Bobocei de sept-oct 2008 (248)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

Lumi pretiosii vaccinati. Priorixul pana la ce varsta se face? Sau nu conteaza? Noi nu l-am facut si dr nu da semn sa ne cheme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Piolica, nici eu n-am auzit de contraindicatii varicela-nurofen.

Dar, dr mea nu mi-a dat voie sa iau absolut nimic, decat doza uzuala de PARACETAMOL (singurul admis in sarcina, mi-a zis ea atunci) la 8 ore, plus mi-a recomandat niste supozitoare din nu-stiu-ce solutie de rasina de brad, care cica scad febra si mai si ajuta la hemoroizi.

Daca dr tau ti-a zis asa ceva, o fi vreo descoperire noua, de ce nu, se studiaza mereu si se afla mereu lucruri noi. Din pacate reactiile producatorilor de medicamente (de exeplu, sa-si updateze prospectele! sau sa puna informatii noi pe siturile lor, etc.) nu sunt la fel de prompte, na, nu se doreste scaderea vanzarilor in detrimentul competitiei.

La fel de bine poate sa fie o chestie de marketing/promovare, calitatea relatiei medicului cu anumiti agenti (asta zic din experienta, sora mea fiind in domeniu)... pediatra noastra mereu zice NUROFEN, pe cand cea de la urgente la care am fost de craciun mi-a zis STITI CA NUROFENUL FACE RAU, sa-i dati PANADOL!!!!
Eu personal am observat ca la Teo febra nu cedeaza deloc la panadol, pot sa si sar doza respectiva si sa-i dau doar Nurofen la 8 ore.(sau sa-i dau sup. cu paracetamol,la acela parca reactioneaza, dar nu ca la Nurofen, clar).

Tot de la tine am auzit ca Nurofenul ar avea contraindicatii in cazul gripei porcine... cum si cand s-a ajuns la concluzia asta habar nu am, dar cand iti da un dr. asemenea informatii, tu, un profan, ce poti sa faci?! Faci ca el, ca ti-e frica pentru copilul tau.

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Laureta Ibuprofenul este ff controversat aici. Eu pe reteta Elsei am asa -
Efferalgan sau Doliprane (amindoua sint paracetamol)

dupa care scrie in bold: Nu dati:

Aspirina (aspegic, catalgine si toate medicamentele pe baza de aspirine)
Ibuprofen (Advil, Nurefles si toate medicamentele pe basa de ibuprofen)
Corticoide ( Celestene, Solupred si toate medicamentele pe baza de corticoide)

Plus de asta, pe toate retetele de de vaccinuri de pina acum, am o rubrica 'in cazul febrei', iar aici imi trece Doliprane, care e paracetamol si Advil care e ibuprofen, insa cu mentiunea, in caz de varicela nu se da ADVIL, adica ibuprofen

Eu va zic cum e aici, asa ca merg pe paracetamol.

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput

cred ca m-am exprimat gresit, numai in cazul varicelei aici nu se recomanda ibuprofen, altfel este un antitermic care se vinde la liber mie, una, mi-e teama de ibuprofen, am auzit multe despre el, e f controversat aici, insa INCA SE VINDE.

Mergi la inceput

ASPIRINA este contraindicata/ interzisa la copii pana la nu stiu ce varsta inaintata, 6 ani sau poate mai mult, din cauza ca este asociata administrarea cu aparitia sindromului Reye.

Mai repet si eu odata dupa Piolica, in caz ca nu stie cineva, desi sper ca nu e cazul.

Lumi, imi pare rau ca am trezit melancolii cu posturile mele, vorba Alinei, cu bune si cu rele... ii dam inainte.
Pana la urma gandesc si eu ca daca ne-a tinut Dumnezeu atatia ani impreuna si ne-a dat copiii astia demential de minunati, o fi bine, si trebuie sa luptam.
Pe de alta parte Dumnezeu iti da, dar nu-ti pune in traista... deci unde e adevarul? Dupa cum stim, credinta n-are a face cu adevarul... asa ca ma repet: Doamne ajuta!
Fruntile sus, aici e locul unde ne putem plange, fetele dragele, scumpele ne sustin si ne inveselesc, Nocom, ai iesit din tura?
Tu de ce esti supi?
sa ne treaca supararile si melancoliile...

