Calendarul gradinarului vesel (de) 10 :))
Raspunsuri - Pagina 17
leeloo2004 spune:
Daaaaa, si eu zic ca vine in sfirsit primavara! In gardina mi s-a topit in weekendul asta aproape toata zapada si am vazut cu bucurie ca au scos capul din pamint si narcisele, si zambilele si lalelele. Chiar si cele care se grabisera la sfirsitul lui noiembrie (nu mai stiu daca va amintiti ca va intrebam ce sa fac sa le protejez ca sa nu inghete peste iarna) si pe acre le acoperisem cu funduri de peturi au stat foarte bine, sunt ceva mai mari decit cele rasarite acum si descoperite de zapada. Sunt tare curioasa cum o sa arate cind vor avea si flori!
In plus, fiind asa de frumos, simbata m-am apucat si am pus in gradina arpagic si salata - uitati aici: http://home-and-garden.webshots.com/photo/2744117840050279906JYecCf (stiu ca se pun in serii, am sa mai plantez abia peste doua saptamini alte seminte si arpagic, plus semintele de morcovi si ridichi).
In casa am pus rasaduri de busuioc, castraveti, marar si salata - sunt curioasa sa vad ce va iesi: http://home-and-garden.webshots.com/photo/2272341230050279906OTYzXM
Astept acum sa vad cind germineaza....
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Tala spune:
Felicitari harnicutelor!
si eu am primit un imbold azi cand m-am dus sa ma chiombesc unde plantasem bulbii de narcise si branduse si am constat cu fericire ca au rasarit! Lavanda asupravietuit cu succes, la fel si cele 2 soiuri de sedum puse pe rocarie, inca n-am avut curajul sa ma uit la butasii de trandafir, salciuta da sa pocnesca matzisorii....se trezeste usor, usor si curticica mea. Aproape ca-mi doresc sa vad si un fir de buriana, numai verde sa fie. Problema e ca din cauza zapezii, pamnatul n-a inghetat deloc si in loc sa se sfarame, doar s-a turtit sub greutatea ei si e mocirlos de la atata apa, nu stiu cand o sa-l pot sapa...
Cand se pun rizomii in pamant? (am si eu cativa de dalie si vreo 2 bulbi de gladiole...)
Daniela, eu mi-am facut deja lista dar cred ca depinde si de soiul ales, pot sa o public aici, daca intereseaza pe cineva. (practic am trecut intr-un excel ce era pe spatele plicului astfel incat stiu ce am de facut in fiecare luna cu plicurile mele)
mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!
olympia spune:
Tala, eu pun daliile mai tarziu, dupa ce sunt sigura ca nu mai ingheata pamantul. Mi-e si groaza sa scot recolta de cartofi(de dalii) din beci. Cred ca pe la jumatatea lui martie se va intampla asta, sa vedem cum va fi vremea. Nu te-am uitat nici pe tine si nici pe Liviana.
Deocamdata nu intru in gradina, am bagat ieri un ochi la ceapa mea pitita sub folie, are frunzulite verzi cam 10 cm deasupra pamantului. N-am insa elan de gradinarit inca. Iarna asta a fost lunga , grea si va spun cinstit ca ne-a cam terminat... pe noi de puteri dar a facut si stricaciuni la trotuare, la burlane, mai avem de evaluat...
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
gabriela42 spune:
buna ziua!multumesc pentru sfaturi cu panselutele am cam gresit cred ca le-am pus cam la 2 cm si amaritele se lupta cu pamintul acum.le-am udat cu ibric ceea iar cred ca le-a suparat.acum incerc sa le ud cu pulverizator si mai astept sa vad ce iese .am aflat in piata despre seminte si trebuie sa ma duc la magazinul seminte.este cam periculos pt mine ca sunt cam fara masura si nu stiu ce seminte mai gasesc de nu mai ies din curte toata vara.trebuie sa recunosc ca sunt cam bandita si am ajutor pt gradina caci singura doar la sfirsit de saptamina nu ar putea rezista decit pomii si trandafirii.toate plantutele au scos capusoarele.anul acesta doresc prepelite amenajam camera urgent si-mi iau 50 sper sa fie o idee buna.ginduri bune spor la treba.
