Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (370)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danuta36 spune:

Erina si eu sper sa ne reintalnim

La noi a plouat,apoi a nins tare si s-a pus un pic de zapada...daca mai tine,maine dupa masa iesim cu sania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aandreea27 spune:

fetelor multumesc mult de tot.
danuta si noi il putem lasa pe andu cu mama,este pensioanara,dar ea sta in oltenia si nu exsita posibilitatea sa se mute aici.si imi e groaza cand ma gandesc sa il las iar la ei.lunile astea cu el au fost o feerie.dar pana la urma binele lui este cel mai important.
sabina,noi suntem la a doua enterocolita a mai facut una in decembrie.tratamentul acum este sumetrolim,eferalgan,ca mai face si febra,biotics,hidrasec,debridat,electrolyt si kreon.un morman de medicamente,dintre toate numai hidrasec-ul nu il ia in rest mai cu ras mai cu o poveste mai cu un cantecel le ia.mie sincer imi par cam multe,maine il ducem la doctorita georgescu de la medlife,sa vedem ce zice.ieri am fost la budimex si la medlife,dar nu era ea de serviciu.
la noi partea proasta este ca pe langa faptul ca nu are pofta de mancare din toate mancarurile de regim nu accepta decat branza dulce cu paine prajita, sticks-uri,biscuiti populari si cam atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai nu trebuie sa pape decat ce vrea el. Da-i branza telemea sarata, ca a pierdut saruri prin voma and stuff.
E tare daca le ia...Gh nu vroia NIMIC, a fost groaznic:(((, o zi nici apa nu a vrut, era sa ajungem la perfuzie.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aandreea27 spune:

sabina taman asta e problema ca nu vrea barnza sarata.am incercat sa ii dau si pe stcks si pe grisina din aia groasa.nexam.o scuipa.
ca sa nu mai spun de orez.de cum l-a vzut a decretat:ata nu e mun(asta nu e bun).saraturi decat sticks-uri mananca.am tot incercat sa ii dau lapte fara lactoza,dar nu ii place.pot sa ii dau si lapte de asta normal?doctora zice ca nu,dar totsi treb sa bea si lapte.
cu popoapele(siropurile) nu avem probleme,la ia,chiar le cere el.apa bea si muuuuulta,ceai de menta bea,doar lapte si branza sarata nu vrea.hai ca m-am intins dar pur si simplu sunt disperata cand vad cum curge din el.in rest este destul de bine:se joaca,se uita la desene,spune povesti.ieri la- mai durut burtica dar cred ca suportabil ca nu a plans decat zices:mami doaie buta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

e f f bine fara lapte 3, 4 zile.
lasa-l sa manance numai ce vrea el, daca bea ceai de menta problema e pe jumatate reolvata!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Cuscra dulce si radioasa, asa nurori... Doar in vise!!!! Doamne, ce dulce e Ana! Are o fatzuca s-o mananci si plete de intra direct in clubul coditzelor de la categoria de varsta 2 ani +! Si ce happy e si surioara - stralucitzi! Bravo, nu te lasa, tzitzi rulz! Si noi inca ne reglam calibrele: el la stomac, eu la laptarie - mai greu la inceput, dar ai incredere, ca natura ne-a facut tare dibace! Functzioneaza totul 100%.

Am mare bafta ca stiu ca merge treba de la Micha, atunci eram tare determinata sa alaptez, si acum stiu ca o rezolvam noi cumva si vin vremuri chiar fff placute. Si comode. Am de gand sa calatoresc cu el de tzatza, ca e cel mai confortabil: pampersi gasesti oriunde, nu sterilizari, fiert de apa samd. Cred ca fac o Thailanda pe langa Radu si chiar Australia, din 2 etape... Sa vedem.

