Nu ne-am nascut in locul potrivit
Raspunsuri - Pagina 5
Chuny spune:
Sirimie, tu glumesti cu intrebarile alea ? Ca daca nu vezi legatura, nici n-are rost sa-ti explic.
Cricor spune:
Eu nu ma supar cand se critica tara (de aceea nici nu apara la subiecte "unde e mai bine sa traiesti"), dar mi se pare absurd sa te plangi ca nu te-ai nascut in locul potrivit...pastrand proportiile e ca si cum as fi suparata ca nu m-am nascut blonda cu ochii albastri (o mare drama a mea in copilarie ) - despre asta era postarea mea.
Chuny spune:
Cricor, asta o fi din cauza ca locul in care te-ai nascut era destul de potrivit??? Ca atunci sigur ca n-ai de ce sa te plangi, iar de soarta altora nici ca tre' sa-ti pese.
Cricor spune:
Nu Sibylle nu asta era motivul, dar sigur daca ziua ta este mai buna fiind rautacioasa cu persoane care nu au motive diabolice ascunse in mesaje..enjoy.
sirimie spune:
Eu nu am glumit cu intrebarile pe care le-am pus.
In Romania nu exista protectie sociala ca in alte tari, pentru cei care au nevoie de protectie sociala - pensionari, copii, oameni fara venituri. Dar protectie sociala exista. Am un exemplu concret de caz in care protectia copilului a asigurat o locuinta unei femei cu copil mic care statea in strada. Nu poti generaliza, ca nu exista protectie sociala.
Cit despre sistemul sanitar, sigur ca nu e cel mai fericit cel de la noi, dar si aici sint o multume de medici buni si in fiecare zi se fac miracole, chiar cu sistemul rudimentar si sarac.
Nu traim in cea mai saraca tara de pe glob. Ce e drept traim intr-o tara saraca, daca ma intrebai si pe mine in 1995 iti spuneam ca am avut o gramada de ghinion ca m-am nascut in Romania si nu in Franta. Intre timp am ajuns sa vad lucrurile mai nuantat.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sibylle Eu nu stiu de ce va deranjeaza adevarul ... in Ro nu exista protectie sociala si nici acces la ingrijire medicala de calitate ( altfel nu ar fi plin forumul de cazuri disperate). Cricor, bine ai spus, pt cei care au sansa sa aleaga. Multi nu au sansa sa aleaga. Ma crezi cand iti spun ca francezii isi critica tzara mai abitir ca noi ? Si zau ca nimeni nu se simte prost din cauza asta, li se pare normal sa critice tot. Numa' romanul e cu gunoiul bagat sub pres, ochelarii fumurii sa nu vada mizeria si suferinta altora si zice ca "oficial ii merge bine". |
pai tu si altii nu faceti nici o critica....aveti doar niste comentarii fara noima. si e normal sa vina unul asa ca mine sa te taxeze . ai ceva de spus sa ajuti intr-un fel sau altul sau mergi nene in drumul tau.
hai cu ceva inteligent si-ti garantez ca nu comentez....dar tu&co nu stiti decit "nu aveti protectie sociala..hahaha..vai de voi..bine ca am plecat..voi cu manele noi cu chopin...blabla ". asta e tot ce puteti sa spuneti. dupa voi asta e critica
buli spune:
eu n-am zis ca invita la ceva.
e evident ca orice opera artistica rezoneaza sau nu cu publicul.
si grafitti pe ziduri e tot opera artistica, asta ca sa trecem de discutia e sau nu arta.
si e evident ca rezoneaza cu tine, sybille si cu mine nu.
nu cred ca e gresit sa ai o opinie, e doar chestie de gust.
povestea ta e impresionanta si dovedeste ca oriunde pe planeta asta te-ai fi nascut ai fi gasit o cale sa fii OM.
de ce nu sint eu de acord cu astfel de mesaje? mai zic o data. pt ca nu toti oamenii sint puternici (asa ca tine, de ex) si pentru ca unii dintre cei slabi pot sa gaseasca o justificare in a se complace in astfel de "muzici". pt. ca artistii sint modele (ne place sau nu). si pentru ca artistii care cinta asta nu cred in ceea ce cinta, ci doar stiu clar ca asta se va vinde.
cit despre ce amintiri trezeste - hai sa fim seriosi, tinerii aia cred ca erau bebelusi, max soimi ai patriei, de unde si imaginea pionirilor cu fusta pina in pamint, mincind bananane - hahaha - fusta era de fapt scurtuta si bananele erau verzi
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
cait spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli eu n-am zis ca invita la ceva. e evident ca orice opera artistica rezoneaza sau nu cu publicul. si grafitti pe ziduri e tot opera artistica, asta ca sa trecem de discutia e sau nu arta. si e evident ca rezoneaza cu tine, sybille si cu mine nu. nu cred ca e gresit sa ai o opinie, e doar chestie de gust. povestea ta e impresionanta si dovedeste ca oriunde pe planeta asta te-ai fi nascut ai fi gasit o cale sa fii OM. de ce nu sint eu de acord cu astfel de mesaje? mai zic o data. pt ca nu toti oamenii sint puternici (asa ca tine, de ex) si pentru ca unii dintre cei slabi pot sa gaseasca o justificare in a se complace in astfel de "muzici". pt. ca artistii sint modele (ne place sau nu). si pentru ca artistii care cinta asta nu cred in ceea ce cinta, ci doar stiu clar ca asta se va vinde. cit despre ce amintiri trezeste - hai sa fim seriosi, tinerii aia cred ca erau bebelusi, max soimi ai patriei, de unde si imaginea pionirilor cu fusta pina in pamint, mincind bananane - hahaha - fusta era de fapt scurtuta si bananele erau verzi www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
Sau pur si simplu nu erau banane.
Cait
Home is where heart is...
http://picasaweb.google.com/caitlin83490/HainuteInscriptionate#
Chuny spune:
Buli, tu ai scris ca incurajeaza, si eu am scris invita. mesajul meu la asta se fererea: ca nu incurajeaza ratarea sau acceptarea, ci doar face o constatare.
Cred ca supra-apreciezi impactul acestui cantec. Nu e chiar asa de dramatic, incat sa distruga vieti care poate ar fi luptat pt un viitor mai bun daca nu ar fi ascultat cantecul despre "locul potrivit". E doar un cantec rap care are versuri coerente, mesaj etc. Nu face nici minuni, nici drame.
buli spune:
da, si eu nu-s de acord cu mesajul. mi se pare aiurea.
si nu poate fi un cintec coordonator de destine, dar poate incuraja o stare de spirit.
plus ca e cam de opereta, asa
am voie sa am aceasta parere, nu?
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@