Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (33)
Raspunsuri - Pagina 17
olivia_popa spune:
Multumim de primire,merg si eu la omn.
Bilica,mie mi s-a ca durerile sunt ok atata timp cat nu sunt cu sangerari.
Nopate buna!
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bilica Madamar,am dat de acest sait webshot,am vazut poze cu tine si sotul,dar bebele????? O sami fac si eu cont.Dar sa inregistrez semnatura,nu am reusit inca.... |
Profil personal - editare profil - optiuni profil - semnatura si bifezi si "da". Succes! Sunt sigura ca te vei descurca~!
Mary 22+
evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”
bilica spune:
Merci n a n a ,cred ca cu semntura am reusit....;cat despre bebe...ce pot zice?vom vedea acum cat de frumoasa va iesi,sanatate sa aiba !21+
Madamar spune:
citat din mesajul lui mamanati Gabriela, am ras si eu cu lacrimi cand mi-am inchipuit cum vii cu toate alea in maternitate, in special imi inchipuiam cum scoti din bagaje si slipul sotului. Dar nu ma mir ca scriu americanii asa ceva. bilica, activeazati PM sa-ti reteta de shuba(ca sa nu umplu pagini pe aici. Si mie imi place. Da, despre placinte... la care te referi?! Invartite cu varza sau vb despre placinte (poale-n brau)?! Ca sincer, eu invartite nu fac, da pot cere reteta de la mama. www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 20 fix |
Da-ne si noua reteta de Shuba - o fi ceva interesant...macar sa aflam ce reprezinta, ca si fel de mincare traditional din RM.
Mary 22+
evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”
n_a_n_a spune:
citat din mesajul lui Alinutzaa Buna seara Nana dar de ce te ridici de pe spate in fund fara ajutor???? Eu ca sa fac chestia asta de pe spate ma rastorn pe o parte, dupa care ma imping in maini/ma ajut de maini si ma ridic. Cand ma dau jos din pat la fel - ma rastorn pe o parte, imi dau picioarele jos din pat, dupa care ma imping in maini si ajung imediat in pozitia "in fund". Alina, mamica mandra a piciului Tudor si 23+ Handmade by Alina |
Stai linistita, ca asa ma ridic si eu . Incercam doar sa-i explic lui Ronas in ce conditii ma doare zona buricului. Am observat ca daca imi incord abdominaii imi apare umflatura, si atunci am zis "hai sa vad ce se intampla daca ii incord mai tare" si modalitatea a fost ridicatul in fund de pe spate fara ajutor . Si a fost absolut nasol!!! Am mai facut treaba asta o singura data in cabinetul medicului, sa vada si el despre ce e vorba.
Nana 24+ cuIubirici
mamanati spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui n_a_n_a
Pe mine ma supara in zona buricului cand ma ridic de pe spate in fund fara sa ma ajut de nimic, mi se si tuguiaza buricul si zona inconjuratoare destul de tare, simt asa, ca o tensiune, dar la mine e de la muschii abdominali. Nana 24+ cuIubirici |
Nana, scumpa, gravidele nu au voie sa se ridice/culce cum descrii tu! Gravidele, indiferent de termen, se culca/ridica din pozitia pe o parte si sprijinindu-se in cot! (de ex. te intinzi pe partea dreapta, spijinindu-te in cotul drept respectiv, apoi te intorci pe spate. Exacta asa te ridici)
Tot la capitolul asta: daca ai de ridicat ceva de jos(gen o cutie cu ceva in ea) , te asezi in pirostrii si nu te indoi de la mijloc.
Eu tot studiez site-ul cu alaptatul. Si nu pot intelege, de ce ma dureau sfarcurile tocmai 1,5 luni de urlam mereu cand alaptam!!! Sper de data asta sa nu dureze atat!
www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 20 fix
bilica spune:
Am reusit Madamar,merci mult,eu scriam la fiecare mesaj,acum e automat...super tare. Iar Shuba e f buna,cu feliute de scrumbie,si multe alte legume....trebuie postata si o poza cu aceasta,arata ca un tort....
21+
n_a_n_a spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui mamanati
Nana, scumpa, gravidele nu au voie sa se ridice/culce cum descrii tu! Gravidele, indiferent de termen, se culca/ridica din pozitia pe o parte si sprijinindu-se in cot! (de ex. te intinzi pe partea dreapta, spijinindu-te in cotul drept respectiv, apoi te intorci pe spate. Exacta asa te ridici) Tot la capitolul asta: daca ai de ridicat ceva de jos(gen o cutie cu ceva in ea) , te asezi in pirostrii si nu te indoi de la mijloc. Eu tot studiez site-ul cu alaptatul. Si nu pot intelege, de ce ma dureau sfarcurile tocmai 1,5 luni de urlam mereu cand alaptam!!! Sper de data asta sa nu dureze atat! www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 20 fix |
Da' nu ma mai certati, ca pe bune ca nu ma ridic asa, doar ii explicam lui Ronas cand ma doare pe sub buric ! Si de aplecat nu m-am putut apleca de la mijloc niciodata pentru ca ametesc tare rau; daca am avut sireturi de legat sau straturi de plivit, whatever, m-am lasat jos pe genunchi, sau chiar m-am asezat.
Nana 24+ cuIubirici
mamanati spune:
Deci, reteta shuba:
Mentionez si eu ca pun tot "la ochi":
Ingrediente:
Scrumbie (file de hering/macrou marinat)
Morcovi -2 buc.
Cartofi - 2 buc
Ceapa -1 medie
Maioneza -250 gr.
Ou - 1
Mod de preparare:
1. Se pun la fiert cartofii cu morcovii in coaja, dar spalati in prealabil -fierb cam 40 min. Separat in alt vas se pune la fiert sfecla, tot in coaja (fierbe cam o ora). Se fierbe si oul (deobicei fierb oul cam 10 min, apoi in apa aia fierb cartofii+morcovii.
2. Se racoresc, se curata legumele fierte, oul si ceapa.
3. Se ia o farfurie mai adanca, cam 3,4 cm inaltime (deobicei fac in una mai alungita, ce are forma de peste).
4. Primul strat: se aseaza la fund file de peste marinat, taiat cubulete in prealabil.
Ceapa se taie cuburi mici, si se presoara peste hering (daca nu vreti sa fie iute, o clatiti cu apa fierbinte)
Peste ceapa se da prin razatoare cu gauri mari cartofii, uniform. Acest strat se unge cu maioneza.
Peste, se da prin razataore morcovul.
Peste morcov se rade albusul de ou, deasupra sfecla.
Se unge iar cu un strat de maioneza.
Deasupra se da prin razatoare cu gauri mici galbenusul.
Farfuria se sterge pe margini, se da la rece pentru 2-4 ore.
P.S. LEGUMELE SE DAU PRIN RAZATOARE CHIAR DEASUPRA FARFURIEI, CA SA NU FIE INDESATA CI SA IASA SALATA "PUFOASA" SI SA SE PATRUNDA MAIONEZA BINE.
Maioneza se intinde mai bine cu un cutit, stratul trebuie sa fie cam de vreo...3 milimetri.
Of, sorry de miile de greseli. dar nici nu se putea altfel la 2 noaptea.
Daca aveti intrebari, you are most welcome! E o salata pe care o pregatim mai des la sarbatori, e foarte buna, si dupa cum vedeti... si ieftina!
Noapte buna
mamanati spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui n_a_n_a
Nana, scumpa, gravidele nu au voie sa se ridice/culce cum descrii tu! Gravidele, indiferent de termen, se culca/ridica din pozitia pe o parte si sprijinindu-se in cot! (de ex. te intinzi pe partea dreapta, spijinindu-te in cotul drept respectiv, apoi te intorci pe spate. Exacta asa te ridici) Tot la capitolul asta: daca ai de ridicat ceva de jos(gen o cutie cu ceva in ea) , te asezi in pirostrii si nu te indoi de la mijloc. www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 20 fix |
[/quote]
Da' nu ma mai certati, ca pe bune ca nu ma ridic asa, doar ii explicam lui Ronas cand ma doare pe sub buric ! Si de aplecat nu m-am putut apleca de la mijloc niciodata pentru ca ametesc tare rau; daca am avut sireturi de legat sau straturi de plivit, whatever, m-am lasat jos pe genunchi, sau chiar m-am asezat.
[/quote]
Scuze, nana, da ce crezi ca am avut rabdare sa citesc si alte mesaje, cu lamuriri din partea ta, si vad ca si Alina ti-a explicat faza. L-am citit pe asta, si hai repede sar in capu' tau cu un PM.