Bobocei de sept-oct 2008 (250)
Raspunsuri - Pagina 19
Nausica spune:
Piolica, sa stii ca avem un sigur Ta, si chiar m-am gindit si eu sa iau unul de rezerva. Dar n-am cautat in mod special, pina acum, si nici nu mi-a sarit in ochi pe undeva. Fetelor, daca vedeti cumva, pe undeva, magarus Disney, sa-mi spuneti, va rog mult.
Acesta este Ta, daca nu l-ati remarcat in filmuletz.
dyanira spune:
Salutari
Multumim pt aprecieri.Am reusit sa curat ieri mocheta cat de cat si azi Andrei a rasturnat zat de cafea pe ea de fapt a prins filtrul in cosul de gunoi si l-a imprastiat in toata bucataria
deci azi o iau de la inceput cu Vanishu![]()
Raportam si noi o noapte mai agitata din cauza de ...mucisorii daca tot sunt la moda.Nu sunt multi dar sunt ceva i-am dat oscillo si probabil ii mai dau si panadol mai pe seara.Voi ce le mai dati?I-as pune si ceva in nasuc dar nu prea ma lasa am in casa pivalone.
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
babytza spune:
Nausica si noi avem magarusul ala
Imi place la nebunie de el, de mic il are David, de la botez l-a primit ![]()
Babytza si puii
Valentina
David
JulyMorning spune:
Nausica cred ca asta e, daca nu ma insel. E magarul Eeyore din Winnie the pooh, nu?
bestkids .ro/p-4169-mascota-din-plus-magarusul-eeyore-225-cm.aspx
Nu ma lasa sa pun altfel link-ul, decat cu spatii.
_
Our future determines our past
bobocica Maia(28.08.2008)
Poze
18+
piolica spune:
July, foarte interesant ce povestesti, de bagat la cap. Coincidenta, ieri seara m-am uitat la super nanny, ca tot am vorbit ieri pe forum. Eu nu sint fana, insa tipa care facea pe super nanny aici a murit de cancer de curind si ieri seara a fost un fel de omagiu adus ei, asa ca au fost mai multe episoade. Doamne, in ce familii a putut sa ajunga tipa asta, am ramas masca. Tipa a spus un lucru interesant: cu un copil trebuie sa ai o mina de otel intr-o manusa de catifea. Era interesant cum copiii o ascultau, numai cind vorbea, avea un ton care cerea respect, iar la parinti nici nu se gindeau sa le acorde vreo atentie. Au fost multe cazuri, e mult de povestit.
sper sa nu creez polemici - eu am citeva chestii la care tin f mult si incerc sa nu ma abat de la ele. Asta nu inseamna ca daca voi faceti diferit, ar fi gresit, sa nu ma intelegeti aiurea. Parerile sint impartite si fiecare are dreptul sa-si cresca copilul cum vrea.
1. Elsa nu doarme cu noi. Mi se pare normal ca ea sa doarma in camera ei, in patutul ei. E mult mai sanatos si pentru noi, si pentru ea. Nu e pt confortul nostru, ci pt binele psihic al copilului meu, confortul nostru e trecut pe planul 2. Cind o culc, e simplu, v-am mai povestit. De saptamina asta am inceput sa ii citesc ceva inainte de culcare, nu e atenta tot timpul, asa ca nu insist.
2. Eu incerc sa o tin pe Elsa cit mai departe de televizor, de fapt nu dau drumul la televizor in timpul zilei. Ei ii pun muzica.
3. De mincat, incerc sa-i dau sa manince in scaunelul ei, de cind e bolnavioara, e drept, ca ne-am mai abatut de la asta, dar sper sa ne revenim cit mai curind.
Poate ca sint mai ciudata... cit priveste pedeapsa, nu sint pentru, insa daca copilul meu o sa mi se tavaleasca pe jos ca nu i-am luat o bomboana in conditiile in care a mai mincat nu stiu cite inainte, iar eu consider ca enough is enough, asta nu inseamna ca o sa o las in banii ei. Sper sa nu ajung la asta.
L.E. sa nu se inteleaga gresit, NU sint pentru pedeapsa fizica absolut deloc si nimic nu-mi va aschimba asta, asta e mai mult decit clar. insa pt time out, da.
Eu am luat o singura palma de la tata in cei 14 ani cit am stat cu ai mei si asta pentru ca l-am mintit si cind m-a prins cu minciuna am negat la greu. Nicioadata nu ma batuse inainte si nici atunci nu a fost vorba de bataie, ci de o palma la fund, pt ca se enervase ca avea fff mare incredere in mine, iar increderea lui se dusese pe apa simbetei intr-o secunda si a fost tare dezamagit. Am apreciat tot timpul faptul ca nu am fost pedepsita, cert e ca nici nu am facut timpenii mari, am fost destul de cuminte.
pupici.
Piolica si Lizuca (12.09.2008)
piolica spune:
si mai am un principiu, dar asta nu e pt acum (ca inca nu intelege). nu sint pt santaj, la modul daca faci asta iti iau/dau asta... chestiile astea nu-mi plac.
luminita2008 spune:
pio, la cresa la care vreau sa ii duc, sper sa si reusesc, se poate veni cu o jucarie de acasa...
nausica, pe magarus il gasesti si in Cora (Pantelimon). am vazut acolo toate personajele din Winnie the Pooth.
july
, f frumos ai spus, total de acord cu tine, sper sa-mi si iasa.
miruna, daca esti pe faza, cred ca ne-ar fi utila si parerea ta, eu una chiar as vrea s-o aflu. de fapt, sa vad daca ghicesc bine
.
