice; cred ca n-as fi reusit eu sa-i dau educatia pe care o primeste acolo in veci. Si recomandarile... sunt cam cu semnul intrebarii , dupa parerea mea. Cand cautam cresa pt Alice , prietenii mei cu copii mai mari mi-au recomandat cresa la care fusesera copiii lor (in Braila sunt doar 3 crese deci nu prea ai de ales). Nu mai intru in amanunte dar s-a dovedit ca printre alte nenorociri, copiii mai erau si batuti acolo. Socul a venit cand am constatat ca prietenii mei stiau asta si cica nu-i deranja. N-am sa inteleg in veci cum se poate sa nu te deranjeze cand niste cretine iti bat copilul, dar asta e.
Iar bone, stiu de la prietenele mele din Bucuresti ca criza asta a aruncat pe "piata" multe bone; unele sunt femei cu dragoste de copilasi.
Si da, se imbolnavesc mai des daca merg la gradi dar n-a murit nimeni din niste muci. Parerea mea.
In concluzie, eu sunt si pro bona si pro cresa, cu conditia sa fie rezonabile.
Nocom, imi pare rau ca esti suparata!
Cred ca muscatul e o forma de dragoste si in afara de a o certa invariabil de fiecare data cand o face, nu prea vad ce altceva ai putea aplica. Insa cred ca nu poti sa te astepti sa n-o mai faca. Ii trebuie timp sa faca legatura. In plus, cred ca ei iti testeaza putin si rabdarea la varsta asta.
Cu vorbitul nu cred ca e problema; se alinta doar. O sa treaca.
Noi suntem ok, doar ca avem iar muci. Traiasca gradinita!
Asteptam sa treaca!
300, subscriu. Nici eu nu sunt pt inchisul usilor. Cred ca trebuie sa le dam copiilor sansa sa aleaga si sa-i invatam sa faca alegerile corecte. Noi nu vom fi langa ei mereu sa alegem pt ei.
Gaia, tare cu crocodilul.![]()
Bubitele acelea par sa fie de la frig/vant. Alice facea asa cand era mica si ii dadeam cu o crema de la Mustela. Se numeste Cold Cream. F buna-trecea in cateva ore.
gaia.nevia spune:
Radu are si el o piele foarte sensibila. Cum da de frig/vant face obrajii foarte rosii, uscati, parca cu niste pete de piele uscata foarte fina.
Am observat ca daca nu iese din casa 2-3 zile, dispar si petele desi nu am facut nimic special, afara de faptul ca l-am dat cu apa termala mai des pe fata.
De asemenea daca ii dau cu Cold Cream arata mai bine aproape imediat.
Am senzatia ca daca l-as da cu ulei de masline pe moaca inainte de a iesi din casa ar fi cam tot aia.
Pielea lui este toata foarte sensibila, si pe corp nu numai pe fata. Daca il ridici in brate de subsuori, pana ajungi cu el din camera la baie are amprenta exacta a palmelor pe torace, parca l-ai lovit cu kgforta. Nu mai zic cand il musca Teo de spate cum arata, cu hematoame si umflaturi, desi el nu pare deloc deranjat.
Are pielea la genunchi, oasele gleznelor si oasele incheieturilor foarte uscata, aspra si mai tare. Acolo il dau cu crema de galbenele sau ulei Sanosan cand reusesc dupa baie sa-l tin mai mult de 10sec cat dureaza sa-i trag pampersul pe el.
Nu m-am gandis sa intreb de DA doctorita, si nici ea nu mi-a spus nimic niciodata. Iar cand am fost cu el la un dr. de la IOMC, mi-a atras acest doctor ca are o piele f sensibila, si mi-a aratat: a "desenat" usor cu buricul degetului pe spatele lui. In cateva secunde era o dunga rosie ca focul, umflata de parca il zgariase cu un cui!
Ma rog, el zicea sa nu ma ingrijorez... sa ma?!
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi
, poveste despre inceputuri

Bianca Maria