Bobocei de sept-oct 2008 (247)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Am o o gaina de tzara la fiert cred ca pina miine reusesc so fac frageda
Biancu a dormit dusa, probabil iesirea la zapada a contribuit.

Piolica multa sanatate. Biancu a facut varicela impreuna cu Inisa, avea atunci 7 luni parca. Au lichid bubitzele?

bitza super cum face puzzelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Lumi, cam asa e si la noi cu jucariile.Mai am putin si inebunesc de cate suturi le-am dat noaptea in drum spre baie. Mai ales cand eram gravidacu Anna ca nu vedeam in jos.

Piolica, poate n-o fi varicela desi la ce spui tu cam seamana. Vezi ce spune pediatrul. Si daca e sa treaca repede.

Dya,

Am fost afara unde Anna a insistat ca vrea cu tricicleta si nu cu sania. Ceea ce n-a fost chiar usor.Dar macar au obosit flenduri, au mancat de au rupt la pranz, apoi Anna a cazut lata. Ma duc sa incerc s-o pun la pamant si pe sora-sa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Citat:
citat din mesajul lui laureta

Piolica multa sanatate. Biancu a facut varicela impreuna cu Inisa, avea atunci 7 luni parca. Au lichid bubitzele?

David trebuie sa fie fericit !

de Inisa Ana-Maria si Bianca Nicole

sint 2 mai mari pe umar care au, celelalte sint micute si inca nu au facut lichid. E nasoala varicela asta? Ea are citeva bubite acum, dar ma gindesc cu groaza cind va fi acoperita de bubite, daca se adevereste sa fie varicela. Insa am auzit de cazuri, un coleg de-al sotului meu, a avut in jur de 20 de bubite, insa a suferit de la ele la greu, mai tare decit copiii care au fost plini de bubite.

O sa vad ce si cum in seara asta, dar mi-e teama sa nu sufere... Acum e super vioaie, face numai nebunii prin casa.

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Piolica, cum am avut varicela de curand si mi-e episodul (prea) proaspat in minte:
- am avut febra bine peste 38 mai multe zile, plus simptome de raceala, cu tot cu rosu in gat si muci.
- bubele au lichid, arata ca niste cosuri
- am auzit ca e musai sa faca si in par (eu am facut, din belsug...).

edit: bubele au aratat din prima ca niste cosuri, prima a aparut pe piept si era ca un punct mic cu putin lichid in varf, nimic suspect, un cosuletz banal si nepericulos...
mai apoi incep sa "coaca" adica se maresc, se fac rosii tare si mijlocul parca erupe. Apoi se usuca fara sa lase nicio urma daca nu umbli la ele.

Acuma, daca e varicela, musai ai nevoie de niste sedative - la nivel local eu am folosit pe atunci alcool mentolat, iar intern multa vointa pentru ca nu o cunoscusem inca pe homeopata mea... asa ca am luat doar paracetamol pentru febra si multe ceaiuri care erau permise in sarcina.

Nu pot sa-ti povestesc cum ma perpeleam si toata ziua stateam cu spray-ul pe mine ca sa scap de mancarime... asta cand nu plangeam ca nu stiam ce o sa fie cu Dorelul... si ma mai suna care o imbecila (i.e scorpiosenia...) si-mi spunea sa fac intrerupere mai repede.

Dar tu acum poti suna homeopatul si sa-l intrebi ce ii poti da Elsei, citisem ca exista remedii special pentru boli din astea virale, acu nu stiu daca si pentru varicela, dar pot sa caut. Oricum tu vei intreba dr. ca sa fii sigura. La copii e mult mai usoara eruptia, sper ca nu te-am stresat si eu suplimentar cu povestile mele, dar na... amintirile ma bantuieste...

Te pup cu drag, si sa va reveniti repede!

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vdrag spune:

Dragi mamici, chiar nu aveti idee ce ar insemna nivel ridicat de progesteron in situatia in care nu poate fi vorba de sarcina?
Si alta intrebare: ati inceput sa folositi pentru copilasi pampersul tip chilotel? Cum va descurcati la schimbatul acestuia cand copilasii fac caca, caci mie mi se pare tare greu de folosit?

mamica fericita a printesei Alissa(22.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

iubita, nu stiu nimic despre progesteronul acesta... cel mai sigur mergi la dr. decat sa pierzi vremea cu noi care doar ne putem da cu parerea.
Daca esti foarte prinsa, poti incerca consultatia de urgenta de pe acest site, mie mi-au raspuns prompt in cazul cu varicela povestit mai sus, dr. care mi-a lasat telefonul lui a fost un dragut.

Scutece chilot folosim, de la Pampers. Sunt de mare ajutor pentru ca nu mai trebuie sa stea R pe spate (el oricum nu sta, doar eu am pretentia asta nesabuita).
Cand face caca, il duc la cada si ii desfac (rup) scutecul pe lipitura, scotandu-l astfel exact ca pe unul de format obisnuit.
Apoi il spal pe pitic, nu se poate caca fara spalat la noi.

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Ne-a luat tati saniuta , dar nu vrem sa stam in ea
E prea frumos sa mergem pe jos ..... Am stat cam o ora pe afara, ne-au inghetat toate cele, acum ne pregatim de nani

piolica eu stiu ca bebeii fac forme mai usoare si nu e musai sa se umple pe tot corpul sau aiba peste tot. Poate totusi nu e varicela, iar daca este , sa treaca repede si fara semne Sa luati crema mentolata pentru bubulite. Calmeaza senzatia de mancarime

vdrag daca nu ma insel, parca a spus nikolici ceva legat de intrebarea ta. A zis ca e perioada de ovulatie daca nu e vb de o sarcina. Eu parca asa am citit. Daca ma insel si am retinut gresit , imi cer scuze
Legat de pampers chilotel : atunci cand il schimbi , pampersul se rupe in parti si apoi il continui ca si cu cel cu arici. Sau la ce te referi ca iti este mai greu cu astia, poate am inteles eu altceva decat vrei sa spui

Nocom tin pumnii la vanzare !!!!!!!!!!!!!!!

Lala

bitza

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Ada, merci mult pentru sfaturi, acum imi amintesc ca am citit povestea ta mai demult si m-am cutremurat cind am citit prin ce ai trecut, cu toate ca stiam ca povestea e cu happy end.
Acum ma gindesc ca febra Elsei de duminica seara prevestea asta si nu o maseluta... Pina acum e destul de ok, in sensul ca eruptia e mica si numai 2 puncte rosii au si lichid, dar nu stiu cum va fi mai tirziu. Plus ca Elsa e super vioaie, chiar nu stiu de unde are atita energie la cit de putin a dormit. Toate celelalte simptome, lipsa apetitului, muci, febra mica se pupa cu simptomele varicelei.
In schimb nu da semne ca bubitele are deranja-o, o sa vad ce-mi va spune pediatrul in seara asta, ca mi-am facut programare la 5:30.
Inca o data merci pentru sfaturi si gindurile bune. pupici.

fetele, va multumesc pentru gindurile bune, dya, lala, laureta, babytza.

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza2008 spune:

Multumim de laude,sunteti dragute!!
Lumi imediat bag poze!
Nocom deci a ta e masina de pe webshots! Sper ca ai vandut-o!
vdrag cu progesteronul doar dr-ul te poate lamuri. Scutec chilotel am folosit doar ocazional,in deplasari. Daca il rupi in ambele parti il scoti ca pe un scutec normal.Multa sanatate...sigur nu esti gravida???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Piolica uite varicela la Biancu
http://picasaweb.google.com/inisa2004/Varicela#

edit, controleaza si la caputz cica e obligatoriu la varicela sa fie si la cap, la noi au fost, o gramada:(

Mergi la inceput