Apropos incredere si fara sticultze: recunosc ca aici parca e mai usor sa itzi iei avant. In clinica la orice ora e o consiliatoare de lactatzie, doar apesi butonul, si noaptea... De 3x/zi se servea inainte de mese ceai de lactatzie, te ajutau, sfatuiau, cautau solutzii, incurajau, compatimeau... si asa le treci parca mai usor etapa dificila de la inceput. Si acuma vine moasa in prima faza in vizita, mai se uita la cusaturi, mai da un sfat pt fundicul rosu, mai corecteaza pozitzia de alaptat, da idei de noi pozitzii de pus copilul la san - eu alternez cele 3 clasice, sa golesc uniform sanul - mai il canareste si-l lauda ce bine creste. Toate astea dau incredere ca merge bine treaba. Dar pentru astea ne ai pe noi, ca itzi spunem noi ca asa e! Go tzitzi, go!

Sabina, iese sigur treaba cu muzica pentru neinitziatzi! Cool, babe!
Si cu alaptarea, la ce mumos zici, ma simt obligata sa tzin sus stindardul de Mrs. Cow! . Desi la cum ma dor inca sfarcurile... dar nu am nici secunda de indoiala. (Eu pe sfarcul stang il am cam malformat: plat si cam lat. Daca mai e si sanul plin, nu poate apuca nimic din areola, musca direct pe sfarc. Doar la alaptat in pozitzia culcat intra "pe lat" in gura copilului, altfel chiar nu poate sa-l prinda. Dar creste el si o sa-l insface mai bine cand are gura mai mare, nu?! Pana atunci strang din dintzi si infig ghearele in perne primul minut, si apoi il mai pun sa apuce o data cand e mai gol.)

Piciulika, mami dewww.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n243753-p8.html" target="_blank">
Michael (8.10.2007) si Alex (16.01.2010)

Mergi la inceput

Citat:
Piciulika, saru-mina sa traiti! M-a distrat faza cu baba, esti mai tinara ca mine.

Miine soseste la PN o prietena cu care nu m-am vazut de 7 ani. Va sta citeva zile la noi si inafara de gatit si de distrat impreuna cu Daria nu vreau sa fac nimic. Asa mi-am facut socotela: sapatamina asta trece ca vine ea, cealalta e 35, cealalat merg la Bucuresti si mai trec vreo doua si imi tin si eu in brate cea de-a doua minune!!!

Asa te vreau! Si las-o pe ea sa gateasca mai mult, ok? Nu fii gazda model acuma, ca nu e cazul!
Asculata la baba!
(pai da, oi fi eu ceva mai junioara, dar tu aratzi mai bine! As simple as that!)

Piciulika, mami dewww.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n243753-p8.html" target="_blank">

Mergi la inceput

Erina, intrebai ce fac cu laptele ce-mi ramane: nu mulg, ca se produce mai mult. Incerc sa nu-l las sa goleasca sanul si-l trec la al doilea: sa scada productzia natural. Mai dor sanii, mai un nodul, dar merge. (Noaptea daca papa dreptul la 12, apoi stangul la 4, si la 7:30 trag de el sa-mi ia din dreptul iar, ma urc pe peretzi, cu tot dusul cald si masaj...)
Cu Weleda: mi-a spus moasa ca e Rolls Royce intre liniile de ingrijire de baby (nu stiam, desi o foloseam la greu, cred ca tot ce au). Dar cica e scumpa. (Pai daca e si buna, de ce nu?!) Eu am mai descoperit de curand si Cremebad - face apa de baie asa 'grasa' si buna, o minune pentru pielea uscata si sensibila a lui Micha. Si crema de popo si washgelul (corp+par) sunt faine de tot. Aia pt afara "wind&wetter balsam" parca-i spune e faina, dar arata ca un ou de Paste: lucios si rosu cand vine de afara. Dar apara bine pielea lor fina de ger si vant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

hello,
reduceri de 50% la TEX (copii si adulti).
Erina, in Catania mergem, ca ne-a ramas gandul acolo....

