Bobocei de sept-oct 2008 (250)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Giuli, si la noi a mers ce spui tu, insa asta pina s-a imbolnavit de varicela. Poate si faptul ca stam numai in casa a inceput sa o irite.
azi o scot putin in curte sa ia aer, poate ne va ajuta.

Lumi, sper ca hunii tai sa fie tot timpul intelegatori si cuminti asa cum sint acum.

merci mult pt mesaje si sfaturi. pup

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

NEATA, in mijlocul zilei..

Am venitd e la vaccin, multumim ca ne-ati tinut pumnii stransi

ADA, giuli, luminita, claudinna am facut varilrix, impotrixa varicelei, mai avem un prevenar la 1 an si 8 luni si am scapat pentru o vreme....abia astept!! Pana acum e bine matza, la vaccin nu a plans deloc, a avut o mica tentativa cand a inceput sa bage serul, nu cand a intepat-o dar i-a scos Matei limba si a inceput sa rada cu el.. si gata!! a uitat! Sper sa nu avem nici un fel de reactii.....

ange bravo, da-i in continuare. eu de cate ori am vazut ca are un inceput de ceva, incepe sa stranute sau parca incep mucisorii i-am dat C plus Cold si in 2 ore nu a mai avut nimic! Ai vazut ca trebuie sa-i dai cate 2 pastilute din sfert in sfert de ora de 4 ori si apoi cate 2 pastile la 4 ore??? Sa-i dai asa cum scrie, ca sa aiba efect!!! PUP!! Cum naiba a inghetat apa la toaleta?? pai aveti in casa mai putin de zero grade?!?!

Astazi am stat afara jumatate de ora, parca nu mai e asa de ger ca ieri...dar oricum este frig! Cica in 2 zile ninge iar si se mai incalzeste.... abia astept sa stam iar cate 2 ore!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

piolica, cand am spus "relatie corecta si uniforma" m-am referit exact la ceea ce facem noi acum, adica ne preocupam de ceea ce face, ceea ce simte si mai ales de ce! suntem orientate pe copil si incercam sa il intelegem, cautam raspunsuri
vezi cand copilul are o schimbare in comportament, incerci sa vezi care este cauza si actionezi asupra cauzei, nu asupra comportamentului copilului, mai ales acum cand este mic
daca copilul este iritat si te enerveaza si pe tine, solutia de moment este distragerea atentie, schimbarea subiectului, mutarea copilului din locul respectiv, pana trece criza. e greu sa fii calm si odihnit tot timpul, mai ales cand ai copil mic. dar gandind la rece, iti poti face un plan de actiune, in eventualitatea in care scena se repete si incerci sa vezi unde poti face o schimbare, cat de mica, sau sa te gandesti ce anume s-a schimbat in relatia voastra...

de ce nu cred in pedepse...la noi e la moda bataia, inca. stii ce am auzit eu din gura copiilor batuti??? si ce daca ma bate, m-am obisnuit!! la ce se gandeste copilul care e lovit??? la cum sa se razbune, nu la cum sa se corecteze, pentru ca nu-i arata nimeni cum sa se corecteze, ii arata cum sa agreseze, cum sa pedepseasca pe cei care gresesc fata de el
la fel si cu pedepsele necorporale, sa le zic asha: la ce se gandeste copilul ala de sta la colt?? la cum sa faca sa nu mai greseasca?? la ce raspuns ajunge? ce invata el din asta?? ca daca face o prostie, sta la colt cateva minute...si apoi??? o ia de la capat...
daca-i spunem copilului ca e rau...el asta intelege, ca e rau! coborandu-ne la mintea lui, cum proceseaza el informatia asta?? cum sunt oamenii rai?? pai nu sunt iubiti...si de aici o gramada de probleme, care nu se vad acum...

