Nu ne-am nascut in locul potrivit

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

mie mi se pare subtire si pagubos din punct de vedere al mesajului.
adica mi se pare ca incurajeaza ratarea si acceptarea ei pentru ca, nu-i asa?, "nu ne-am nascut in locul potrivit".
si e evident ca toti romanii care s-au realizat in afara s-ar fi realizat si in tara, ceva mai greu si cu mai putine satisfactii materiale, dar oricum tot oameni ar fi fost.
asa ca - ntz - e cam ieftin

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli
si e evident ca toti romanii care s-au realizat in afara s-ar fi realizat si in tara

nu stiu daca este chiar asa...
Sunt foarte multe diferente intre nivelul de viata al romanilor si nivelul de viata al tarilor cu economii dezvoltate.
Romania are economia in curs de dezvoltare de vreo 40 de ani...

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorothee spune:

e ok cantecelul cu tot cu versuri. e valabil pt un anumit segment de populatie.

nu-mi starneste lacrimi si nici autocompatimire (si eu am cantat in comunism "cand in anul 2000 noi/cand nu vom mai fi copii...) pt ca eu am ales sa raman in locul potrivit in care m-am nascut, cu bune si rele.

ma gandesc la un cantecel despre cei/o parte din cei care au ales sa plece din RO. cateva idei am(e loc si de mai multe):

-ne simtim singuri, ne petrecem o mare parte din viata socializand...pe net.

-ne incanta civilizatia, curatenia, corectitudinea, etc., dar ne ingheata oasele si sangele din vene SINGURATATEA si faptul de a fi straini mai mult sau mai putin adaptati

-suntem casatorite cu persoane in varsta care ne trateaza ca pe servitori

-am renuntat la credinta in care ne-am botezat si devenim peste noapte simpatizanti ai lui Mahomed, Budha, etc.

-venim in tara la parinti si rude o data pe an sau vin ei pe la noi cu geamantanele de slanina, afumatura, palinca, etc.

-imbatranim printre straini si ne dam seama la un moment dat ca nu am realizat nici macar ce am fi avuta sansa/datoria de a face in locul in care ne-am nascut.

lista ramane deschisa si bineinteles ca acest cantecel e valabil doar pt o mica parte dintre romanii de pretutindeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorothee

e ok cantecelul cu tot cu versuri. e valabil pt un anumit segment de populatie.

nu-mi starneste lacrimi si nici autocompatimire (si eu am cantat in comunism "cand in anul 2000 noi/cand nu vom mai fi copii...) pt ca eu am ales sa raman in locul potrivit in care m-am nascut, cu bune si rele.

ma gandesc la un cantecel despre cei/o parte din cei care au ales sa plece din RO. cateva idei am(e loc si de mai multe):

-ne simtim singuri, ne petrecem o mare parte din viata socializand...pe net.

-ne incanta civilizatia, curatenia, corectitudinea, etc., dar ne ingheata oasele si sangele din vene SINGURATATEA si faptul de a fi straini mai mult sau mai putin adaptati

-suntem casatorite cu persoane in varsta care ne trateaza ca pe servitori

-am renuntat la credinta in care ne-am botezat si devenim peste noapte simpatizanti ai lui Mahomed, Budha, etc.

-venim in tara la parinti si rude o data pe an sau vin ei pe la noi cu geamantanele de slanina, afumatura, palinca, etc.

-imbatranim printre straini si ne dam seama la un moment dat ca nu am realizat nici macar ce am fi avuta sansa/datoria de a face in locul in care ne-am nascut.

lista ramane deschisa si bineinteles ca acest cantecel e valabil doar pt o mica parte dintre romanii de pretutindeni.

