**Zmeurici de iulie-august 2009 (25)**

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

Fetele o intrebare....cand a-ti fost gravide a-ti avut vreuna probleme sa va curga sange din nas?????M-a intrebat o gravidutza.

Mony de Denis Adrian (01.08.2009)
Poze Denis
www.youtube.com/watch?v=kKC9YvD0qaQ" target="_blank">Denis rade
www.onetruemedia.com/shared?p=9e2987701899744bd26de6&skin_id=701" target="_blank">Denis 0-3luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

si de la noi.

Noi bine, s-a trezit Edi la ora 3 azi noapte ca tusea de numa. poate daca nu era tusea asta cormea pana dimineata.

azi i-am dat iaurt cu cereale. pana la urma i-am dat Campina, caci am descongelat lapte de-al meu, l-am pus in aparat si a mers ala o groaza si laptele nu s-a inchegat. asa ca ...o fi la fel ca si la treaba cu branza...asa ca pana aflu din ce lapte sa-l facem....iau din comert.

Airam bine ati venit in tufa. poate ne dai datele voastre complete pt. listutza.
Monitza, Monica imi pare rau ca ati avut o noapte nasoala.
Monica doamne ajuta mamaei tale sa-i reuseasca operatia. bine ca i-au depistat din timp infectia dentara.
Pony ma bucur ca sunteti ok, lasa ca va pune Raducu pe el, numai sa manance...
e la fel de frumos si de zambaret.
Chance ma bucur ca a papat Maria. e o dulceata de fetitza.
Mony nu stiu ce sa zic ...poate stiu fetele care s-au confruntat cu asa ceva.
La cat mai multe lunite frumoasei Alessia!
DariaoanaXX! multa sananate si fericire alaturi de cei dragi!

gata pauza, Marco vrea sa ma joc cu el.
, pe maine.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liluc spune:

Am admirat zmeurei si zmeurici care mai de care mai frumosi si mai papaciosi! Avem o super tufa

Ungaras Si eu am aceeasi problema, la ma doare rau de tot (nu e doar o jena) incat am cam incetat orice activitate in domeniu. Trebuie numaidecat sa ajung si eu al doctor, mai ales ca o prietena de a mea care a nascut in septembrie are aceeasi problema si a fost la doctor si se pare ca are un polip pe col care trebuie operat cu laser. Cel mai bine sa ajungi la un control.
Moni08 Da, eu am avut problema asta. Inainte de sarcina daca mi-a curs de 2 ori intreaga viata, dar in sarcina si de cateva ori pe saptamana. Dupa nastere nu mi-a mai curs deloc. Citisem undeva ca devin vasele capilare mai fragile sau ceva in genul asta si ca e ceva normal (bine acum sa nu curga litri... ).
Giova Am vazut ca vrei sa comanzi jolly jumper, pe asta http://www.lamazetoys.co.uk/the-first-years-tigger-door-bouncer-525-p.asp l-ai vazut? Mie mi se pare mai interesant iar eu am mai comandat de pe site, ajung in maxim o saptamana si nu am avut probleme deloc.

De bebe cu multe treziri noaptea ma plang si eu. De la nastere nu numai ca nu si-a mai rarit trezirile ci le-a mai indesit. Si nu m-ar deranja sa se trezeasca numai pentru masa (chiar si 5 mese pe noapte..) dar din nu stiu ce motiv (colici cred ca nu pot fi) se tot chirceste si se strange de burtica si se intoarce pe toate partile prin somn. Daca nu o iau in brate sa o linistesc se trezeste de tot si nu mai adoarme 2 ore cu tot leganatul si plimbatul din lume. O iau in brate, o linistesc o pun in patut.. peste 15 min se repete operatiunea si tot asa. Mai sunt si nopti mai bune cand se trezeste doar pt papa dar rare.

Si noi am inceput cu diversificarea de la 5 lunite. Nu am mai asteptat pana la 6 luni deoarece se pare ca e foarte pofticioasa si cand mancam statea cu ochii numai la mine plina de balute. Pana acum am mancat piure de morcovel, care sa spunem ca ne place cat de cat, si de pastarnac care nu ne-a placut... si cam atat. Am zis ca tot nu are 6 luni sa nu o fortez, asa ca mancam in fiecare zi cam 1-2 linguri de piure, mie mi se pare putin. La inceput cam cat mancau copilasii vostri? Oare sa mai insist?

Gata, m-am intins si eu cam mult... din pacate reusesc sa scriu asa de rar, dar sa stiti ca va citesc printre picaturi si va multumesc pentru lucrurile pe care le-am invatat de aici (si nu sunt putine)

fericita de Cleo Marie (DN 20 aug)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna seara!

