Fiv in Ungaria 88

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lidiadiana spune:

Pt.KiraClara
Sa fie cu noroc, ai raspuns la stimulare ff bine.Eu am avut FSH-ul 14,15,18, deci mai mare ca la tine si AMH-ul 0,79 (1-8 fiind perioada fertila). Am 33 ani.Oare ma asteapta cad de curand menopauza? La tine cum e menstruatia ca la mine e ff putin...doar o zi si cantitate mica.PK a zis ca nu e nici o problema!
Te rog sa-mi spui si mie cum ai luat tratamentul( cand ai inceput marvelonul, de cate pastile ai avut nevoie...si menopurul,gonal F-ul)si cand te-ai dus la PK.

FSH mare... urmeaza primul FIV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arina21 spune:

Samira, merci pentru informatii.
Lidia, as fi vrut sa-ti trimit PM dar vad ca nu e activat.

Astazi o sa-i scriu si eu lui PK sa fac o programare pentru o consultatie. Nu ma gandesc la FIV inca, vreau doar sa aud parerea lui si sa-mi investigheze cavitatea uterina.

Arina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta_tm
Citat:
Un pic mutanta (PAI-1-675 4G5G, ACE I/D DD)
Uite ce am gasit despre mutatiile tale: http://humrep.oxfordjournals.org/cgi/content/full/18/11/2473
Avand in vedere ca ai 5 sarcini oprite in evolutie si 2 mutatii care se pare ca au legatura cu pierderile de sarcina (nu stiu exact ce alele ai tu la mutatii), ma intreb daca ai primit antitrombotic/heparina in schema ta de stimulare.
Uita-te la semnatura mea: am trei mutatii. Eu voi avea tot protocolul lung si 60 mg Clexane din Z1 de cand incep tratamentul FIV. Mutatiile trombofilice si hormonii in cantitati mari nu sunt compatibile si cresc foarte mult riscul de tromboza. Plus ca daca la mutante se obtine o sarcina, e musai sa fie tinuta sarcina sub Clexane/antitrombotic, fiindca din cauza mutatiilor exista riscul de a o pierde.
Mult succes!
Hai ca am inteles cum se traduc mutatiile: PAI-1 heterozigot si ACE D homozigot. Corect?
La sarcina 4 (natural) am luat www.drugs.com/fragmin.html" target="_blank">Fragmin, dar alta a fost cauza adevarata a pierderii, asa ca nu a ajutat.
Mersi mult de articol si de riscurile asociate stimularii. Nu stiam.
Cind tb sa iei Clexane? Cind incepi inhibarea sau stimularea? Poti sa-mi spui, te rog, protocolul tau complet?

Multumesc mult,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiadiana spune:

Pt.Arina21
Cred ca mi-am activat PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

bombi, protocolul meu este asa:
1. Z21 de CM inhibare cu 0.5 Suprefact + 1 tableta 100 mg Thrombo ass + 1 capsula Medyn Forte
2. Dupa 16 zile, masor Estradioul si fac o ecografie endovaginala; daca Estradiolul este <50 si ovarele curate (fara chisturi), mai fac o zi inhibare cu Suprefact si din ziua urmatoare incep stimularea astfel:
- scad Suprefactul la 0.3 ml, iau in continuare Thrombo ass, adaug Clexane sau Fraxiparine 0.6 ml si incept stimularea cu Gonal si Menopur; inlocuiesc Medyn forte cu Femibion; dupa cateva zile de stimulare, merg la Viena si vedem cum ajustam dozele de hormoni pana la punctie.
Mi s-a spus ca pe perioada inhibarii (punctul 1), spre final, trebuie sa vina CM

mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KiraClara spune:

Fetelor multumesc din suflet pentru urari si sfaturi! Aveti dreptate, ar trebui sa incerc sa stau calma la servici. Sper sa imi si reuseasca. O sa pun afis pe usa biroului: Daca aveti de gand sa ma stresati, mai bine nu mai intrati! Oricum si in pat e dificil de stat atata timp. Cine a putut sa stea in pat, chiar si o saptamana, dupa ET, e mare. Daca ma duc la servici e bine ca imi mai canalizeaza gandurile si in alte directii decat rezultatul la BetaHCG.

Adipapazi menopurul si merionalul sunt acelasi lucru: FSH si LH in proportii egale. Menopurul se gaseste in Ro si merionalul in Hu. La primul FIV eu am facut 7 zile menopur ca l-am luat de aici si 6 merional ca eram in Hu si l-am luat de acolo. De menogon nu stiu, ca nu am avut de-a face cu el. Cetrotidele se dau in ultimele zile de stimulare (ultimele 3 in cazul meu) cand incepe sa apara riscul ca foliculii sa se sparga. PK mi-a explicat ca cetrotidele nu lasa LHul sa peak -uiasca, in cazul in care ar peak-ui ar declansa spargerea foliculilor. Ultima injectie cu cetrotide se face dimineata iar in seara aceleiasi zile faci ovitrelul pentru maturarea foliculilor.

Va pup,

Clara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

bombi, am uitat sa iti spun ca am avut ceva probleme cu TSHul, care ajunsese la valoarea 2 si cei din Austria au spus sa iau 25 mcg L-thyroxin/zi, sa tinem tiroida sub control. Desi acum TSHul a scazut la 1.4, ei vor sa continui sa iau zilnic L-thyroxin si pe perioada FIVului.

mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

ok, am inteles
tu mai ai si alte probleme in afara de mutatiile alea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KiraClara spune:

Citat:
citat din mesajul lui lidiadiana

Pt.KiraClara
Sa fie cu noroc, ai raspuns la stimulare ff bine.Eu am avut FSH-ul 14,15,18, deci mai mare ca la tine si AMH-ul 0,79 (1-8 fiind perioada fertila). Am 33 ani.Oare ma asteapta cad de curand menopauza? La tine cum e menstruatia ca la mine e ff putin...doar o zi si cantitate mica.PK a zis ca nu e nici o problema!
Te rog sa-mi spui si mie cum ai luat tratamentul( cand ai inceput marvelonul, de cate pastile ai avut nevoie...si menopurul,gonal F-ul)si cand te-ai dus la PK.

Eu mi-am masurat FSHul anul trecut in vara cand aveam 30 ani. La mine tine min 3 zile si e destul de mult.
Aceeasi intrebare ma incearca si pe mine vis a vis de menopauza... Cred ca vom trai si vom vedea... Oricum tratament pentru ce avem noi nu exista. Cum o vrea Doamne Doamne.

Marvelonul l-am luat din ziua 1 de CM. La primul FIV am luat 18 zile si la al doilea 21. Apoi am facut 3 zile pauza si am inceput stimulare cu 150 ui gonal si 150 ui menopur. In a 7-a zi de stimulare trebuie sa te prezinti la eco la Budapesta. Numarul de zile de stimulare difera de la persoana la persoana si chiar de la un ciclu de tratament la altul. Eu la primul am facut stimulare 13 zile iar la al doilea 11.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_na spune:

eu am fost la un consult la gine acolo, dar nu m-a impresionat clinica, mi se pare asa ceva improvizatie

ti-as recomanda synevo, sunt mai profi si iti trimit rezultatele scanate pe email; sunt si mai scumpe analizele la bluelife cu 2 ron pe analiza, nu m-as mira sa ia doar singele acolo si sa il duca la alt laborator - multi fac asa

da pe www.synevo.ro si pe www.bluelife.ro pt preturi si locatii

bafta

Citat:
citat din mesajul lui corina_anam

Buna seara
Clara bine ai revenit acasa
Fetele care sunteti din Cluj va rog sa m#259; ajutati si pe mine si sa-mi spuneti ce stiti despre lab bluelife. Trebe sa-mi fac unele analize iar de aici din Oradea m-au trimis la Cluj . Merci

Mergi la inceput