Bobocei de sept-oct 2008 (248)
Raspunsuri - Pagina 19
babytza spune:
Lavinia culmea este ca pana la David , nu ceream niciodata cuiva sa se descalte. Mi se parea absolut normal sa intre cum doresc in casa mea. Majoritatea oricum se descaltau, mai ales iarna cand erau plini de zapada, insa nu le ceream eu lucrul asta. Si asta era mai mereu un subiect de cearta intre mine si mama. Ca toata ziulica spalam pe jos. ![]()
Nu sunt vreo obsedata cu curatenia si nici nu il tin pe pusti sau pe Valentina intr-un glob de sticla, dar parca nu imi vine sa ii las sa intre incaltati pe cei care vin la noi ![]()
Sar'na de raspuns 
Babytza si puii
Valentina
David
Nocom spune:
claudinna imi pare rau de primul cucui al baiatului, sper sa fie si ultimul
Arnica stiu din proprie experienta ca este ff buna, aa ca va trece!! 
Carne Daria mananca, dar nu stiu sa aproximez in gr act mananca pe zi.. are asa: in supa/ciorba cam o jumatate de pupla superioara, apoi la felul 2 un pic mai mult aprox 1 pulpita sau 6-7 bucatele de carne de vita, sau cand papa snitel mananca unul intreg... ricum in fiecare zi manaca carne si la supa si la felul 2 sau seara, deci la 2 mese/zi.
Si la noi eruptia maselelor si a caninilor a fost insotita mereu de kk moale si inrosit fundulet 2 zile... se pare ca asa functionam...
babytza nu exagerezi DELOC. Eu le arat cu blandete unde este locul unde isi pot lasa pantofii si le aduc in acelasi timp papuci de unica folosinta (traiasca hotelurile prin care umbla barbate-miu non-stop!!
). Mi se pare normal, iar eu in orice casa in care intru ma descalt, doar daca zice gazda sa nu, atunci ma opresc... so... 
mami de
Daria Anastasia (24.09.2008) si
Matei Tudor (11.07.2004)
gaia.nevia spune:
eu nu am avut inca musfiri care sa nu ma intrebe daca se descalta, sau daca e ok sa nu se descalte, si care sa nu intrebe unde se pot spala pe maini.
Vedeti ce exclusivista sunt? ![]()
cand merg eu in vizita, iau papuci pentru copii si ciorapi grosi suplimentari pentru mine, si ma descalt.
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi
, poveste despre inceputuri
piolica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui babymom75 Piolica, sanatate Elsei! Sa stii ca petele de eozina de pe piele ii scot si mai mult in evidenta ochii albastri. Eu l-am scos pe Victor afara zilnic atunci cand a avut varicela (avea 2 ani), dar nu in perioadele cand avea febra; e drept ca era martie, cu ceva mai cald... Dus i-am facut de asemenea zilnic; mie mi se pare ca riscul ca leziunile sa se suprainfecteze e mai mare daca tii copilul nespalat. |
saru'mina mult! L-am sunat acum pe doctor, ca Elsa a cam inceput sa se scarpine in ciuda siropului pe care mi l-a prescris. Si l-am intrebat si de iesit afara, ca e drept ca nu l-am intrebat cind am fost la el si nici el nu mi-a zis nimic, si mi-a spus ca pot sa o scot atit timp cit nu are febra.
Si i-am spus sotului sa cumpere si gelul ala de dus, se numeste SEPTIVON, cred ca o sa-i fac un mic dus acum in weekend, ca deja arata rau micuta.
Multa sanatate si tie, imi pare rau ca ai fost bolnavioara.
Piolica si Lizuca (12.09.2008)
piolica spune:
babytza, asta cu descaltatul e cu dus si intors.