leeloo2004 spune:
De dimineata am dat o tura de verificare...din nou ...din cite imi dau seama cam toti bulbii plantati in toamna au rasarit din pamint si parca in fiecare zi mai calduroasa, se mai dezvolta citiva milimetri. M-am si suparat, rau de tot, pentru ca am descoperit ca Pongo, catelul mi-a ros puiul de Albizia plantat asta-toamna - nu mai are nicio crenguta - a ramas un ciot cu doua cracane mici (resturile de la cracutze) - eu sper ca totusi sa inmugureasca si sa o salvez - ma tot gidnesc ce sa fac sa o protejez - cred ca o sa iau niste plasa ceva ca sa o infasor si sa-l opresc sa mai aiba acces la ea - la fel si cu tufa de Forsythia pentru ca si din aia mi-a mincat.
Rasadurile sunt ok deocamdata - au inceput sa incolteasca castravetii si salata - mararul si busuiocul inca nu dau niciun semn...
Am retinut de la voi treaba cu leusteanul - am seminte asa ca o sa o rog pe soacra-mea sa le puna in rasadnita - se pune si asa, nu? Nu conteaza daca dupa aia le transplantez eu in gradina...acum superstitie sau nu, eu vreau sa se prinda!
A, si mai vroiam sa va intreb ceva - tot pentru pregatirile de primavara - unde sa ma duc sa caut var pentru a vopsi tulpinile pomilor?
Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
b.nica spune:
Aoleu!Fetelor a venit primavara sau nu?
Era dezastru in gradina mea si nici nu puteam sa intru;au iesit o groaza de narcise si ce este mai grav niste minuni, artistic aranjate, de narcise si lalele au rasarit dar nu mai stiu cum le-am aranjat,.
Mai precis au rasarit niste motisori si eu nu stiu care sunt,.
Mai fetelor, ce ati gandit voi cand ati pus ceapa sub folie?Nu vreau sa va domolesc avantul dar este aiurea:ceapa nu ingheata!
Salata da, trebuie protejata,dar ceapa nu!
olympia spune:
Bnica, eu sunt cu ceapa sub folie ! Am pus-o tarziu asta toamna si n-am vrut sa risc, poate daca o puneam destul de adanc nu riscam, desi la minus 20 de grade, cine stie... Am improvizat niste minisere joase si peste brazda de usturoi si peste cea de patrunjel. Am sprijinit niste sipci de lemmn, ca un grilaj peste niste tocuri vechi de usi si am pus folia peste, am creat astfel si o zona de aerisire, n-a putrezit nimic, am verificat. Acum le decopertez, dar ele sunt toate rasarite bine, deja.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui leeloo2004 [br A, si mai vroiam sa va intreb ceva - tot pentru pregatirile de primavara - unde sa ma duc sa caut var pentru a vopsi tulpinile pomilor? |
In pomicultura zilelor noastre s-a constatat ca varuirea pomilor nu ajuata nicidecum. Poate ca varul alunga goangele secolului 20 dar pe cele ale secolului 21 sigur le lasa indiferente. Daca dai cu var dai mai mult asa, ca-ti face bine la nervi si estetic, daca-ti place.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
leeloo2004 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui simali
In pomicultura zilelor noastre s-a constatat ca varuirea pomilor nu ajuata nicidecum. Poate ca varul alunga goangele secolului 20 dar pe cele ale secolului 21 sigur le lasa indiferente. Daca dai cu var dai mai mult asa, ca-ti face bine la nervi si estetic, daca-ti place. "Calea de mijloc este calea ZEN" Alice |
mi-a placut comentariul tau! Eu am ramas cu amintirile din copilaria mea, de la bunici, pina acum nu am mai avut contact cu gradinaritul, asa ca s-ar putea sa gasiti pe la mine si intrebari prostesti...dar am o scuza, invat!
Si cu ceapa sub folie eram si eu - ok, am inteles, nu ingheata, dar am pus 2 rinduri de ceapa si doua de salata - am acoperit totul, nu am vrut sa le discriminez...si ma gindesc ca sub folie, fiind mai cald, poate cresc mai repede...
Weekendul asta nu mai plantez nimic - weekendul viitor insa am sa mai pun si alte legume.
Poze
John D. Rockefeller, Jr.
valentinag spune:
Mie imi place sa varuiesc pomii,nu's de ce,au un aer primavaratic,miroase a curat,stiu ca vine Pastele.
Ceapa ingheata,da n-are nimic,isi revine si e ok.
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea