Canadience si americance: in forma si frumoase! 4
Raspunsuri - Pagina 16
pitilache spune:
Ah, si am mai facut ieri pui cu smantana. Am calit cubulete de piept de pui cu cimbru pana s-au rumenit bine. Apoi am adaugat smantana cu lapte si la sfarsit putin parmenzan. A iesit tare bun.
pitilache spune:
Ba da, maru, ai un mare merit! Ca ai inceput subiectul. Asa in grup e mai usor (cand stii ca mai ai colege de suferinta!). In orice caz, eu iti multumesc mult!!!
Donia spune:
cge, felicitari pentru masura 6!
Ce ma enervezi!
maru, da-mi si mie reteta de saramura de peste, cum adica peste prajit pe sare? Si dupa aia ce urmeaza?
pitilache, dezvolta putin pasta aia de peste, te rog. Cat au stat chestiunile la cuptor? Cu ce ai condimentat? Cam cat peste si cam cate legume?
Da, buna hotararea cu mutarea zilei de cantar, de aia am ales si eu martea in loc de luni.
Si eu continui cu dieta, daca ceea ce am mancat aseara la restaurant se poate numi dieta. Friptura de vita pana aici nimic necurat, dar pireul, dar desertul... dar Martini-ul, dar berea... mi-am facut de cap. Daca slabesc si cu regimul asta, musai sa il patentez Cura de slabire cu slanina afumata, ciocolata, inghetata si alcool! Sa vedem marti la cantar, pana atunci se mai pot intampla multe.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
maru spune:
pitilache, tu stii bine ca grupul asta de fete e sanatoriul meu mental.
Eu ma simt tare bine cu voi, si subiectul asta era doar o serie de plangeri fara noima, ca nu mai slabesc, ca slabesc prea putin, ca poftesc ca o nebuna. si tot asa... Dar ai dreptate, subiectul asta a creeat un grup de suport fantastic. Si mi-e bine!
eu cum ziceam, visez la peste saramura, adica pe sare. Am sa pun tava cu sare pe bbq, poate gasesc la chinez crap, cred ca am sa bag si niste creveti, si am sa ma uit si dupa foi de spring roll.
ne-a facut tata in vara niste placintute din foi de pring roll, ori egg roll, umplute cu branza feta, o nebunie! Le-a prajit in tigaia de fonta, cu ulei cat pui la clatite, adica ffff putin! Ne-am batut pe ele!
uite, vezi? sunt pofticioasa si flamanda, asa ca bag din cand in cand o felie de portocala sau grefa si visez...
a, alta chestie: am renuntat total, sangerand as zice, sa urmaresc showuri culinare! Ma doare sufletul, da nu ma pot abtine sa nu ma duc si sa incerc in bucatarie
maru spune:
deci Donia, se ia bucata de peste, musai sa aiba chelea/coaja pe ea.
dai drumul la gratar (asta daca nu vrei sa afumi bucataria) si pui pe o tava sare grunjoasa (vezi ca are la BulkBarn) si o lasi pana se incinge. Stergi bucatile de peste si le asezi pe sarea incinsa. Ai sa vezi cum isi schimba culoarea pestele. Intorci pestele.
Separat pui o oala cu apa la fiert, cam cat sa acopere cantitatea de peste pe care vrei sa o faci pe sare. In apa pui piper, coci pe gratar langa peste, nu pe sare, un ardei, ceapa mica si ceva rosii nu prea mari (optional, dar iese o nebunie). Cureti legumele si le pui in apa. Adaugi si un ardei iute.
Cand pestele s-a copt, il iei de pe sare. Atentie, daca l-ai pus ud, face crusta, si va trebui sa indepartezi crusta de sare. Pui peste in zeama cu legume si il lasi sa forfoteasca 5 min pe aragaz.
Pisezi un morman de usturoi, rastorni si o mamaliga galbena rotofee pe masa,pui in farfurie peste, zeama si un pic de legume daca vrei, adaugi usturoi, si pofta buna!
eu am lesinat scriind toate asta! Daca nu e clar, ne vorbim in telefon si explic si mai plastic (adica cu inghitituri)
pitilache spune:
Donia somonul (jumatate de peste) la cuptor l-am facut cu piper boabe si foi de dafin. Si in apa care am pus-o peste el am pus si putina vegeta. Am pus apoi in tava brocoli si conopida (cred ca vreo 15 buchetele in total). Si mai aveam niste masline verzi umplute cu usturoi si am pus si din ele cam o ceasca. Asta am facut marti seara si s-a mancat cam jumatate din peste si legumele aproape toate!
Asa ca pasta de peste de ieri am facut dintr-un sfert de somonon cu cam 4 bucatele de brocoli si unul de conopida si vreo 6-7 masline verzi. Dupa ce le-am blenduit am adaugat o lingura mare de branza philadelphia si o lingurita de mustar. Si la sfarsit o ceapa tocata marunt. Nu a iesit foarte moale pasta dar noua asa ne place. Daca vrei poti sa mai adaugi o lingura de smantana/maioneza daca vrei sa iasa mai moale. Succes!
pitilache spune:
Ah, am uitat sa-ti zic ca la cuptor nu trebuie sa stea prea mult ca se face repede somonul. Cred ca vreo 30-40 minute (eu il incerc cu furculita si gust sa vad daca s-a facut).
maru suna tare bine saramura ta!!!
mimitete spune:
Si eu va citesc dar nu am timp sa scriu. Am mai slabit 1kg dar saptamina care vine sint in deplasare si o sa ma termine.
delphin spune:
Sarumana pentru masa maru!Mi-ai facut o pofta de nu-ti poti imagina. Nici nu indraznesc sa-mi imaginez cum arata toate astea la tine pe masa!!!
De cand am venit din mini-vacanta pacii, m-am intors racita, curge nasul si mai sunt si infundata..adica urechile...deci sport ioc!
si pe deasupra ma mai si porcesc...mananc numai prostii si sigur ca simt ca mi-am ingrosat putin burtica!
Trebuie sa trec neaparat sa ma vada un ORL-ist cat mai repede in conditiile de aici, caci ma si doare o ureche si azi am scarmanat eu pe acolo cu unn coton-tije si am gasit ceva lichid.
Si mie mi-e tare drag grupul acesta!
Donia spune:
maru, si eu am lesinat, cred ca e teroare mancarea asta. Neaparat o incerc, neaparat, cred ca saptamana viitoare.
pitilache, si pasta ta de peste e pe lista, neaparat trebuie facuta.
Eu cand fac peste cu legume la cuptor pun si sos de rosii, si la noi se mananca tare bine.
Of, mi-e foame, numai la mancare imi sta gandul acum Dar mai astept, inca nu-i vremea de cina.
delphin, sanatate! Apai cand esti bolnav e bine sa mananci ceva mai caloric, ca lupta corpul mai bine cu boala.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.