BRAVO PLATEEA! BRAVO SATULICA! Pufi 2010 (110)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui amiss_zip

evyme of, ce pofta mi-ai fact cu salata boeuf!!! Pe langa produsele de panificatie, cam asta a mai fost pofta mea in sarcina asta.
Eu am mai facut cu maioneza vegetala cumparata si am mai adaugat sos dijonese si mustar... Nu ma dau in vant dupa maionezele cumparate dar a iesit binisor.
Oricum cred ca am mai servit prin vizite si salata cu ou crud. Mai gustam si din compozitia de clatite, am mai mancat si carnita cruda , era doar afumata......ar fi trebuit sa am ceva simptome sau se vad doar la analize?

Amiss

Amiss, eu sunt cu salata boeuf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

cristies ce bine ca mai bagi aici ceva alimente pentru [er de alaptat. Sa ne mai spui ce mai papi sa notam.
Fetita mea a avut colici si la 5-6 luni... (a mancat exclusiv san pana la 6 luni) cred ca nu am tinut mare regim... dar nu mai stiu exact ce mancam... Ii dadeam tot felul de siropele de colici...dar degeaba.
Am fost pana la urma la Dr. nutritionist pt bebei Palicari si m-a sfatuit sa ii intrerup absolut orice siropele. Am avut ce-i drept alt copil din monetul in care nu i-am mai dat atatea siropele, cred ca ii fermentau si alea in burtica... Cred ca ea manca oricum lapticul indiferent ce mancam eu, adica nu mi s-a intamplat sa refuze sanul, dar a avut ceva dureri de burtica. Poate voi fi mai cuminte la bebe.

Mergi la inceput

ugh...deci pe tine trebuie sa te trag de urechi ...bine ca mi-ai spus
las' ca vezi tu...

predau aici scuzele pentru mustrarile catre tine evyme

Citat:
citat din mesajul lui analessya13

Citat:

evyme of, ce pofta mi-ai fact cu salata boeuf!!! Pe langa produsele de panificatie, cam asta a mai fost pofta mea in sarcina asta.
Eu am mai facut cu maioneza vegetala cumparata si am mai adaugat sos dijonese si mustar... Nu ma dau in vant dupa maionezele cumparate dar a iesit binisor.
Oricum cred ca am mai servit prin vizite si salata cu ou crud. Mai gustam si din compozitia de clatite, am mai mancat si carnita cruda , era doar afumata......ar fi trebuit sa am ceva simptome sau se vad doar la analize?

Amiss, eu sunt cu salata boeuf

Mergi la inceput

aaa si inca ceva...
eu am avut laptele foarte gras si din cauza asta cea mica s-a constipat odata. Constipatie de bebelusi la san: nisip. Dar nisip de am crezut ca a mancat nisip. Erau pietricele fine de-a dreptul si ea iritata la fundulet. A durat cateva zile bune.

A fost fie din cauza ca nu mai beam eu prea multe lichide (era vara) si era gras laptele, fie ca mancam gras...desi nu mai tin minte exact ce si cum mancam...cert este ca a fost o perioada foarte "constipata" pentru ca am avut laptele cam gras.

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela_07 spune:

Legat de alimentatia mamei si colici - eu am mancat la Andreea orice. Am renuntat la cafea, ciocolata, alcool, tigari. Sunt mare amatoare de varza asa ca nu m-am abtinut decat in prima luna. Mai mult se spune mai nou ca asa zisele colici nu ar avea legatura cu alimentatia mamei . Cu Andreea am avut problemute cu burtica (nu stiu daca au fost colici ) in primele 2 luni, dar acceptabile (nu mi-a plans niciodata neconsolat sau necontrolabil) se vedea clar cand se chircea de la burtica. Daca o sa am probleme acum o sa experimentez vreo 2 zile doar cu paine si apa sa vad daca e de la alimentatie .

Cu siropele - am inceput sa-i dau la un moment dat vreo 2 sapt SabSimplex pana m-am lumninat ca nu o ajutau cu nimic si am renuntat. Acum sper sa nu fie cazul sa cumparam ca oricum cred ca sunt frectie ...