Sa va mai scriu si eu doua randuri despre noi, ca in timpul saptamanii mai putin probabil sa reusesc.

Am fost cu Vladimir doua sedinte la kinetoterapeut. Ne-a facut ”abonament” pentru 10 sedinte deocamdata. Imi pare rau ca nu am reusit sa il duc mai devreme. Mi-a spus kinetoterapeuta ca in functie de cum progreseaza dupa 5-6 sedinte sa mergem si la neurolog sau nu. Azi am fost a doua oara si parca-parca a fost mai bine. Dupa experienta cu Stefan care fusese diagnosticat cu parapareza spastica pe la 6 luni (iar el la 7 luni mergea in patru labe, la 11 luni in picioare, la 12 luni escalada balustrada dupa care nu l-a mai oprit nimeni ) sunt destul de ”calita” si nu ma mai sperii usor, totusi sunt un pic ingrijorata. Inca nu se sprijina deloc pe picioruse si de fapt nu prea face nici o miscare exceptand intoarcere pe burta, dar foarte rar. Macar sta bine in fundulet.

In privinta diversificarii lucrurile merg incet dar sigur sper . Am inlocuit si a treia masa, cea de dupa amiaza pentru ca nu mai vroia deloc lapte la ora aia. Doar ca nu stiu c esa ii dau. Iaurtul nu prea ii place. Eu le dadeam copiilor mari iaurt cu mere razuite si il mancau f. bine. Cel putin Maria a mancat zilnic asa ceva pana la 3 ani. Am incercat si cu cereale si l-a refuzat. Asa ca sunt in pana de idei si am ajuns sa ii dau fructe si la gustarea de dimineata si la cea de seara. Ii mai dau cereale cu lapte, dar nu vreau sa exagerez cu ele. Ma gandesc sa ii introduc peste vreo saptamana si oul. Mananca foarte bine in continuare piureul de legume cu carnita.

Scriam acum ceva timp ca am simtit cu mana un dintisor. De unde...nu a iesit nimic. E toto timpul cu mana sau jucarii in gurita, saliveaza la greu (trebuie sa il tin cu barbita si chiar si asa se uda), dar dintii nu par a iesi.

De cateva zile are in repertoriu pe langa mama si baba si pe tata. E superfericit tati si e convins ca Vladimir stie si ce spune. Oricum, atata si-a sucit limbuta pana a iesit prima data un tete timid, dupa care era asa de fericit si usor -usor a ajuns la tata. Acum el pare si ca repeta, dar ma indoiesc. Eu ii zic tata, el rade si zice tata. Ii zic mama, zice tot tata .

Va pupam, va dorim multa sanatate si diversificare usoara, ca vad ca tot asta e subiectul la ordinea zilei .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pony spune:

Buna dimi si de la noi!
Azi noapte raducu a facut un big kaki.Pe la trei cand m-am dus la el era o mireasma...E prima data dupa muuult timp cand a facut sa faca kk noaptea.eu aveam probleme cu el in sensul ca daca nu bea lichide se cam constipa.de vreo trei zile am inceput sa-i dau suculet de portocale si vad ca ii priete din punctul asta de vedere.
Aseara, era sa ia foc blocul, asa m-am speriat...de la fum..am mai patit-o o data prin 2006.Noroc ca s-au pus vecinii si sotu si a stins focul pana sa vina pompierii.Cate peripetii!
Cornelia, nici raducu meu nu prea face multe miscari.in schimb face bicicleta de zici ca-si ia zborul.Ce fericita tb sa fii pentru cuvintele.Al meu scoate niste sunete de nici nu pot sa le descriu..gen mleu, pl, a,ggg.cp
Giova, imi pare rau pentru edi ca tuseste.Si eu ii dau iaurt campina sau napolact.Dintisori aveti?Al meu baleste la greu si cand ii pun degetul pe gingie se simte ceva dar de vazut nu se vede..
liluc, raducu desi nu se trezeste noaptea, plange foarte mult in somn.nu stiu ce o insemna asta.Oare viseaza urat?
chance2008, cand vb de bebelina la masa, parca vb de bebele meu.Cred ca s-au vorbit intre ei..E o scumpa sa-ti traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corinna1982 spune:

Neata!
La multe lunite sarbatoritilor zilei!
Emabucuresti!

Pony, ce zici tu acolo? Sa ia foc blocul? Cred ca ai tras o spaima...

Cornelia, e bine ca esti calma. Sunt sigura ca o sa se rezolve cu Vladimir daca mergi cu el la sedintele de kineto.

Mony, mie mi-a curs sange din nas in timpul sarcinii, dar nu mult, una doua picaturi pe zi.

Moniland vroiam sa te intreb daca papa mai bine printesele de cand ai trecut pe nan2?

