Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *139*

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaelacg spune:

nicky, dar ce barbatel in miniatura am vazut eu in poze, cu vesta ca de oameni mari.frumoase poze

monnvas, o data pica lumina, o data apa calda, numai tu poti sa patesti de-astea. pune o oala cu apa la incalzit si cheama-ti sotul sa-ti toarne apa sa te termini de spalat pe cap.

despre emisiune: mababei si ilinca.
desi a fost inregistrata, am avut emotii. in primul rand ca "sticla" ingrasa plus ca n-am mai fost in fata unei camere din liceu de cand am prezentat un bal al bobocilor si a fost televizat.(dar atunci eram ploada, nu aveam emotii)
emisiunea se numeste "facerea lumii".a fost despre alaptare, insa am povestit si despre sarcina si nastere. e un post local rtv se cheama. am inteles ca-i al celor de la realitatea. intrebari au fost diverse, bazate pe experientele traite.( si alea mai putin fericite gen furia laptelui, etc)
realizatoarea emisiunii era f interesata si despre nasterea cu epidurala, pt ca in galati nu se prea practica asa ceva. a fost dragut, maria a fost cumincioara, a prins o minge si a cotait-o. in prim plan au dat multe reluari insa de inregistrare nu am facut inca rost. soacra e disperata ca sa-i dau inregistrarea sa vada si ea emisiunea ca ea nu prinde postul respectiv la tara.
a fost o experienta frumoasa. maria a fost deliciul celor de la tv.

din 10 martie 2009, mami fericita de

GHIOCICA CU GHIOCEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelacg spune:

ilinca, multa sanatate lui manole.
fata, a esti tare de tot, ai dat jos atatea kg? vezi ca te trecem pe lista cu aris.

dyana, ce tare te tii si tu ca nu papi dulciuri. hai poate vin o fuga la tine sa-ti fac o praji sau un tort cand ajung in buc, si atunci mai vb daca te mai poti abtine.

fetele, va
maine am 2 examene, plus ca ma asteapta mama sa le fac iepure umplut si mai am de facut si niste pachetele pt necajiti ca duminica socrul meu ar fi implnit anii si mergem la biserica sa-i dam de pomana.
si duminica dupa amiaza am petrecere.
deci is motivat, da?
sa aveti grija de voi si de puiuti
ma scoate barbatu in lume

GHIOCICA CU GHIOCEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
monica, subiectul ala e luuung si stufos...

da, dar s-ar putea sa-ti placa. Ma refer la raspunsurile fetelor adevarate de pe forum, nu ale lui pitzi.

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God - Photo & Video
Light a candle for Alma

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui chatonel
seara buna, dragelor!

Salutare! Ne era dor de tine, de voi!

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
Light a candle for Alma

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mihaelacg

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Pisigri, ca stiu ca tu citesti si alte subiecte ale forumului. Ai citit cel cu amanta? Ma gandeam prin cate am trecut eu la aproape varsta ei, si la ce ii sta ei capul la 22 de ani.
Cam multe nu-i asa?

Tufetele, dar linkul ce l-am dat cu broasca testoasa care gemea in timpul unui orgasm, chiar nu a vrut sa-l vada nimeni?
Si nici ca se impune taxa pe sot/sotie?

Light a candle for Alma

eu am citit si vazut filmuletul, dar fara sonor ca dorm astia micii ai mei. mi-am dat seama si fara sonor ce era pe capul broscoiului
maine bag si sonor.

GHIOCICA CU GHIOCEI

Dar sa nu-l dai prea tare

Light a candle for Alma

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mihaelacg
maine am 2 examene, plus ca ma asteapta mama sa le fac iepure umplut si mai am de facut si niste pachetele pt necajiti ca duminica socrul meu ar fi implnit anii si mergem la biserica sa-i dam de pomana.
si duminica dupa amiaza am petrecere.

Bafta la examene!
Si w/e placut!

Light a candle for Alma

Mergi la inceput

"A fi parinte inseamna mai mult decat a avea un copil, mai mult decat a-i implini nevoile fizice si afective; a fi parinte este o menire ce nu se compara cu nici o alta pe pamant. Scriitorul scrie pe o coala alba rodul imaginatiei, experientei si gandirii lui, sculptorul modeleaza materia pentru a exprima ceva pictorul isi exprima emotiile in tablourile sale, medicul trateaza suferinta, profesorul ii invata pe ceilalti tainele stiintei, taranul cultiva pamantul pentru a scoate din el belsug de hrana...
DAR CE ESTE COPILUL? O coala pe care noi, parintii, suntem cei care incepem sa scriem; copilul este un bulgare de materie ce asteapta sa fie modelata, un burete ce absoarbe informatiile, un pamant pe care se pot cultiva valorile adevarate, o PERSOANA care are nevoie de supraveghere, alinare si sprijin clipa de clipa... A FI PARINTE este o meserie, o arta pe care o practicam continuu, fara concediu, de la nasterea copilului si pana ce aceasta devine adult, capabil sa puna in valoare tot ce a primit intr-o viata fericita, in armonie cu sine, cu ceilalti si cu Dumnezeu. Daca vom ajunge sa ne crestem astfel copiii, putem spune ca am reusit."

Light a candle for Alma

Mergi la inceput

A FI MAMA
"Cele mai multe carti de puericultura incep prin a descrie bebelusul si felul cum trebuie sa-l ingrijim. Dar ele neglijeaza sentimentele mamei. Oricate carti ati fi citit, oricata informatie ati aduna, cu scopul de a va pregati pentru experienta cresterii unui copil, acesta experienta ramana cu totul noua si inedita pt dumeavoastra. La intoarcerea de la maternitate va treziti acasa 24 de ore din 24 cu un omulet nou, care misca si respira: copilul dumneavoastra. Este un efort de adaptare teribil. Niciodata nu ati avut un sentiment de responsabilitate mai mare decat acesta.
Multe mamici, confruntate cu aceasta situatie se simt incompetente. Mai ales cand este vorba despre primul copil, le trec prin minte o multime de indoieli, intrebari. Multe mamici traiesc cu teama si ingrijorare primele zile, primele luni de dupa nasterea copilului, neindraznind sa-si exprima sentimentul de incompetenta. Ele se gandesc ca alte mamici sunt mult mai pregatite decat ele si traiesc in tacere toate aceste temeri. Este bine sa stiti ca toate mamicile trec prin asta si ca este bine de asemenea sa incercati sa exprimati ceea ce ganditi. La urma urmei nimeni nu e perfect si nici o femeie nu devine mama peste noapte. Aceasta se invata zi de zi, acompaniind copilul in toate etapele dezvoltarii lui.
Se spune ca fiecare copil si-a ales mamica si ca el este acela care o face sa fie mamica. Experienta este unica, si va priveste doar pe dumneavoastra si copilul care il aveti. De asemenea feriti-va sa va comparati cu alte mamici sau va comparati copilul cu al altora!
Cultura nostra ne-a trasmis mesajul iubirii instinctive, materne. Ni se poate intampla, la inceputul acestei experiente, sa simtim mai mult frustrare si teama, sa ne simtim incapabile si chiar sa ne intrebam unde este acel instinct care sa ne dea automat capacitatea de a ingriji bebelusul si de a-l iubi. Ganditi-va ca exista o diferenta enorma intre iubire si experienta de a ingriji un bebelus. Dragostea se manifesta, in fiecare mama diferit. Unele vor simti un elan de iubire invadandu-le sufletul inca de la nasterea copilului lor, altele vor simti iubirea venind cu incetul."
..................

Noua-Zece luni-primii pasi
Bebelusul incepe sa se miste tot mai mult. Totul - mese, somn, etc, se schimba.
Zi de zi apar probleme noi legate de securtitate, disciplina, nelinisti de tot felul. Parintii, nelinistiti, cauta ajutor "copilul meu devine incontrolabil - refuza sa manance, tipa intr-una, se agita ziua si noaptea". Comportamentul copilului pare anarhic, pt ca el invata sa-si integreze noile capacitati. Este deci NORMAL ca somnul si mesale sa puna probleme. Lumea parintilor se schimba si ea, pt ca acestia, in loc sa aplaude fiecare noua "cucerire" a copilului, trebuie sa invete sa-si spuna uneori si "nu".

Inceputul autonomiei - 12 luni
Bebelusul se deplaseaza singur. El incepe sa aiba notiunea de "teritoriu", un spatiu vital in care "strainii" nu sunt bineveniti. O simpla privire a unei vecine bine intentionata, poate sa provoace o criza de capriciu interminabila. Aceste prime gesturi de independenta se manifesta uneori prin rezistente spectaculoase "aveam impresia uneori ca suntem parintii unui mic monstru, unui copil razgaiat". Dar nu! Acest elan de autonomie este sanatos si normal caci comportametul acesta uneori arata ca micutul sondeaza uneori propriile limite intr-un mod deschis. In caz contrar, daca este prea docil, el va sfarsi prin a se revolta, ceea ce risca sa fie mai dur pt parinti."

Light a candle for Alma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Sara buna.

Am vazut ca sunt pitici si catei bolnavi. Sanatate multa.

Anca Nicolae si Olga Tarziu e o metafora. Nu e numele meu real. Cand eram in liceu si castigam olimpiade nationale visam sa scriu cartea mea si pe care s-o semnez cu pseudonimul Olga Tarziu. Ei cartea nu am scris-o sau sa spun ca nu am scris-o inca? Timpul trece. Cealalta cu Ulltimul mohican...In film este muzica mea preferata, actorul meu preferat si ma reprezinta. Sunt ultimul mohican, ultimul supravietuitor din familia mea. Pana la 19 ani i-am pierdut pe toti, am ingropat 5 intr-un an printre care si mama mea. Acum vad disparand familia sotului. Dar sunt fericita ca am o noua familie, familia mea cu 2 copii frumosi si sanatosi si un sot de sincer nu stiu cum l-am gasit atat de bun. Vezi? Nimic misterios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Buna dimineata!

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Si eu am strigat o data la Manole si a plans Sophiphi cu lacrimi cat boabele de fasole...Teribil ce-l mai iubeste pe pampalau care, apropo, a luat-o raznacu rinichii/vezica ce stiu io ce. El care era scos de 3 ori/zi si rezista fara pishu de la 6 seara la 10 dimineatza, acum nu rezista mai mult de 3-4 ore. De 3 zile il scot de 6-7 ori pe zi. Ieri dimineatza la 6.30 eram cu el afara. Azi: la 6 fara 15, pe bezna si ger, asta dupa ce a avut un "accident" pe la 2 noaptea. Si acum nu mai face zeci de pishi la fiecare copac ci unul mare cand e scos, iar dupa aia doar picuri de sange. Am dat degeaba bulioanele la vet. Pisigri, tu ce zici de treaba asta? Are vreo sansa sa-si revina sau va ramane pe veci un mosh care se scapa pe el?...

Si moshul meu a cam luat-o razna... la noi e total exclus sa il scot de 6-7ori afara, ca nu pot sa o scot pe Adela cd e prea frig, asa ca iesim cd e mai rezonabil gerul sau cand doarme ea... Asa ca... mai gasesc si eu cate un "accident" prin baie daca nu ma conformez... Dar sange, nu... aici cred ca deja e mai mult decat "de la batranete".
Dar Toto s-a dilit de tot, toata ziua pufaie, kitzaie, de ne-a zapacit... si asta de vreo saptamana... In rest, nu pare bolnav... Alzheimer la caini s-a descris?
Si Adela se shifoneaza daca il cert pe Toto (si de cand cu kitzaiala asta continua, il tot cert ) Mai simpatica ii e pisik, dar pe asta nu o prea prinde la ciufulit, asa ca se multumeste si cu el... cum prinde usha deskisa la camera, cum pleaca la vanatoare.

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

Mergi la inceput