Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (370)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Kriss draga mea,

Inteleg ca dupa 9 ani de trait in 2 ai uitat cum e sa traiesti fara el si ti-e teama...
Eu cred ca actele iti vor aduce si linistea si fericirea... dar va mai dura un timp pana sa se intample. Cat? Asta depinde de tine.. de determinarea ta de a pleca din relatia asta care numai sanatoasa nu e. Nici pentru tine nici pentru Alessia.
Eu zic sa inchei etapa asta din viata ta... Si sa nu te mai uiti inapoi!
La naiba, ai putina mandrie.. daca el zica ca nu vrea sa mai fie cu tine.. duca-se... Nu-ti ingropa anii tineretii motivand ca e spre binele copilului.. Ca nu-i asa!

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

mai eu am luat-o razna in sens invers. Am hgb f mare. 15.4.
Reticulocitele super, 1. (reticulocitele sunt celule rosii f tinere, daca nr e preamare, de ex 14 la mie etc etc, inseamna ca maduva lucreaza prea tare sa refaca celuelrosii mature omorate de uratii de anticopri. daca el sunt mai scazute inseamna ca anticoprii aia nu mai mananca hematiile, deci e de bine)

Maine vb cu d-na dr. Rugati-va sa scpa de prednison in 2, 3 saptamani :)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

carpatina

Sabina, tin pumnii sa fie asa cum vrei tu/cum trebuie

papanash, cum mai e Adi, si-a revenit ?

Erina, si eu voiam sa te intreb cum a iesit coronita . O sa trimit pe mailul comun un link catre un album cu poze de la activitatile 'artistice' pe care le are Maria la gradi, poate va mai inspirati de acolo, desi nu-s asa complicate ca realizarea de coronite de printese. Multumesc pt cuvintele frumoase

Luy, fericita mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 )

Mergi la inceput

Luy, you back!

=====================

Mergi la inceput

Trandafir cu codite ati mai vazut?

=====================

Mergi la inceput

Bravo Sabinescu! Sa fie si de mai bine!

=====================

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Intru rapid la raport...

In primul rand, multumesc mult de tot, dragele mele, pentru incurajari si idei. Incurajarile m-au ajutat cel mai mult si ideile mi-au confirmat ca ceea ce simteam si simt eu are validitate si e calea de urmat, buna sau mai putin buna, sper sa fie cea corecta pt Lisa.

M-am linistit vazand ca situatia nu e unica si, desi e pacat, pocnitul celor mai mici apare si la alti copii, deci e o faza pasagera pe care sper sa o gestionam cat mai bine si rapid!

Deci: capsula lui Adam nu o pot muta in fata, din cauza legislatiei de aici care nu permite DELOC scaune de bebe pe locul pasagerului, pt siguranta copiilor, deci e exclus sa ii separ altfel decat cate un scaun la fiecare usa si locul din mijloc ramas liber, desi acel loc va fi, practic, neutilizabil, pt ca scaunele ocupa mult spatiu.

In legatura cu plecatul in vacanta la 600km, am mai fost acolo si drumul e ok, insa va fi criminal daca Lisa il va pocni pe Adam si va trebui sa avem scandal pe chestia asta in masina si sa tot oprim sa facem educatie :( Tata vine si el cu noi, dar nu vreau sa ma bazez pe el sa o tina pe Lisa "departe" de Adam, pt ca stilul lui numai calmant nu e. Mai degraba o va agita pe Lisa si mai tare, daca va deveni violenta cu bb.

Am discutat si cu sotul si am ajuns la concluzia ca e ok sa ii confiscam papusa in masina, pe motiv ca daca loveste, nu poate avea grija de papusa si o primeste cand se calmeaza si e linistita. In rest, ii spunem ca daca loveste, persoana respectiva nu are motiv sa stea sa se joace cu ea si, ca atare, nu il mai poate tine si atinge pe bb Adam (Emnem, mai nou ). Asta e pedeapsa suprema pt ea, pt ca ii place sa il tina in brate, sa il pupe, sa ii povesteasca, sa i arate jucarii etc. Deci...

Din pacate, a trebuit sa aplicam de vreo 2 ori metoda de "indepartare" a lui Adam si s-a lasat cu plans, cu rugaminti, cu "sowy bb Emnem" si pupat cu grija si atentie. Bineinteles, timpul de contact e minim, tocmai pt a nu ajunge la suprasaturatie, la plictis sau la supraentuziasmare...

Azi dimineata, de ex., s-a trezit si fatzait pe langa patutz pana s-a (l-a) trezit si pe Adam si apoi a inceput sa ii arate jucariile lui, sa i le dea aproape, sa i le sune etc. Cat sotul i-a schimbat scutecul lui bb, Lisa s-a suit in patut la el. Sotul l-a dus la ea in pat, ca doar ea i-a ocupat patutul ;) Si a mers si ea acolo si a stat si s-a jucat cu el, i-a aratat jucariile ei, a acceptat sa stea si el pe perna ei, i-a carat toate jucariile lui din patut acolo... A fost bine, ce mai... DAR, ieri am fugit afara la cumparaturi cu Adam si am luat pt Lisa o cutie de creioane colorate si o perna noua si, acasa, cu mare tam-tam, le-a primit de la Adam (erau in capsula, cutia cu creioanele pe la picioarele lui, iar perna peste capsula). Cand am intrat in casa, l-a mangaiat pe bb si i-am spus ca cred ca Adam are ceva pt ea, sa verifice si sa imi arate si mie ;) A fost ff incatata de creioane, s-a dus cu ele la masuta ei si le-a desfacut, a fugit de cateva ori la Adam sa ii spuna "fechiu bb Emnem" si sa il pupe si imbratiseze (saracu' de el era lihnit de foame, dar l-am tinut putin mai mult ca sa fie ok Lisa). Si perna a fost castigatoare, ca era cu ursuleti pe ea si s-a potrivit la fix in fata ei de perna, deci bingo! Cred ca o sa primeasca mai des chestii de la Adam, ca se pare ca o mai "imbuneaza".

Aaa, si de MAAARE EFECT a fost o carte numita "Tip the Mouse's Mother is Going to Have a Baby". Tip the Mouse e un personaj favorit al ei si a primit cartea asta de Craciun, dar numai de vreo sapt o intereseaza si ma pune mereu sa i-o citesc (si mereu la somn, in fiecare seara!). Bineitneles ca povestera e cam aiurea, dar noi povestim mai mult pe marginea pozelor, am adaptat si cenzurat textul si reflecta situatia ei si sper sa il ia din nou ca referinta si model pe Tip si sa pot face paralele cu el.

Nu am mai insistat pe nimic ce nu e critic. Cu despamperizarea i-am zis ca e decizia ei cand se simte pregatita sa stea pe toaleta si sa treaca la chilotei ca mami si daddy.

Tre' sa fug sa hranesc pe Adam. Revin

"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Sabina, bravo pentru vestile bune, tinem pumnii pentru cosultatia la dr!

Adimercedes, ma bucur ca Lisa relationeaza asa frumos cu bb Adam, foarte buna ideea cu creioanele din partea lui Adam.

Incerc sa vad pozele cu tradafirasul, dar vad ca deocamdata nu imi deschide pagina.

Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007 si in burtica bb2 13s+

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Citat:
citat din mesajul lui carpatina

Trandafir cu codite ati mai vazut?

=====================

Alina,

Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Carpatina, Ioana e o superba !!! Pozele 2 si 3 mi s-au parut atat de pline de semnificatii!!! Chiar ca ai un trandafiras in casa!!!!

"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput