Bobocei de sept-oct 2008 (248)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Mod de transmitereSus
Virusul ce cauzeaza varicela se transmite cu usurinta de la o persoana la alta. Cel mai frecvent transmiterea bolii se realizeaza pe cale respiratorie, prin intermediul mucoaselor bucale si nazale. De asemenea virusul se poate transmite prin aer, prin stranut sau tuse, de la persoane bolnave. Mai rar, virusul se transmite prin secretiile rezultate din ruperea veziculelor cutanate. Cea mai contagioasa perioada incepe cu 2-3 zile inainte de aparitia eruptiei veziculare si continua in timpul formarii veziculelor (care dureaza in general 4-5 zile) pana in momentul cand toate veziculele au format cruste.
Infectarea de la nivelul veziculelor din herpes zoster apare in putine cazuri.
Atat femeia insarcinata cat si fatul, au un risc crescut de a face varicela daca gravida nu a facut boala pana atunci sau daca nu a fost vaccinata impotriva varicelei. Riscul este crescut foarte mult, daca cineva din familie are varicela, datorita contactului apropiat cu acea persoana. (Expunerea la varicela inseamna a fi in preajma unei persoane cu semne prezente de varicela sau daca ii apar dupa 2-3 zile). In plus, persoana care se imbolnaveste de varicela poate sa faca o forma mai severa de boala decat persoana care i-a transmis boala.
Odata cu imbolnavirea se dobandesc anticorpi (imunitate) si persoana respectiva nu va mai face forma grava de boala dar poate dezvolta o forma usoara de boala. In general daca virusul devine din nou activ o persoana nu va mai face varicela ci va face zona zoster sau herpes zoster.

Piolica, uite ce am mai gasit despre contagiozitate. Eu am avut 6 saptamani concediu medical, dar in special pt ca eram gravi, de regula se dau 4-5 saptamani de izolare.
Eu zic asa: cand au erupt toate bubitele si au facut coaja, nu mai este contagioasa. Dar varicela asta mereu vine si cu cate o raceala pe caile respiratorii, aveti si voi. In conditiile astea organismul este foarte slabit si receptiv la complicatii.
Daca puteti iesi pe balcon, sau prin alte locuri unde nu risti sa te intalnesti cu oameni, plus sa nu fie frig (la noi sunt minus 13 azi)... oricum, vb si cu dr, pe mine nu m-a lasat sa ies deloc.

edit: apropos de ce zice la contagiozitatea zonei zoster... cu vreo doua saptamani inainte sa-o patesc eu, sotul meu a facut zona zoster si eu i-am ingrijit ranile, ca nu ajungea el sa se dea cu crema cu aciclovir pe unde erau ele... bubele... eu ce sa mai cred??!?!?

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

Neata,

Cam frigutz azi, dar macar ninge frumos!!

Desi Dariei ii mai sparg 2 canini este suspect de linistita si doarme snur toata noaptea... Hmmm, astept curand nopti nedormite si urlete!!

piolica ce dragalasa a Elsa chiar si plina de bubite.. un pupic special pentru ea!!

ange oricare ar fi problema dar si solutia, important este sa iei atitudine, nu lasa sa treaca de la sine ca nu poate decat sa mearga mai rau. Discutati si sper sa se rezolve!!

nushulica noi papam aprox 500 ml de lapte, 250 dimineata si 250 seara. Ziua nu-i dau deloc, iar nopatea nu mai cere ea... Zic aprox 500 ca de fiecare data ii pun cate 250 si cateodata mai ramane max 60 ml (in serile in care papa multa mancare seara) Noua dr ne-a zis ca nu-i bine sa-i dam mai mult de 500 ml lapte/zi, dar nu stiu de ce...

lumi nu stiu daca am vandut masina, a venit nenea ala si a zis ca-i place mult , ca vorbeste cu nevasta-sa si ma suna.... inca n-a sunat

andy astazi nu mai am asa mare avant, asa ca n-am ce impartii cu voi... [trist]

mami de Daria Anastasia (24.09.2008) si Matei Tudor (11.07.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

Ada, deci tu de la sot ai luat varicela? da' ia spune el te-a ingrijit asa cum ai avut tu grija de el?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alexa si mami

Ada, deci tu de la sot ai luat varicela? da' ia spune el te-a ingrijit asa cum ai avut tu grija de el?

Da, m-a ingrijit si mai mult decat atata. In felul lui idiot (adica urland la mine si amenintandu-ma, cum face mereu...) mi-a fost singurul sprijin in decizia de a pastra sarcina.

Toata lumea ma presa sa merg sa renunt, si cand spun toata lumea, iata: doctorii, toti, nici unul n-a vrut sa se ocupe, mama, soacra (si asta nu s-a dat in laturi de la nimic... including ca a venit sa-mi spuna ca preotul mi-a dat mie voie sa fac avort, ca a zis ca decat sa am copil handicapat.... IMAGINE!!!! preot care sa zica sa faci avort ) prietenele mele, colegi de serviciu... in fine...

