Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *138*
Raspunsuri - Pagina 18
Ayla21 spune:
Si despre Luana. Stiind ca e prematur, si nu are rost sa bat iar apa in piua ca e, si ca in unele privinte suntem putin in urma...am facut tot ce ne spuneau medicii ca e bine sa facem. Si controalele de rutina, auditiv, oftalmologic, psihologic, etc. Mai vad si ce le spun altor mamici de prematuri medicii, de la clubul parintilor de prematuri. Plus ca de cateva luni bune sunt prietena cu 2 mamici de prematuri, un baiatel nascut la 28 de saptamani inainte de Luana care era in spital cat am stat noi, si care inca a ramas in spital dupa ce noi am plecat. Si mamica unei fetite mai mica decat Luana cu cateva luni, careia i-am si dat mereu lucrusoarele bune ce au ramas de la noi, plus ce ii mai cumparam rochite roz noi...ca am eu un fix cu asta.
Spuneam odata la subiectul despre prematuri ca eu am si am avut mereu o atractie pt bebelusii prematuri care au fizic niste caracteristici speciale, pt ca acel tipar il am in minte. Si dupa ce ma imprietenesc cu mamica acelui copil, aflu ca a fost prematur. In fine.
Motric am facut cu ea masaj, exercitii, apoi kineto. Desi nu era sub limita varste recalculate, avand cine sa vina sa faca regulat acasa, a facut masaj profesional, kineto, exercitii. Dar nu ce spuneti voi ca a facut kineto. Unele din miscarile ei, felul cum isi tine echilibrul, felul cum sare, topaie, se leagana lateral, toate astea tin intr-un fel de acele exercitii.
Nu pot spune ca in cazul altor copii, ca brusc, al meu copil minune, s-a ridicat in fund, apoi in picioare, si a fugit prin casa. Ci ca fiecare pas inseamna de fapt un sir lung de progrese.
Nu am pus-o in picioruse, tinuta de maini, nu am pus-o in rotobil. Pt ca asa mi-a spus kinetoterapeuta, sa nu o pun. Sa o las pana isi va putea singura tine greuatea corpului, atunci va umbla ea singura, in prima faza tinandu-se de ceva...mobila, marginea patului, tarcului, si abia apoi sa o tin de manute si sa o ajut sa descopere placerea mersului.
Avand in vedere cat a fost de mica, si avand in vedere ca am prieteni care acum isi marturisesc temerile de atunci, cum ca asteptau vesti in fiecare zi...nu despre evolutia Luanei, ci vestea cea buna era ca inca traieste...cand eu nu m-am temut niciodata ca ar putea muri si ea...da, a facut progrese uimitoare.
Dar avand in vedere ca nu a avut niciodata intarzire psiho-motrice pt varsta ei biologica, deci am fi bebelusi de ianuarie, nu martie-aprilie, atunci e super ok, ca merge.
Citesc la progresele de care spuneti ca le fac bebelusi vostri zilnic, si o regasesc pe Luana cam cu 1-2 luni in urma, cand se tara, sa ridica, se rostogolea.
Recunosc, uneori nu scriam, si nici acum nu scriu, tocmai pt ca uneori ma simteam si ma simt neinteleasa.
Deci cele care va disperati...ca eu si Aris am recunoscut ca nu ne disparam...o sa vedeti ca IN FIECARE ZI fac ceva nou, fac un nou progres.
Ce am mai facut si fac eu cu Luana? Avem carticele cartonate cu animale, cand are ea chef ii explic animalele si cum face fiecare. Nu o intereseaza tot timpul, si nici nu le stie pe toate. Ii dau jucaria si ii spun aceasta este papusa, vrei papusa? Acesta este cub, aceasta este mingea. Avem casuta aia cu 100 de mingi, le scoate, le arunca afara, le aduce inapoi. Eu i-am invatat pe amandoi, ne jucam le imprastiem, apoi ne jucam si le strangem. Luana se amuza si aruncandu-le inapoi in casuta, sau adunand jucariile in cosulet...bine, ca apoi le basculeaza iar, si in faza finala tot eu le adun...asta e alta poveste. Am sortat mingile pe culori roz-portocalii-albastre, si chiar daca i-am captat atentia pt scurt timp, a stiu unde sa puna mingea.
Si de curand e pasionata putin de lego, vede ce face Claudiu si incearca si ea sa puna piesele una peste alta.
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God - Photo & Video
Light a candle for Alma
millie spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ayla21 Le dau la copii echinaceea si vitamina C pt imunitate. |
Monica mami de
Timeea Alexandra 25. 02. 2009
Monnvas spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui novus De PetraTudor mai stie cineva ceva ??oare s-a suparat pe noi sau de ce nu mai intra, i-am trimis si PM... maine o sun, sper sa fie bun numarul de pe lista |
Nu e bun ala de pe lista. Am sunat-o azi si n-a raspuns. Am sunat-o si saptamana trecuta, tot asa. Stiam ca urma sa plece la tatal ei, mi-e ca iar si-a schimbat nr de telefon si nu ne gasim.
Io ii dau acum pm Georgianei. Termin de citit si-i scriu. Pai de ce o tine pe Bris ascunsa?
Monica mami de
cu motoras CRISTIAN (7.03.2009)
novus spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Monnvas
Nu e bun ala de pe lista. Am sunat-o azi si n-a raspuns. Am sunat-o si saptamana trecuta, tot asa. Stiam ca urma sa plece la tatal ei, mi-e ca iar si-a schimbat nr de telefon si nu ne gasim. Io ii dau acum pm Georgianei. Termin de citit si-i scriu. Pai de ce o tine pe Bris ascunsa? |
Buna idee ! s-o fi intors din Austria ?
Mami lui
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Ayla21 spune:
citat din mesajul lui millie
Ami spui te rog si mie cum le administrezi? Vitamina c sub forma de picaturi? Monica mami de Timeea Alexandra 25. 02. 2009 |
La Luana ii dau www.naturalpharmaceuticals.ro/components/com_virtuemart/shop_image/product/86f68689341488b0d488898de3b9d374.jpg" target="_blank">Vitamian C natural-picaturi si la Clau www.vitamix.ro/images/products/2003.jpg" target="_blank">Propolis C plus echinacee mai lua intr-un timp www.mariplant.ro/files/products/Ursuleti_l.jpg" target="_blank">ursuleti echinaceea. Propolis C plus echinaceea este si pt copii mai mici sub forma de sirop, dar mie dr mi-a zis sa nu risc sa-i dau inca propolis, desi a iesit negativ alergica la polen.
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
Light a candle for Alma
Ela78 spune:
Eseea, indemnizatia intra pe luna curenta, deci pe ianuarie.
In prima luna - in care s-a nascut copilul - nu se vireaza...;(
Elena,
fericita de
Ianis Cezar (04.04.2009)
Ayla21 spune:
Ela, ai primit mailurile?
Light a candle for Alma
Monnvas spune:
Am trimis cartea si pe mailul comun.
Si io stiam ca indemnizatia intra cu o luna-n urma.
Monica, ce se aude cu reclamatia ta?
Monica mami de
cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
pisigri spune:
| citat din mesajul lui aris26 ah,nu am stiut ca sunt doua.eu ma refeream la ERA SHOPPING PARK, daca despre asta vorbeai si tu poate iti fac o vizita in curand
![]() 25 martie 2009 |
nu vorbeam de asta. Asta e un complex comercial in care e si al doilea Carre4 deschis in Iasi, doar ca e la mama dracu, la iesirea din oras. Eu acolo am mers fix o data, aproape de deschidere, si era cam golut, dar sun la o prietena care sta in apropiere si merge acolo mai des si o intreb cum mai e acum; mie imi e f peste mina, e exact in capatul celalalt de oras.
Mai e Felicia, la fel, cu Carre4 plus galerie comerciala, asta e in oras.
Mall-ul de care zic e Iulius mall, central, in cartierul studentesc.
Mai e moldova Mall, asta e chiar in buricul tirgului dar mie nu imi place pt ca e doar pt shopping si cinema, nu ai unde sa te relaxezi...
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Monnvas spune:
Io m-am prins ca la Iulius Mall te referi, ala chiar arata bine (pt un mall). Si n-am mai fost prin Iasi de vreo 4 ani.
Monica mami de
cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)