Oribil mesajul tau, ai tu idee de cit de fericiti sint cei care au plecat? Cum iti permiti sa jignesti aiurea? Locul in care esti fericit nu tine in niciun caz sa stai in comuna in care te-ai nascut facindu-ti iluziii ca esti mai fericit decit aia plecati. Mie mesajul tau imi suna a "strugurii sint acri" sau inventat prostii despre nefericirea emigrantilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Dorothee, oare cum de-ai ghicit, sigur ai ceva aptitudini de clarvazatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorothee spune:

Sybille, apropo de experienta a la Ferentari, Yo, adica mie nu mi-e rusine sa spun ca am locuit cativa ani din copilarie singura intr-un bloc dezafectat, unde colcaiau tot felul de oratanii si insecte, FURAM curent electric cot la cot cu vecinii ca sa pot supravietui; venea politia si scotea firele si dupa ce plecau in jumat de ora erau toate firele intinse inapoi. Apoi au fost 2 ani in care nu am mai avut curent deloc.

eu cred ca ceva ceva se poate sterpeli si de prin Occident, nevoi sunt multe si apoi experienta isi spune cuvantul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Mie acest cantecel imi provoaca doar niste zambete in coltul gurii, amintiri, amintiri... Dar chiar mi-a placut sa-l cant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Dorothee, ai scris un gunoi de mesaj. Te superi daca te rog sa nu-mi strici subiectul cu balariile astea ? sau deschide tu un subiect separat in care sa vb despre romanii plecati, aici nu vreau polemici de prost gust.

Citat:
citat din mesajul lui Dorothee

Sybille, apropo de experienta a la Ferentari, Yo, adica mie nu mi-e rusine sa spun ca am locuit cativa ani din copilarie singura intr-un bloc dezafectat, unde colcaiau tot felul de oratanii si insecte, FURAM curent electric cot la cot cu vecinii ca sa pot supravietui; venea politia si scotea firele si dupa ce plecau in jumat de ora erau toate firele intinse inapoi. Apoi au fost 2 ani in care nu am mai avut curent deloc.

eu cred ca ceva ceva se poate sterpeli si de prin Occident, nevoi sunt multe si apoi experienta isi spune cuvantul.

Pt al doilea mesaj al tau nu am cuvinte. Pe mine m-a parasit maica-mea si am ramas pe drumuri. A trebuit sa stau singura acolo, sa sufar de foame si am mers la o scoala buna locuind intr-un bloc dezafectat, ani de zile mancad paine cu mere pe care le primeam din piatza. Bunul tau simt chiar te lasa sa iti bati joc de asa ceva ??? Chapeau!

Sibylle

http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Sibylle, te pui la mintea unora de nu merita efortul. Am intilnit si eu genul asta de oameni ingusti la minte pentru care toti aia plecati ori fura, ori sint prostituate, ori sint slugile unora... Asta arata ori frustrari uriase, un orizont ingust ori multa lipsa de educatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Dragi prieteni,

in primul rand va doresc tot binele din lume pentru inceput de an 2010 si pentru alti multi ani de aici incolo - voua si tuturor celor care va sunt dragi

sunt o mamica cu doi copilashi sanatosi...stelutza de 2007 si licurici de 2009 si am venit printre voi sa va lansez o invitatie...de ce nu!?.. o provocare

iat-o

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=147487

va rog sa va rupeti cateva minutele din timpul vostru si sa reflectati putin / stim toate cat de dureros este ca cineva apropiat sa fie intr-un impas de sanatate (vezi solidaritatea pt Davidutzul nostru bolnavior de la licurici), haideti sa sprijinim un demers facut pentru niste copilashi!

va rog si pe voi din suflet sa va ganditi si poate gasiti o modalitate de sprijin

poate stiti la vreo firma ceva unde nu au virat impozitele...se pot directiona pana in 0.3% din cifra de afaceri sau 20%din imp datorat catre cazuri umanitare in loc de virat la stat

sau poate aveti vreun prieten care sa fie de acord sa completeze declaratia 230 pt aces scop (cei 2% din imp pe 2009 care daca nu e directionat concret catre un ONG/Asociatie Umanitara se duce la bugetul statului oricum....)

sau orice alta idee de sprijin e binevenita

s'auzim de bine,

Doamne Ajuta!

Alinuk
mamik de Andu mik si Teo voinik

nasterea - ca un cadou
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">botez bb Andu
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
....................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................

Mergi la inceput