scoala de cartier vs.scoala de ,,fite"
Raspunsuri - Pagina 2
Noa spune:
Mi se pare ca sunt cumva contra trendului,avand loc la o scoala mai buna si alegand scoala mai slab cotata, doar pt ca e mai aproape de casa si am mai multa incredere in invatatoare.
Stiu pe cineva care isi ducea copilul din Balta Alba la Scoala Centrala,in sectorul 2.

Sabina spune:
scoala despre care vorbeste Noa nu e din aia "de fitze", este doar bine cotata.
dar sincer, mi-e teama ca fiind asa bine cotata, o sa ajunga si de fitze, la ce limuzine apar dimineata p-acolo.....
In clasele 1-4 conteaza mediul pe care iul face invatatiarea.
Singurul bemol pe care il vad e declaratia directoarei, care si-a permis sa faca categorisiri despre tiganii nespalati.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sunnyday07 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Noa Mi se pare ca sunt cumva contra trendului,avand loc la o scoala mai buna si alegand scoala mai slab cotata, doar pt ca e mai aproape de casa si am mai multa incredere in invatatoare. Stiu pe cineva care isi ducea copilul din Balta Alba la Scoala Centrala,in sectorul 2. ![]() ![]() M-am facut mare! |
Tu faci ce crezi tu ca este mai bine pentru copilul tau, n-are importanta ca esti contra curentului.
Sabina spune:
Noa, in Romania cele 3 statii de tramvai pot usor deveni o neprevazuta....
Din experienta iti spun ca e minunat sa poti trezi copilul la 7 si 20 si sa isi scoata caietele din ghiozdan la 8 fara 5 in clasa :)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Noa spune:
Criteriul cel mai important pentru care vreau s-o duc la scoala de langa mine e invatatoarea,despre care am referinte f bune si pe locul doi distanta care, fiind asa mica, imi ofera un mare confort psihic.Daca aceasta invatatoare ar fi la scoala mai bine cotata ,n-as sta pe ganduri si as duce-o acolo, trecand peste distanta.
Oricum, ma gandesc ca in gimnaziu ar trebui sa ne mutam.
Noa spune:
| citat din mesajul lui Sabina Noa, in Romania cele 3 statii de tramvai pot usor deveni o neprevazuta.... Din experienta iti spun ca e minunat sa poti trezi copilul la 7 si 20 si sa isi scoata caietele din ghiozdan la 8 fara 5 in clasa :) Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Exact asa gandesc si eu.Pana la scoala de langa noi, mergand lejer facem maxim 10 minute.In schimb,ca sa ajungem la cealalta depindem de transport si ala in comun pentru ca n-am carnet!!!

Lala_D spune:
| citat din mesajul lui Noa Criteriul cel mai important pentru care vreau s-o duc la scoala de langa mine e invatatoarea,despre care am referinte f bune si pe locul doi distanta care, fiind asa mica, imi ofera un mare confort psihic.Daca aceasta invatatoare ar fi la scoala mai bine cotata ,n-as sta pe ganduri si as duce-o acolo, trecand peste distanta. Oricum, ma gandesc ca in gimnaziu ar trebui sa ne mutam. M-am facut mare! |
Eu am dus copilul la scoala alegand in primul rand invatatoarea. Este o scoala de cartier buna.
In clasa a cincea il mut la o scoala tot de cartier dar prima in topul sectorului nostru, distanta parcursa fiind egala pentru noi la ambele scoli, din simplul motiv ca gimnaziul la scoala actuala a decazut in ultimii 3 ani, situatie inexistenta in momentul inscrierii. Invatamantul primar a ramas de top , invatatoarele fiind foarte bine calificate.
Distanta fata de scoala conteaza enorm in ciclul primar.
E un chin pentru toata lumea sa pierzi o ora dimineata in trafic si inca 30-40 de minute la pranz.
Ca si Sabina eu il scol la 7.25 si la 7.50 isi scoate caietele din ghiozdan, in clasa
alba_ca_zapada spune:
Noi suntem in clasa I si am avut de ales intre o scoala de cartier si o scoala asa-zis "de fite".
Momentan nu am nici cel mai mic regret fata de alegerea facuta. Am fost impreuna cu fi-mea cu 2 ani inainte de inscriere sa o cunoastem pe doamna invatatoarea recomandata si care ne-a placut amandurora.
Diferentele dintre cele doua scoli nu sunt nici pe departe electronicele din dotarile copiilor care tin sa spun ca sunt la fel. In ambele scoli sunt copii cu PSP-usi, cu Hilly-si cu MP3-uri si ce-o mai fi aparut in ultimul timp. Ii vad cand ies de la scoala si in parculetele din jur.
Diferenta pe care eu una am perceput-o consta in faptul ca implicarea parintilor in viata clasei este mult mai mare la scoala "de fite".
Cu o suma rezonabila (cca. 400 ron) pentru fiecare copil ne-am dotat o clasa foarte confortabila si de care vom beneficia numai noi in urmatorii 4 ani de zile. Parintii fac eforturi sa tina legatura cu doamna invatatoare si cu ceilalti parinti si in sensul asta o mamica a facut un grup pe google unde se posteaza informatiile necesare tuturor. Au inceput sa programeze in timpul liber activitati comune: de ex. invitatii la teatru, patinoar, etc.
Chiar si doamna invatatoare a apreciat ca parintii din aceasta generatie de copii sunt implicati in viata clasei si fac eforturi pentru integrarea tuturor.
De multe ori o mai intreb pe fi-mea cum este in clasa, cum se poarta doamna, copii, etc. (este un fin observator datorita mediului pe care l-a avut in gradi) si imi sintetizeaza mereu: "Mami doamna este ca o mamica pentru noi cand suntem la scoala si noi suntem cu totii frati. Ne intelegem foarte bine."
De altfel noi in primele 3-4 saptamani am fost cu jucarii si jocuri la scoala tocmai pentru a se crea un mediu placut si copii sa socializeze mai usor.
In concluzie cred ca parintii isi dau mai mult interesul fata de activitatile clasei la scoala "de fite". Cel putin asta este perceptia mea...
buli spune:
Noa,
nu vreau sa ma intelegi deloc gresit, dar avind in vedere si discutiile de la topicul cubani/farabani, ma gindesc ca n-ar strica deloc un mediu mai variat pt fetita ta. sa vada ca exista si cu mai mult, si cu mai putin.
asta in plus fata de argumentele cu distanta si invatatoarea.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
grati.ela spune:
eu votez pt scoala bine cotata din clasa I, la o invatatoare buna desigur. mediul conteaza ff mult iar masini fitoase vezi si-n Ferentari.