cred ca ar mai fi de spus, dar ma tot intrerupe Razvan si nu prea ma pot concentra
dar daca sunt nelamuriri in ceea ce am exprimat, aici sunt

www.okey.ro/claudette" target="_blank">BLOG CU BASCA

mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy_galro spune:

Salut! nu prea am timp azi.....
vreau sa va intreb unde e tabelul pentru pastilute? vreau si eu cate ceva....multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Caudinna, tu ai mare dreptate in ceea ce spui, e clar ca la noi faptul ca stam de o saptamina in casa o apasa fff tare pe Elsa si e irascibila. Insa, o sa vad cum va fi saptamina viitoare cind o sa iesim, deocamdata ma abtin sa trag concluzii imediat.

In schimb, nepotica mea care a fost pedepsita de citeva ori la colt, una din boacane a fost ca s-a smucit din mina mamei ei cind eram pe strada si a traversat fara sa se uite. Nu-ti spun prin ce frica am trecut, mai ales ca tocmai ce venea o masina. Nu a fost pedepsita atunci, i s-a explicat cu frumosul totul si a spus ca a intels si nu o sa mai faca niciodata asa ceva, insa a doua zi a vrut sa faca exact la fel cind era cu soacra-mea de mina... asa ca a fost pedepsita imediat cum am ajuns acasa.

In fine, o sa vedem si noi cum va fi cind vor avea picii nostri 4 ani! Deocamdata sintem departe de asta.

Inca o data merci pt mesaj.

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

Giuli super ideea cu catina. O sa iau si eu daca reusesc sa ies din casa in viitorul apropiat
Sper sa-i placa lui Radu.

Am luat si eu sa-i dau Pikovit. De unde..nu-i place deloc..daca -i pun si o picatura in lingura cu ciorbita o simte..si-l da afara.
Asa ca n-am cum sa il dau..fortat nu-i mai dau.

Eu cred ca fiecare copil reactioneaza in functie de personalitate, sau e o perioada cand au diferite manifestari .
Radu n-a avut pana acum nici o iesire de care vorbiti voi..noi nu stim ce inseamna sa dai palme, tras de par, zgariat, trantit pe jos.
Uneori cand nu-i dau ce vrea el se pune pe marait..insa imediat ii distrag atentia, il iau in brate sa-i arat altceva..si se rezolva.
Insa clar o sa vina si perioada cu pedepse..speram cat mai tarziu
El cere mereu ce vrea apa, papa, baieeee, titzi.Il cheama pe tataie , pe maieee.
De aratat animale recunoaste oriunde doar 2 : rata oriunde o vede..incepe mac mac si cainele..ham ham.
Mai rar zice la pisica mau.
aseara l-am invatat sa deschida gurita..ii spun gurita mare..si el aaaa deschide sa vada mami maseluta noua
Hai ca-l laudai destul

Cristina , mamica implinita de Raducu (7.10.2008)

Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Jose Garcia Marguez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Referitor la comportament...are si Crina rabufniri, dar ori o las in pace, ori ii spun ca nu e frumos sau o indrept inspre altceva...daca stie ca nu are voie ii spun NU si repeta si ea dupa mine sau daca baga in gura ceva ii spun cah si la fel repete. Nu cred in batai, mi se pare oribil lucrul acesta, pedeapsa parca mai merge, insa vreau sa incerc mai intai cu vorba buna

Nocom toaleta e anexa la casa (sper ca anul acesta sa reusim sa terminam ce ne-am propus cu, casa), este frig acolo si de aici si inghetul

in casa e bine, sunt 23-25grade asta cu soba arzand mereu....

