Bobocei de sept-oct 2008 (250)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CosmyB. spune:

Cu inatarziere:

La multi ani Alina!!!

La multi ani Bitza!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Eu sper ca Elsa e intr-o toana acum, insa daca-mi va continua asa nu stiu ce metoda sa aplic. Eu incerc cu vorba buna, e clar ca are un acces de furie, pt ca nu stie ce sa apuce si sa arunce, e super iritata in momentul ala. Claudinna, te astept cu detalii, chiar vreau sa stiu cum vezi tu relatia corecta si uniforma, eu cred ca am o relatie corecta cu copilul meu, insa as vrea sa stiu cum vezi tu asta, poate cine stie, fac eu ceva gresit.

Repet, asta cu pusul la coltul uriciosului e dupa 3 ani incolo. Nepotica mea din Canada e ceva de speriat, are un temperament iesit din comun, nu te poti intelege cu ea cind ii pica ei pata pe ceva, asa ca a vazut coltul de multe ori cit am fost la socri de Craciun. Mie nu mi se parea ceva iesit din comun, sincer, altfel nu o calmau. Ii spuneau cu frumosul sa se potoleasca ca altfel merge la colt si cind vedeau ca ea continua, sau chiar facea mai rau - atunci mergea la colt.

Niko, fir-ar, piscina mea e neacoperita si uite ca vine zapada...

Cosmy, multa sanatate!

Klemi, cum e fetita? au mai aparut bubite?

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput

apropos de puzzle, eu i-am luat Elsei in weekend un puzzle ff frumos din lemn lacuit care e cu magnet. Puzzle-ul e destul de greu pt virsta ei, insa se joaca cu piesele magnetice pe frigider. Eu am tot cautat animalute cu magnet sa si le puna pe frigider, pina acum nu am gasit mare lucru.
I-am mai luat si o goarna, sufla in ea la greu. Daca tot am tinut-o in casa zilele astea, am zis sa-i iau niste jucarii noi, asa ca i le-am luat pe astea doua. E tare incintata de magneti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

Clau asta e www.amazon.co.uk/Winnie-Pooh-Ride-Hundred-Activity/dp/B0002HRWES/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=kids&qid=1264425091&sr=1-2" target="_blank">avionul

parca e mai complex..si cu volan.
Celalalt are?

Cristina , mamica implinita de Raducu (7.10.2008)

Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Jose Garcia Marguez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Pio,

Si Raducu mai face asa, Teo parca nu facea cand era de varsta lui, dar face acum, si e clar ca e cu intentie.
Radu tranteste cate ceva cand se enerveaza, sau arata cu degetul si urla pana te asurzeste, si mai da cu palma.
Noi il ignoram, daca se poate, il certam daca a facut ravagii si il luam de la locul faptei (si aici urla de numa, daca l-as bate n-ar urla asa), plus daca da in criza de plans, luat strans in brate in pozitie de supt, si dar soricelul, cantat, mangaiat...
Evident vb de situatiile in care nu poti sa-i dai ce vrea.

LA schimbat urla mereu, si se zbate. Il schimb cat de rar pot fara sa se irite, ii pun numai chilotei ca sa-l pot tine bine in brate in timp ce-i pun, si deseori il duc in cada si-i fac dus, dupa dus sta mai linistit un pic. Asta e, urla, ii trece repede.

Cu Teo mai vreau sa-ti spun ceva, ca am citit cu moda la francezi.
Nu recomand inchisul in baie, e un traumatism. Nu mai spun ca dupa cateva traumatisme din astea te mai trezesti ca ii place sa scotoceasca in WC, sa traga de tevi sau mai stiu eu ce.

Eu am incercat sa-l pedepsesc pe Teo cu time out la colt, nu sta, pleaca pur si simplu si nu am cum sa-l tin fizic la colt.
Am incercat odata sa-l duc singur in dormitor, a iesit pe usa fara nicio problema, dar pana sa-i dea prin cap sa iasa a urlat cum nu l-am vazut vreodata plangand. Si toata treaba a durat sub un minut, iar urletele poate si jumatate de ora pana l-am impacat de tot.

Acum fac asa: cand il loveste pe Radu sau pe bunic, ne strangem toti si mergem la usa si ii spunem ca daca el e nervos si obosit, noi mergem in camera cealalta si-l lasam SINGUR sa se odihneasca putin.
E in camera lui, nu e nimic periculos, la usa e gardul/cu usa deschisa, deci nu e inchis dar nici nu poate iesi.... in fine mi s-a parut destul de safe.
Ei, nu am aplicat asta, pentru ca numai il amenint ca plecam si incepe sa-si ceara iertare, sa planga si sa se roage de noi sa nu plecam.
Acu cat o tine si asta, pt ca de la o varsta chiar le place sa fie singuri ca sa scotoceasca peste tot.
Oricum pe departe cea mai groaznica pedeapsa e sa-i iau bemweurile.

