scoala de cartier vs.scoala de ,,fite"
Raspunsuri - Pagina 5
sorana spune:
Apropos de ce zicea Alba ca Zapada - de implicarea parintilor in activitatiile clasei atat scolare cat si extra-scolare.
Cred ca in orice clasa (de fitze sau nu) exista un grup de parinti care organizeaza astfel de chestii, daca participi sau nu e insa optiunea ta.
In cazul nostru fi-mea isi alege prietenii singura, avand prieteni de alte varste, la alte clase, etc. In plus merge cu parintii la teatre sau filme la care altii n-ar merge poate ... In situatia asta participarea la o chestie "de grup" cu clasa n-o atrage. Din clasa, pana acum cel putin, ii plac doar cativa copii, cu restul nu este interesata in a conversa ... daca i-as propune sa mergem undeva cu mai multi din clasa ... prefera sa-si petreaca ziua cu prietenii, in defavoarea colegilor.
In concluzie eu vad diferenta la nivelul banilor pentru amenjarea clasei dar si la nivelul rezultatelor mai bune ale scolii "de fitze" - care cred ca se datoreaza tot implicarii parintilor in studiul acasa. Ce vreau sa spun este ca numarul de parinti care ofera studiu acasa copiilor este mai mare intr-o scoala "de fitze" fata de una "de cartier".
Sorana si Monica (7 ani)
andacos spune:
Lala
,asa cum am mai spus nu doresc s aintru in polemici,dar stiu sigur ca si tu singura stii ca ...e gresit,e fals,nu are cum s afie normal ca un copil sa aiba numai note de 10!
Personal,nu mi-as dori acest lucru(bine eu poate vetzi spune ca vorbesc si la umbra steguletzului aluia de flutura la nick),un copil nu are cum sa ia numai note de 10,nu are cum s afie atit d ebun la toate materiile!Incurajarea sau faptul ca profesorii"inchid"ochii la anumite lucruri,nu inseamna ca al meu copil este de nota 10!
Am citit la subiectul lui happinnes (parca)interventzia unei mame(ulterior si-a sters mesajul)care stimulind invatzatoarea a reusit note mai bune pentru copil(indiferent d einterventziile ulterioare asta era mesajul transmis)!Tot pe forum am citit ca profesorii pe linga o nota de 4 mai pune un 10 ca sa nu-i strice media!
Asta este asa...de pe forum culese
,insa cu baze reale,asa ca...hai s atragem concluziile singuri!
Dana
Sabina spune:
aici nu era vorba de note de 10, ci de scoala bine cotata cu mediu ok.
In oCcident, cum s-=a mai zis, parintii aleg casa si cartierul si dupa cat e de buna scoala.
Nu e vorba de note, ci de a a vea copilul un mediu bun pentru INVATAT.
Eu una cred ca in primele 4 clase invatatoarea face mediul si o scoala ok, nu cea mai cea, dar ok , aproape de casa si o invatatoare buna sunt cheia reusitei pt copil, in sensul ca sa-i placa scoala, nu sa ia numa 10.
Eu una recunosc, am avut bafta, scoala f bine cotata, aflata la 5 minute de casa si cu invatatoarea cea mai buna pe care mi-o puteam dori.
in sensul ca e o femeie normala la cap, care a zis de la prima sedinta ca NU EXISTA fondul clasei, care nu ii omoara cu temele, care merge pe inteligenta si bun simt, e fina si amabila.
insa toata luna ianuarie a anului trecut am tremurat...pt ca nu stiam scoala, chiar daca e bine cotata, trebuie sa-ti plca cand intri in ea...sa ai sentimentul ca e locul potrivit pt copilul tau.
Sincer, daca nu-mi placea scoala asta la 5 minute (si de care apartinem conform criteriilor afisate atunci, la inscriere), cautam alta.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sorana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina aici nu era vorba de note de 10, ci de scoala bine cotata cu mediu ok. In oCcident, cum s-=a mai zis, parintii aleg casa si cartierul si dupa cat e de buna scoala. Nu e vorba de note, ci de a a vea copilul un mediu bun pentru INVATAT. Eu una cred ca in primele 4 clase invatatoarea face mediul si o scoala ok, nu cea mai cea, dar ok , aproape de casa si o invatatoare buna sunt cheia reusitei pt copil, in sensul ca sa-i placa scoala, nu sa ia numa 10. Eu una recunosc, am avut bafta, scoala f bine cotata, aflata la 5 minute de casa si cu invatatoarea cea mai buna pe care mi-o puteam dori. in sensul ca e o femeie normala la cap, care a zis de la prima sedinta ca NU EXISTA fondul clasei, care nu ii omoara cu temele, care merge pe inteligenta si bun simt, e fina si amabila. insa toata luna ianuarie a anului trecut am tremurat...pt ca nu stiam scoala, chiar daca e bine cotata, trebuie sa-ti plca cand intri in ea...sa ai sentimentul ca e locul potrivit pt copilul tau. Sincer, daca nu-mi placea scoala asta la 5 minute (si de care apartinem conform criteriilor afisate atunci, la inscriere), cautam alta. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Asta da, e categoric corect!
Adica iei scoala cea mai apropiata si vezi ce-i pe acolo. Daca ti se pare ok ca mediu si invatatoare si rezultate te duci acolo, daca nu cauti un pic mai departe si tot asa.
E drept ca eu n-am facut asa
Adica am vizitat din prima doua scoli pe ideea de a avea termen de comparatie.
Ce am decis a fost oricum dupa criterii proprii, nu neaparat la fel pentru toata lumea ...
Sorana si Monica (7 ani)
andacos spune:
| citat din mesajul lui Sabina In oCcident, cum s-=a mai zis, parintii aleg casa si cartierul si dupa cat e de buna scoala. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Asta-i poveste de gura sobii Sabina,crede-ma!
Si eu nu cred ca a alege scoala de fitze sau de cartier tzine doar de mediul d einvatzat ,ci si (vezi exemplele dat anterior)de performantzele scolare!Deci...tot de note!
Dana
Sabina spune:
nu stiu...eu una nu m-am uitat la asta, habar n-aveam ca exista cunatificarea asta, cati copii ce note au luat.
Stiam doar ca sunt profesori buni si ca majoritatea intra la liceu bun.
Asta cu liceul bun chiar e important, peste tot in lume.
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
andacos spune:
| citat din mesajul lui Sabina Asta cu liceul bun chiar e important, peste tot in lume. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Sabina,iar nu e asa peste tot!
Uite in Germania de exemplu ,doar cu liceu ,daca nu urmezi o alta forma de invatzamint superioara ai mai putzine sanse de a ocupa un post,decit un absolvent de ...realschule !(habar n-am s aspun carei forme de invatzamint romanseti iar corespunde)
Ma rog,hai ca ne abatem de la subiect!
Dana
Sabina spune:
Sorana, eu m-am dus tintit la asta ca mi se recomandase invatatoarea, sa-i dea Dumnezeu sanatate celei care mi-a recomandat-o 
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
stiu cum e sistemul german, da eu nu m-as multumi sa-mi ramana copiii doar cu liceul, oricum, decat daca asta este dorinta lor expresa, de cosntrans nu ii voi constrange niciodata....
Ca nu era vb despre a ocupa un post, ci de a intra la facultate in ideea cu liceul bun.
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
andacos spune:
| citat din mesajul lui Sabina stiu cum e sistemul german, da eu nu m-as multumi sa-mi ramana copiii doar cu liceul, oricum, decat daca asta este dorinta lor expresa, de cosntrans nu ii voi constrange niciodata.... Ca nu era vb despre a ocupa un post, ci de a intra la facultate in ideea cu liceul bun. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Da,intre ce vrem noi si ce vor ei...poate fi uneori o diferentza enorma!Noi trebuie doar sa -i sprijinim in decizia luata!
Si daca spui ca esti la curent cu sistemul german d e invatzamint stii ca ai sanse indiferent ce termini,ce forma de invatzamint adica!
Ma duc la ale mele,sa iei decizii in privintza copiilor nu e niciodata usor,intotdeauna ca parintzi ne vom pune intrebarea"dar daca as fi facut asa..."
Insa a lua decizii doar din snobism...(ca am auizt si de astea)
Dana