Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *138*
Raspunsuri - Pagina 17
novus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Pisik06 Hai sa va zic ce a facut Ana. Dar inainte va precizez ca nu am facut nicio incercare cu ea (Bianca sigur m-ar fi banuit Au fost socrii azi pe aici (intre paranteze fie spus, dupa ce luni au stat 6 ore si mai vin si sambata, ma rog, rabdare si tutun). La plecare Ana era langa taica-su, eu la computer si socrii din usa i-au facut pupici, dar asa apasati. La care taica-su zice "uite, a facut si ea". Evident ca am intors capul si nu a mai facut. Cum m-am intors la calculator a facut din nou. I-am aratat sotului filmuletul cu Alexandros si a zis ca exact asa a facut si Ana ![]() Nu trag speranta sa faca si cu mine, dar asa ca idee, stiu ca poate. Cine stie cate o mai stii fata si le tine ascunse de noi |
Ana 
Super ce evolueaza ghioceii de la o zi la alta !!

pt mami care gandeste pozitivMami lui
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui aris26 am vrut doar sa le arat fetelor ca nu e vre-un extraterestru |
corect!Eu am zis deja, nu ma plang pt ca-s patita. M-am dus la psiho ca nu vorbeste copilul, si apoi nu mai stiam ce sa-i fac sa taca.

Tot copilul meu, tot varsator.
| citat din mesajul lui aris26 uitati cum a adormit el azi |
Tu mai respiri?
Super tare!
Ca in filmulet, da. Bogdana, de filmuletul ala iti zicea cu tati care se baga in patut. Asa face Luana cu Alex, se suie pe burta la el, si acolo trebuie sa stea. Dar nu la ea in patut.