In rest, mai nimic nu merge, iar bataia in niciun caz. Face doar sa-i ambitioneze si sa-i inraiasca, e inutila. Adica nu e inutila, face rau!

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Ajutor!

Am pus doua pulpe mari de pui fara os intr-o punga la cuptor. Oare cat sa le tin?

Gaia, mumã pentru voi:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Eu cu Edi am trecut prin faza 'nervilor'. La el furiile s-au manifestat prin batut din picioare, tipat si fluturat mainile in toate modurile posibile :)
I-am aratat sau i-am zis altceva in momentele alea, ceva ce-i placea lui cel mai mult. De exemplu ii ziceam ca-l duc pe balcon sa ne uitam la catelusi sau ca-l duc la baie sa se spele pe maini, sau sa mergem sa ne plimbam cu magarusul... De fapt, il intrebam...vrei sa? Imediat se calma si incepea sa zambeasca.

Pio magnetii au si la noi mare succes. Avem literele de la Danonino, sunt bune ca nu se poate zgaria frigiderul de la ele.

Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

Ajutor!

Am pus doua pulpe mari de pui fara os intr-o punga la cuptor. Oare cat sa le tin?

Gaia, mumã pentru voi:

Pana incep sa se rumeneasca putin iar sucul din interiorul pungii sa capete o culoare maronie.

Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

niko, eu numai in somn le tai unghiutele hunilor. niciodata n-a mers altfel. inainte am mai incercat si dupa baita, dar se lasa cu plansete si am renuntat.

cosmy, sanatate multa, nu te neglija! pupici voua!

ange, sanatate multa piticei!

eu nu cred in rasfat si nici in efectul pedepselor. de niciun fel, nici nu indraznesc sa ma gandesc la 'corectia' fizica... poate timpul imi va dovedi ca lucrurile stau altfel, insa acum asta cred. ai mei rar urla fara motiv, de fapt urla de-a dreptul doar cand ii deranjeaza maseaua sau cand se joaca (si asta e chiuit de bucurie, de fapt). n-au stare si vor sa-si impuna punctul de vedere si atunci incerc cu vorba buna si distras atentia. de regula merge. daca nu merge, ii las singuri, vorbind totusi cu ei din camera cealalta, le spun ca nu-i frumos ce fac bla bla. vin dupa mine si inceteaza cu plansul, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. si nu se isterizeaza niciodata daca le iau obiectul 'interzis'. dar poate am eu noroc...

Robi daca e obosit sau nervos ca nu-i iese ceva (sau ca nu e gata mancarea asa repede cum isi doreste el, de ex.) se aseaza pe jos, pe spate, langa mine si maraie. nu urla, doar maraie. il ridic o data sau de doua ori, iar daca face la fel, ii dau pace, vorbindu-i mereu si spunandu-i sa se ridice si de ce, ca e gresia rece, ca o sa raceasca etc. nu sta asa mai mult de 1 min si se ridica singur...

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"

Mergi la inceput

Ada, merci mult pt mesaj. Cred ca e virsta + personalitatea, asa ca o sa vad cum va fi mai tirziu. Aia mici de erau pusi la colt si-n baie, au 4 ani deja si stiu foarte bine ce-i asteapta si nu cricnesc. Stau la colt si asteapta ca mama sau tata sa se duca sa-i ia. Nepotelul din Franta, singurul verisor al Elsei care are tot 4 ani, se simtea ca voda prin loboda cu atitea verisoare in jurul lui, si cu toate ca el e mai cuminte, a inceput si el sa faca prostii, asa ca a vazut si el coltul de citeva ori, pt ca se lua dupa verisoara lui din Canada si vroia sa faca si el prostii ca ea. Mie nu mi s-a parut deloc ca i-ar traumatiza, sincer. Dar poate nu ma pricep eu la astea.

Elsa se enerveaza acum daca nu o las sa se urce pe scaun, in 2 timpi si 3 miscari e sus, mie mi se face pielea de gaina cind o vad acolo sus. Stau numai cu ochii pe ea, insa am ajuns sa o iau din living cind ma duc la toaleta / baie ca mi-e teama sa nu escaladeze scaunele. Si daca nu o las sa se urce incepe cu aruncatul. Daca nu o las sa scoata tot gunoiul din cos, la fel, arunca ce prinde. Asta e. Sper sa-i treaca. Ea inca nu intelege daca o sa-i spun ca o las singura si plec. Si oricum zilele astea e clar ca i-am facut toate poftele si poate ca din cauza asta de 2 zile a inceput sa faca nebunii din astea ca dintr-o data nu o mai lasa sa faca mai mari nebunii.
pupici

Mergi la inceput