Fulgusori de nov-dec 2009 (13)
Raspunsuri - Pagina 17
vias spune:
buna...doar asa in trecere ca Flavius azi are concert de urlete...
Cami,
de sufletel scump Flavius Cristian pe pamant si a ingerasului Darius-Andrei din ceruri
Alex are nevoie de noi! Sa-l Ajutam!!
Flavius
ingerasul Darius-Andrei
www.Darius-Andrei.piczo.com
http://nshrine.com/shrine/Darius
Poveste
POZE
lylyana.ion spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ralu_seby Si as vrea sa ma mai lamuriti cu ceva: pe 14 feb sfarsesc concediul de maternitate (cele 126 zile) si tr sa pregatesc dosarul pt indemnizatie..eu+bebe. M-am confuzat pt ca am citit cred in capitolul anterior ca mai sunt niste banuti pt nastere?? I'm a little idiot.. ![]() |
Ralu, ai de luat 150 de lei reprezentand trusoul, 230 de lei-alocatie nou nascut(un fel de prima pt nastere) si cei 200 de lei alocatia lunara a copilului pana la 2 ani, care dupa se va trasforma in 40 de lei sau cat o mai fi alocatia la vremea respectiva
Lili fericita
de
Alexandru (18.11.2009)pozicile noastre
"Cateodata uitam ca copiii abia au ajuns pe pamant. Sunt ca mici extraterestii:sub forma de energie nestavilita si potential in stare pura. Se afla aici intr-un fel de misiune exploratorie si tot ce incearca sa faca este sa inteleaga ce le trebuie sa fie oameni."
Copilul de pe Marte-Menno Meyjes
DianaR spune:
Ralu, eu incerc sa-ti dau o explicatie practica si un pic medicala. Cand faci un vaccin trebuie sa ti cont de mai multe lucruri:
1. efecte adverse: orice vaccin are efecte adverse. De multe ori aceste efecte adverse sunt percepute usor exagerat. In sensul ca vaccinurile, ca si orice alte medicamente, pot avea in cazuri rare/exceptionale efecte adverse grave si respectiv f grave. Eu una sunt provaccinari. Adica nu ma sperii cand citesc un prospect de medicament/vaccin, tocmai ptr ca stiu ca nu prea exista medicamente eficiente complet lipsite de efecte adverse, ideea e ca efectele grave sa fie cat se poate de rar intalnite.
2. eficienta/utilitate. Din discutia asta se exclud vaccinurile obligatorii. Sunt obligatorii pentru un scop clar, studiat intens de o gramada de lume inaintea mea si eu n-are rost sa contest asta. Ptr cele optionale, se poate purta o discutie lunga. In primul rand, copii alaptati exclusiv sunt protejati binisor contra bolilor cu transmitere respiratorie si mai ales digestiva. Copii alaptati fac extrem de rar enterocolite (incluzant si infectiile cu rotavirus aici) si daca le fac sunt autolimitate si usoare. Alte vaccinuri protejeaza contra unor germeni care dau de obicei imbolnaviri ce pot fi usor stapanite cu medicamente si doar in cazuri rare si mai ales la cei deprimati imun de boli grave pot da imbolnaviri serioase. Aici ma refer la haemophilus si la pneumococ.
3. costul: dupa mine punctul asta cantareste greu ptr o familie ca a mea cu 3 copii si 2 salarii de bugetari in plina criza. Rotarixul cade din start ptr ca nu-mi permit sa dau 3 mil si ceva de cateva ori ca sa-mi imunizez fata contra unei boli de care e protejata prin alaptare si care de cele mai multe ori evolueaza usor, autolimitat. Daca ar fi inclus in schema obligatorie, atunci cu siguranta l-as face. Vaccinul antipneumococic la fel, e scump, efecte adverse imediate (gen febra mare) destul de frecvente, imbolnavirile f grave sunt pana la urma extrem de rare la copilul si adultul fara probleme deosebite de sanatate. Daaar, repet daca ar fi obligatoriu, l-as face.
Discutia cu infanrixul hexa vs schema de la stat
Infanrixul are o serie de avantaje: bine tolerat,eficient, o singura intepatura, include si vaccinul anti haemophilus. dezavantaj: ptr mine clar, costul.
Varianta mai ieftina dar identica e scema de la stat (pentaxim + antihepB) si antihaemophilus (Act-Hib) cumparat. Clar iesi mai ieftin (aproape 100 ron fata de aproape 300), la fel de bine tolerat si la fel de eficient daaaaar 2 intepaturi (act-hib-ul se combina in aceasi siringa cu pentaximul), asta din urma ar fi dezavantajul.
Eu prefer sa fac si mai mare economie ptr ca Teo e alaptata exclusiv, ptr ca nu merge in colectivitate etc si sa aman vaccinarea antihaemophilus pana la un an jumate cand e suficienta o singura doza si nu 4 doze ca in cazul in care se incepe vaccinarea la 2 luni.
Concluzia mea: daca ar fi incluse in schema obligatorii le-as face cam pe toate (poate la antipneumococic as ezita un pic). Cum sunt la alegerea mea prefer sa ma limitez deocamdata la cele obligatorii. Clar asa iti asumi un risc, acela ca ai fi putut sa previ si n-ai facut-o dar asta e.
Ai vrut o explicatie, ti-am dat un roman. ![]()
Diana cu
Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&
Timeea (18.05.06) &
Teodora (11.11.09)
Filmulete
lylyana.ion spune:
DianaR, multumesc si eu pt "roman", le citesc pe toate cu mare interes 

