LMA licurici ian - feb 2009 (83)
Raspunsuri - Pagina 20
anca_ spune:
miere, daca Aidan mananca branzeturi, fructe bucatele singurel o sa fie usor sa il obisnuiesti si cu restul. Incearca cu mancaurile lui preferate intai. De exemplu lui Andy ii place carnea la nebunie, i=o pun bucatele si o bobineaza imediat. La grupa de 1-2 ani cam peste tot au cerintele pe care le-ai enumerat. La cei peste 2 ani in cele mai multe locuri cer sa fie potty trained, daca nu e copilu' trainuit cer mai multi bani, cel putin asa e la noi.
La gradinitele pe care le au unii acasa, cu 4-5-6 copilasi nu au asa cerinte, sunt mult mai flexibili. Poate gasesti una de asta care sa-ti convina, de obicei sunt si mai ieftine si riscurile de imbolnavire sunt mai mici pt sunt mai putini copilasi. Iti tin pumnii sa iasa totul bine, sa se aseze lucrurile si la voi! Cat despre mama, pacat ca nu poate veni, daca stii ca e grava situatia mai bine nu insisti. Daca nu e asa grava poate merita pus putina presiune, practic acum e cand aveti cel mai mult nevoie de ea, daca vrea sa va ajute acum e momentul.
Andy mananca cam tot ce e solid singurel, legume (avocado/morcov/broccoli/telina/rosii/ardei..), fructe, branzeturi, carne de pui/vita/peste, cartofi bucatele, galbenus de ou, paste, cereale de adulti/copii fara lapte, biscuiti.
I le pun pe tavita de la high chair, il pun la masa cu noi si le ia de acolo singurel. Ii pun doar 3-4 bucatele o data, daca pun mai mult se joaca cu ele, la fel si daca ii pun in farfurie, o rastoarna si se joaca cu ea. Daca e doar mancarea pe tavita e ok, o mananca singur. Supe, cereale si alte mancaruri semi lichide i le dam cu lingurita.
Din canita bea doar apa, laptele neaparat de la biberon, a facut asocierea lapta-biberon, apa-canita si daca ii pun lapte in canita nu il vrea, urla
. Dar incet-incet sper sa scapam de biberon cat de curand.
Andy a avut o noapte de pomina, s-a foit toata noaptea, la 6 era in picioare. Si de dimineata maraiala cat cuprinde. Inca nu stiu de ce, muci nu, febra nu, tuse nu, burtica pare sa nu-l doara, de mancat mananca, deci cred ca nici gatul. Poate dintii?
Eu inca tusesc nasol, vad ca nu am dat inca la nimeni din familie, dar mai astept, cine stie cat e incubatia.
anca_ spune:
La multi ani Ana, Matei si Victor! Sa cresteti mari, sanatosi, frumosi si devreme acasa! ![]()
lisa, asteptam poze cu sarbatorita!
ada, dar de ce esti suparata? Sper sa nu fie grav..
leditia, mai trimite poze cu David! Tu te simti mai bine acum?
naty, nasol fara curent, bine ca s-a remediat si sper sa nu se mai repete prea curand! Am avut multa lume la mot asa e, dar jumate de cati au fost la botez, si a fost mai bine asa, ca am avut mai mult loc sa ne desfasuram. In lipsa de rubedenii noi ne-am facut prieteni aici si avem un grup de 15 fam foarte apropiati, ca o fam mai mare, petrecem toate sarbatorile impreuna, fara exceptie si unele vacante. Avem tot timpul probleme cu rezervarile pt suntem asa multi. Cam toti au cate 2 copii, de varste apropiate, copiii au crescut impreuna si sunt f apropiati. Alex are vreo 5 baietei de aceeasi varsta cu el, si de abia asteapta sa se vada, fac numai obraznicii, mai ales chinuie fetitele
. Unul dintre ei e verisorul lui si parca au magnet, sunt nedezlipiti cand se intalnesc. Cam la 2-3 sapt e petrecere la careva acasa si copiii de abia asteapta sa se intalneasca cu 'romanian gang'
In grup suntem cu totii cumatrii macar de gradul 2
..in afara de astia am mai invitat si vecinii, tot romani si ei, si un unchi nou descoperit de al lui Cata, care intamplator sta destul de aproape de noi + inca cativa altii mai apropiati si s-au facut 20 de fam. Dar a fost ok, vreme buna, s-a mai stat si afara, copiii in camerele de sus unde au lasat ca dupa razboi, jucarii peste tot, pacat ca nu am facut poze
CADIA spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Leditia Cadia,succes la vaccinuri si distractie placuta la ruperea turtei.Dar n-ai mai rupt-o odata?Sau sunt eu ametita?:)) |
LEDI,

Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse.
http://picasaweb.google.com/cristea.claudia/CRACIUN2009#
Leditia spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui CADIA
LEDI, ![]() Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse. http://picasaweb.google.com/cristea.claudia/CRACIUN2009# |
Aaa bun,deci sunt eu ametita:))))))
Credeam ca daca i-ati serbat ziua,i-ati rupt si turta fetei..
Eu citesc mai mult seara,dupa ce se culca David si dupa ce citesc cateva pagini bune si ma uit si pe o gramada de poze,mai uit care,cum si ce :)))
Oricum distractie placuta la ruperea turtei..Faceti iar tort?

Anca,ma simt ceva mai bine.Am avut o nevralgie urata intre timp,ma luase iar durerea de mana,ba incepuse si un genunchi sa ma doara..au trecut,slava Domnului.Am zis,din toamna,probabil pe fondul stresului,am cazut rau de tot,ca mai mereu am ceva,ma doare ceva..mai rau ca o tanti de 60 de ani.:))))Psihic stau foarte rau,ma consum din absolut orice,dar sper sa-mi revin si cu asta.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
anca_ spune:
ledi, ati avut un an foarte greu, e de inteles. Ma bucur ca macar fizic esti bine, psihic e normal sa te consumi din orice acum, imi inchipui ca nu ti-e usor. Se vor aseza lucrurile si la voi si va fi din ce in ce mai bine. Bafta sotului la gasit job! Sper sa vii cu vesti bune despre job cat mai repede! Imi inchipui ca nu e usor in perioada asta, mai ales cu economia asa cum e.
CADIA spune:
FETELOR, INDRAZNESC SA VA ROG, DACA PUTETI AJUTA SI VOI SAU SA TRIMITETI MAI DEPARTE.
ESTE PRIETENE UNEI FOARTE BUNE PRIETENE DE-ALE MELE, ARE 17 ANI SI ESTE BOLNAVA DE CANCER, SI ARE NEVOIE DE BANI PT TRATAMENT IN STARINATATE.
VA MULTUMESC F.F.F.FMULT SI SCUZE CA SUNT OUT OF TOPIC.
http://ioanaspahiu.blogspot.com/2010/01/medicul-ne-vorbeste.html
CADIA spune:
LEDI, daa.....am comandat tort cu cioco si visine in alcool si are pe el figurine cu Tweety![]()
cristina_27 spune:
La multi ani tuturor licuricilor care implinesc un anisor !
Va multumesc pentru urari. Chiar daca nu scriu eu va citesc zilnic . Pupam toti licuricii si le uram sa fie sanatosi si fericiti.
DarkBendis spune:

LA MULTI ANI ANUSCA!! 

LA MULTI ANI VICTOR!! 

LA MULTI ANI MATEI!! 

Multa sanatate la toti bolnaviorii!!

Mi-s cam obosita...zi lunga la servici! Si maine iar servici! Uuuufff!!!
Ledi, multa sanatate,putere si curaj!! Anul trecut a fost tare greu... dar anul asta va fi mai bun! 

