Fulgusori de nov-dec 2009 (12)
Raspunsuri - Pagina 13
betty78 spune:
Am gasit care a fost regimul de diversificare pe care l-am urmat la recomandarea medicului pediatru al lui Mario si sper sa va fie de folos. Eu l-am inceput fix la 6 luni si 1 zi si cu 2 mese in paralel. Nu am mers niciodata cu supe si am preferat piureurile si mancarea mai consistenta. Am f multumita si niciodata nu am alergat cu linguritza dupa el. Din punctul meu de vedere este f important ca diversificarea sa se inceapa atunci cand copilul este pregatit, adica sa iti tina singur capul si sa stea in funduletz si cu cat mai pregatit va fi cu atat diversificare va fi un succes, iar jobul nostru ca mamici va fi mult mai usor, iar masa va fi pentru micutul nostru o placere si nu un lucru care il va stresa.
Diversificarea alimentatiei dupa 6 luni
dimineata (6-8): lapte
ora 10: piure de fructe crude, fara zahar sau miere (mar, caisa, piersica, pepene galben, para, pruna, pulpa de kiwi, morcov crud), fara cereale (de preferat); cu lingurita (moale, de silicon) si cu rabdare, pentru ca nu stie decat sa suga si , la inceput, scoate mancarea din gurita (nu inseamna neaparat ca nu-i place!); cereale fara gluten (pana la 9-10 luni)
ora 12-14: piure de legume coapte sau fierte in abur, cu putin ulei de masline, fara sare (cartof, morcov, dovlecel, pulpa de rosie, fasole verde, telina, verdeata), mai tarziu putin conopida si broccoli; carne dupa 6 luni (pui, gaina, curcan, vita, ficat de pui), 1 galbenus de ou fiert tare in zilele fara carne (max. 2/sapt) ; peste la 8-9 luni peste alb (file de salau) , somon, pastrav.
ora 17 - 18: branza de vaci cu iaurt sau smantana (dupa 7-8 luni), unt.
restul meselor: lapte
Reguli de baza:
introduceti un singur aliment nou o data (usor de depistat care nu-i place) (ex: azi - mar; maine:
mar cu caisa; apoi mar cu caisa si piersica...etc)
fara sare, zahar, miere, condimente iuti, nu prajit, prea gras; are voie copt, gratar
incepeti masa cu alimentul "solid", completati cu lapte cand nu mai vrea (putin probabil sa manance din prima 200 ml piure de morcov...)
nu fortati copilul sa manance daca nu-i place.
NU II OFERITI RECOMPENSE PENTU FIECARE LlNGURITA DE MANCARE !!!!!!!!!!
mananca in scaun la ore relativ fixe (mai putin mesele de lapte): nu vrea. coboara din scaun si isi vede de viata lui
NU amestecati alimentele cu lapte sau cu alt aliment care-i place, in scopul de a primi si ce nu-i place!!
Betty78
de
Eric-Daniel 20 oct 2009 si
Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire
pozele noastre
asa creste bebe Mario
ariadna33 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dankutza Fetelor, stiti cumva ce alt antispastic in afara de No-spa, poate lua o gravisduta de 4 saptamani? Era ceva cu G, parca? Va rog, daca puteti sa imi raspundeti repede sa ii scriu fetei asteia de lainseminare. ![]() Mami de amazoana My Perfect Baby - poze de la 6 saptamani(nascuta in 09.12.09)www.youtube.com/watch?v=12-sti6nAwc" target="_blank"> Varul Zbuciumix ii face baita verisoarei Atomix |
gynipral poate sa ia unul la 6 ore, eu am avut niste contractii destul de naspa pe la 18 saptamani si au disparut dupa cateva pastile
sau no spa injectabil, la mine pastilele nu aveau efect, le luam ca pe bomboane
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
mamy de
Emil-Gabriel si
Dragos-Mihai (6 noiembrie 2009)
ariadna33 spune:
| citat din mesajul lui lili_a Aaaa, da Eu azi am fost la cumparaturi, mi-am luat o rochie neagra plicticoasa pt botez |
bine ai venit in club, si eu tot pentru botez mi-am luat una neagra plicticoasa
si stau cu frica in san ca e cam fixa pe talie, daca mai pun fie si un kg am pus-o, nu-mi mai vine! e adevarat ca imi face o talie de viespe
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
mamy de
Emil-Gabriel si
Dragos-Mihai (6 noiembrie 2009)
Ancutza_Bro spune:
| citat din mesajul lui RamonaCopot ANcutza, zi-mi si mie, te rog, de ce firma e facut Gripe water ala cu girafa pe el. Noi avem din celalalt fara girafa, nici nu am stiut ca sunt de doua feluri. As incerca si eu cu el, ca au revenit colicii in forta si nu stiu ce sa ii mai dau. |
Ramo, nu stiu daca ti-a mai raspuns cineva intre timp pt ca nu am apucat sa citesc
Gripe Water de care zic e fabricat de Pharmex Rom Industry
la noi a functionat tare bine apa asta, poate merge si la voi...pupici

ANCA mamica fericita de
SABINA IOANA
Fulgusorul meu iubit
The virtue of true love is not by finding the perfect person but loving the imperfect person perfectly !!!
laviniablaga spune:
Neatza...
M-am urcat pe cantar...si a aratat 53.9

!
Noapte linistita! Revin ca ma striga strumful!
Pup si flori tuturor!