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God - Photo & Video
Light a candle for Alma
novus spune:
Aris, dupa cm zicea si Simplyana, imi place de Brazelton asta prin prisma a ce povestesti tu , deci imi comand si eu cartea ![]()
Cativ, nu stiu ce as mai putea adauga, au zis fetele esentialul si cu vorbe mai pricepute decat mine, dar ca idee repet ce a zis Monnvas adica o discutie sincera cu el dar tare as aplica si metoda dura adica lasa-l cateva ore bune singur cu maimutica, gaseste-ti ceva urgent de facut, poate asa constientizeaza ce greu e cu un copil mic 
Mami lui
novus spune:
Acum sa ma laud si eu cu zambariciul meu : merge foarte bine tinuta doar de o manuta
, s-a prins ea ca usile si sertarele ascund adevarate comori asa ca vrea sa le gaseasca ea pe toate
, se deplaseaza pe burta in stilul ''rama'' trebuie sa o filmez sa vedeti ce totala e cum merge pe coate ca cercetasii si isi unduieste funduletul ![]()
La limbaj:ma-ma la suparare si in rest bebeluseasca toata ziua, imi place cum vorbeste parca in soapta si apoi se mira Oooo !!
De jucat singura nici vorba, trebuie sa exploreze toata ziua
cred ca isi va da drumul singura cat de curand !
Cu mancarea zic eu ca stam bine adica dimineata cereale, la pranz fructe apoi somn si la trezire legume + diverse, dupa amiaza tziti si somn apoi iaurt si iar somn si tziti desigur !
Mami lui
novus spune:
Olga, distractie placuta la balaceala !!
Mi s-a facut un dor de apa mai ales cand vad pozele Biancai 
Anca_Nicolae, pe unde umbli ? cred ca pachetul cu surprize s-a inzapezit pe drum ca nu a ajuns inca ![]()
Petrean, admirat pozele !!
familia reunita !
De PetraTudor mai stie cineva ceva ??oare s-a suparat pe noi sau de ce nu mai intra, i-am trimis si PM... maine o sun, sper sa fie bun numarul de pe lista
InaPreda,Ilinca la raport va rog
!
Mami lui
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui pisigri Va dau cu rigla peste dejte Vedeti ca asteptarile prea mari de la proprii copii au ca unic rezultat frustrarea voastra si presiunile asupra lor. N-o sa fie mai destepti daca va faceti voi griji ca n-ati avut cartea "ceea" s-o cititi pina acuma. N-o sa capete deodata talente nebanuite la arte frumoase |
Asa...asa!
Sunt de acord, si va spun din experienta...daca-i voie sa-mi dau cu parerea.
Fiind absolventa de pedagogic, am experimentat pe Claudiu cate si mai cate. Am incercat sa-l invat sa scrie, sa coloreze, aveam carti amandoi la fel, creioane la fel, l-am invatat culorile, formele. Mai statea, mai nu statea (ca avea dreptate educatoarea de care va spunea, copilul chiar nu statea 20 de minute intr-un loc sa fie atent la ceva neinteresant pt el). Am toate cartile de la toate editurile posibile si imposibile, Teora, Gamma, Aramis, ca etapa de varsta pentru 3-6 ani. Le-am imprumutat eu actualei lui educatoare sa ia fise ca model. Am facut fise, exercitii cu el, de matematica, de cunoasterea mediului, am invatat animale domestice-salbatice, si as continua pana maine. Ca era singur copil, la o mama fresh si neobosita, apoi insarcinata condamnata la pat, deci timp berechet.
Si am constatat urmatoarele. Copilul chiar daca ai impresia ca nu intelege si nu da semne ca ar intelege, ceva ceva tot ii intra in cap. DAAAAR pana nu e varsta la care e pregatit, exact etapele alea de varsta care sunt in psihologia prescolara...restul e doar de hobby. Nu faci un copil mai inteligent si nici supradotat daca ii torni in cap informatii inainte de vreme! Asta e ideea la care vreau sa ajung.
Ok, nu vorbeste acum, nu numeste obiectele, nu le arata, nu stie sus-jos, nu stie papusa-ursulet-cub, nu merge, nu fuge, nu se catara? Nu stie, nu face ACUM! Dar atata timp cat copilul e sanatos, nu are nici o problema fizica sau psihica, atunci cand e vremea sa le stie, le va stii. Nu vorbim de copii cu probleme si nici de parinti dezinteresati.
Da, e ok sa le aratam, sa le explicam, sa le repetam. Dar ei vor intelege atunci cand mintea lor este pregatita pt a prelua si a prelucra aceste informatii, si pana atunci ne putem lupta cu morile de vant si cu propriile frustrari.
Sa nu cadem in extrema aia, de care spuneam eu odata "ca al meu e mai cu mot" si nici ca "al meu de ce nu face ca al alteia?"
VA FACE! Dar va face atunci cand va fi vremea lui!
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
Light a candle for Alma
Ela78 spune:
Vai ce curios se uita Ianis la Alexandros cum face "moi" si da pup 
Am citit si eu aseara o parte din link-ul cu AP dat de Monnvas
si am constatat ca eu din instinct actionez AP, iar rational imi impuneam cateodata "disciplina" (dupa metoda veche comunista).
Elena,
fericita de
Ianis Cezar (04.04.2009)
Ayla21 spune:
Ah, si vis-a-vis de experinta cu Claudiu, as continua ca, desi am facut multe chestii sub varsta la care se fac, eu fiind impreuna cu el de la 2 ani (cand stateam deja impreuna, ca de cunoscut l-am cunoscut cand avea 1 an si cateva luni)...copilul a colorat abia la 4 ani jumate, a scris litere sau forme dupa model sau sablon la 4 ani, desi faceam toate astea inca de la 2 ani si ceva.
In schimb la 3 ani facea puzzle 3D (tridimensional), construieste din cuburi sau lego castele, parcari, case, cartiere...birouri si scaune...fara ca nimeni sa-i fi aratat. Din colectia de Lego face (dupa harta din cutie) de la etapa de 6-12 ani masinute, trenulete, avioane )odata facuse ceva si in loc de avion ii iesise vapor...ce suparat mai era).
Canta orice melodie de cand o aude prima data fara sa cante cineva cu el in casa.
Acestea sunt inclinatiile lui, si si le-a dezvoltat, probabil avand posibilitati, dar fara sa-l invete, sau sa-l ghideze nimeni.
Iar ce se presupune ca "trebuie" a facut atunci cand a fost el pregatit.
Spun "trebuie" pt ca problema la gradinita era cu "doamna, nu vrea sa coloreze". "Stiu, ii raspundeam, nici acasa nu vrea, l-am adus sa-l convingeti dumneavoastra". Ei bine, nu l-a convins. I-am dus eu de acasa cutii de puzzle, lego si cuburi ca si asa erau saraci lipiti pamantului, cu 3 ratze si 4 papusi scufita rosie cum avea mama la varsta ei, si a ramas madam muta ce facea copilul. Si la actuala educatoare i-am zis, la gradi privata, ca dau bani sa am copil nestresat, ca nu-l inscriu la facultate la anul. Sa-l invete numai ce vrea el sa invete. N-a zis nimic, dar imi spunea in fiecare zi ca a facut progrese si la ce cere "programa" adica...sa coloreze, sa deseneze...chestii de-astea neinteresante pt el.
Light a candle for Alma
Monnvas spune:
| citat din mesajul lui Bianca2503 Hello, ma apuc si eu de recuperat acum Pana una alta ii raspund Olgai despre colac. Eu i-am luat lui Vladimir colac de acolo-30 ron. E chiar ok pentru pitici ca nu au cum sa cada sau sa se rastoarne din el. arata asa Eu sunt foar suparata. La 5 de dimineata Vladimir avea 39.9 temperatura iar acum e undeva pe la 38-38.5. I-a iesit un incisiv jos si cred ca de la asta e ca alte simptome nu are. |
Valeleu. Si noi am patit la fel, dar dupa ce a crapat gingia n-a mai facut febra. Poate ies mai multi?
sa treaca repede.Monica mami de
cu motoras CRISTIAN (7.03.2009)
Monnvas spune:
| citat din mesajul lui Ayla21 Pana una alta hai sa va spun gandire de copil intelijent. ![]() Le dau la copii echinaceea si vitamina C pt imunitate. Clau stie ca pun lamaie in lapte sa se faca branzica. Si de aici discutia: Primise pastiluta de vitamina C, dupa ce mancare o sarmaluta vegetariana intreaga, si bause ca premiu o cana de lapte de copii. -Mami, vitamina C e tot ca lamaia? -Mami, daca mananc vitamina C dupa lapte, nu se face branza in burtica? ![]() ![]() ![]() ![]() www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009) and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks) My baby, my joy, my heart, my gift from God - Photo & Video Light a candle for Alma |
CORECT!

Monica mami de
cu motoras CRISTIAN (7.03.2009)