Va urez o seara placuta si o saptamana excelenta !

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Sabina, Bernix, am ramas datoare sa va spun cum am scapat de silicoane . Si Gabriela, Erina sper sa fie o incurajare si pt voi, pt ca ne-am chinuit mult...

Stiti ca va ziceam ca nu vrea sa manance fara protectia de silicon. Statea si cate 20-30' pe un san si molfaia el acolo, adormea si tot asa. Faza e ca pt Adam tzitzi nu e musai o alin(t)are. Mai bine zis nu era. Pt el era o sursa de hrana, care trebuia sa fie acolo cand are nevoie, dar nu statea la san ca sa se calmeze, de ex. Tin minte ca la vaccinul de 6 sapt l-am tinut la san si a urlat ca disperatul. Eu credeam ca urla de durere, dar imediat ce l-am pus pe umar ca pe un sac de cartofi, a adormit. INSTANT! In fine. Sunasem si la lactatzionista si mi-a dat niste idei, cautasem pe net tot ce am putut gasi si am inceput sa incerc diverse tehnici. Nu pot spune daca una anume a functionat. Stiu doar ca in minte mi serulau MEREU cuvintele lactationistei: "Poate lua si 4-5 sapt sa scapati de protectiile de silicon. Sau poate nu va vrea sa renutne DELOC si atunci e ok, ca sunt mame care au alaptat si 1 an si cateva luni cu protectii." Dar eu vroiam sa descopere tzitzi simpla si sa aleaga el. Asa ca ii scoteam protectia in timpul sesiunii de supt, in functie de cum il vedeam de calm. Uneori era la inceput, dar, cel mai adesea, la urma, cad era deja somnoros si incepea sa ma suzeteze. Suzeta am introdus-o la 4 sapt si maaareeee ajutor a fost (si inca e, mai ales cu o sora urlatoare uneori si care tranteste usi la orice ora ). Recunosc ca m-au incercat si pe mine ganduri "negre", ca nu poate, ca nu are ce, ca sticluta cu biberon, dar nu aveam decat ramasite luate la Lisa, pe care nici macar nu le-am folosit la ea, decat DUPA ce s-a intarcat, sa ii fac formula de capra (poate va amintiti stresul meu cu renuntarea ei completa la lapte!). Dar asistenta mi-a risipit piticii cand a fost ff surprinsa ca Adam a pus pe el mai bine de 250g/sapt. Plus ca imi tot repetam ca la Lisa a fost parca mai dificil, facusem si mastita la ea, cu antibiotic 10 zile, rani cumplite, pompa, m-am chnuit la greu. Si eram datoare fata de ADAM, sa incerc TOT posibilul sa ii ofer si lui acelasi efort si determinare!!!

Incet-incet a inceput sa se poata prinde cumva de san (sfarcuri cam inexistente la un san plin de lapte, ca o minge!), adica, mai mult asa, ca pe o spagheta . Nu casca nici acum o gura mare, cum scrie la carte, ci pune guritza mica-mica si soarbe. Evident, tehnica da rezultate. INSA, de cand am trecut de silicoane, papa ff eficient. Mesele de 40' s-au transformat in mese de 7', max. 9-10' pe o parte! E ca o lupta a lui Adam cu sanul :P Trage de san, il impinge cu ambele maini, dar e disperat sa pape. Haleste cat are nevoie si apoi gata, incepe sa se fatzaie ca vrea suzeta, plimbat 2-3' in brate si la somn .

Se poate! Control "freak" e ok sa fii, atata timp cat controlezi ce e necesar si ceea ce iti e in control! Si eu sunt cu planificatul, controlatul, sa stiu cat de cat la ce sa ma astept si ce sa fac, dar nu mereu imi iese. Dar e ok si mergem mai departe, ca provocari mereu vor fi, mai ales cu prichindeii asa energici si isteti ca ai nostri .

"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput