Sezatoarea canadiana (169)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Ana, nu te lasa, vorbeste cu cel care in charge de dosarul lui Todor la comission scolaire si explica-i situatia. Singura diferenta este ca i s-a schimbat acompagnatrice.

Dar invatatorea nu poate sa-ti trimita tie la inceput de saptamina toate temele pe saptamina respectiva? Eu cind am cerut asta mi s-a spus nu ca sa nu fac eu cu el temele inainte. Pai eu credeam ca problema lor este cu cei care nu isi fac temele nu cu aia care le-ar face mai devreme?

Pai asta e minimum care trebuie sa faca acompaniatoarea, care sint scuzele ei? Of, ce m-am enervat.

Diana, asigurarile respective sint oferite peste tot, de banci mai nou, de companii de asigurare iar agentia de turism are intotdeauna sa-ti ofere ca fac bani frumosi din asta. Din cite stiu eu cartile de credit, chiar si alea platinum desi ofera alte asigurari, cum ar fii daca iti este intirziat bagajul, daca se pierde, si altele, nu ofera asigurarea asta de anulare. Ei stiu chestia asta asa ca daca vrei s-o cumperi numai pe asta caci ai deja alte asigurari de sanatate ba de la servici, ba pe cartea de credit, pretul este f. apropiat cu cit ai plati daca iti iei asigurare completa.
Nu stiu cum se calculeaza suma, cred si eu ca e in functie de suma platita dar nu stiu sigur doar imi dau cu presupusul. Mai trebuie luata si cu nu stiu cita vreme inainte de plecare asta ca sa nu ti-o cumperi numai atunci cind stii sigur ca va trebui sa anulezi. Cred ca mai mult te-am incurcat cu explicatiile.
Mult succes la scoala, sint muta de admiratie cum faci tu asta cu copil nou nascut si altul micut totusi si mai faci si gimnastica. Jos palaria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

ange, te lamuresc pe viu grai cind ne vedem. Dana precis stie cu cit este impozitata dobinda ca parca s-a redus procentul acum un an, doi. Nu stiu precis caci datorita rezultatelor economiei nu prea era mult de impozitat asa ca nu m-a interesat subiectul.

Nu mai stiu cine intreba de mosteniri, se impoziteaza. Din cite stiu eu este semnat acord cu Romania (din auzite, n-am fost in situatia asta) si nu esti dublu impozitat deci daca ai platit impozit in Ro nu mai platesti si aici. Dar odata banii aici si pusi in cont, esti impozitat pe dobinda adusa de ei, in cazul in care e pozitiva.

Platesti impozit la vinzarea locuintei numai daca nu este proprietatea principala (adica ai mai multe si vinzi una din ele). Impozitul din cite stiu eu este pe cistigul in capital adica diferenta dintre cit ai cumparat-o si cit ai vindut-o de unde si vinzari intre amici la 1$.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ana - imi pare rau sa aud de starea de sanatate a tatalui tau. Cred ca asta e cel mai conplicat aspect al "instrainarii". Dezradacinarea e putin. Instrainarea insa si departarea de parinti....

Sper ca veti rezolva cu situatia de la scoala...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasuc spune:

Hai descretiti-va fruntea si lasati amintirile placute sa va poarte:

Sugestii, recomandari, sfaturi pentru cineva care merge pentru prima data intr-o vacanta all inclusive …


De exemplu cum ne descurcam prin hatisul ala de camere, piscine, restaurante. Ni se da o harta a resortului la receptie?

La bar, ce ar trebui sa incerc, voua ce v-a placut cel mai mult?
Clatitele, inghetata si celelalte bunatati, au un nume special, ceva?

La restaurant, meniul are si poze?



Ce credeti ca e “ a must do while you’re there” ? Hai sa facem o lista...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Buna dimineata! Pe la 12, asa, dar sunt atat de somnoroasa incat am impresia ca abia m-am trezit, desi activez de vreo cateva ore bune.
De cand am inceput mesajul si pana acum am facut o tura cu masina prin judet si m-am mai trezit. Tot mai draga imi devine zona asta...

nasuc, scriai de mama ca vrea sa vina in vizita. Eu te sfatuiesc sa o trimiti sa intrebe un medic care ii cunoaste istoricul. Socrul meu are probleme destul de serioase de circulatie (si el cu diabet si hipertensiune) si medicul i-a spus ca el nu isi da acordul pentru calatorie, pentru ca zborul e lung si pot sa apara probleme de circulatie chiar si la oamenii sanatosi. Cu parere de rau, toata lumea s-a consolat cu gandul ca il vom vedea doar cand o sa mergem noi in tara.
Sper din suflet ca nu e aceeasi situatie si cu mama ta, dar cred ca e mult mai bine sa aveti si opinia unui medic.

ankalaura, m-ai facut sa zambesc, am adus tirbusonul (pe care il mai folosim si in ziua de azi) si clestele de desfacut conserve (care ne-a servit cu credinta 5 ani, a sucombat anul trecut). Inca un lucru care mi-a lipsit, un ibric, pe aici n-am vazut. Cand mai merg in Ro sigur imi cumpar.

zavalita, eu am gasit la banca mea consilieri foarte buni, mi-au recomandat ceva in avantajul meu, de m-am si mirat Dar ideea lor e ca un client multumit e un client care ramane si care eventual mai aduce si alti clienti.
Informatii vei gasi, totul e sa intrebi. Sa nu-ti fie teama sa intrebi, eu de multe ori le spun ca sunt noua in Canada si sa nu se mire daca pun intrebari neobisnuite si atunci vad ca oamenilor le face placere sa ma initieze ca pe un bebelus
Asa fac si la scoala fetitei, si in magazine, si pot sa spun ca in 90% din cazuri am avut parte de oameni foarte amabili.




Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ana, hai mai, cum sa piarda anul? Inteleg ca poate avea unele probleme, dar chiar pina acolo? Of, si ce bine mergea. M-am enervat atit de tare cind am citit. Pe mine nici nu m-au chemat la vreun interviu, desi m-am pregatit vreo saptamina, am citit nopti la rind... un singur email am primit in care imi spunea ca isi cere scuze, dar ca au luat pe cineva cu experienta... adica pe o fatuca precum a lui Tudor, suflet toata si pe care o da afara din clasa experienta.

Eu cred ca trebuie sa mergi pina in pinzele albe si sa ceri o alta acompaniatoare. Poti sa atragi pe cineva din scoala de partea voastra, cineva care cunoaste situatia, care il stie pe Tudor, cum ar fi una din fostele lui invatatoare sau acompaniatoare!?! Ma gindesc ca ar avea un cuvint de spus daca ele, ca specialiste, nu tu ca parinte, constata diferenta dintre elevul Tudor de anul trecut si cel de anul asta. Iti doresc din suflet sa gasesti o solutie, il darima pe Tudor daca ar ramine in urma colegilor cu un an. Si tocmai ma bucuram acum citeva luni ca erai una din persoanele pe strada careia iesise soarele in sfirsit... nu e una, sint alte noua sute noua.



CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


Nelia, Mihaela, mersi!

problema e ca sunt ambele debutante; concluzia mea e ca invatatoarea e depasita (23 elevi in clasa) si acompaniatoarea o ajuta pe ea in clasa in loc sa se ocupe de cei doi elevi; singura dovada o am ca timp de sase luni le-am tot cerut sa-l scoata din clasa in timpul examenului (el dadea examenele intr-o sala separat singur, sa se poata concentra) si nu l-a scos, si la un moment dat mi-a spus printre altele(acompaniatoarea) ca se plimba prin clasa in timpul examenelor; de unde concluzia mea ca-i supravegheaza pe toti in locul celor doi.

invatatoarei i-am cerut la inceput de an adresa de mail, nici acum n-am primit-o; cu acompaniatoarea am avut saptaminal dialoguri (telefon) si zilnic schimb de mesaje cu promisiunea ei; rezultatul e zero, e o fatuca alunecoasa si mincinoasa, eu pun o intrebare, ea raspunde la alta care da bine pentru ea; eu i-am cerut pe puncte citeva verificari, nu le face nici una ( imi scrie in agenda ca copilul va avea examen din clase de cuvinte, duo-tangul respectiv insa e la scoala- nu verifica daca l-a luat cu el- asta dupa ce am sunat-o saptamina trecuta si m-am cam zburlit la ea); directoarea nici macar nu mi-a raspuns la mesajul de dimineata;
Tudor mi-a adus cinci examene consecutive sub 65% de care nu aveam habar, toate in ianuarie; nici n-am stiut ca sunt in examene, nici ca nu si-a facut aproape nici o tema anul asta pentru ca eu n-am nici un feedback; am sperat sa rezolvam la nivelul scolii, sa nu reincep tot circul cu comisia scolara si protectia copilului cu handicap.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

of Ana, sper sa se rezolve favorabil ptr Tudor ... si eu care vroiam sa continui saga canadianului carcotas - am fost astazi sa inscriu copila la libre choix , da' vad ca se poate si mai rau

Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

Ana fa-ti appointment de urgenta la principal sa discuti situatia. zici ca ti-a scris 'fatuca aia' ca se plimba prin clasa la teste? ar fi bine sa ai ceva scris sa-i arati. si se pot vedea notele din anii trecuti si face comparatie cu ce e acum. probabil ca o sa fie invitate si fatuca si invatatoarea la meeting.
mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Ana, sa nu te lasi! Stiu ca o sa ai nevoie de energie, ca asta inseamna consum de nervi, insa eu te incurajez sa nu te lasi.
Am la servici o colega a carei fetita are ceva disabilities, nu mi-a spus exact ce, insa parte din problema era si lipsa de concentrare. Fata e adult acum.
Imi povestea acum in week-end ca a mers pana in panzele albe pentru copil, a fost si ea tare nemultumita, asta se intampla cam acum 15 ani. A discutat cu profesoara, n-a avut nici un feed-back. A dus la scoala tot felul de hartii care sa certifice conditia fetei, a cerut insotitor si n-a primit, copila era scoasa pe coridor de cate ori profesoarei i se parea ca nu se poarta "cum trebuie".
A incercat sa contacteze directorul, a fost ignorata, asa ca a juns la board, a discutat cu superintendentul si a ajuns pana acolo incat a solicitat o intalnire cu directorul boardului si a mers acolo cu avocatul ei. Moment in care tuturor a inceput sa le tremure pantalonii si au fost de acord sa faca tot felul de modificari ca sa acomodeze fetita in scoala.
Eu te sprijin din tot sufletul, stiu ca nu e mult, dar sa stii ca moral sunt alaturi de tine!



Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput