FIV264
Raspunsuri - Pagina 6
moshulik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sheritra Moshulic, tin pumnii sa fie un mare FIV reusit! Bafta! In aceeasi formatie si acum? |
tks Sheri
daca prin formatie intelegi marinescu +giulesti, raspunsul e Da
pentru ca, asa cum stii, embriologul este cel de "serviciu"
tzine-te bine ca vin tare din urma
m-am bucurat foarte tare cand am citit ca ai gemeni
asta da super veste
Moshulik
adipapazi spune:
violab,ce ti-a saczut sub 1? estradiolul?
ca la fiv 1 am facut gonal f 225 vreo 6 zile, apoi mi-a bagat si merional (adica fsh cu lh), scazandu-mi gonal la 150. practic, fsh ramanea tot de 225, adaugandu-se 75 din merional, iar restul era 75 lh din merional. dar niciodata nu mi-a masurat estradiolul. s-a bazat numai pe eco.ce tre sa urmaresc?ce caut in sange? e2 si atat?
apropo, stii ca la fiv 1 am dat vreo 800 euro pe medicatie?ca tot vbeam de preturi mai acum vreo cateva zile.
tu cat ai fsh oare in z3?
hai te pup pe burta
[/quote]
amy2007 spune:
citat din mesajul lui adipapazi amy 2007, ai facut AMH? adica ti-ai verificat si rezerva ovariana? se face din sange.nu conteaza ziua. rez in 2 saptamani.si noi la fel, infertilit inexplicabila. trompele in regula? ce inseamna dosar pt fiv? analizele alea multe? bafta |
Nu am facut AMH-ul, trompele sunt ok, progesteronul seric ok, totul ok. Am facut analizele hormonale de ziua a 3-a, anticorpii, TSH, laparoscopie (inceput de endometrioza), testul de Chlamydia, Papanicolau il fac pe 4 martie cand merg la control.
O sa verific diseara listuta data de doctor, sa vad ce analize imi lipsesc. Dosarul e cel plin de analize .
E posibil sa nu-mi fi dat sa fac pt ca FSH-ul si estradiolul erau ok.
_
Nu judeca niciodata pe nimeni, nu se stie cand viata te pune in postura celui pe care acum il judeci.
http://lt2f.lilypie.com/cxxkp2.png
violab spune:
citat din mesajul lui adipapazi violab,ce ti-a saczut sub 1? estradiolul? ca la fiv 1 am facut gonal f 225 vreo 6 zile, apoi mi-a bagat si merional (adica fsh cu lh), scazandu-mi gonal la 150. practic, fsh ramanea tot de 225, adaugandu-se 75 din merional, iar restul era 75 lh din merional. dar niciodata nu mi-a masurat estradiolul. s-a bazat numai pe eco.ce tre sa urmaresc?ce caut in sange? e2 si atat? apropo, stii ca la fiv 1 am dat vreo 800 euro pe medicatie?ca tot vbeam de preturi mai acum vreo cateva zile. tu cat ai fsh oare in z3? hai te pup pe burta |
[/quote]
Eu am avut FSH 13,8. Eu faceam E2 si LH la fiecare 3 zile si in aceeasi zi mergeam si la eco. Cind mi-a scazut LH sub 1 mi-a dat Luverisul(LH). Eu am intrebat-o pe doctorita de ce nu mi-a dat Menopur ca am vazut aici ca mai toate fetele faceau tratament cu el si mi-e zis ca e FSH+LH si nu e cazul sa bagi LH in tine atita timp cit il ai peste 1,2. Asa ca noi am monitorizat LH-ul si cind a scazut mi l-a bagat.
violab spune:
Fetelor unde umblati? Slaba activitate pe aici. Sa inteleg ca frigul v-a amortit pe toate?
bombi spune:
Salutari tuturor fetelor aspirante
Am o nelamurire in legatura cu protocolul IVF pe care il urmez (long protocol cu GnRH agonist - Diphereline pe ciclu natural, fara anticonceptionale)
Am inceput down regularea pe 20.01 (UM 30.12, Z22). Astazi mi-a venit ciclul (27.01) si credeam ca trebuie sa incep (azi, miine) cu stimularea - Menopur. Asa intelesesem eu din explicatiile doctorului.
Cind am anuntat, mi-a spus ca de fapt tb sa continui cu Diphereline timp de 14 zile (in total) si apoi sa incep cu Menopur (pe 2.2).
Planul de tratament e generic, fara date. Arata cam asa
...................Per...............US
Diphereline x -> x x x x x x
Menopur...........x x x x x x
Nu se specifica exact (in plan) cind se incepe cu Diphereline (doar mi-a spus sa incep in Z22). Si nici cit dureaza (eu am inteles ca se continua pina vine ciclul urmator)
Menopur se incepe dupa ciclu (nu se specifica clar prima zi, ci doar "ciclu")
Dupa 6 zile de Menopur, ecografie.
Partea mai complicata e ca eu si dr comunicam in germana, si am avut impresia ca vorbim cam unul pe linga altul (clinica nu e Germania si dr nu e nativ german). S-a mai intimplat sa avem neintelegeri si oral si in scris.
Inainte de a cere mai multe lamuriri de la dr, as vrea sa inteleg cum arata protocolul in mod teoretic. Exista variatiuni, sau este o varianta standar?
Va multumesc pentru orice informatie suplimentara.
catalina2307 spune:
Bombi - iti pot spune cum arata protocoalele mele (lungi toate) si cam asa tb sa sa arate orice alt protocol lung.
Inhibare din z21 a cm cu dipherelin de 0,1 pana in z3 de cm(deci cam 10 zile la un cm de 28 zile) cand se incepe stimularea(10-11-12zile) in paralel cu o doza mai mica de inhibare (0,05 dipherelin).
Mi-e teama ca ai inteles ceva gresit. Nu poti incepe stimularea in z14 de cm cand in mod normal ar tb sa fie punctia. Asta ar insemna ca ET-ul tau va fi in una din zilele cu sangerare de la cm urmator. Cred ca ar fi bine sa iei legatura cu cineva de la clinica.
Bafta multa.
bombi spune:
Reiau pe scurt variantele de protocol pe care le-am inteles
1. ==================
z22: inhibare (dipherelin 0.1)
z2 (ciclul urmator): stimulare (menopur: 3 zile 2x, 3 zile 3x ) + inhibare (dipherelin 0.1)
z8: ecografie si se mai adapteaza doza de menopur
... inhibare in continuare pina la declansarea ovulatie
==============================
2. ===================
z22: inhibare 14 zile
dupa 14 zile (nu mai conteaza a cita zi din ciclul nou): stimulare + inhibare ca mai sus
=======================
In varianta a doua, inhibarea dureaza 14 zile incepind din ziua 22 a ciclului trecut. Pt ca ciclul a venit la 28 de zile, ar rezulta stimulare incepind din z7.
Varianta a doua am primit-o azi de la doctor. Var 1 tot de la acelasi doctor, cind am inceput tratamentul.
Inainte de a incepe sa ma "cert" cu el, as vrea sa am o parere cam pe unde trebuie sa caut adevarul.
PS. Catalina, protocolul tau e asemanator cu var 1 de la mine. (+/1 zi).
catalina2307 spune:
Dar nu cred ca trebuie sa te certi ci doar sa il rogi sa iti mai explice o data la care varianta va opriti tinand cont ca ai primit doua.