Fulgusori de nov-dec 2009 (12)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Lili eu sunt interesata de tot ce inseamna gastroenterolog ca astia de la iasi....La noi cu cat sunt mai prof univ dr cu atat sunt mai chititi pe bani. 50 de ron 2 minute de consultatie si asta in spital cand oricum e de garda. Vii la control peste 3 zile tot cu plicul cu 50. Si rezultate cam grelut.

mami fericit de Dan Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica_80

Citat:
citat din mesajul lui DianaR

Monica80 cum mai esti cu sanul? Ti-a trecut? Ai inceput sa-i dai sa suga si de acolo?

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Va anunt oficial ca azi e prima zi cand puiul meu nu a mai papat LP. Am inceput sa o alaptez si din sanul la care am fost operata, dar bineanteles lapticul se formeaza in timp ca sa ajunga sa aiba si el aceeasi cantitate de laptic ca si celalalt, dar incet incet il stimulam. Speram sa nu mai punem gurita pe LP si sa avem suicient lm cat sa ne saturam.
Fetelor, eu reusesc sa tin pasul cu voi doar cat sa va citesc, dar sa mai si scriu nu mai apuc. Pe 8 imi vine si mie sotul acasa (pt 2 sapt, pt petrecerea de botez) si abia astept si cred ca data viitoare cand vine in tara, respectiv de paste o sa mergem si noi cu el in Georgia.
Multa sanatate bebelusilor bolnaviori. ne pt ei sa se faca bine si multa rabdare mamicilor sa aiba grija de ei.
Va pe toate fara exceptie!(na' ca am preluat si eu asta, vad ca e logo :))

de scump Maria

bravo super, tineti-o tot asa

Ralu, mami de Remus Andrei (8 nov '09)Primul an de peripetii
www.popasmusic.com" target="_blank"> un strop de placere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Deci, mamicilor in actiune, cum a ramas, maine dam raportul?

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

Citat:
citat din mesajul lui raluci_bAndre - eu zic ca poti pune micutza italianca in wrap fara probleme, sa incepeti incet incet si sa o pui F IMP cand este vesele/bine dispusa
Am incercat de 2 ori si a urlat Si mi se pare ca sta cu picioarele prea chircite. Dar nu abandonez, ma uit la filmulete pana imi vine acru sa invat sa o tin, mai ales ca mi se pare extrem de comod pe avion, deci am deadline 14 februarie. Ionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Fetelor va multumesc ptr sfaturi si urarile de bine.
Am cumparat supozitoare Paracetamol. Dupa 2 ore de la introducerea supozitorului a facut treaba mare. i-am masurat iar temperatura. Scazuse la 38. Moasa m-a sfatuit sa mai astept vreo 2, 3 ore si daca incepe sa creasca iar febra sa ii mai bag altul.
Sper sa nu avem probleme la noapte.
Va anunt maine cum a fost.
Noapte buna.

------------------------
Proaspata mamica de baietel!

Albume foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_80 spune:

Fetelor, multumesc de incurajari
Fetele care alapteaza, ma lumineaza si pe mine careva daca avem voie sa mancam iaurt, lapte sau sucuri de fructe? ca eu una nici nu mai stiu ce sa mai mananc

de scump Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Eu evit doar sucul de portocale, din ce ai enumerat. In principiu poti incerca orice aliment (in afara celor posibil alergene gen capsuni) daca introduci cu precautie cate un aliment nou si vezi cum reactioneaza bebe. Daca e ok poti continua, daca e agitat si colicos il eviti.

Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Asa-i...dimineata raportam porcusorii kilogramele . Eu o sa primesc primul si pot sa-mi deschid oficial ferma .
si .

Ramona,
MAMICA DE BROSCOI - PRINTISOR DOMINIC ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

Crlp in primul rand din partea mea multe tigai in cap sotului si sa ii fie rusine. In cel de-al doilea rand daca ebe ar fi fost alegic nu ar fi luat in greutate, iar pe de alta parte laptele praf e cu mult mai alergen fata de laptele de mama. Colicile bebelusului sunt vateodata f pacatoase, iar eu am avut cateva zile cu Mario de tipa de nu stiam ce sa ii fac. Este o logica in ceea ce ti-a s[us doctorul si anume de a-l alimenta o data la 2.5 ore, deoarece in momentul in care il doare burtica si ii dai san se va calma pe moment, iar ulterior durerile vor continua, aparand cumva un cerc vicios. In schimb este o mare tampenie sa ii dai lapte praf mai ales ca statistica arata ca in cazul copiilor alimentati cu lapte praf procentul cecor care au colici este mai mare.

"Parintii experimentati stiu ce inseamna colicile. Copilul isi strange piciorusele la piept, refuza sa manance sau, daca incepe sa suga, indeparteaza brusc sanul si tipa de durere. Cum putem veni in ajutorul bebelusului?

Iata-l, bebelusul rozaliu e in bratele dvs.! Bucurie, mandrie si iubire. O data cu venirea copilului pe lume, casa a fost inundata de aroma laptelui matern, de mirosul scutecelor ude, de multa forfota, dar in acelasi timp si de o infinita duiosie. Iar in ce va priveste pe tine, ca tanara mamica, va inconjurati copilul cu tandrete, cu dorinta arzatoare de a-l apara de orice neplacere. E cat se poate de firesc. In maternitate, tanara mama este extrem de incantata de cat de linistit este odorul ei, mai ales daca se intalneste cu acesta doar la ora de alaptare. Micutul doarme mult, plescaind de placere din buze in timpul somnului. Iar exclamatiile asistentei: "Ce linistit e micutul!" intaresc aceasta impresie.

Cu toate acestea, la doar cateva zile dupa venirea acasa de la maternitate, copilul pare a fi cu totul altul: din cand in cand izbucneste in plans, uneori parand ca nu se va opri niciodata. Intrati in panica! Nu stiti ce sa-i mai faceti? Ii schimbati scutecele, incercati sa-l ademeniti sa suga, va straduiti sa-l distrati. Copilul apuca sanul cu lacomie dar, la scurt timp, incepe iar sa planga. Isi rasuceste in permanenta piciorusele, le strange spre abdomen, isi incovoaie tot corpul. Si totul pare a nu avea sfarsit. Aceste situatii stresante pentru toti membrii familiei se repeta seara de seara, uneori chiar de cateva ori in decursul unei singure zile. Cu siguranta ca multora dintre cititoarele noastre le sunt bine cunoscute toate acestea. Pentru ce asemenea chinuri? In decursul celor 9 luni de sarcina, fatul a crescut si s-a dezvoltat in burtica mamei. Apoi, pentru a-si face aparitia pe lume, a fost nevoit sa-si paraseasca "culcusul" fara nici o pregatire prealabila.

Nou-nascutul are nevoie de cateva luni pentru ca organismul lui sa invete sa functioneze in noile conditii. Perioada ce va fi insotita de multe neplaceri, precum colicile care il vor chinui o buna perioada de timp, formarea gazelor intestinale si probleme cu scaunul. In perioada intrauterina, fatul inghitea din lichidul amniotic, dar primea toate substantele nutritive necesare prin placenta. Acum, aparatul digestiv al nou-nascutului este nevoit sa-si inceapa activitatea. Iar acest lucru va solicita eforturile, dar si rabdarea tuturor membrilor familiei. Mai ales din partea mamei. Micul omulet este extrem de sensibil. Daca este baietel, din cauza particularitatilor sistemului nervos masculin, el va reactiona negresit la fazele lunii si la scaderile presiunii atmosferice. Tocmai din aceste motive baieteii sufera mai mult din cauza formarii gazelor intestinale si a colicilor.

Sursa neplacerilor

Sistemul nervos al nou-nascutului inca nu a ajuns la maturitate, motiv pentru care activitatea lui inca nu este prea bine organizata. Drept urmare, apar si colicile. Acum incepe formarea florei intestinale. Treptat, volumul mancarii pe care o primeste organismul copilului creste. Dar, deocamdata, nu se produce cantitatea necesara de fermenti implicati in digestie. Din aceasta cauza apar si probleme cu eliminarea materiei fecale.
Alimentarea cu lapte conduce la formarea in intestin a unei spume abundente in decursul catorva ore, timp in care se formeaza din abundenta si gazele intestinale. Blocate in intestine, acestea conduc la o balonare dureroasa sau la meteorism (marirea volumului abdomenului din cauza acumularii de gaze). La toate aceste neplaceri se mai adauga si aerul pe care il inghite copilul in timpul suptului. Tineti seama de faptul ca micutul dvs. este nevoit sa faca ceva cu care nu era obisnuit inainte, adica sa-si goleasca intestinele de gaze si de fecale. Ceea ce pentru el nu este deloc usor.

Multe mamici sufera cand isi aud copilasul plangand. Nervii mamei sunt pusi la grea incercare. Nu-i de mirare ca in asemenea momente grijulia mamica isi pune intrebarea daca nu cumva odorul ei sufera de vreo afectiune grava. Nu uitati, disperarea nu e un sfetnic bun. Incercati sa va linistiti, pentru a putea evalua in mod obiectiv situatia.

Piticutul creste si se dezvolta cu pasi repezi, ia in greutate, mananca cu pofta, ba chiar parca ar cere si un supliment? Grozav! Cu toate acestea, colicile nu-i dau pace? Nu va lasati prada mustrarilor de constiinta.

Alungati gandul ca ati fi vinovata cu ceva pentru neplacerile micutului. Esential in aceasta perioada este sa nu va pierdeti cumpatul. Oricat de atractiva vi s-ar parea ideea de a
trece bebelusul pe o hrana artificiala debarasati-va cat mai repede de un asemenea gand! N-ar fi rau totusi sa acordati mai multa atentie alimentatiei dvs. S-ar putea ca ea sa nu corespunda recomandarilor care li se fac de obicei mamelor care isi alapteaza copilul la san. Fiti atenta ce mancati.

Daca alimentatia mamei include multe produse alimentare care conduc la formarea gazelor intestinale (fasole alba si mazare, prune negre, nuci, varza, castraveti etc.), acestea cu siguranta vor influenta si starea sugarului. Si totusi, este foarte posibil ca motivele sa fie cu totul altele. Din pacate, gazele si colicile constituie un fenomen obisnuit in cazul unui nou-nascut. De asemenea neplaceri sufera atat bebelusii hraniti la sanul mamei, cat si cei hraniti artificial. Cel mai adesea micutul se confrunta cu ele in cursul serii, intre orele 18,00 si 20,00, desi este posibil ca acestea sa se manifeste si in timpul zilei, fie imediat ce incepe sa manance, fie cam la o jumatate de ora dupa ce a fost hranit.

Colicile nu sunt greu de recunoscut. Copilul izbucneste intr-un plans chinuitor, insotit de tipete stridente. Da de zor din picioruse, le freaca si le trage spre burtica, isi indoaie degetelele de la picioare, se inroseste, ofteaza, refuza sa manance. Toate incercarile de a-l linisti se dovedesc a fi zadarnice.

Atentie! Chiar daca pare greu de crezut, colicile nu-i pricinuiesc nici un rau copilului. Pe masura ce micutul va mai creste, colicile vor disparea, fara nici un fel de urmari, in jurul varstei de 2 – 3 luni, cand tractul gastro-intestinal al copilului se va acomoda pe deplin cu noile conditii.

Deocamdata, acest disconfort insista sa-si faca simtita prezenta. Nu aveti alta solutie decat sa va ajutati copilul sa-i faca fata.

Betty78de Eric-Daniel 20 oct 2009 si Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia74 spune:

BETTY super articolul.

Mergi la inceput