Si in alta ordine de idei poftele mele din sarcina asta au fost cozonacul si salata de beof, motiv pentru care recunosc ca am consumat si ceva cantitati de maioneza ....

Xela, mamica de Andreea (11.08.2007) si 37+ Cristian (te asteapta mami cu multa dragoste de ziua ta)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela_07 spune:

Prin mancat orice a se intelege ce mananc eu in mod obisnuit adica mancarica gatita de noi, fara mezeluri (mai scap cate o sunca de praga ocazional), multe lactate, prajituri de casa, in general mancare OK nu prostioare .

Xela, mamica de Andreea (11.08.2007) si 37+ Cristian (te asteapta mami cu multa dragoste de ziua ta)

Mergi la inceput

Citat:

cristies ce bine ca mai bagi aici ceva alimente pentru [er de alaptat. Sa ne mai spui ce mai papi sa notam.
Fetita mea a avut colici si la 5-6 luni... (a mancat exclusiv san pana la 6 luni) cred ca nu am tinut mare regim... dar nu mai stiu exact ce mancam... Ii dadeam tot felul de siropele de colici...dar degeaba.
Am fost pana la urma la Dr. nutritionist pt bebei Palicari si m-a sfatuit sa ii intrerup absolut orice siropele. Am avut ce-i drept alt copil din monetul in care nu i-am mai dat atatea siropele, cred ca ii fermentau si alea in burtica... Cred ca ea manca oricum lapticul indiferent ce mancam eu, adica nu mi s-a intamplat sa refuze sanul, dar a avut ceva dureri de burtica. Poate voi fi mai cuminte la bebe.

Amiss

Apropo de siropuri sau de picaturi impotriva colicilor...acestea dau intr-o oarecare masura iritabilitate bebelusului. Si al meu a avut colici pana la 5 luni, il alaptam exclusiv si continuam sa merg cu el cand la spital cand la pediatru din cauza durerilor de burta. Am schimbat medicul pediatru, mi-a recomandat dieta materna si sa renunt treptat la diversele remedii medicamentoase impotriva colicilor. In schimb, am baut ceai de musetel si de finocchi (nu stiu echivalentul in lb rom, cred ca ienupar, oare ma insel?! si se pare ca daduse rezultat. Bineinteles ca pe masura ce creste si colicile vor deveni mai putin insuportabile, bebelusul isi dezvolta sistemul digestiv. E important ca atunci cand suge de la san sau bea din bibe sa nu inghita prea mult aer. Cand alaptam, soacra-mea imi zicea sa nu vb ca bebe sa manance linistit si sa nu se inece si avea dreptate.

Mergi la inceput

Si sa nu uit, pediatra mi-a interzis orice fel de lactate. Bineinteles ca nu am ascultat-o, mi-a zis sa incerc 1 luna. Eu le-am redus din alimentatie, dar nu am renuntat de tot, dat fiind ca o mama are si ea nevoie de calciu mai ales in per in care alapteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_mario spune:

ce de informatii utile ....unele le stiam,dar le cam uitasem...eu la Mario am avut lapteee mult,puteam hrani 3 copiii,dar am facut gresala sa-i dai ceiutz de colici in bibe si de atunci nu a mai pus gura pe san....eram foarte mica si nu aveam habar de multe lucruri...akm in schimb sunt mult mai experimentata....omul din greseli invata..oricum si eu sunt de parere ca alimentatia mamei conteaza foarte mult,enorm pot spune atunci cand alaptam

Andreea 35+ -Alexandra Elena +Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000
www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze

Puiule sa vii cand trebuie,sa nu ne faci vreo surpriza!

Mergi la inceput

Evyme si Amiss imi cer mii de scuze fata de voi. Asa imi trebuie daca nu citisem inainte din urma.

Era Evyme prima cu salata si dupa am vazut ca ma apucase si pe mine.

Sorry fetele

Mergi la inceput