Bobocei de sept-oct 2008 (250)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

giuli ce pletos e Edi Si tot un dulce este

Marinush o papusa printesa ta

alessia ce bine ca ati reparat calculatorul

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

Piolica eu intrebam de muci curgatori. Nu am alium ceppa. Insa ii dau oscillo si pasilute de la hyland.

N-am putut sa nu scot puiul afara macar 15 min. A venit cu geaca si cu pantaloni de fas si mi i-a aratat . Vroia afara

Am vazut si eu printesa de Marinush aseara . Am uitat sa zic.. e leita tati

Cristina , mamica implinita de Raducu (7.10.2008)

Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Jose Garcia Marguez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Morning, sunt pe la inceputul capitolului asa ca nu pot scrie la subiect. Sper ca bebelusii bolnaviosri sunt mai bine si ca Elsa a iesit intre timp putin afara. Duminica si luninici eu n-am scos-o pe anda. Duminica pentru ca stiti voi cum e cu initiativa sotilor iar eu am gatit iar luni nu stiu cum a trecut ziua printre mese si somn.

Imi pare tare rau ca n-am apucat sa scriu la multi Alinei si bitzei. M-am gandit la voi cand a fost ziua voastra dar n-am reusit sa scriu un cuvant, a mergea forumul greu ba se iveau altele. Am cam facut slalom.

A fost sambata si ziua sotului meu, am avut si niste prieteni pe la noi, asa scurt.

In rest noi suntem bine, anda numara: mm-mm, oooi, teeeei, papu, cinsi sau cici. Alteori Teeeei (asa, cu voce crescatoare) si repede: cici!
Aviz bebelusilor nepapaciosi: Andei i-a placut aseara spanac cu branza si taitei de la hipp. A mancat mai mult de jumatate de borcan de 250g! Nu a mers din prima; initial am vrut sa-i dau dupa ciorba de "pranz" care la noi e spre seara si nu l-am preincalzit. Seara insa am pus borcanul la bain marie si i-a placut n mod clar pentru ca a deschis gura mare nu pe jumatate ca si cum ar vrea doar sa soarba. Si are bucati chiar maricele de taitei.

Va pup!

Ramona, de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Am vazut ca vorbeati despre raceli... eu nu-i dau nimic andei, o scot pe-afara la frig fara sa-i acopar vreodata gura sau nasul. Nu stam prea mult - adica nu cu orele - ca inghet eu de obicei (ea n-are chiar nimic) si am intrat cu ea lejer si in aglomeratii gen magazine aglomerate, piete. Nu a racit deloc de la episodul ala cretin din august; in decembrie mi s-a parut ca ar avea muci dar erau foarte putini iar a doua zi disparusera. Am stat insa in expectativa cu vaccinul de un an. A fost chiar degeaba .

Alessia chiar ma intrebam ce faci... bafta cu bebe3! Ai mei au facut baiat abia la al patrulea copil iar teoria lor este ca eiau conceput pe decade: in prima decada de casnicie fete, in a doua baieti, in a treia iar fete (si s-a adeverit, bebe6 este fetita).

Ramona, de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui piolica
Lumi, nu vad nicio problema ca hunii nu au o jucarie preferata. Aici jucaria preferata e o adevarata institutie, toti copiii au. E ceva fff natural. Le dai jucaria aia de cite ori ii culci si uite asa o indragesc. Sint foarte draguti cum vin toti la cresa cu jucaria lui. Fiecare are un mic loc marcat cu numele lui unde-si pune jucaria + suzeta. Iar cind se duc la nani -nani sau sint suparati / tristi, isi iau jucaria.
Psihologii spun ca este bine ca un copil sa aiba o astfel de jucarie, aici se numeste doudou, pentru ca asta este prietenul lui si la bine si la rau. E cineva / ceva care-i apartine in totalitate, care il va asculta si se va juca cu el neconditionat. D.W. Winnicott, psiholog, spunea ca pt copil jucaria preferata este 'ceva al lui care nu e el'. Il va ajuta sa treaca de angoasa separarii cind trebuie sa faca nani-nani de ex. Insa nu toti copiii simt atractie pt o jucarie anume, iar daca asta nu este sistematic in patutul lui la culcare, chiar ca nu-si va apropria nicio jucarie.

exact de asta imi si fac probleme... pentru ca va veni momentul despartirii si nu stiu cum sa-l fac mai usor, in special pentru ei. sigur, sper, cred, ca lor le va fi oricum mai usor, pentru ca se au unul pe altul, insa.... nu stiu daca e suficient.
ce-i drept, nu le-am pus in pat o jucarie/plus cu care sa doarma, desi si-au manifestat un interes mai mare pentru cateva dintre plusuri. o sa incerc, vedem.

ma bucur mult ca Elsa e mai bine!

insanatosire grabnica tuturor boboceilor bolnaviori!!

