Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (32)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikolett2445 spune:

Citat:
citat din mesajul lui JulyMorning

Asa, mai voiam sa zic de alaptat. Un site foarte bun, cu info foarte utile si foarte multe este kellymom.com. De ex. www.kellymom.com/bf/concerns/mom/bfhelp-mother.html#inverted" target="_blank">aici gasiti info despre flat or inverted nipples. La noi exista site-ul www.nastecumsimti.org/" target="_blank">asta, Irina fiind un consultant de lactatie, daca veti avea probleme o puteti contacta fie pe mail fie la telefon, este o tipa foarte draguta si prompa.

_
Our future determines our past

bobocica Maia(28.08.2008)
Poze
18+

July ma intereseaza foarte mult subiectul cu alaptatul.Eu la prima sarcina nu am alaptat,mi-a parut rau,imi pare rau si acum,am tras-o mult cu David pana si-a format imunitate.
Nu am avut lapte,reuseam sa mulg 20 ml,aveam canalele infundate,intr-o parte unu mare si unu mic subtire.iar la celalat san trei canale subtiri,intr-o saptamana am renuntat.
Vreau sa ma pregatesc deja de pe acum sa evit ce am patit la prima sarcina,incerc sa-mi mai cumpar o pompa,manuala,am una stil siringa deja ,ieftina de sticla se poate steriliza foarte usor.
Incerc sa fiu mai productiva,o sa incep cu ceaiuri,cu masaje la baie,ma mai documentez,daca mai stiti metode de pregatire a sanilor pentru alaptat,sa mi le impartasiti va rog

fetita mamei
NIKOL24+ ANTONIA si DAVID (15 MAI 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Neata fetelor!
Hop si eu de la Fundeni, marea injectie nu e chiar asa mare.
Fac injectii cu clexane 0,4.
Se pot face in partea superioara a bratului, burta sau partea de sus a pulpei (pe fata, nu lateral, nu zona inghinala), adica in zona grasa.
Acul e foarte fin, nici nu-l simti, abia la sfarsit ai o durere ca la penicilina, care dureaza max 5 min. Va trebui sa mi le fac singura sau sotul caci se fac seara.
Revin dupa 10 zile de tratamaent + eco 20 sapt pt a vedea evolutia valorilor ca vada daca mentine doza sau trecem la o doza mai puternica. Ah, cheia la aceste injectii e ca nu se elimina bula de aer, ci se introduce la finalul injectiei sub piele, ea find factorul generator al efectelor injectiei.
Diseara ma duc la medicul de familie pt reteta gratis.

Madamar- sutienul este exact acela din link, chilotii nu sunt in set, sunt ceva mai grosi ca pt vremea asta, albi simpli. Nu i-am vazut pe site.

O zi buna fetelor!

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinettero spune:

Buna fetelor,
n-am scris de o gramada de timp, ma straduiesc de 2 saptamani sa citesc tot si inca mai am 2 cap din urma de lecturat.
sa ma laud si eu la 24 sapt am fost la morfologie fetala, bebe e tot baietel, sanatos, cu o zi mai mare, avea 749g, +_ 106g. Mi s-am parut cam grasut, dar am mai citit si e ok. In rest nici o neplacere, doar ca am reusit sa racesc putin.
La kg puse ma laud si eu cu +8, vreo 3 le-am rezolvat de sarbatori:(, imi cam venea sa imi dau palme, acum m-am obisnuit si incerc sa ma mai temperez, nu stiu cat reusesc.
O multime de lucruri invatam noi incepatoarele de la fetele la al doilea bebe, multumim frumos. Abia astept si eu sa ma apuc de cumparaturi. Tb sa merg singura ca sotul ma stopeaza, nu mi-a dat voie sa iau nimic pana acum. La patut nici eu nu stiu ce sa aleg, din lemn sau din plasa, tot strang impresii. Inclin spre ala din lemn, dar mai studiez.
Medicul l-am schimbat, sper sa fi facut o alegere buna de data asta.
Va rog sa ma puneti si pe mine cu baietel in listuta. Cum fac sa imi apara in semnatura carut albastru?
Va pup, si promit sa intru mai des.