Miere,uuffff imi pare tare rau ca a "picat" planul vostru si ca nu mai poate veni mama ta 
Nici nu stiu ce pot sa zic... La voi nu e optiunea de "childminder" (persoana care ingrijeste de copii - in numar mai mic, deci risc mai mic de imbolnaviri - la domiciliul ei)?
Cat despre copiii care mananca singurei la 1 an..Errr, Mister papa din manuta biscuiti, bucati de fructe, paine prajita, rice cakes, chec dar restul ... cu lingurita (ii dam noi). Jupanul mananca majoritatea mancarii data prin blender, mai putin ceea ce am mentionat mai sus si inca vreo cateva.
La capitolul "lapte" Mister inca bea de la tzitzi dimineata si seara, pentru cereale, gris cu lapte, orez cu lapte etc folosim laptele de vaca "full-fat". Biberonul l-a refuzat complet, canita e doar pentru apa sau suc de fructe (din ala ultra-diluatul) si...cam atat.
Cristi, nu-ti mai fa probleme cu mersul lui Carol. Ar trebui sa-ti faci probleme daca nu ar merge sprijinit/sprijinindu-se de mobile. Asta o face si inca foarte bine! O "sa-si dea drumul" si singur, no worries!!
Mister poarta nr 20 la pantofiori (pe care oricum ii poarta taaare rar) si tot din aia cu scai, ca are piciorusele late si restul modelelor ar fi greu de incaltat. Nu e deloc incantat de incaltaminte, in casa sta doar incaltat cu sosete sau descult (daca reuseste sa scape de ele si mami sau tati nu se prind imediat)
Ada, multi pupici la bolnavioara ta, sa se faca repede bine! 

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
IRA_LIZA spune:
Pupam cu drag!
Matei, Victor si Ana, la multi ani! sa fiti sanatosi in primul rand, fericiti si cu mult noroc!
In materie de mers/miscare se intampla tot felul de minunele. Alaltaieri ma cheama tati s-o vad pe Eliza cum se straduia sa se suie singura in mashinutza. Pur si simplu s-a incordat in brate, si-a ridicat funduletzul si si-a dat drumul pe scaunul masinii! iar acum se straduia sa isi aseze si picioarele cum trebuie, insa aici intampina dificultati. Insa nu se lasa defel.
In seara asta am iesit pe holul blocului, ea dupa mine! a trecut pe langa mine glontz si s-a dus hotarata la scari, s-a prins cu manutza de o bara, cu cealalata ma tinea pe mine si tzut-tzup din treapta in treapta! si uite-asa am coborat pana la parter! a avut tentativa sa si urce, insa intre timp au trecut pe langa noi niste vecini impreuna cu baietelul lor, moment in care pitika s-a uitat lung si zambind galesh dupa cel mic si nici k mai voia acasa, voia sa plece si ea dupa astia! nush daca v-am spus, Eliza e agatzator de profesie, nu rateaza nici un tip cat-de-cat aratos, nu exista sa nu-i zambeasca, sa nu faca ea schema aia despre care se spune "s-a rushinat" (aiurea! Eliza??) precum si alte multe scheme! socializeaza, fata mamii! 
...insa, fetelor! toate astea se intampla dupa ce Eliza a mers in 4 labutze cca 3 sapt, de ziceam k o prinde maritisul mergand asa. Ma uitam la vremea respectiva la unii dintre bebeii vostri si ma miram k merg deja de la 9-10 luni. Pana intr-o zi. Mai exact pana pe data de 17 decembrie fix. Adica exact la data la care avea 11 luni si jumatate. A inceput sa mearga dintr-o data.
Insa la capitolul vorbire suntem pe la inceput. Rosteste cuvinte cand si cum vrea ea. Mama si tata spune demult, cu adresa. In felul urmator: tata spune cand e rost de veselie, adica mai mereu, mama cand e vreo problema - foame, somn, etc. A spus intr-o seara frumos si distinct "pa, tata!", insa nu a mai repetat pana acum. Pa spune destul de des. Apropos de "pa": eu ii arat mancarea si-i spun "uite, mami, asta e papa!" la care ea zambeste inocent si flutura degetele adica "pa-pa!" (= bye-bye) In rest, vorbeste o bebeluseasca de n-are treaba! nu-i tace gura nici un minut! mai ales cand se supara, atunci sa te tzii!
A, si apropos de scheme: daca face vreo pozna si o dojeneste tati, fie ii zambeste si incepe sa aplaude, fie vine glontz si-i aduce o jucarie. Tot zambind. Ei, si ce sa-i mai spui in momentul ala?? 
Ira, mamica Elizei