Nu ne-am nascut in locul potrivit
Raspunsuri - Pagina 4
Chuny spune:
Natasa, mie nu mi-e deloc rusine de copilaria mea. E drept ca uneori mai dau si peste rautaciosi, dar in general oamenii se mira in mod pozitiv de ceea ce aud despre mine.
Eu m-am inscris in clasa a noua intr-un liceu bilingv francez pt ca ma indragostisem de baiatul unei profe de franceza, vecin cu noi. Tin minte si acum cum imi aducea sambata caietele cu exercitii din care lucra cu maica-sa.
Am intrat la liceu la clasa de franceza, maica-mea a inceput sa aibe probleme tot mai mari, stateam in chirie si ea ... a plecat. Mie mi-a gasit o matusa loc in blocul ala intr-o camera si asta a fost tot. Clasa a noua.
Pai intr-un LOC POTRIVIT lucrurile ar fi trebuit sa se petreaca altfel. In momentul in care am aparut EU la sedinta cu parintii in clasa a noua, intr-un loc potrivit dirigintele ar fi trebuit sa sesizeze stiu eu ce autoritati ... macar sa-mi fi facut un dosar social ceva. dar nimic! Toata lumea a inchis ochii si asteptau sa las totul balta cat mai repede. Si a dracului am fost ca m-am tinut de scoala, am mers la olimpiade la franceza si mergeam in fiecare an 2 saptamani in Franta pe merit ( cand majoritatea mergeau pt ca primeau acasa copii francezi). Cati stiau ca invatam la franceza numai la gandul ca macar 2 saptamani pe an o sa mananc bine? la bunica-mea mergeam in vacante si am supravietuit.
In clasa a doispea au inceput expulzarile pt ca urma sa se darame blocul. Imi amintesc si acum cum invatam pt Bac, venea politia si vecinii urlau. O vecina s-a baricadat in casa si ameninta ca isi da foc ... avea 2 copii mici. Alta s-a aruncat de la etajul 2.
Apoi s-au aranjat lucrurile incet : am dat peste o familie de suflet, ei s-au zbatut, mi-au obtinut locuinta sociala, am intrat la facultate. Maica-mea a plecat in Grecia si a inceput sa imi trimita lunar bani, toate s-au asezat incet. Eu am convingerea ca salvarea mea a fost liceul ala, in care am intrat din greseala.
Dar nu mi-e absolut deloc rusine pt povestea mea. M-am realizat in Ro inainte sa plec si de plecat am plecat numai pt ca m-am indragostit.
INTR-UN LOC POTRIVIT EXISTA PROTECTIE SOCIALA SI O SANSA PT FIECARE
Natasa spune:
SInt convinsa ca nu ai de ce sa-ti fie rusine, ceea ce spuneam eu e ca nu merita sa pui la suflet asfel de porcarii. E impresionanta povestea ta tocmai d'aia ma irita genul asta de bascalie ieftina.
Chuny spune:
Mesajul alinukai a picat la fix. Intrebarea mea este:
Copiii acestia, pt care se fac campanii umanitare si pt care parintii ajung sa cerseasca cu disperare bani pt a le oferi sansa la viata, s-au nascut au ba in LOCUL POTRIVIT ? nu mai bagati texte cu "tre sa lupti, te realizezi oriunde bla bla", e o ipocrizie sa reduci o tzara la un "tre sa lupti".
Dati o tura pe la umanitare si o sa vedeti daca Romania este LOCUL POTRIVIT.
Buli, textul nu invita la nimic, face o constatare de bun simt.
Natasa, .
oana_s spune:
Sybille pentru tot ceea ce ai reusit sa devii.
In rest, nu pot sa cred, ca dincolo de melodie in sine, pe cei care au fost soimi/pionieri/utc-isi nu-i misca cat de putin...
Da, nu ne-am nascut in locul potrivit si cred ca nici in timpurile potrivite, indiferent de ce si cum a ajuns fiecare.
Ce zice melodia acolo nu despre cum sa ne cumparam toti Q7.
Subiectul in sine este despre dreptul la protectie sociala pana la urma, ori dreptul asta unora nu le-a fost garantat(vedeti ce scrie sybille).
Oana si Mara 11.08.2004
Noi
Alexa Ioana spune:
sibylle chapeau ! "te-ai crescut" foarte frumos !
iar referitor la piesa, nici mie nu imi place genul asta de muzica, hip hop, sau ce'o fi. de obicei ascult rock, metal, gothic, dar si muzica clasica, simfonica, si mai ales opera. dar piesa e chiar reusita. iar referitor la mesaj, sincer io's de acord cu ce zice omu'. am trait si "dincolo", si de cativa ani traiesc in romania... si in ultima vreme tot mai acut simt ca nu m'am nascut in locul potrivit... prea multe flacari mov pentru gustul meu
si nu intrevad nici perspective de schimbare a ... nuantei...
sirimie spune:
Eu cred ca e gresita abordarea.
Nu ne-am nascut in locul cel mai potrivit pentru confort deplin, de exemplu, in familia cea mai bogata din lume sau in locul cel mai frumos din lume. Putini sint norocosii care s-au nascut in locul care le place cel mai mult.
Cit despre cit de potrivit este, putem noi sa spunem ca nu e? Sint milioane inca si mai ghinionisti ca noi.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
Chuny spune:
Gresit Sirimie. Nu vorbeste nimeni aici de confort deplin, ci de protectie sociala. Poti sa o intorci cum vrei, in Ro nici acum nu exista protectie sociala, acu 15 ani nici nu mai zic.
Si constatarea asta nu e facuta prin comparare, ci prin observarea realitatii romanesti.
Cricor spune:
Eu cred ca trebuia sa insire acolo si autovictimizarea. Eu cred ca ne-am nascut fix in locul potrivit, asa cum fiecare traieste acolo unde gaseste potrivit sa traiasca daca a avut sansa sa poata alege.
A te vaita ca te-ai nascut in alta parte decat acolo unde meritai, e ca si cum te-ai vaita ca te-ai nascut dintr-o mama "gresita" ... ei uite ca alta nu te-a nascut.
Asa copilasii aia din Africa de-i vedem la televizor, s-au nascut la locul potrivit, nefericitii aia din Haiti care traiesc in haos de ani si ani iar acum sunt in situatia disperata in care sunt, in Sri-lanka e razboi civil de 20 de ani, in Afganistan sunt generatii care nu au cunoscut decat razboi, la fel Somalia... si cate si mai cate. Unde e locul potrivit? Europa de vest, America de nord si Australia?
sirimie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sibylle Gresit Sirimie. Nu vorbeste nimeni aici de confort deplin, ci de protectie sociala. Poti sa o intorci cum vrei, in Ro nici acum nu exista protectie sociala, acu 15 ani nici nu mai zic. Si constatarea asta nu e facuta prin comparare, ci prin observarea realitatii romanesti. |
La ce protectie sociala te referi?
Si ce legatura are asta cu locul potrivit?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
Chuny spune:
Eu nu stiu de ce va deranjeaza adevarul ... in Ro nu exista protectie sociala si nici acces la ingrijire medicala de calitate ( altfel nu ar fi plin forumul de cazuri disperate).
Cricor, bine ai spus, pt cei care au sansa sa aleaga. Multi nu au sansa sa aleaga.
Ma crezi cand iti spun ca francezii isi critica tzara mai abitir ca noi ? Si zau ca nimeni nu se simte prost din cauza asta, li se pare normal sa critice tot. Numa' romanul e cu gunoiul bagat sub pres, ochelarii fumurii sa nu vada mizeria si suferinta altora si zice ca "oficial ii merge bine".