scoala de cartier vs.scoala de ,,fite"
Raspunsuri - Pagina 6
Lala_D spune:
Eu am spus chiar la acest subiect : pentru ciclul primar am ales scoala de cartier pentru invatatoarea pe care o doream. Intamplator de acea scoala chiar apartineam.
Alegerea a fost benefica pentru noi, dupa 4 ani nu o regret.
Acum 4 ani scoala noastra era cotata chiar bine, in statistici inca este. Din interior insa pentru ciclul gimnazial nu e chiar atat de roz situatia ca pe hartie.
Deci voi schimba scoala, tot cu una de cartier dar cu rezultate scolare mult mai bune.
Si ca sa-i raspund lui Anda : nu , in general greu gasesti un elev de 10 pe linie.
In momentul actual copiii insa se straduiesc sa fie cat mai buni la toate materiile chiar daca le plac sau nu.
Din ce am vazut eu concesiile la note nu prea se fac. Daca copiii vaneaza notele de 10 si invata numai pentru ele: probabil ca da, majoritatea o fac.
Personal la materii ca tehnologie, religie, civica, desen, muzica si eu imi voi sfatui copilul sa "vaneze " note .
Cand or avea posibilitatea sa isi aleaga anumite materii atunci vor invata de placere. Pana cand vor ramane in programa tot felul de minunatii vor vana note asa cum am facut si noi pe vremea lui Ceasca la PTAP, constitutie, economie politica si alte asemenea minunatii ce le invatam.
belleane spune:
Buna,
Si eu m-am gandit initial la o scoala de fite dar fiind la 2 statii de tramvai de casa si nefiind arondata acolo am inteles ca ar trebui o contributie ca sa fii acolo elev. Nu pot incepe cariera de elev a copilului cu o atentie (nu din lipsa de bani). E penibil. Daca se indeplinesc anumite conditii:copilul este bun, parintele se preocupa de el,invatatoarea este profesional buna, interesata sa scoata ceva din copii atunci nu aveti de ce sa va faceti griji la nici o scoala. Eu abia atunci mi-am deschis mintea si mi-am dat seama ca ducand-o la o scoala mai indepartata poate ii anulez sansa sa devina mai independenta: sa mearga singura la scoala, sa se imprietenesca cu copii din apropierea casei, sa aiba mai mult timp liber; Si scoala de fite nu avea seminternat de care avem mare nevoie in primii ani de scoala. Deci trebuie calculate mai multe aspecte atat dpv al copilului cat si al parintelui.
Eu am urmat cea mai apropiata scoala dintr-un orasel mic dar atat de mult mi-am dorit sa invat incat chiar si fara pregatire suplimentara nu m-a impiedicat nimeni sa ajung la facultate din primul an cu bursa. Si parintii mei lucrau in schimburi. Si n-am avut nici 10 pe linie si am copiat la anumite materii, la altele am chiulit dar am numai amintiri placute.
pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959
Noa spune:
Am mai spus si inainte, daca as alege aceasta scoala ar fi numai pentru a ma alinia curentului si de a ma mandri ca am copilul la cea mai ravnita scoala din sector.Dar n-am de gand s-o car prin autobuze doar pentru a fi la moda.Asa ca mai mult ca sigur vom ramane la scoala de langa casa.
eld spune:
Noa, am ales si noi tot scoala de langa casa, invatatoarea ne-a placut mult si am zis ca nu are rost sa piarda zeci de minute prin statii si mijloace RATB doar ca sa fie in cea mai buna scoala din sector.
Naty spune:
Eu voi alege categoric scoala bine cotata si cu un mediu mai select (in cazul in care voi opta pentru invatamant de stat, inca ma mai gandesc).
Au fost aduse aici multe argumente pro-scoli mai bune asa ca nu mai reiau.
Ce vroiam sa spun este ca eu am fost la scoala bine-cotata, departe de casa. Pentru ca si pe vremea mea (am 34 de ani) puteai sa alegi alta scoala daca tineai mortis. Primii 3 ani am mers din Drumul Taberei pana in Piata Amzei zilnic cu autobuzele apoi ne-am mutat in 13 Septembrie, cartier nou la acea vreme si fara mijlcoace de transport, mergeam cam 15 minute pe jos si apoi cu autobuzul. Probabil ca alor mei nu le-o fi fost usor sa se trambaleze asa cu mine. Dar eu nu am nicio aminitire neplacuta despre acest transport (si totusi nu puteti spune ca RATB-ul de acum se compara cu cel de pe vremea lui Ceausescu), ba din contra ma distram fiindca de multe ori ma intalneam cu colegi pe drum si sporovaiam pana la scoala.
In ce priveste mutatul in clasa a V-a nu te-as sfatui. Copilul se va obisnui cu o scoala, isi va face prieteni acolo si ii va fi greu sa intre intr-un colectiv nou.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
grati.ela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Noa daca as alege aceasta scoala ar fi numai pentru a ma alinia curentului si de a ma mandri ca am copilul la cea mai ravnita scoala din sector. M-am facut mare! |
Gresesti considerand ca a alege o scoala bine cotata = fitze 100%. Eu am dus fata la gradi cu staif (si nu regret) si am simtit si cum e sa fie in scoala de cartier (rasarita ce-i drept dar tot de berceni!). Si Ozi a avut o invatatoare de exceptie, are si profesori de exceptie numai ca are un colectiv neomogen, parinti multi dezinteresati, copii batausi (care au primit 10 la purtare - deci nici asta nu-i mai sperie)...
Noa spune:
Din pacate n-am gasit la scoala considerata mai buna in seria care va lua clasa I la toamna, o invatatoare pentru care sa consider ca merita sa bat drumul.Daca as fi gasit cu siguranta, as fi ales aceasta scoala.