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Lumi, intreaba la cresa daca mai sint si alti copii care au un plus cu ei, ca uite ce povestea Nocom de Matei. Daca in Romania nu se obisnuieste asta, poate va fi mai rau daca ei vor avea o jucarie preferata. Jucaria asta e ceva extraordinar, daca se ataseaza de ea, cu greu ii mai poti desparti, de fapt nici nu trebuie sa intervii in relatia lor. Pe la 5-6 ani se despart aproape definitiv de ea, cind isi fac prieteni la scoala.
Pup!

de cind v-am zis de catelusul verde al Lizucai, pe care il cheama patrocle, caut disperata pe net si nu-l gasesc, ca vroiam sa-i mai iau unul. uffff! am pus-o!

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinush spune:

Salutare!

Va multumesc pentru complimente. I-am citit si Anei ce ati scris, asa ca acum doarmeeee

Nocom, nu este la cresa. Poza respectiva e facuta la o cofetarie, unde si-a serbat ziua o alta pitica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

Citat:
citat din mesajul lui 300

Am vazut ca vorbeati despre raceli... eu nu-i dau nimic andei, o scot pe-afara la frig fara sa-i acopar vreodata gura sau nasul. Nu stam prea mult - adica nu cu orele - ca inghet eu de obicei (ea n-are chiar nimic) si am intrat cu ea lejer si in aglomeratii gen magazine aglomerate, piete. Nu a racit deloc de la episodul ala cretin din august; in decembrie mi s-a parut ca ar avea muci dar erau foarte putini iar a doua zi disparusera. Am stat insa in expectativa cu vaccinul de un an. A fost chiar degeaba .

Si noi la fel..n-a fost zi sa nu iasa afara Radu ..mai putin ultimele doua..si n-a avut nimic.
Eu suspectez ca a venit mamaie racita duminica si a stat pe la noi..si de aici ni s-a tras

Cristina , mamica implinita de Raducu (7.10.2008)

Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Jose Garcia Marguez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JulyMorning spune:

Buna ziua!

Sa aveti un an nou cat mai bun, sanatosi voiosi si cu tot ce va mai doriti!
Asta ca n-am mai intrat de anul trecut

Noi suntem bine, sanatosi, am reusit sa nu racim deloc iarna asta desi am scos-o aproape zilnic din casa. Chiar ieri si-a facut cruce o vecina cand ne-a vazut coborand pentru plimbare, ii cam plangea de mila Maiei ce mama denaturata are si intr-un final m-a sfatuit macar sa-i pun un fular peste nas si gura daca insist sa stau afara cu ea

Burtoiul meu creste, e bine-merci, abia pe 11 februarie mai pup ecografie, sa vedem ce cuc are sau n-are bebele.

Azi am hotarat sa scriu mai mult manata de subiectul de ieri, cu pedepsele la copii. Ma rog, stiu ca sunt un pic defazata, dar asta e, sper sa mi-o scuzati.