Avem niste copiii minunati, avem multe altele pe langa ei, poate ca nu avem totul... dar eu am avut discutii cu al meu, discutii care au degenerat si au dus la gandurile antementionate, doar cand am vrut mai mult, sau poate cand am vrut prea mult. De la el, de la mine, de la viata.
Progresul e bun, dar fiecare are ritmul lui.

Gaia, mumã pentru voi:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

si eu am observat la Razvan ca Panadolul e apa de ploaie, in cazul febrei..la fel, nu se intampla nimci dupa Panadol, abia asteptam sa treaca inca 4 ore sa-i dau Nurofenul...

www.okey.ro/claudette" target="_blank">BLOG CU BASCA

mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput

hai ca tot cautand despre nurofen si varicela am dat peste un paragraf de wikipedia care suna asa:

2010 medication recall

On 15 January 2010, Johnson & Johnson announced the recall of several hundred batches of popular medicines, including Benadryl, Motrin, Rolaids, Simply Sleep, St. Joseph Aspirin and Tylenol[4]. The recall was due to contamination with the chemical 2,4,6-tribromoanisole[5]. The full health effects of 2,4,6-tribromoanisole are not known. The recall came 20 months after McNeil first began receiving consumer complaints about moldy-smelling bottles of Tylenol Arthritis Relief caplets, according to a warning letter sent by the Food and Drug Administration.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ibuprofen

Asta doar asa ca info, fiind o retragere fresh de pe piata pe la ei. Nu e si Nurofenul printre ele.

Gaia, mumã pentru voi:

Mergi la inceput

Ada, sotul tau are 1000 de bile albe. Sincer! Poate ca intre timp au mai scazut din ele, dar eu tot zic ca au mai ramas citeva de cind ai avut varicela.

Lumi, imi pare rau ca nu te-a lamurit pediatra in niciun fel, sper ca hunii sa fie bine.

va multumesc mult pentru sustinere, e fff importtant acum, mai ales ca stam aici inchise in casa. Sotul meu a venit la prinz acasa ca sa ne mai ridice moralul. :)

si sper sa nu creez polemici cu ibuprofenul asta, aici e destul de controversat, iar eu ma bucur ca nu i-am dat Elsie duminica seara cind a facut febra, ca, din pacate, chiar a fost varicela!
Poate data viitoare o sa-i dau, stiind ca nu va mai fi cazul sa fie din nou varicela.

pupicei.

Mergi la inceput

Nusha, Priorix se face intre 12-15 luni.

Noi l-am facut mai tarziu la Teo (doar cu o luna), si la Radu tot mai tarziu o sa-l facem (acu are 15 luni, si ne-a zis sa nu-l intepam minim 6 saptamani dupa Panta) avand in vedere ca abia am facut saptamana trecuta sau asa ceva Penta.
Nu ne-a frecat nimeni la cap cu el, nu cred ca te va suna cineva... trebuie sa te duci tu.
Lui Teo tot in picior i l-a facut.

Apropos de gripa porcina si de gripa in general, am citit pe un thread pe FB ca ar exista un vaccin homeopat!!! cica s-ar numi chiar asa:
VACCIN ANTIGRIPAL (homeopat)...
A auzit cineva de el?

Gaia, mumã pentru voi:

Mergi la inceput

L'Agence Française de Sécurité Sanitaire des Produits de Santé (AFSSaPS) est formelle : en cas de varicelle, voire de simple suspicion de cette maladie, les anti-inflammatoires non stéroïdiens sont fortement contre-indiqués chez les moins de 15 ans. Les remèdes classiques de la fièvre sont alors irremplaçables : paracétamol, déshabillage de l'enfant, hydratation régulière…

aici scrie ca Agentia de Securitate Sanitara a produselor de sanatate e formala in cazul varicelei sau simpla suspiciune a acesteia, anti-inflamatoarele non steroidiene sint contra indicate copiilor pina in 15 ani. Remedile clasice impotriva febrei sint paracetamolul, dezbracarea copilului, hidratarea continua.

si ca vorbim de hidratare, eu nu stiu cum sa o mai hidratez pe Elsa, stau cu apa, ceai, lapte tot timpul dupa ea, cu toate astea de zi dimi nu a fcaut niciun pisu, e normal???? Febra nu mai are.

Mergi la inceput