LMA licurici ian - feb 2009 (83)
Raspunsuri - Pagina 3
koruccia spune:
La multi ani Clara, Miguel, Calin si Alex!Sa cresteti mari, frumosi si sanatosi!
anna, Naty, cris, multumim de complimente
cris, caterina a luat ochii de la maica-mea si de la sora-mea; ele au asa albastru pur. Noi restul avem albastru-gri sau verde-gri, in ambele ramuri ale familiei.
Voi cum sunteti? Ati avut o noapte mai buna?
asparagus, v-am vazut pozele, minunate! lui Lucas! I-ati facut o petrecere foarte frumoasa iar cadoul de la voi mi-a placut tare mult; super original si util pentru copilasii cu bunicii si nasii departe (asta e si cazul nostru, ai mei sunt in Ro si nasii Caterinei sunt in Irlanda). Unde l-ai gasit, eu n-am vazut asa ceva in magazinele de jucarii de aici?
Ar fi dragut sa ne vedem cand veniti in Italia, desi noi stam cam departe de Jesolo, care e in Veneto daca nu ma insel(?). Noi suntem in Lombardia, practic la granita cu Piemonte, la vreo 20 de minute de Novara si la vreo 40 km distanta de Milano. Pe la lacurile din Nordul Italiei nu ajungeti?
selene, mi-am amintit de intrebarea ta cu maternitatea. Aici se plateste 100% 5 luni, din care 2 inainte de nastere si 3 dupa. Exista apoi posibilitatea de a intra in maternitate facultativa pt inca 6 luni, platita cu 30% din salariu, si se poate sta acasa pana face copilul un an, dar nu te mai plateste nimeni. Dupa primul an al copilului angajatorul este obligat sa te reprimeasca la job.
anca, ce petrecere ati incins acolo:) Cred ca sunt tare sociabili si adaptabili copiii tai, avand in vedere cu cata lume intra in contact:)
ariya, tare frumos ai scris..sa-ti traiasca puiutii si sa te bucuri de ei, asa cum meriti!
ira, eu i-am dat broccoli Caterinei dar a deranjat-o burtica, asa ca am facut o pauza. Acum cand ii dau am de gand sa pun doar putin, in combinatie cu alte legume. Incearca, poate Elizei ii place.
bee, pai cum sa nu te deprimi daca faceti atatea analize si controale. Evident ca stii la nivel rational ca asa trebuie, dar si mersul asta la medic e in sine un stres. Daca totusi antibioticul va rezolva definitiv problema, mai bine il faceti si dupa puteti sta linistite.
micola, Caterina doarme vreo 40 de minute in cursul diminetii si vreo 2 ore dupa-amiaza. Seara se culca pe la 20.00-20.30 si doarme pana la 7 dimineata, cu o trezire pentru lapte pe la 22.00-23.00.
In cartea despre somn de care mai ziceam eu, scrie ca in jurul varstei de un an copiii renunta la somnul din cursul diminetii, iar media orelor de somn este de 13hsi 45 minute (incluzand somnul de noapte).
koruccia spune:
Se vede ca e sezon de petreceri, asa multe poze cu licurici nu am mai vazut demult:)Nu nominalizez ca sigur uit pe cineva, dar mi-au mers la suflet pozicile si m-au bine dispus, sunt cel mai eficient antidepresiv copilasii astia..Si frumosi toti, unul si unul!
micola spune:
korrucia, mai zi-mi, te rog , o data numele cartii de care zici..nu o ai, cumva, in format electronic?
ce "forumista" sunt azi
cuscraaa, pui poze cu frumusetea si fugi?
mamici si licurici
de Zburlici din 21.01.2009
! Doamne ajuta sa ne fie sanatosi copilasii! !!
koruccia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui micola korrucia, mai zi-mi, te rog , o data numele cartii de care zici..nu o ai, cumva, in format electronic ce "forumista" sunt azi mamici si licurici de Zburlici din 21.01.2009 ! Doamne ajuta sa ne fie sanatosi copilasii! !! |
Eu o am in italiana, dar e scrisa de niste spanioli: Eduard Estivill (medic specializat in tulburari ale somnului) si Sylvia de Béjar (ziarista). Titlul original e Duermete, nino. Nu stiu daca e tradusa in romaneste; pe aici e destul de cunoscuta printre parinti.
andre_ea spune:
citat din mesajul lui koruccia In cartea despre somn de care mai ziceam eu, scrie ca in jurul varstei de un an copiii renunta la somnul din cursul diminetii, iar media orelor de somn este de 13hsi 45 minute (incluzand somnul de noapte). |
Haha! Cat de exact! Asta imi aduce aminte ca la Tudor citeam prin carti ca un bb de 2 luni doarme cam 17 h pe noapte si m-am apucat si eu sa-i numar orele de somn in 24h. Dormea 12h la 2 luni. Si nici acum nu doarme prea mult. Io zic sa nu va mai stresati cu cat trebuie sa doarma. Daca copilul e odihnit si vesel inseamna ca e ok.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
koruccia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andre_ea
Haha! Cat de exact! Asta imi aduce aminte ca la Tudor citeam prin carti ca un bb de 2 luni doarme cam 17 h pe noapte si m-am apucat si eu sa-i numar orele de somn in 24h. Dormea 12h la 2 luni. Si nici acum nu doarme prea mult. Io zic sa nu va mai stresati cu cat trebuie sa doarma. Daca copilul e odihnit si vesel inseamna ca e ok. Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009 am tot ce am visat Delu Prichindelu' Prichinduta Speranta si incredere pentru David |
Da, si eu m-am distrat:) Pai dom' doctor lucreaza la un institut din Barcelona care se ocupa inclusiv cu statistici de-astea, deci musai sa dea numere exacte si precise
Dintre toate traznaile pe care le-am facut, pe asta cu numaratul orelor de somn am ratat-o. Nu prea imi ardea mie de asa ceva cand se trezea din ora in ora noapte de noapte. Dar cum zici tu, copil odihnit si bine dispus sunt si pt mine indicatori ca e totul ok.
Anuc spune:
Micola, noi avem dermatita atopica 100% (confirmata de 2 dr dermato) si-ti spun sigur ca nu are alte pete sau iritatii decat pe fata, o pata pe stanga, una pe dreapta (rar se mai irita la fundulet)...deci nu e obligatoriu sa fie mai raspandite pe corp. Oricum, nu te lua dupa noi, ca nu ne pricepem si daca vezi ca se irita mai tare sau se extind, du-l la un control.
Anuc cu Ioana mica si BB Filip
lisa79 spune:
La multi ani cu mic cu mare!
Bee,pentru Alexia un pupic sa treaca repede infectia
Ana doarme 1hsi30'-2h in timpul zilei si seara de la 19.30-7.30chiar 8.
Si noi am inceput cu pegatirile,azi merg sa cumpar baloane,servetele,farfurii cu...nu stiu cine...am sa vad care imi plac mai mult. de praji si tort ma apuc maine si mancare vineri...am emotii,nu imi vine sa cred ca a trecut anu.
Anul trecut pe vreama aste pierdeam dop
Ana in concurs!
anna-mama spune:
Lisa, succes cu pregatirile
Micola, pe Vladut il pun sa doarma de doua ori ziua, cumuleaza 1.30 ambele runde (cam 45 min repriza), el ar dormi doar odata si atunci doar 1 ora de la 12-13, ceea ce nu-i este suficient pana seara. Seara se culca la 21 si doarme pana la 8 dimineata, cu multe treziri...
Du-l la dermatolog, asa te linistesti si tu
Anuc, l-ai cantarit pana la urma, imi pare rau ca ai avut dreptate, dar daca e prima luna in care nu ia in greutate nu e ingrijorator
Bee, sanatate multa Alexiutei
Am vazut poze de dimineata cu Stefanut, Miguel bebelus, Alexutu si papusa Ariana, niste frumuseti
Ana, mami de bubulet zambaret (09.02.2009)
crisspy spune:
citat din mesajul lui lisa79 Anul trecut pe vreama aste pierdeam dop |
Si tot pierdeai...si pierdeai...
Spor la cumparaturi si la pregatiri
Anuscai