Acum vreo 3 zile am schimbat copila de pampers si cand a fost gata am pus-o in picioare pe masa de infasat, care e destul de inalta, imi ajunge mie la nivelul taliei (adica acolo cam pe unde obisnuieste sa fie talia, ca io nu mai stiu ce e aia... ) si dintr-o data, razand, s-a lasat sa cada peste mine. Foarte amuzant. Ne-am jucat asa vreo 15 minute, ea lasandu-se sa cada fie in fata, in bratele mele direct, fie pe spate, stiind foarte bine ca o prind. De la chestia asta, am avut asa, ca un fel de revelatie. Picii nostri sunt la un moment in viata in care au incredere oarba in noi. Si cum reusesc tot mai multi parinti sa ajunga de aici, la momentul in care se ascund de noi cand fac cate o prostie? Cum ajung ca atunci cand iau o nota proasta la scoala sa incerce sa ascunda lucrul asta? Undeva pe drum cred se greseste fundamental. Si tind sa cred ca pedeapsa este unul dintre factori. Chiar pedeapsa ne-corporala, gen nu mai ai voie la TV, nu mai iesi afara 2 zile etc. nu stiu exact care este solutia ideala, dar cea mai de bun simt solutie pe care o vad eu in momentul de fata este urmatoarea: consecintele naturale si logice. O sa dau un exemplu: copilul vine de la scoala si isi lasa incaltarile in mijlocul casei; mama il atentioneaza sa nu le mai lase, sa le stranga. A doua zi, venit de la scoala, aceeasi poveste. De data asta mama culege incaltarile si le pune "bine", undeva unde copilul nu ajunge la ele. In ziua urmatoare trebuie sa incalte o pereche de pantofi/adidasi mai vechi, mai nasoi. Cand intreaba unde ii sunt incaltarile obisnuite, mama ii spune ca erau in drum si le-a indepartat si le va primi la sfarsitul saptamanii, cand face curatenie si ajunge la ele. Vine de la scoala, iar lasa incaltarile in mijlocul casei, mama le ia si pe alea si copilul e obligat a doua zi sa mearga la scoala cu o pereche de incaltari si mai nasoala. Povestea se repeta vreo 3-4 zile, intr-un final copilul pricepe ideea... si credeti ca si-a mai lasat vreodata incaltarile in mijlocul casei? Never Asta este o poveste reala, a unei familii de americani, pe care i-am cunoscut la un moment dat. Toata chestia este ca in povestea asta, copilului i se permite sa faca ce vrea, sa aleaga daca isi lasa incaltarile in mijlocul casei sau nu. Mama nu il ameninta, nu face scandal, nu ii promite diverse, nu il pedepseste, dar ii explica faptul ca toate actiunile noastre au consecinte.
Ma rog, deja m-am lungit mult si nu stiu daca intereseaza pe cineva. Plus ca acu imi vin in minte si crizele despre care era ingrijorata piolica, time-out-ul de care vorbea ada si scriu mai incet decat imi vin ideile, asa ca risc sa devin haotica

va pup si sa fiti sanatosi si sa va faceti bine, cei care aveti nevoie.
Incerc sa revin, sa fiu si eu mai "in contact" cu lumea

_
Our future determines our past

bobocica Maia(28.08.2008)
Poze
18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kllemi spune:

buna fetele tosmai am avut un episod ,super neplacut ,....curatam niste legume sa ii fac o supa de galusti sau taitei(inca nu mam hotarat)...si a venit la mine sa ii dau si ei ce fac eu acolo, si i-am dat putin morcov....a plecat cu el in sufragerie sa se uite la tv, dupa vre-o 10 min. a venit la mine cu ochii plini de lacrimi si voamitata, toata ...mam speriat ingrozitor, nu stiam ce sa intamplat, pe semne ca sa inecat cu morcovul , sau a bagat o bucata mai mare pe care nu a putut sa o inghita , ce sa va spun ca mam facut verde-albastra......dupa ce ia trecut putin a inceput sa rada la mine, eu tremuram toata si parca nu imi dadeam seama ca se simte mai bine ....urat

lumi, pio nici copilul meu nu are o jucarie preferata, eu chiar mam intrebat la un oment dat,de lucru asta, dar daca am vazut ca nici in parc la alti copii nu se practica lucru asta nu mi-am mai facut griji....oricum ce spui tu acolo Pio, e super interesant...mai ales cu firmle care iti curata/gaseste acel doudou....e tare de tot.....ma bucur ca Elsa se simte mai bine

giuli mai ce flacau ai tu acolo, hai ca mai dat pe spate cum adormiti voi, pai asa da viata, nu degeaba se spune: "copii cum ti cresti, asa ii ai".....pai cand vreodata sa sting lumina si sa plec si din camera ....pai cred ca in secunda doi, toti vecinii la mine la usa,spunandu-mi sa nu mai omor copilul .....cu siguranta te sun daca ajung in plaza

fericita de AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)

Mergi la inceput