Daca ai un copil mic, cum avem noi, mi se pare de bun simt ca invitatii sa aiba initiativa sa se descalte. E cert ca noi pina acum nu am avut valuri-valuri de invitati, mai ales ca aici nu cunoastem pe nimeni, insa iti dau un exemplu. Cind eram la Budapesta toti invitatii nostri intrau incaltati in casa, pt ca noi ii primeam incaltati, mie mi se parea f normal sa fiu imbracata bine si sa-mi pun si pantofi pe picioare daca invit pe cineva la masa. Si nu sa-mi trag o rochie super si sa stau in slapi sau in ciorapi, intelegi tu ce vreau sa spun. (poate asta se datoreaza si faptului ca eu nu sint genul care sa ma schimb daca intru la bucatarie, genul schimbat in trening, cu hainele de casa, dar asa sint eu. Eu ma imbrac bine de dimi, ma fardez, chiar daca acum stau numai in casa cu Elsa si nici macar la paine nu am iesit.)
Insa, cind s-a nascut Elsa, au venit multi prieteni sa ne vada, aceiasi care nu se descaltau inainte, si, culmea, cu toate ca Elsa era o bebelusa in fasa, toti s-au descaltat.
Mi s-a parut foarte frumos din partea lor.
Am avut niste prieteni de la Paris care au venit la noi, s-au descaltat cum au intrat pe usa, stiind ca Elsa, la vremea respectiva, era patrupeda. Sint sigura ca si acum vor face la fel, cu toate ca Elsa e bipeda acum.:):)
De cind o avem pe Elsa noi nu mai intram incaltati in casa, iar daca mi-ar intra cineva in casa si nu s-ar descalta, clar i-as sugera sa o faca si as invoca-o imediat pe Elsa.
Mie mi se pare de bun simt sa mimezi descaltatul si daca gazda nu te opreste atunci sa te descalti pe bune.
L.E. insa, in chatul cu pricina, era vorba de o cina simandicoasa + ca nu e vorba de niciun copil in peisaj, deci clar mi se pare mitocanie din partea gazdelor sa o puna pe tipa sa se descalte.
Piolica si Lizuca (12.09.2008)
babytza spune:
piolica asa ziceam si eu, ca daca e o ocazie speciala gen petrecere sau o masa mai deosebita si lumea vine elegant imbracata , normal ca nu ii descalt. Desi exact cum spui si tu, acum de cand cu david in patru labe nici nu mai e nevoie sa le arat eu locul unde isi pot lasa incaltarile.
Se descalta singuri ![]()
Hi hi si eu ma fardez chiar daca stau in casa. Fondul de ten si gloss-ul de buze intra in ritualul de dimineata ![]()
Babytza si puii
Valentina
David
babymom75 spune:
Piolica, acum mi-am amintit ca atunci cand eram eu rezidenta in anul I, tocmai se lansase pe piata un produs farmaceutic destinat calmarii pruritului in caz de eruptii cutanate, inclusiv eruptiile din varicela. Se numeste Calamine, dar nu-mi mai amintesc daca era solutie pt. uz extern sau pt. administrare orala; incln sa cred ca prima varianta e cea corecta.
Incearca sa o cauti, poate se gaseste si la voi.
tzitziri spune:
La noi in casa s-a instaurat inca de cand era David mic mic regula 'oricine intra se spala pe maini'.Si chiar daca poate la inceput mi s-a parut aiurea sa le cer unor oameni asta pana la urma era vorba de sanatatea lui David (ca toti vroiau sa socializeze cu el).Si asa ca toti s-au invatat ca primul lucru pe care il fac cand intra in casa (de fapt al doilea dupa descaltat/dezbracat) e sa se spele pe maini.Fara comentarii.De fapt au fost niste comentarii dar le-am taiat scurt.Erau comentarii de genul 'si acum vrei sa il tii in spatiu antiseptic' venite (evident) din partea celor care nu aveau copii.Dar le-am ignorat si le-am taiat-o scurt.Chiar daca am parut nesimtita!
De descaltat nici nu s-a pus problema sa nu se intample.Dar daca se intampla le atragem atentia clar.Pentru ca este vorba de un copil mic care chiar daca nu sta in mediu pur macar incerc sa nu il fac eu constient sa manance noroi..cum ar fi daca ar intra toata lumea incaltata.