Uliiasi, ai reusit sa scoti cerealele din formula lui David? Papa acum lapte praf si fara ele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

Salutare!
Ce fac zmeuricile azi? V-ati mai dezghetat? Ca eu tare m-am saturat de atata frig. Cateva zile nici n-am scos nasucul afara.
Aaa, cred ca nu am mai scris nimic de la faza cu rosul in gat al Teodorei. Ei bine, dupa cum va spuneam si atunci, doctorita mi-a prescris antibiotic. Nu i-am dat, am tot urmarit-o, starea ei era bunicica ... adica nu mai multa maraiala ca de obicei Cand a venit la control, totul era bine, nu mai avea nimic in gat si drept urmare mi-a zis sa-i opresc antibioticul Eu nu i-am zis nimic cum ca nu i l-as fi dat, m-am gandit ca se oftica ca fac de capul meu ... dar mi-a fost asta o invatatura de minte, ca nu trebuie sarit cu antibiotic asa cu una cu doua. Cand ma gandesc saracuta Iulia cat antibiotic a luat .... m-apuca groaza. Si cred ca de foarte multe ori n-a fost necesar. Mi-e ciuda pe doctorii astia, rar gasesti cate unul care sa urmareasca evolutia copilului si sa nu dea din start antibiotic.

In alta ordine de idei, noi suntem bine. Asteptam dintisorii de sus ca tare ne chinuiesc. Se vad fff bine in gingie.
Cu spatiile de joaca nu ne prea omoram, preferam bratele lui mami Dar sanatosi sa fim, ca mai tarziu n-or sa vrea ele sa stea in brate. Papam tare bine fructele, piure-ul de legume si cerealele. Deocamdata nu am trecut la alte delicatese. Apropo de iaurt, nu stiti cum se face iaurtelul in casa?
Va pun un filmulet cu papacioasa mea Enjoy

AnamarialuiIulia (23.03.2006) si Teodora(11.07.2009)
Nasterea printesei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uliiasi spune:

Buna, zmeurici!
Am avut si noi o noapte dificila, s-a trezit David de multe ori plangand, Dumnezeu stie ce-a avut, vad ca e mai agitat prima parte a noptii, apoi doarme mai binisor, in sensul ca se trezeste la 2 ore, nu chiar la jumatate de ora sau mai des....
Corinna1982, da, am reusit sa scot cerealele de mult din formula lui David, acum papa doar laptic praf seara, 180 ml. Am scazut din ce in ce mai mult cantitatea de cereale pana a ramas doar laptele praf si acum papa fara probleme. Cereale ii dau doar dimineata, o masura, in amestecul de mar si para.

Moni08, si mie mi-a curs sange din nas cand am fost insarcinata. Din cate am inteles creste foarte mult cantitatea de sange din organism in timpul sarcinii si deseori se intampla chestii din astea. A, si mi-a sangerat gingia f tare, de fapt si acum am aceeasi problema, dar e oricum o problema des intalnita in timpul sarcinii.

Nu mai stiu ce vroiam sa scriu, dar nu mai am timp acum oricum, a venit mama la mine ieri si sta o saptamana, asa ca acum avem timp de relaxare, ma duc cu Cristi la film, la Avatar, sa vedem daca ne place. Pup si o zi frumoasa!

Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei (04.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

Multumesc Giova liluc Corinna1982 uliiasi o sa-i transmit gravidutzei.

Va

Mony de Denis Adrian (01.08.2009)
Poze Denis
www.youtube.com/watch?v=kKC9YvD0qaQ" target="_blank">Denis rade
www.onetruemedia.com/shared?p=9e2987701899744bd26de6&skin_id=701" target="_blank">Denis 0-3luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONITZA86 spune:

hello mamici !!

MICAALSAeu fac iaurt de casa cu lapte de la piata de la babuta. Pun la fiert un litru,il las sa dea un clocot si il opresc,cand este caldut il pun 2 borcane de 400g peste care pun cate 2 lingri de smantana si amestec.Le acopar si le las la cald pana a doua zi.Cand s-a prins le pun in frigider.Asa fac eu si iese foarte gustos.De obicei il fac seara si il las pana dimineata.Frumusica zmeurica foc sa-ti traiasca !!!
In alta dezordine de idei papusica mea a dormit bine noaptea poate ca am scos-o putin afara ieri cu nasul la ger.De fapt pediatra mi-a spus cat de frig este sa o scot macar 10min in brate chiar in fata blocului conteaza foarte mult pentru ei .S-a trezit de 2 ori si a mncat si in rest a avut somnul profund.
Pupici la zmeurici si poate scapam de dureri de dintisori!!!

MAMI DE STEFANIA MARIA
mica mea comoara

Mergi la inceput