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca16 spune:

Nicoleta: sanatate si mult curaj trece si asta!

nikolett2445 : felicitari pt vestile bune

Madamar, mamanati: eu stau acasa, nu lucrez si beau cafea dimineata deci nu cred ca e de la stres/tensiune la mine.Cand mai am dureri am sa ma duc repede jos la farmacia de langa mine, ca acolo cica ia tensiunea doritorilor...macar sa fiu sigura.La analizele din trim I mi-a iesit o usoara anemie, pe care dr. din arad a decis sa nu o trateze cu nimic ....si tare cred ca de acolo vine durerea de cap.Astept al doilea set de analize, facut la timisoara, pt confirmare...adevarul e ca sunt si foarte palida.Oricum, o sa va spun si voua cand aflu ca nu se stie pe cine ajuta.
Eu as vrea sa nasc natural si de aceea mi-a dat ea Colposeptin, mi-a zis ca pregateste si curata colul...ceva preventiv, infectie nu am.

O zi frumoasa tuturor

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

Buna dimineata burtici!

Cam bulversata m-am trezit azi dimineata... Hormonii isi fac de cap.

In primul rand vreau sa felicit toate burticutele care au primit vesti bune la morfofetale! sa va traiasca bebeii!!!

arturica, imi pare rau sa aud ca placenta ta a ramas tot praevia. poate vii cu vesti mai bune pe 9... oricum, incearca sa nu te mai agiti foarte mult

nicoleta pentru o mamica curajoasa! ma bucur sa aud ca nu a fost chiar asa de rau la injectie. Imi inchipui ca nu e placut, insa ai toata admiratia mea pentru felul in care reusesti sa privesti lucrurile si sa faci fata situatiei.

Va pup burtici! Si va doresc o zi excelenta!

Mira fericita 23+cu Maya Alexandra

minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Neatza ladies!

NicoletaB, Vivela, Ioana5255, mommy_to_be, Jocurban, Madamar, a-rose pentru raspunsuri.

NicoletaB, pare rau pt injectii, bine ca nu sunt chiar asa mari si dureroase cum ne-am ingrozit ieri. Esti o curajoasa!

AlinaBu, tinem pumnii sa revii cu vesti bune cat de curand. Si la mine a fost ceva asemanator: amenoree sau dismenoree, ovulatie ioc (ziceau ei), am luat branca ursului din proprie initiativa, dar f putin, vreo saptamana, ca nu-i suportam gustul si avea niste efecte ciudate asupra mea. Iar la putin timp mi-au aparut 2 liniute pe test, lucru care m-a luat total prin surprindere, pt ca eu ma pregateam sa fac tratament pt reglarea ciclului si ovarele mele micropolichistice.
Asa ca you never know

Mamanati, ti-am trimis PM cu reteta.

arturicii, spor la petreceri! Te asteptam sa ne povestesti cum a fost, sa ne inspiri si pe noi

bilica, bine ai venit, sanatate multa si spor la invatat de la fetele cu mai multa experienta

Ca sa nu uit, felicitari burticilor cu vesti bune de la ecografii/morfofetale!

Eu sunt mai somnoroasa astazi, ca am fost de dimineata cu sotul la medlife sa dea sange pt analiza de grup si rh (nu era nimeni din familie 100% sigur cum e si am preferat sa o facem, pt ca eu sunt rh-, iar el foarte probabil rh+ si trebuie sa fim atenti cum procedam mai departe). M-am dus cu el, ca singur cred ca facea stanga'mprejur (asta daca mai ajungea acolo)
Doamne, ce speriati sunt barbatii cand e vb sa-i intepe putin, mai ceva ca niste copii. Va dati seama ca l-am laudat, i-am zis ca e eroul meu
Cel mai ciudat este ca at cand e vorba de mine, e foarte curajos, ma sustine si ajuta sa trec peste toate greutatile, chiar sunt f mandra de el.
Voi aveti probleme din astea?

Corina 18s+ cu Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Bun gsit dragele mele!

Cusa, merci mult de link: m-am edificat si am cautat oferte pentru perne: am gasit ceva convenabil la Iasi, nu stiu dak e neaparat f bun, dar pentru ca e posibil si returul mi-a cistigat increderea. Iata aici: http://pernegravide.weebly.com/cum-comand.html

A-rose: nu cred sa fie lichid amniotic ce spui tu, mai curind un semn prematur de incotinenta urinara... problema cu care ma confrunt si eu, in sensul ca la tuse, stranut sau fara un motiv aparent "vinovat" scap cite o picatura, destula sa ma inghete pe vremea asta.... nu avem solutie cred ca, pe moment desi am citit ca trebuie reeducat perineul dupa nastere... Eu nu o resimt ca pe o cauza externa, perineala ci mai curind una interna, care genereaza aceasta neplacere... finally: intrebam pe doc.

Arturicii: la multi ani si petrecere frumoasa twins-ilor tai... rost de prajituri:)).

Bilica, bun venit si sarcina usoara: povesteste si la noi cum ai ajuns in Guadeloupe, plecind de la Iasi!:)

Nikolett
: felicitari penrteru bebelusa ta maricica!:) Sa fie sanatoasa si isa creasca mare! Ma gindeam ca e la 22 de saptamini la 780g... cam mare parea!;)

NicoletaB: sanatate si bine ca ti-ai depasit emotia si stresului injectiilor.

Alinettero: bine ai venit si felicitari pentru schimbarea medicului! Sper sa va intelegeti altfel! Se simte din tonul tau increderea, de asta data!:)
Poate mergem impreuna la cumparaturi, ca si sotul meu e la fel cind e vorba de cumparaturi! Se pare ca si eu voi avea tot baietel: deci avem cum sa ne impartasim pareri una-alteia:)!

Va pupic si mai vb-im!

Mary 22+

evolutia lui bebe

„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Buna dimineata..
ati fost foarte harnice la scris nu gluma
vreau sa le felicit pe fete care au venit cu vesti bune de la aecograf..scriu si eu din amintiri acum
Bilica bine ai venit
NicoletaB bravo pt optimismulrajul de care dai dovada..multa sanatate va doresc, si ma bucur ca nu e chiar asa ingrozitoare injectia..
Arturici La multi ani baietilor si sa aveti petrecere frumoasa..
In rest nu prea avem nimic de raportat, suntem bine..dureri de cap am si eu dimineata dar le rezolv cu cafeluta ca alta solutie nu am..
O zi frumoasa va doresc

elena19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

'Neata burtici !

Scuze ca am tras chiulul dar a fost weekend, si bonus, l-am avut si pe tati ieri cu noi acasa! Fetita mica si iubita a inceput sa comunice cu tati, prin Morse cred . Tati bate usor cu degetul in burtica (dupa ce ii vorbeste 5 minute, o roaga frumos sa se trezeasca, si ii da o multime de pupici ) si micutica, draga de ea, loveste in burtica din ce in ce mai tare! Si tot asa vre-o 10-15 minute, tati bate in burtica iar iubirici raspunde, de ma topesc toata de dragoste si fericire ! Fetele care nu ati dus inca taticii la eco, duceti-i ca merita, se va crea o legatura puternica intre ei si bebei!

Rose, si medicul meu e foarte tanar (treizeci si ceva), dar e de zece ori mai interesat si mai empatic decat cine stie ce mos blazat si plictisit de meserie, asa ca am incredere in el. Sigur nu a masurat nimic? Poate printre pozele pe care nu ti le-a dat erau si masuratori, pe care nu le-a discutat cu voi... Acuma, pe laga faza cu masuratorile, daca tu zici ca iti poate face si figura cu nasterea, nu mai stiu ce sa zic, pare a fi cam neserioasa... Pe de alta parte, reputatia buna trebuie sa aiba si ceva sustinere. Totusi neaparat sa ceri si o a doua opinie, asa, macar sa te linistesti tu! Despre nascutul la Deva sau Brad, cauta-ti un medic si in Deva, vezi cum te intelegi cu el, si daca totul e ok, renunta la doctorita ta si la spitalul din Brad, ca oricum ai dubii... Vorbeste cu un medic de scurgere!!!

Sabina , femeia mea de la curatenie m-a anuntat ieri ca e blocata de la cooloana si face fizioterapie si doua saptamani nu vine . Asta este, face sotul curat si eu o sa il ajut cum pot! Dar prevad ca o sa ma umplu de nervi! Sfatul meu, daca nu te superi, e sa discuti deschis cu ea, sa-i dai feedback, prima data spune-i ceva frumos de genul cata incredere ai in ea, bla, bla, apoi atrage-i atentia punctual asupra fiecarui lucru care te deranjeaza, oferindu-i in acelasi timp si alternativa corecta de comportament care te-ar multumi; dupa ce ti-ai spus oful de la a la z, termina "intrevederea" intr-o nota pozitiva cu ceva ce-ti place la ea, exact ca si la inceput. Discutia nu trebuie sa fie sub nicio forma monolog, incurajeaz-o si pe ea sa-si spuna parerea despre ce-i comunici tu, si solicita si tu feedback de la ea (daca se simte bine la voi, ce-i place, ce nu, daca are probleme acasa, etc.). Eu zic ca asa aveti sanse mari sa puneti lucrurile la punct. E greu si cere mult calm, dar merita, e al naibii de greu sa gasesti oameni de incredere in ziua de azi! Sper sa nu te superi pe mine ca ma trezesc dand sfaturi, dar eu am invatat chestiile astea "the hard way", dupa ce m-am dat cu capul de multe praguri de sus in lucrul cu subordonatii, eram prea moale cu ei, ce mai, eram amici la catarama, si aveau tendinta sa le intre pe o ureche si sa le iasa pe cealalta tot ceea ce le spuneam.

Mary, ma bucur ca te-ai intors! Doamne, cum ai reusit sa stai cu soacra sub acelasi acoperis atata timp?! La plecare era inca intraga, sau ii lipsea vre-un membru, avea vre-un ochi vanat, vre-o coasta rupta ?! A mea e fata de treaba, dar dupa cateva ore de stat impreuna incepe sa ma irite!

Ioana (T), ma bucur din suflet de sanatoasa si grasunica! Ingrijeste-te mai mult ! Si medicul meu spune ca sunt grasa doar in imaginatia mea, si ca am nevoie de ceea ce pun pe mine, ca o sa ma secatuiasca alaptatul si bebica mica. Raportez +7 kg la 24 de saptamani (maine ), adica 60,2 kg.

Rocsy, grija mare la burtica! Evita frigul, cate de mult poti, ca da niste contractii... Nici nu mai trebuie sa aluneci. Eu mi-am luat o cearta de la medic, de numa, ca m-a vazut venind la cabinet deschisa la haina si fara caciula . Degeaba i-am explicat eu ca tocmai ma dadusem jos din masina...

Andra, bine ai revenit! Sa stii ca testele de ovulatie nu sunt cea mai tare inventie... Eu am tot folosit (zilnic faceam cate un test incepand cu ziua 10 numarata din prima zi de menstruatie) si am prestat la greu (fara numar ) in zilele potrivite si degeaba! Mi-a explicat medicul ca cel mai probabil se pozitiva testul din cauza secretiei hormonale specifica ovulatie, insa nu avea loc si eliberarea propriu zisa a ovulului. Deci sfatul meu (asa am ramas gravida a treia oara, si uite ca de data asta am trecut peste ce-a fost mai greu): "iubiti-va" mult, relaxati, cu pofta si placere, fara nicio programare !

Vero, felicitari pentru Mateiut! Ma bucur ca-i vioi! Si minunea mea e tot cu 3 zile in urma, da-i SUPERBA !

Anca, eu am dureri de cap de o gramada de ani! Si fix pe partea stanga a capului, cu gat si fata cu tot. Si cand am stat tot in pat cu sarcina, a fost si mai crunt. Pe mine ma ajuta aerul curat, sa ma oxigenez putin (o plimbarica) si mai ales un masaj viguros la cervicala si scalp - mie imi face cineva masaj acasa fff ieftin, cu 25 lei ora. Dar, chiar, ce tensiune ai?

Mira, si tati nostru are program de ascultat inimioara lui iubirici. Cand i-am atras eu atentia asupra acestui lucru, mi-a raspuns putin mirat, ca el o aude de ceva vreme, fara sa-i fi spus eu .

Carla, imi pare tare rau de durerile de spate! Si pe mine ma doare rau bazinul, mai ales pelvisul si zona inghinala, cum spunea si Sabina. De cate ori mai intorc in pat sau ma ridic in picioare oftez, si am un singur pui in burtica si mult mai putine kg luate! Incearca cu masaj, poate, poate, te mai alina.

July, bine ai revenit! Felicitari pentru !

Vivela, ieri cand am intrat in bucatarie (statea si sotul in usa) mi-am tras posteriorul sa nu-l lovesc pe el si era cat pe ce sa daram o cana cu apa de pe mobila cu burta . Si asta e doar ultima intamplare de genul asta!

Mira, pentru burtica frumoasa! Maine la 24 de saptamani o sa fac si eu una sa o postez!

Nico, o sa vezi ca o sa va descurcati voi! Lasa, puiule, ca e doar un pic de necaz, bebe sa fie sanatos, restul se indura cu mult curaj ! Poate scapi mai repede de nastere de injectii. Eu zic sa nu mai bei cafea...

Nati, si eu fac cioco cu jumatate din zahar (adica aceiasi cantitate de zahar, poate inca putin, la jumate de kil de lapte praf si un pachet de unt, o cana jumate de apa) ca nu gasesc nicaieri lapte praf fara zahar la noi! De obicei fac cu Malita. Si pana acum mi-a iesit de fiecare data. Ai grija la zaharul pudra, sa nu fie din ala Dr Otker cu amidon, ca-ti iese cioco funny rau!

Bilica, bine ai venit, felicitari pentru ! Uite, aici poti sa iti calculezi data probabila a nasterii: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=848

Nikol, ma bucur tare pentru vestile bune de la eco, ca bebelina a ramas si ca e ok!

Alinette, felicitari pentru sanatos si in grafic! Ai grija la raceala, sa nu se agraveze!

Ioana (artu), si placenta mea se incapataneaza sa stea acolo, jos ! Dar medicul ma incurajeaza ca poate-poate se mai ridica, si daca nu, trebuie doar sa am grija si nu se va intampla nimic rau. In afara de cezariana. Imi pare rau pentru tine, ca ma gandesc ca ti-e greu de tot sa "faci pe leguma" cu doi Arturici zglobii in casa !

IMI CER IERTARE CA M-AM LUNGIT IN HALUL ASTA!!!

Nana 23+ cuIubirici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madamar

Bun gsit dragele mele!

Cusa, merci mult de link: m-am edificat si am cautat oferte pentru perne: am gasit ceva convenabil la Iasi, nu stiu dak e neaparat f bun, dar pentru ca e posibil si returul mi-a cistigat increderea. Iata aici: http://pernegravide.weebly.com/cum-comand.html

Mary 22+

Fetelor, pare ok perna asta, nu credeti?
Mary, tu te-ai hotarat deja sa comanzi sau te mai gandesti?

Eu recunosc ca am mai cautat pe internet, insa gasisem la preturi cam mari si m-am linistit. Varianta asta m-ar tenta, pt ca dorm acum cu 2 pernute (3 cu cea de sub cap): una intre genunchi si alta sub burtica si ma tot trezesc noaptea ca le ratacesc, tre sa le rearanjez, e cam obositor. Dar ma distrez asa cu ele, ca ma ajuta totusi sa dorm mai comod.

Poate ne grupam mai multe fete din bucuresti, ca sa economisim la taxa pt transport?

Corina 18s+ cu Maria

Mergi la inceput