Calendarul gradinarului vesel (de) 10 :))
Raspunsuri - Pagina 18
simali spune:
Trebuie insa facuta urgent "stropirea uleioasa". Aceea care se face pe mugurele nepleznit. Este singura stropire pe care o fac (in afara de cea cu zeama bordeleza din toamna) si sper sa reusesc in acest weekend.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
leeloo2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simali Trebuie insa facuta urgent "stropirea uleioasa". Aceea care se face pe mugurele nepleznit. Este singura stropire pe care o fac (in afara de cea cu zeama bordeleza din toamna) si sper sa reusesc in acest weekend. "Calea de mijloc este calea ZEN" Alice |
Spune-mi si mie ce este aceasta "stropire uleioasa"? Multumesc!
De dimineata am vazut ca Pongo (ciinele...) s-a apucat sa roada si visinul (singurul pom cu ramuri mai joase)... azi trebuie de urgenta sa caut plasa din aia pentru rozatoare ca sa o pun in jurul pomilor altfel in citeva zile ramin fara nimic in gradina...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
gabriela42 spune:
buna dimineata,sunt amarita rau cu panselutele mele.nici macar una mmmmmmmmmm ma duc azi sa-mi vad gradinita ca jardinierele-s pustii.sper sa aveti mai mult noroc ca mine
leeloo2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabriela42 buna dimineata,sunt amarita rau cu panselutele mele.nici macar una mmmmmmmmmm ma duc azi sa-mi vad gradinita ca jardinierele-s pustii.sper sa aveti mai mult noroc ca mine |
Gabriela, le-ai facut rasaduri in casa? Nu ca ma pricep eu foarte bine, dar semintele de legume pe care le-am plantat eu in rasaduri mi-au iesit, asa ca ma mir ca nu au iesit panselutele...Poate ai pus semintele prea adic, sau le-ai udat prea mult? Sau nu au avut caldura indeajuns? Zic si eu...
Simali - nu ma uita si pe mine cu explicatia despre stropirea uleioasa, te rog!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
anne`mary spune:
buna fetelor. Nu stiu daca am nimerit bine caci sunt cam pe fuga si sper sa nu fi ajuns prost. Am o problema: ador florile dar nu stiu mai nimic de ingrijirea lor. Am scos de pe internet detalii despre fiecare plantuta in parte si incerc sa respect conditiile pentru fiecare in parte. Acum insa vine primavara si trebuie sa le schimb pamantul. bineinteles ca m-am bagat rau in ceata cand am vazut de ce diversitate si compozitii diferite am nevoie. In principiu am plante ce necesita : turba, nisip si pamant cu frunze. Ce sunt acestea? Cum le gasesc? Separat in magazin si le combin eu acasa sau sunt deja combinate? Daca le gasesc gata combinate, pot folosi pamantul acela la mai multe flori sau trebuie pentru fiecare in parte sa ajustez compozitia. Am si destul de multe plantute.
De exemplu: am inteles ca un cactus are nevoie de mai mult nisip chiar si de pietricele. Lamaiul la fel. Apoi am :
- arbore cauciuc
- dracena
- dieffenbachia
- ficus
- philodendron
- rhoeo spathacea (sabiuta purpurie)
- orhidee
- sanseviera
- trandafir japonez
- yuca
si vreo 3 plantute luate de la mama care nu stiu cum se numesc.
ma puteti ajuta cu idei? Voi cum procedati?
gabriela42 spune:
leeloo2004 am facut ce e mai rau.am luat jardiniera am facut rinruri de 2cm adincime am pus seminte si am acoperit.am udat cu ibricul si mi-au iesit...anne marie cred ca te-ai aventurat la prea multe floricele necunoscute o data.eu am convingerea mea ca ce vrea domnul traieste.lupta sa inveti multe pt ele si sper din suflet sa reusesti.vezi ca todeauna sa ai apa la temperatura camerei si daca ai apa de pe teava sa fie minim 24 ore in sticla sa se depuna dusmanul clor.vezi ca 2 sau 3 sunt plante rezistente la aer cond celelalte nu.daca le iubesti si le vrei pe acestea deja nu mai dormi ai f multa treaba.
anne`mary spune:
da, am multa treaba cu ele dar imi face placere. Cu aerul conditionat nu-mi fac probleme caci vara doar cand e fff cald ii dam drumul. Apa pe care o folosesc e apa de ploaie luata de la socrii mei care stau la tzara. Am identificat alte 2 plantute din cele 3 necunoscute: ananas (nu sunt 100% sigura dar asa pare) si amarrylis (crin). Mai am una singura neidentificata care o o varianta mai mica a amarrylei (are bulb si frunze lungi si subtiri dar nu ca ale amarrylis).
Ma duc azi la practikar sa ma uit la pamantul de flori sa vad daca il gasesc deja combinat si in ce proportii. Am posibilitatea sa iau pamant din padure dar exista riscul de a avea musculite, viermi si altele. Daca il tratez la cuptor 15 minute la 50 de grade (cum am citit) ii distrug toate proprietatile. De asemenea din padure pot lua scoarta de copac ce am inteles ca e benefica pt orhidee...riscurile sunt identice.
simali spune:
Solutia uleioasa se numeste Confidor SC004 - oil. Se gaseste ori la magazinele de fitosanitare ori la niste institute numite "Protectia plantelor". Stropirea se face inainte de pleznirea mugurilor.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
olympia spune:
Anne Mary la Bricostore e pamant special pentru rododendroni, pamant special pentru orhidee, or mai fi si altele, noi din astea am luat.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
anne`mary spune:
buna
am fost astazi la practiker, Dedeman si Carefour. Atat are BUzaul pe langa alte mici florarii. Am luat o punga de 5 l pentru cactusi, o punga pentru orhidee (desi am una singura si e mica) si am luat un sac de la Florasol. Din cati saci am "investigat" , doar o parte aveau detalii privind compozitia. In rest am vazut "paman universal" ce cuprinde turba neagra, turba alba, ingrasamant. Am gasit un singur sortiment care avea si scoarta de copac si nu mai stiu ce. Aveam de ales intre asta si un sac cu turba neagra integral. Am ales primul sortiment caci nu cred ca dauneaza scoarta. Mi s-a parut cel mai complex.
Sunt hotarata sa schimb pamantul pentru ca am observat cum se comporta la mai multe flori. Am o planta in pamant dintr-o padure de stejar si o planta cumparata de la doaman de la tara care, in momentul in care le ud, apa se absoarbe imediat. Plantele luate de la mama mea, de exemplu, si unele plante pe care le-am schimbat eu cu pamant de la florarie, apa se absoarbe foarte greu. Mama mi-a spus ca a folosit pamant universal pentru flori.
Sacul cumparat nu contine nisip. Pentru majoritatea plantelor mele am nevoie de o combinatie turba/nisip. De unde fac rost de nisip? Am vazut pe un forum pe cineva care spunae ca ea foloseste nisip de pisici. Nisipul folosit in constructii o fi bun? Dar sunt si acolo diferite sortimente ca nu stiu ce sa fca.