Luminita si voinicii
Edi si
Robi - 26.09.2008
"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"
JulyMorning spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui piolica si mai am un principiu, dar asta nu e pt acum (ca inca nu intelege). nu sint pt santaj, la modul daca faci asta iti iau/dau asta... chestiile astea nu-mi plac. Piolica si Lizuca (12.09.2008) |
Hihihihi.... asta cica se cheama recompensa. Personal, nici eu nu-s de acord cu ea si am impresia ca asa inveti copilul sa faca niste lucruri automat, pentru ca stie ca primeste ceva in schimb, nu pentru ca ii place sa faca sau sa ajute, sau pentru ca ar fi invatat sa fie responsabil.
Da, eu am o chestie cu responsabilitatea. Vreau sa fie constienta ca este responsabila pentru propria fericire. Asta asa, un fel de scop final
Si pio, tu ai dreptate cand spui ca foarte importanta este atitudinea. Un copil simte imediat si iritarea si frustrarea parintelui, invata sa desluseasca diversele semnale non-verbale, eu sunt convinsa.
Ma duc sa culc un copil, se cere.....
_
Our future determines our past
bobocica Maia(28.08.2008)
Poze
18+
tzitziri spune:
In primul rand vreau sa urez multa sanatate puiutilor bolnaviori...hai ca mai e putin si trece si frigul
Imi place sa citez pe aici discutiile 'de principiu' iscate de pedeapsa la copii de exemplu.Zic 'de principiu' cu ghilimelele de rigoare pentru ca imi dau seama ca eu (probabil ca si voi) reactionez clar in situatia respectiva.Concret (si deocamdata e singurul exemplu pe care il am din fericire) stiu ca de la inceput am vrut ca David sa doarma la el in camera dar din cauza unor sensibilitati legate de sanatatea lui (si care sunt oricum de momentul trecut demult) acum dormim cu el in pat.Asta nu e o chestie pe care o mai comentez..asa ne e noua bine si nu cred ca asta va reprezenta o problema pe viitor pentru el.Si imi este dovedit asta in fiecare zi cand imi dau seama ca poate sa adoarma bine merci si cu buni (acum se cere singurel in patul nostru, ii citeste buni putin si adoarme - deci e baietel mare).Adica daca singura problema e ca devine prea mamos sau prea dependent de noi imi dau seama ca nu e asa....in fine....am teorii in sprijinul meu ca sa ma 'consolez' cu ideea ca fac bine, asa ca nu prea e de comentat.
Legat de animalutul preferat.Stiu ca ma amuzam inainte sa il am pe David ca era un anunt pe undeva tot pe aici pe forum de un copilas care isi pierduse jucaria preferata intr-un supermarket si nu mai putea nici macar dormi din cauza asta.Nu ma amuza ca nu putea dormi, evident, dar ma amuza atunci (nu il aveam pe David) ca se mobilizasera inclusiv fetele de peste ocean cum sa caute si sa trimita jucaria in tara...deci era mare tam tam.Mi-a ramas oricum exemplul in cap si am incercat sa nu ii creez lui David o dependenta asemanatoare. Adica prefer sa ma aiba pe mine de 'jucarica cu care doarme' si sa nu depinde de o chestie neinsufletita....Pentru mine asta are o logica in acest moment chiar daca pentru unele din voi nu are...
Legat de pedeapsa.Evident ca vorbim de principiu pentru ca nu avem copii la varsta la care sa aiba vreun efect o pedeapsa de orice natura este.Stiu doar ca erau vremuri in care recunosc ca nu m-as fi gandit in veci la anumite efecte pe care pot sa le aiba lucrurile intamplate in copilarie asupra lor dar sunt chestii care mi-au deschis ochii si o sa actionez in consecinta.O chestie care pentru mine a fost o revelatie a fost tot inainte sa il am pe David cand ma uitam la o emisiune cu super nanny care cauta cauza pentru care baietelul familiei nu termina cu scutecele si facea mereu pe el (desi avea vreo 3 ani).Si motivul era simplu (gasit dupa lungi investigatii): baia era locul in care il trimiteau parintii cand il pedepseau (ceva gen "coltul rusinii").Si ca atare el asocia baia cu pedeapsa si atunci nu se ducea sa faca nimic acolo.Legatura era de altfel foarte logica si o am in minte de atunci.Si o sa incerc sa gandesc in consecinta.Adica pe termen lung si in termen de 'ce urmari poate sa aiba'.
Cam atat despre realitatile pe care le aplic si princiipile privind aplicarea pedepselor....care ramane clar la nivelul de ''om trai si 'om vedea'
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
piolica spune:
July, cum crezi ca ar fi reactionat familia aia de americani daca copilul lor a doua zi ar fi urlat si s-ar fi aruncat pe jos ca nu vrea sa se duca la scoala cu alte incaltari? Din ce ai povestit tu, acel copil era super bine educat, decit ca nu i se parea important sa-si aseze frumos pantofiorii. Si cind a inteles, a facut-o!
Sincer, eu o am pe nepotica mea in minte, cind a urlat si nu a iesit din camera pt ca fusta ei preferata nu era uscata. Si pina nu s-a uscat nu a iesit din camera.
tzitziri, vad ca ai luat fff personal mesajul meu, sincer, am zis ca astea sint principiile mele si nu inseamna ca ar fi bune neaparat. V-am spus cum vad eu lucrurile. Poate gresit, dar asa vreau sa-mi cresc copilul. Daca postul meu te-a deranjat, spune-o pe sleau, nu ma supar.