La multi ani!Clopotei ianfeb '08 in sarbatoare 248

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta

laurici am gasit ceva si mai simplu .. cred ca e super crema

1 litru lapte, 1 baton vanilie (sau esenta vanilie), 8 oua, 350g zahar, 160 g faina, 75 g zahar pudra.

Crema se prepara astfel: se fierbe laptele si vanilia.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si faina, se toarna peste aceasta compozitie laptele fierbinte, putin cate putin, amestecandu-se cu o paleta de lemn.

Se pune vasul la foc si se amesteca cu paleta tot timpul si pe toata suprafata fundului ca sa nu se prinda.

Cand crema s-a legat, se ia de pe foc, se bate cu telul, se adauga albusurile batute spuma si se amesteca, pana ce acestea s-au incorporat.

sau .. daca nu ai chef de facut creme, iei o crema de la dr otker si gata ..

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun

gand la gand...
taman p'asta am facut-o si eu!!!
a iesit ca lumea, vad ca se tine tare ( am afumat-o un pic ) !!!

Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/" target="_blank">poze

povestea nasterii lui eleni

iarna2009-2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Citat:
citat din mesajul lui madalina28

Errena super dulce Mateias, imi placea cum il aproba el pe tati si la un mom dat cum a dat cu pumnisorul in genunchi ca si cum ar fi vrut sa fie inteles mai bine!

Laura eu de Craciun am avut cremsnit, am o doamna care face prajituri un deliciu la niste preturi f avantajoase, asta ca sa ma scutesc eu de munca si oricum nu prea imi place sa fac praji,foile si crema facute in casa la cremsnit, dar chiar nu stiu sa-ti spun compozitia cremei, sper ca ai inteles ceva din ce am scris.Am fost la Adam are rosu in gat dar a scapat fara antibiotic doar cu tantum verde0,15%in gatut.

Elle chiar vroiam sa te rog cand mai ajungi la noriel te rog uita-te daca au papusa Fifi care vorbeste la 35cm, ei sunt importatorii, eu nu prea o gasesc pe net nu o au pe stoc si nu vreau sa bat drumul pana in cotroceni degeaba.Multumesc mult!

Madalina & Sofia (01.02.2008)
calea sigura a esecului este sa renunti...

daca o gasim la afi, ti-o iau eu si cand vine mama la ploiesti te poti intalni cu ea sa o iei...
problema este ca fara masina daca nu se indreapta vremea pana joi nu prea am cum sa ajung in afi... iar mama joi pleaca de la mine...
ce face papusa asta? ce "vorbeste "? desi m-am cam ars cu papusi scumpe si vorbitoare... am dat pe una 1 milion la sf niculae si a "vorbit" fix 2 zile

si Eleni - 05.02.2008

iarna2009-2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

ereena ai gasit de unde sa cumperi toate decoratiunile alea ptr tort? cremele alea colorate se gasesc de cumparat?

asa nu pare foarte greu de facut .. e cam migalos dar piticul va fi super incantat!

Eva
Anna
papa bun

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui laura_dimitris

Citat:

laurici eu nu am facut niciodata cremsnit .. desi imi place tare. am facut multe prajituri de pe blogul indicat de ereena .. toate mi-au iesit super. eu zic sa mergi pe mana mihaelei, asa o cheama pe tipa .. sper sa gasesti multe jucarele in dragon!

ereena foarte tare sotul tau! si eva e fan .. cand ma vede la laptop, vine si imi zice "motana, pui ana motana mami" ..

roli un pupic si o imbratisare de la mine! azi am dat-o si eu pe eva afara .. a plecat cu ta-su mare cu tramvaiul la mall (cred ca a carat-o in carca pe selaurile de pe stradutele noastre) .. e innebunita dupa locul de joaca de la noriel. in zilele urate, mereu o duce acolo.

fetelor .. nu facem si noi o intrevedere la locul de joaca de la mall afi palace? cel de la noriel caci e ok ptr varsta lor ..
Eva
Anna
papa bun

eu vreaaaaau !!!!
DAR: pleaseeeee: sa treaca zapada, sa fie cat de cat mai omeneste afara de circulat ....

si Eleni - 05.02.2008

iarna2009-2010

hehe .. noi ne urcam in tramvai 3 statii si gata .. am ajuns.

hai ca se duce zapada asta si ne vedem sigur. cred ca cel mai bine e in weekend, nu?

Eva
Anna
papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ereena spune:

Citat:

ereena ai gasit de unde sa cumperi toate decoratiunile alea ptr tort? cremele alea colorate se gasesc de cumparat?

asa nu pare foarte greu de facut .. e cam migalos dar piticul va fi super incantat!

Eva
Anna
papa bun

am luat tot felul de bombonele, sticksuri de cioco, biscuiti pt roti, tot ce trebuie . am si o reteta pt icing de acoperit vagoanele si am luat de la o cofetarie, printr-o prietena a unei prietene, coloranti alimentari . insa renunt la icing pt ca se face cu ou crud si fac o frisca tare tare si o colorez. va spun cum a iesit. am asa emotii de zici ca se insoara copilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

Lala, Grati felicitari pentru copii isteti si olimpici. sunt sigura ca sunteti tare mandre de ei si aveti si de ce.

Elle, asa am zis si eu ca o iau mai usor cu dulciurile, dar se pare ca nu prean reusesc. chiar azi m-am oprit la cofetarie si am cumparat un cozonac.

eu nu ma incumet sa-i fac tortul Dariei, poate la anu'.acum o dau comanda la o cofetarie, sa vad c aleg. Succes, Erena.

Mari de Daria Maria(29.01.2008) 29+
Povestea Darului plangacios

sunt tot mai mare
Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

Laurici multumesc mult, mie imi trebuie de ziua capritei vreau sa i-o fac cadou, uite www.jucariidejucarii.ro/papusi-si-accesorii/papusi/fifi-papusa-vorbitoare-fifi-35cm/" target="_blank">aici ce face si cum arata, eu i l-am luat si pe www.jucariidejucarii.ro/papusi-si-accesorii/papusi/fifi-papusa-din-plus-bumble-cu-sunete/" target="_blank">"bondalel" dupa care este inebunita il plimba cu caruciorul, ii da sa pape, asta impreuna cu toata colectia mica din serial.

Elle multumesc!

Errena cred ca va iesi super tortul!De abia astept sa-ti vad creatia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

Elle, Eerena, de ce nu folositi fondant sau martipan sa acoperiti tortul? Sunt mult mai usor de manevrat.
Si eu ii fac lui Andrew tortuletul anul acesta.Am cateva in minte, dar vedem pana atunci cum mi-e dispozitia( cat de mult vreau sa ma complic).
Sotului, ii fac in weekendul acesta tortul ( e ziua lui saptamana viitoare), si si-a ales din cartuliile cu prajituri de le am, fie " patut cu soricel in el" , fie "pizza tort" .

Si pe mine m-a luat tare de tot hobby-ul asta cu facutul prajiturilor.In seara asta fac o prajitura de capsuni si kiwi, caci le am in frigider si incep sa se ofileasca.

Mergi la inceput

ce de sarbatoriti avem azi ..

e petrecere mare mare!

MARIUCA CRETULINA

RARES PALUGEL

BEATRICE

STEFANA

ALEXANDRU

La multi ani, dragi clopotei de doi anisori! Sa fiti sanatosi, sa va fie zilele senine si pline de fericire si iubire!

Eva
Anna
papa bun

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui honey79

Elle, Eerena, de ce nu folositi fondant sau martipan sa acoperiti tortul? Sunt mult mai usor de manevrat.
Si eu ii fac lui Andrew tortuletul anul acesta.Am cateva in minte, dar vedem pana atunci cum mi-e dispozitia( cat de mult vreau sa ma complic).
Sotului, ii fac in weekendul acesta tortul ( e ziua lui saptamana viitoare), si si-a ales din cartuliile cu prajituri de le am, fie " patut cu soricel in el" , fie "pizza tort" .

Si pe mine m-a luat tare de tot hobby-ul asta cu facutul prajiturilor.In seara asta fac o prajitura de capsuni si kiwi, caci le am in frigider si incep sa se ofileasca.

Poze AJ
Filme AJ

Vali , mamica lui Andrew - John (21 Februarie 2008)

buna idee cu martipanul .. ca aspect e super, insa e cam lipicios asa si nici nu se taie foarte bine ..

multam de pont si bafta la bucatarit!

Eva
Anna
papa bun

Mergi la inceput