Asa ca eu nu am jena sa atrag atentia.Mai ales daca tine de David.Si cine nu se simte sa stea la el acasa....desi nu am avut cazuri de astea in privinta cel putin a descaltatului.
P.S.Soacra fumeaza.Sau fuma.Si noi fiind nefumatori cum intra pe usa simteam imediat.Chiar daca era o tigara fumata acum doua zile, daca avea aceeasi bluza pe ea simteam amandoi imediat.Si chiar daca e casa ei (in sensul ca ea a cumparat-o si e pe numele ei, ca nu sta aici) i-am atras atentia.Si am zis ca mai ales daca vrea sa stea langa/cu David sa renunte la'sportul' asta sau sa aiba grija ca atunci cand vine la el sa aiba toate hainele 'nemirositoare' (ea evident era obisnuita cu mirosul si nu mai simtea ca de fapt miroase a fum).Si nu s-a repetat...nu stiu sincer daca mai fumeaza sau nu.E libera sa o faca atata timp cat nu ne mai afecteaza deloc.Deci e vorba de bunul simt al fiecaruia pana la urma....
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
angelynna82 spune:
Lumi offf, imi pare rau ca au plans hunii
, multumesc pt vorbele frumoase
, am un nr de telefon al unui pediatru de la Victor Babes daca te intereseaza. Capul sus mami, mi-s p-aci si am spart butoiul![]()
Pio
am dalmatianul mic, sa treceti repede peste boala, eu stiam ca se poate da nurofen la varicela
, pentru hidratatre i-am dat cand avea febra hydrasec. Offf da' cum vin toate acum...
Nushu, Crina bea asa: dimineata 210ml, seara la fel iar dimineata urmatoarea tot cam asa, uneori ii mai dau si noaptea dar fff rar 
Anca felicitari pentru dintzi
Clau offf,
am Razvan sa treaca, nasol cu loviturile astea
. Mai da' mie imi place de flacau el vorbeste chiar bine 
Ada, multa admiratie pentru TL
, nici Crina nu reactioneaza la Panadol chiar daca maresc putin doza, cel mai bine a reactionat la supo novocalmin sau nurofen.
Nikolici las mami ca si Crina mea abia papa nicaiva fructe dimineata
, asa ca K nu e singura mofturoasa
Dya arunca si pe la mine niste tiramisu
. Ma bucur ca va este bine acum, tot asa sa o tineti 
Kllemi ma bucur ca e ok cu analizele
, sa fie la fel si cu giardia 
Iepurila moa ce frumoasa e Elena
, te
am, personal eu zic sa nu te ingrijorezi ca mananca peste noapte
Babymom multa sanatate, ma bucur ca ai intrat cu vesti despre voi 
Xor te
cu drag si pe Mark la fel, si noi suntem la fel in eruptie dentara
, nasol rau.
Babytza nu cer automat musafirilor sa se descalte (noi nu avem nici multi musafiri, insa cand sunt se descalta), pt ca a mea boboaca mananca multe de pe jos...intentionat le da pe jos ca apoi sa le culeaga ![]()
nu m-am mai machiat de hat....parca nu ma mai atrage
...e ceva gresit cu mine ![]()
de
Crina Alexandra www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRIN
Atat de mare sunt
claudinna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui babymom75 Piolica, acum mi-am amintit ca atunci cand eram eu rezidenta in anul I, tocmai se lansase pe piata un produs farmaceutic destinat calmarii pruritului in caz de eruptii cutanate, inclusiv eruptiile din varicela. Se numeste Calamine, dar nu-mi mai amintesc daca era solutie pt. uz extern sau pt. administrare orala; incln sa cred ca prima varianta e cea corecta. Incearca sa o cauti, poate se gaseste si la voi. Lavinia mama lui Dragos si a lui Victor _ "Doar doua sunt testamentele valabile, pe care le putem lasa copiilor nostri: radacinile si aripile." e pt uz extern. ne-a fost recomanda si noua cand a avut Razvan rujeola |
www.okey.ro/claudette" target="_blank">BLOG CU BASCA
e pt uz extern. ne-a fost recomanda si noua cand a avut Razvan rujeola