Lavinia, cea mai fericita mamica de fulgusor!
MINUNEA NOASTRA
RARES CRISTIAN
NASTEREA UNUI FULGUSOR GRABIT
RARES CRESTE
vias spune:
...si u m-am urcat pe cantar 

80,8 kg 

...deci porcusor 

Lavi bravo!
Cami,
de sufletel scump Flavius Cristian pe pamant si a ingerasului Darius-Andrei din ceruri
Alex are nevoie de noi! Sa-l Ajutam!!
Flavius
ingerasul Darius-Andrei
www.Darius-Andrei.piczo.com
http://nshrine.com/shrine/Darius
Poveste
POZE
laviniablaga spune:
Camy, multumesc
!Bafta in continuare!
Am uitat sa va invit la
pe toate! Enjoy!
Lavinia, cea mai fericita mamica de fulgusor!
MINUNEA NOASTRA
RARES CRISTIAN
NASTEREA UNUI FULGUSOR GRABIT
RARES CRESTE
laurairina13 spune:
Neataa!
Vin si eu cu regret sa anunt ca tot 61kg am...cu toata mama exercitiilor de tae bo facute 5 zile din 7 nu am slabit nici un gram...
Si nu am exagerat cu mancatul , am avut 3 mese pe zi, dupa 6 cel tarziu 7 seara doar fructe..
..o sa slabesc la sfantu asteapta...Am tot analizat ce am mancat, si ar fi de eliminat painea..ca in rest nu pot sa nu mananc tinand cont ca alaptez..Deci eu nu fac deloc parte din categoria celor care alapteaza si slabesc
![]()
Colac peste pupaza mandra mea a inceput saptamana foarte bine adica matinala rau : la ora 7 era treaza , si masa' adica io prefer somnicu pan la ora 9
...mama ei de viata..e clar ca saptamana mea a inceput cam nasool...
Fetili care dau raportu, o sa contabilizez eu si modific la tabel, sa nu isi piarda si alte fete timpu
...Macar atata lucru bun sa fac...
PROASPATA MAMICA DE RECHINAS ![]()
rechinas in pozici
DianaR spune:
Neatza. Fix 69 kg. In sfarsit se misca cantarul.
Laura nu te necaji, eu de 3 sapt tin regim si exercitii si abia acum se vede ceva rezultat...
Diana cu
Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&
Timeea (18.05.06) &
Teodora (11.11.09)
Filmulete
vias spune:
| citat din mesajul lui laurairina13 Neataa! Vin si eu cu regret sa anunt ca tot 61kg am...cu toata mama exercitiilor de tae bo facute 5 zile din 7 nu am slabit nici un gram... Si nu am exagerat cu mancatul , am avut 3 mese pe zi, dupa 6 cel tarziu 7 seara doar fructe..![]() ..o sa slabesc la sfantu asteapta...Am tot analizat ce am mancat, si ar fi de eliminat painea..ca in rest nu pot sa nu mananc tinand cont ca alaptez..Deci eu nu fac deloc parte din categoria celor care alapteaza si slabesc![]() Colac peste pupaza mandra mea a inceput saptamana foarte bine adica matinala rau : la ora 7 era treaza , si masa' adica io prefer somnicu pan la ora 9 ...mama ei de viata..e clar ca saptamana mea a inceput cam nasool...![]() Fetili care dau raportu, o sa contabilizez eu si modific la tabel, sa nu isi piarda si alte fete timpu ...Macar atata lucru bun sa fac...rechinas in pozici |
si eu la fel...mama ei de viata

....cand aud ca unele alapteaza si slabesc...si eu???????????..ciu-ciu...alaptez si am ingras 

Cami,
de sufletel scump Flavius Cristian pe pamant si a ingerasului Darius-Andrei din ceruri
Alex are nevoie de noi! Sa-l Ajutam!!
Flavius
ingerasul Darius-Andrei
www.Darius-Andrei.piczo.com
http://nshrine.com/shrine/Darius
Poveste
POZE

My Perfect Baby - poze de la 6 saptamani(nascuta in 09.12.09)
Varul Zbuciumix ii face baita verisoarei Atomix