Iar dl sotz a zis "bai, asta e copilul nostru, cum o fi, aia e... vorba lui Marquez... iguane facem, iguane crestem..."
Ma rog, i-am explicat ca o sa mergem sa facem toate analizele si ecografiile posibile, dar daca n-o fi sa fie...
si mi-a mai zis "este, lasa-ma cu o fi si n-o fi. Este! Si daca renunti, cu mine ai terminat, oricum alt copil eu nu mai fac!!!"
Cam asta o fost suportul moral... dar a mers cu mine pe la toti doctorii si pe la toate echo... si nu i-a fost teama nicio secunda (suna idiot, asa-i???), a avut o incredere neclintita ca o sa fie totul ok cu "Dorel" cum i-a zis din prima clipa burticii.
Incet incet, alaturi de taria lui, cu rugaciuni si cu toate investigatiile am inceput sa capat si eu incredere... rushine sa-mi fie ca nu am crezut de la inceptut. Ca el.

Ca orice om are parti bune si parti rele. As vrea sa invat sa-i controlez partile rele, astfel incat sa nu ne mai intalnim cu ele, dar nu-mi iese intotdeauna.
Si apropos de asta, ca ma tot gandeam la Ange. Eu n-am plecat, atunci cand era super clar ca trebuie sa iau copiii si sa fug mancand pamantul. Ma intreb si acum daca mai exista una mai lasa ca mine, si daca n-am facut mai mult rau decat bine, copiiilor, pe viitor.
Nu stiu. Probabil voi afla incet incet, sper doar sa nu fie prea tarziu.
Copiii sunt inebuniti dupa el, si partile lui bune se vad din plin atunci cand se joaca cu ei, ii invata ceva, sau pur si simplu sta cu ei pe tatami si fac tunele sau cai ferate...
Orice decizie as fi luat, era tot aiurea. Daca am stat, de ce ai stat mami?! Daca n-am stat, de ce nu e tati cu noi, mami?!

Deocamdata totul pare normal. Pana cand?

Iar eu ma chinui sa-i demonstrez ca se poate educatie si fara frica... si HA_HA, ce caraghios vine asta de la cineva care a incasat-o frecvent pentru lucrurile importante in viata: minciuna, ezitarea de a infrunta/recunoaste urmarile propriilor fapte, indisciplina...

Gaia, mumã pentru voi:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Nushulica cu ce tip de card ai comandat pe Amazon ? Multumesc

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

Dya, parca tu intrebai de lapte cu miere. Eu nu am cumparat aceasta varianta, nu stiu exact de ce.
Dar le mai dau miere, de cand a implinit R 1 an, incerc sa cumpar ecologica, bio, mai exista si pasteurizata... ma rog le mai dau cu cerealele de dimineata (sau in lapte lui Teo), sau asa cu lingurita putin pe stomacul gol.

Noi nu avem ce-i drept probleme cu frecventa scaunului si atunci nu le-am dat cu regularitate... Ce haios ieri ca le-am dat spanac doua zile la rand si au produs verde lipicios... o placere sa-i speli la fund.
Tocmai am citit pe aici pe DC un articol despre o miere anume recoltata numai din NZ, are si un nume ciudat... cica face minuni cu imunitatea!!!
edit: Miere de Manuka se cheama, cica dintr-un arbore de ceai - jelly bush - care de felul lui ar creste in NZ si AU...

Gaia, mumã pentru voi:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Ada mi s-a zbarlit pielea pe mine citindu-te Foarte impresionant cum a fost TL alaturi de tine !!!!! O mare bila alba pentru el ca specie masculina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui babytza

Ada mi s-a zbarlit pielea pe mine citindu-te Foarte impresionant cum a fost TL alaturi de tine !!!!! O mare bila alba pentru el ca specie masculina

si zi-mi si mie, cat de rele trebuie sa fie partile rele, ca sa renunti la cele bune, cand sunt asa bune?

Gaia, mumã pentru voi:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

Ada Off, avem atatea in comun.....

mami de Daria Anastasia (24.09.2008) si Matei Tudor (11.07.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Buna dimineata..ne-am trezit de pe la 9,da' n-am avut curent

Nocom mami de ce esti trista?? Te si te imbratisez.

Ada m-au intristat tare posturi-le tale,mai ales ca ma cam regasesc in ele

Nusha ma bucur ca ati dormit bine.Si noi tot 280 de lapte de 3 ori pe zi

Piolica cum sunteti??

Ange voi?

Lumiii cm sunt hunii?

babytza,Alina

Laura , Alexia (14.09.2008)
Andrei(07.04.2002)

"Oamenii mari nu pricep niciodata nimic si este obositor pentru copii sa le dea intruna explicatii"
(Micul Print)

Mergi la inceput