Lili fericita
de
Alexandru (18.11.2009)
pozicile noastre
"Cateodata uitam ca copiii abia au ajuns pe pamant. Sunt ca mici extraterestii:sub forma de energie nestavilita si potential in stare pura. Se afla aici intr-un fel de misiune exploratorie si tot ce incearca sa faca este sa inteleaga ce le trebuie sa fie oameni."
Copilul de pe Marte-Menno Meyjes
raluci_b spune:
Diana - multumim 
Ralu, mami de
Remus Andrei (8 nov '09)Primul an de peripetii
www.popasmusic.com" target="_blank"> un strop de placere
Poze BUBU
shtephy spune:
Neata mamici 
Lavinia sa creasca mare Rares cel mancacios si harnicut.Ma bucur ca te-a ajutat la desfundat tzitzi si nu-ti fa griji pe drum,probabil va dormi tot timpul.Va tin pumnii!
Andre pup fetita sa-i treaca miorlaiala.Ce tare esti cu sarea in loc de lapte praf
.Din fericire eu nu sunt dependenta de cafea ,savurez din cand in cand una-doua cu maaaare placere dar pot trai si fara.
Lyly si Laura super ca sunt bine prichindeii dupa intepaturi.Pupicei.
Ralu_seby cred ca sunt mai multe fete cu infanrix decat schema gratis care de fapt nu prea e prin cabinetele medicilor.
Camy pup lui Flavius sa se linisteasca sau macar sa ia o pauza din concert.
ne auzim mai incolo un pic

_
Ramona , mamica Stefaniei(20nov2006) si a lui Iustin (4 dec 2009)
Poze cu Strumfici
_
monis5 spune:
| citat din mesajul lui shtephy Ralu_seby cred ca sunt mai multe fete cu infanrix decat schema gratis care de fapt nu prea e prin cabinetele medicilor. |
eu sunt una cu schema pe bani, ca despre aia de la stat mi-a spus pediatrul ca ba o are, ba n-o are

Shtephy -

Diana

Andre - multu de cafea
stiam ca ma pot baza pe tine 
monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)
poze de azi de ieri
In my apron I carry nails, pliers, a heavy hammer, and pride.
laviniablaga spune:
| citat din mesajul lui shtephy Neata mamici ![]() Lavinia sa creasca mare Rares cel mancacios si harnicut.Ma bucur ca te-a ajutat la desfundat tzitzi si nu-ti fa griji pe drum,probabil va dormi tot timpul.Va tin pumnii! _ Ramona , mamica Stefaniei(20nov2006) si a lui Iustin (4 dec 2009) Poze cu Strumfici _ |
Pe drum o sa doarma ca doarme el de obicei in masina, dar ideea e cat o sa stea singurel cu tati in masina, cat sunt eu la examen. Asta ma ingrijoreaza...dar sper sa fie bine!!!!

Lavinia, cea mai fericita mamica de fulgusor!

Avem 3 lunitze!!!

MINUNEA NOASTRA
RARES CRISTIANNASTEREA UNUI FULGUSOR GRABIT
RARES CRESTE
DianaR spune:
| citat din mesajul lui laviniablaga Pe drum o sa doarma ca doarme el de obicei in masina, dar ideea e cat o sa stea singurel cu tati in masina, cat sunt eu la examen. Asta ma ingrijoreaza...dar sper sa fie bine!!!! ![]() |
daca face scandal il plimba tati cu masina pana ameteste
Fetelor,
nu-mi mai multumiti atata
, ca ma rusinez
Si eu ca orice om sunt supusa greselilor. Am aflat muuuulte lucruri utile de pe forum in special si de pe net in general, dar ma retin de la aplica fara sa verific si sa aprofundez orice sfat citesc/primesc. Asa trebuie sa faceti si voi
.
Diana cu
Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&
Timeea (18.05.06) &
Teodora (11.11.09) Filmulete
dymomo77 spune:
Lavinia am sunat la Tg. Mures la nr indicat de tine si mi-au zis ca nu gasesc nicio d-na dr Carmen Nicolau la acel numar. Probabil e un nr mai vechi care nu mai e valabil.
mami fericit de
Dan Mihail