Cristina felicitari pentru progresele puiului

LUmi multumesc si felicitari pentru hunii ascultatori, sa fie asa mereu

de Crina Alexandra www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRIN
Atat de mare sunt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xor spune:

Giuli - 1."masuta de lucru" e cea cu care ai pus foto...cu sortator, suruberlnita etc
2. da, vreau setul respectiv daca este posibil...(pt fata nasilor... pianista... si nu stiam ce sa-i cumpar simbolic....) multumesc...
Catina - si eu ii dau lui Mark de aprox o sapt...am cumparat ulei de catina, picaturi, din plafar.....pe ele scrie ca se administreaza cate 5 pic de 3 ori pe zi de la 3 ani...dar eu ii dau o sg data 5 pic
revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

sar'na la toate doamnele care ne-au laudat si ne-au linistit referitor la mancatul npaptea. Deocamdata vad ca merge in continuare pacalitul cu ceai. Dar sa fie cald, ca rece, neeeee.
Sar'na la toate doamnele, fara exceptie.
Cum mai Babytzule nu mai sunt pozele? Pai cine mi le-a furat? Stai sa verific. Ti pup dulci moldovineste poate iti trece supararea.

Mai fetelor la noi e un friggggg. In casa centrala nu reuseste sa urce mai sus de 18.5 grade. O mai ajutam cu caloriferul electric si cu aragazul (desi mi-e cam frica de gaze).
Afara nu am mai iesit de vreo saptamana (ca tocmai ce am incheiat o repriza de muci)

Catina. Va spusesem si eu de ea. Numai ca eu nu o blenduiesc. O pun asa bobite in borcan si torn ochiometric miere peste ea. Elena papa cu mare placere bobitele (oricum e fan acru. E imposibil sa te vada cu lamaia in mana si sa nu-i dai si ei sa roada).

Piolica, ma bucur ca sunteti pe terminate cu varicela. Cat despre rasfat/comportament in aceste situatii, trebuie sa recunosc ca ma strange in spate. Claudina spune tare frumos si corect. Dar oare oi fi in stare sa aplic? Da-mi doamne putere.

Sa nu uit. Poate se indura de mine cineva si imi poate da o explicatie de ce la tiramisu meu de revelion nu s-a intarit crema. Buuuuun rau dar l-am mancat cu lingura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

nu stiu ce sa zic de colt, nu am fost niciodata pusa la colt. Pedepse fizice, am luat, dar la colt nu am stat. Genial, nu?

Am zis de inchisul copilului in baie, asta mi se pare traumatizant. Asa cred, mi-am format aceasta parere cand am incercat sa-l trimit pe Teo in dormitor singur putin, pentru time-out, pentru ca nu ne iese time-out in aceeasi camera, se ridica si pleaca unde vrea el.
Stiu ca e cam mic, dar uneori chiar are nevoie de time-out, iar la noi din cauza lui Radu daca la time-out merg eu cu el chiar ii place ca m-a smuls de langa frate-su si ma are numai pentru el.
Deci nu tine ca pedeapsa.
E clar ca are nevoie de si mai mult timp numai cu mine, dar ce sa fac, sunt totusi doi copii iar pe radu il "neglijez" la greu in favoarea lui Teo...
Totusi are nevoie sa stau cu el cand il culc, mai vrea in brate uneori, ii dau sa pape si tot asa, timp in care Teo se agita si vrea el toata atentia.
Banuiesc ca o sa ne invatam unii cu altii... in timp. Teo are nevoie si de "lectii" ca sa zic asa, activitati prin care invata ceva, nu numai joc la care poate participa si Radu, ca deja da in mintea bebelusilor.
Mai coloram, repetam cuvinte in engleza, scriem, ne jucam cu plastilina si cand facem asta e destul de ocupat ca sa nu-l mai bata pe Radu si sa nu mai faca istericale.
Dar,.... guess what!!! In timpul acesta Radu urla la garduletz ca vrea si el... cu mine!!! Nu sta cu nimeni. MAma, Nicu, sunt acolo de mobila.
Ramane sa-l iau pe Teo si sa plecam de acasa, sa desenam la cantina la mall ca sa nu ma mai stie Radu in casa si sa se potoleasca.
Cred ca vreau la gradinitaaaa!!!

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput