Bobocei de sept-oct 2008 (249)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Salutica! ...in pauza de curatenie generala... cu Dragos la tzitzi...

De machiaje nu vorbesc, dar la o poveste despre carne ma bag, ca vreau sa va impartasesc ultima mea reteta: cannelloni cu carne de pui

- 500 g. carne tocata de pui (piept de pui)
- o ceapa
- un morcov
- mai multe buchetele de brocolli
- cascaval sau branza telemea de oaie/capra
- 2 catei de usturoi
- un pachet de cannelloni
- 50 g. unt
- 30 g. faina
- 500 ml lapte
- sare, piper, nucsoara

Pt. umplutura: se toaca marunt ceapa si morcovul si se calesc 2 min. in putin ulei, apoi se amesteca cu carnea tocata. Separat se fac la abur buchetelele de brocolli (eu le-am facut la wok) si se amesteca si ele in compozitia de carne, la care se adauga si usturoiul zdrobit; se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Cu acest amestec se umplu tuburile de cannelloni, care se aseaza intr-o forma termorezistenta unsa cu unt.

Sosul Bechamel: se lasa faina la aurit in unt (eu am prajit faina fara unt, in tava de teflon si apoi am adaugat untul topit, pt. a evita prajirea excesiva si pt. a fi mai dietetic), dupa care se aduga laptele, sare, piper, nucsoara si se lasa sa dea in clocot la foc moale inca 5 min. Sosul rezultat se toarna peste cannelloni, in tava. Se rade cascavalul/branza deasupra.
Se dau la cuptor la 160-180 grade, timp de 45 min.

Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Lavinia, m-ai dat gata cu reteta ta, mi s-a facut o pofta . Mai ales ca pastele sunt preferatele mele.

Babytza, la noi se descalta lumea, dar in general vin doar familia si apropiatii. N-a trebuit niciodata sa le spun.

Joy, superba Sofia .

tuturor.

Carla & mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

babymom, salvat reteta

lui Razvan ii dau asha: 2 zile carne de pui, 1 zi ou, 2 zile carne de vita, 1 zi peste, 1 zi ou...
pe langa asta, bineinteles ca mai mananca ou si in preparate gen sufleuri sau budinci, pandispan...
nu respect neaparat ordinea asta, dar incerc sa ii variez, pe cat posibil

Nocom, am luat 1 kg file de somon si l-am impartit in 7-8 portii...deci mananca cam 100 si ceva de grame...in rest n-am cantarit nici eu...
citeam ca dupa 2 ani tr sa manance 2-4 portii de carne/proteine/zi...si o portie inseamna un ou, 30g carne de peste..sau cica o portie inseamna cat incape in manuta lui (explicatia asta am intalnit-o vis a vis de portia de fructe)

www.okey.ro/claudette" target="_blank">BLOG CU BASCA

mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

Lavinia super reteta!!! Bucatarese, cofetarese, la ce putere si cate min se coc bezelele? Am facut portie dubla de tiramisu, si cum in loc de albusuri eu folosesc frisca, am 8 albusuri, deci fac bezele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexa si mami

Oana, eu am luat pt demachiat o spuma care se foloseste ca un sapun. Si am simplificat treaba, 2 in 1. Nu mai curat cu dischete si apoi spal, ci spal doar.

Alina...da si tu detalii.Cum o cheama?Ca daca nici nu mai am pretexte cu demachiantul trebuie sa ma fac frumoasa, nu?

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Nocom, nici eu nu fumez, nu beau cafea si nici un fel de alcool (exceptand o gura de sampanie de Revelion ca 'asa se face')- dintotdeauna am fost asa, nu doar de cand e David.Dar e o vroba ca suma viciilor e constanta..deci cred ca ascundem noi altceva

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

Oana, nu e mare firma, e de la avon, ceva gel spuma de curatare. Nu stiu exact ca am aruncat tubul si am pus continutul intr-un recipient dozator. Aaa, eu cred ca mama lu' Davidut e frumoasa, poate doar sa-si puna in evidenta calitatile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

...si din nou la tzatzaleala in fata calculatorului...

Ma bucur ca va place reteta, chiar a iesit buna. Am facut completari, ca mi-au scapat cateva detalii. Mie mi-a mai ramas amestec de carne dupa ce am umplut tuburile, asa ca l-am amestecat cu un ou si am facut un fel de chiftelute. F. bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Lavinia salvat reteta

Oana sunt mai multe firme care au demachiant pe baza de apa. Si sunt usor de folosit si sunt foarte bune . Curata bine tenul Cand am facut cursurile de cosmetica si machiaj, asta a fost primul lucru care ni l-au spus. Este foarte important sa curatati fata de orice urma de machiaj. Daca alte produse nu folositi gen masti, creme , tonifiante sau mai stiu eu ce alte chestii, totusi sa nu ramana niciodata tenul plin de machiaj. Mai ales rimel pe gene.
Iar masti va puteti face singure in casa. Sunt ieftine, nu stai mult sa le faci si stii sigur ca sunt proaspete
Noi ne faceam mereu o data pe saptamana ziua fetelor si ne puneam toate draciile pe fata dupa ce ne faceam curatare si aburi
Nu va spun cum intr-o zi una dintre fete a zis sa isi puna si in par ce a mai ramas din combinatia de fata. Proasta decizie , era ou cu ulei de masline miere si banana Pe asta din urma a clatit-o mai bine de 40 minute sa scape de orice urma.....

Ma duc sa pap, e masa gata

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

Hop si eu
Am avut 2 zile foarte obositoare..lui Radu i-a spart maseaua si deja e maricica..plus ca cei doi canini de sus sunt si ei gata sa pocneasca amandoi odata..ca deh la noi vin in grup

Asa ca am fost putin in butoi..oboseala...noaptea nu prea am dormit ca Radu se foia pe toate partile .plus ca el doarme la maginea patului..si m-am gandit sa-l mut la mijloc..si de aici n-am dormit niciunul ca nu ne-am gasit locul.Aseara l-am mutat la loc la margine si a fost deja mai bine. Ma chinuie iar o durere de cap de 2 zile
eu nu stiu cand mai aveti voi timp sa scrieti si pe forum si pe chat..si un FV ca eu de abia citesc.

Am vazut ca s-au discutat subiecte interesante si le-am citit cu interes.
Sa vad ce-mi amintesc
De machiat..nu ies nemachiata din casa..crema de fata, fond de ten si fard de ochi..putin gloss. Daca nu ies mai stau si nemachiata.Mi-am propus sa ma ingrijesc mai mult si sa ma aranjez ca sa ma simt bine in fiecare zi. Eu zic sa nu va lasati..sa aveti grija de voi..parca iti creste inima cand auzi pe strada ..uite ce mamica frumoasa ..boboceii vor creste si trebuie sa fie mandrii de noi

Carnita - noi mancam cam multa zic eu...in fiecare zi la pranz avem carnita in ciorbita sau supa..plus un cotoias de pui fripturica la felul 2.apoi seara iar legume cu carnita de pui/curcan /vita sau fripturica cu garnitura. Am inceput sa-i dau frecvent si o bucata de peste seara. O mananca cu placere. Azi de exemplu a mancat chiftelute si la mic dejun cu omleta .La pranz a papat supa de cocos cu galusti si a mai bagat iar o chifteluta. Cam o data pe saptamana ii mai bag si ou si atunci nu-i pun carne.

Vad ca unii bobocei nu vor carne..alti vor doar fructe..sa ne laudam si noi..noi nu mai vrem iaurt..nu stiu ce l-a apucat..inainte manca..acum deloc..i-am luat azi iar vreo 4 sa mai incerc.

Cu descaltatul..la noi oricine a venit s-a descaltat..n-a trebuit sa spun nimic nimanui.

Despre sot..am mai avut si noi divergente insa nu mari..anul asta ne-am propus sa nu ne mai certam din prostii..iar solutia..intindem rufe la greu Ne-am apropiat mai mult. E tare bine

Am vazut ca discutati de nurofen..eu i-am mai dat lui Radu cand a facut febra. Care este paracetamolul sirop? Panadolul?

Cam atat imi amintesc din ce s-a mai discutat pe aici.
Azi am fost in Metro..n-am gasit avionul winnie..imi spuneti si mie daca il vedeti pe undeva..la ce pret. In schimb am vazut niste masini cu pedale..cu centuri..super tari..era sa nu-l mai luam pe Radu de acolo..insa 500 una..poate mai la vara
Hai ca m-am intins

Cristina , mamica implinita de Raducu (7.10.2008)

Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Jose Garcia Marguez

Mergi la inceput