Fiv in Ungaria 88
Raspunsuri - Pagina 17
felicia_ spune:
Akaju, bine ai venit si bafta!
daniela76 sa va traiasca minunea si bafta sa ii faci repede un fratior/o surioara! Sincera, nu stiu unde sa te sfatuiesc sa faci spermograma... noi le-am facut la Giulesti cat am facut fiv acolo, ultima data, inainte de fiv-ul din noiembrie am facut-o la Medlife, dar nu iti recomand... a iesit normospermie cu 100% forme tipice, el care are oligoteratospermie si max 30% forme tipice. Bineinteles ca la Budapesta a avut valorile cu care eram obisnuiti. Un embriolog in care am incredere e dr Cocei, lucra spermograme la Dacia Medical.
Fetelor, parca nu mai e asa de frig!
dia_na spune:
bombi, ai aici un link cu protocolul lung folosind LUPRON, nu stiu daca e in loc de DIPHERELINE
http://www.advancedfertility.com/ivf-stimulation-lupron.htm
din pacate eu nu am trecut prin asta, poate te ajuta totusi linkul
am mai gasit un link calculator http://www.ivf.ca/calcu2.htm
speranta2008 spune:
buna
Samira33, sper ca filmul te-a binedispus si ti-a trecut problema
KiraClara -Bine ati venit acasa! Daca incepi serviciu incearca macar sa mananci la ore regulate...ca e usor sa iti spun FARA STRES...mai greu de respectat
Miha3- am citit mesajul si astazi la birou si in seara acaeasta: efectul a fost acelasi: am plans...te pup si iti multumesc
sa cresteti mari si cumintei in burtica 9 luni
multumesc pentru informatiile despre anticorpi. cred totusi ca le voi face deoarece nu am nici o sarcina la activ...e puti straniu
despe mine, foarte multa munca, vin seara si abia reusesc sa ma relaxez si sa imi incarc bateriile.
O seara frumoasa tuturor !
In 2010 voi fii o mandra graviduta si o mamica fericita !...asa sa ma ajute Maica Domnului!
"Ceea ce este imposibil pentru om, este posibil pentru Dumnezeu" (Matei19:26)
ALRAK spune:
Citat: |
citat din mesajul lui samira33 buna seara urez bun venit fetelor noi...si sa ajungem toate cat mai repede la odisee. arina...din pacate comentariile gasite de tine sunt adevarate. sotul meu a fost nemultumit atunci...exact asa spunea si el...ca a stat la coada,in fata unei usi,cu borcanu' in mana...si asteptau sa iasa cel din camera cu "produsu' muncii" dosit,ascuns pe undeva...si intra frumusel urmatorul in camera...si tot asa. tin minte ca era chiar ofuscat...da' poate e al meu mai sensibilos...nush' ce sa zic. |
Samira , unde s-a intamplat asa ceva?
La Szeged, mi-a zis sotul ca a fost OK. In sensul ca a intrat intr-o incapere, dotata cu tot ce trebuie acolo, a putut sta cat a vrut , i s-au dat indicatii de catre un medic androlog, iar "produsul" l-a lasat in locul spoecificat de catre medic, fara sa anunte ca este gata.
Am ai auzit de cazuri in care ii puneau intr-o debara, cu mopul si matura langa ei fara ca usa sa se inchida foarte bine, dar asta in Romanica nu infara.
toate fetele
Doamne Ajuta!
daniela76 spune:
FELICIA , multumesc pentru informatie. Si sotul meu a facut acum ani la Giulesti spermograma , iar dr COCEI a citit-o imediat si a iesit mai aproape de realitate. Urmatoarea a facut-o la Szeged , dar la spitalul de obstretica ginecologie, unde a facut si spermocultura. Singura diferenta a fost la numarul de gigei/ml in rest la fel ca in tara : oligoteranozoospermie.
La clinica , cand i-a recoltat sperma ptr fiv , a spus ca l-a bagat intr-o camera ok, cu tot materialul de care avea nevoie, dupa , borcanasul l-a lasat pe un pervaz de unde a fost recuperat de asistenta , dupa ce a batut in geam. Nu s-a plans de conditiile de acolo, fata de ce a indurat la Giulesti....
CRed ca voi incerca tot la DR Cocei.
www.flickr.com/photos/litu_daniela_gabriela/?saved=1" target="_blank"> AM IMPLINIT 1 AN
Asa creste Ala
DANA , mama de printesa Alexandra (1 octombrie 2007)
adipapazi spune:
fetelor, anticorpi antispermatici negativ
samira, te pup ca sa nu mai fii supratata.
hopa, a venit eroina noastra dragutza cu trei, doamne, si toti trei?
yupi, clara, sa fii bebeloasa si burtoasa, te pup si ma gandesc in fiecare zi la tine. sa dea DD sa iti implineasca visul. daca ti-e frig, te iau la mine.pana se face cald la loc in casuta.
felicia, dr mioara matei stii cum face spermogramele? ce tre sa nu fie bine ca sa aiba sotul oligo...treaba aia de care ziceti voi?
dia_na, ai pm.ce ma bucur cand zic acolo la z2-3 ca poti sa ai 0,5. asta e very good for you, vedem luminita mai clar.
help, nu-nteleg diferenta dintre menogon, merional, menopur?cui da pk cetrotide si cui nu? pe ce se bazeaza, vorba lui moromete.menopurul asta vad ca e bataie pe el. eu nu am avut niciodata menopur, doar merional si gonal, iar de merional stiu ca e fsh cu lh. dar celelalte?
fata noua care intreaba de protocolul lung: ai endometrioza? ca daca ti-a dat atata diphereline presupun ca aste e cauza. in mod normal, protocolul lung cuprinde inhibare din z 21 pana la CM, dupa ce vine CM incepi stimularea, faci eco pt monitorizari, cand foliculii ating 18mm faci ovitrelle, la 35 ore punctia, la 2-3 zile embriotransfer, apoi la 12 zile test de sange beta HCG.
corina_anam spune:
Buna seara
Clara bine ai revenit acasa
Fetele care sunteti din Cluj va rog sa m#259; ajutati si pe mine si sa-mi spuneti ce stiti despre lab bluelife. Trebe sa-mi fac unele analize iar de aici din Oradea m-au trimis la Cluj . Merci
samira33 spune:
alrak...ce povestesc eu ni s-a intamplat noua la Budapesta,la consultatia preliminara.
dupa ce am iesit din cabinetul dr. K...sotiorul a fost condus la etaj...i-a pus don'soara asistenta borcanelu' in mana si i-a aratat un alt domn care astepta in fata unei usi...tot cu un borcanel in mana
s-a asezat sotiorul cuminte la coada...peste cateva minute s-a deschis usa cu pricina...a iesit din camera un alt domn...victorios,cu trofeul in mana...si l-a dus intr-o camera alaturata unde statea o asistenta la primire...apoi a intrat urmatorul...apoi sotul meu...apoi cel din spatele lui...samd.
speranta,adipapazi...supararea mi-a trecut...ca si daca nu-mi trece...tot nu rezolv problema...asa ca...mai bine s-o iau ca atare.
eram suparata pentru ca ieri am avut confirmarea faptului ca am mostenit boala cardiaca a tatalui meu.
bombi spune:
citat din mesajul lui dia_na bombi, ai aici un link cu protocolul lung folosind LUPRON, nu stiu daca e in loc de DIPHERELINE http://www.advancedfertility.com/ivf-stimulation-lupron.htm din pacate eu nu am trecut prin asta, poate te ajuta totusi linkul am mai gasit un link calculator http://www.ivf.ca/calcu2.htm |
dia_na, multumesc de linkuri.
Lupron si Diphereline sint amindoua GnRH agoniste, mai mult nu stiu. In linkul de la AF, zice ca se incepe stimularea intre Z2-7 si se reduce inhibarea dupa ce incepe stimularea.
Calculatorul zice ca vine menstruatia dupa 14 zile de inhibare incepind cu ziua 21. Ok, mie mi-a venit la 7.
In concluzie, se poate si asa.
citat din mesajul lui adipapazi fata noua care intreaba de protocolul lung: ai endometrioza? ca daca ti-a dat atata diphereline presupun ca aste e cauza. |
De fapt, eu nu am (mai) nimic grav. Un pic de hipotiroidie (sub tratament e in limite normale), un pic de hiperprolactimie (o mai tratez din cind in cind si-si revine). Un pic de PCOS. Un pic mutanta (PAI-1-675 4G5G, ACE I/D DD; nu stiu daca astea sint mutatiile despre care vorbiti voi, dar ma "laud" si eu cu ce stiu).
Cu toate astea, am reusit sa ramin gravida de 5 ori in ultimii 5 ani. Toate oprite in evolutie in jur de 8 saptamini.
in mod normal, protocolul lung cuprinde inhibare din z 21 pana la CM, dupa ce vine CM incepi stimularea, faci eco pt monitorizari, cand foliculii ating 18mm faci ovitrelle, la 35 ore punctia, la 2-3 zile embriotransfer, apoi la 12 zile test de sange beta HCG. |
balanta_tm spune:
citat din mesajul lui bombi Un pic mutanta (PAI-1-675 4G5G, ACE I/D DD; nu stiu daca astea sint mutatiile despre care vorbiti voi, dar ma "laud" si eu cu ce stiu). Cu toate astea, am reusit sa ramin gravida de 5 ori in ultimii 5 ani. Toate oprite in evolutie in jur de 8 saptamini. Cristina |
Uite ce am gasit despre mutatiile tale: http://humrep.oxfordjournals.org/cgi/content/full/18/11/2473
Avand in vedere ca ai 5 sarcini oprite in evolutie si 2 mutatii care se pare ca au legatura cu pierderile de sarcina (nu stiu exact ce alele ai tu la mutatii), ma intreb daca ai primit antitrombotic/heparina in schema ta de stimulare.
Uita-te la semnatura mea: am trei mutatii. Eu voi avea tot protocolul lung si 60 mg Clexane din Z1 de cand incep tratamentul FIV. Mutatiile trombofilice si hormonii in cantitati mari nu sunt compatibile si cresc foarte mult riscul de tromboza. Plus ca daca la mutante se obtine o sarcina, e musai sa fie tinuta sarcina sub Clexane/antitrombotic, fiindca din cauza mutatiilor exista riscul de a o pierde.
Mult succes!
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala