LMA licurici ian -feb2009(81)
Raspunsuri - Pagina 3
koruccia spune:
Irina, e foarte frumos si dragalas Andrei. M-am topit cand l-am vazut:)
pyc, eu cam sunt de acord cu ce ai scris tu acolo. Nu as fi stiut sa explic foarte stiintific, dar am stiut tot timpul ca eu am gresit ceva in abordarea Caterinei (eu sunt genul de mama care merge sa verifice daca respira in somn copilul). Experientele de spitalizare si stresurile din primele luni au accentuat si mai tare chestia asta, si am ajuns sa nu dormim luni de zile...Asta pana cand m-am hotarat sa dau credit celor care zic ca se poate si altfel si sa incerc sa introduc niste rutine corecte de masa si somn..si culmea, functioneaza...Uitandu-ma acum in urma vad atatea lucruri pe care le-as face altfel a doua oara; dar la momentul respectiv, din cauza anxietatii si a stresului cu care eram incarcata vedeam totul extrem de distorsionat.
Ah, si tentatia cea mai mare e sa zici ca toate metodele functioneaza pentru altii, nu si pentru bebelusul tau. Eu am zis si asta, dar evident n-am avut dreptate..dovada ca acum Caterina doarme noaptea.
Editez sa spun ca desi nu ne place ideea ca mama e vinovata pentru orice (nici mie nu-mi place), in primii ani de viata cam asa e..impactul ei e foarte mare. Imi zicea o prietena psihoterapeuta ca pana la varsta de 12 ani toate tulburarile psihice si de personalitate ale copiilor sunt 70% corelate cu mediul familial si abia 30% cu factori endogeni sau externi.
lisa79 spune:
Axis cred ca e normal ca un nou nascut sa fie dependent de mama lui,dar pana la varsta,cea ideala ar fi 6 luni.
cu cat ii lasam sa prinda incredere in ei mai repede cu atat mai bine pt ei,rau pt noi care suferim ca ei devin independenti,e in firea noastra a mamelor sa credem ca fara noi nu se poata![]()
Crina(pyc) in legatura cu masa 100% de acord,cu somnul la fel. nu e vorba de a nu ne dragali sau alinta copii,dar si asta trebuia facuta cu o masura.
P.S. PAREREA MEA PERSONALA...so no offense!
Ana in concurs!
jasmi spune:

La multi, multi ani Alexia!Sa cresti mare, frumoasa, desteapta, sanatoasa si sa-i bucuri pe cei din jurul tau zi de zi!

Pyc din ce zici tu acolo rezulta ca sunt o mama cool 

Jasmi -
de
scumpa Iulia (10 februarie 2009)
pyc spune:
Da da Jasmi, esti cool:)) Si eu sunt o mama cool, ca le doarme Paul al meu de numa!
Acum sper ca nu o sa ne impartim in 2 tabere fc de somnul copiilor.....mame cool si mame mai putin cool:)
Eu sunt convinsa ca fiecare mamica face ce crede ca e mai bun pentru copilul ei, nicintr-un caz nu trebuiesc "invinuite" pt toate cele, cum au tendinta sa o faca psihologii......
Dar cred si ca trebuie sa fim deschise la minte si inainte de a zice "copilul meu asa e si nu poate dormi si cu asta basta".....sa ne autoanalizam si sa vedem daca nu cumva problema vine de la noi.
Chiar cred ca un copilas de un an trebuie sa fie in stare sa doarma noaptea si sa nu reclame papa de 2-3 ori pe noapte......ca un bebelus mic.
IRINA.C spune:
LA MULTI ANI ALEXIA!!!!sa fii sanatoasa ca iubita esti cat cuprinde, sa devii o domnisoara ceva (nu mult) mai mancacioasa si sa traiesti 1000 de ani sa-i bucuri pe parintii si bunicii tai!
Acum un an inca nu aparusei pe lume...mai aveai cateva ore.Sa fii sanatoasa si fericita draga mea Mona alaturi de tati si Alexioara.

pt tine o persoana atata de delicata si pe dinafara si pe dinauntru.Multumesc
pt tot
POZE BOTEZ ANDREI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita 
IRINA.C spune:
PS: eu sunt o mama necool
sic
POZE BOTEZ ANDREI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita 
koruccia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui IRINA.C PS: eu sunt o mama necool sicPOZE BOTEZ ANDREI www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI POZE ANDREI mami cea mai fericita ![]() |
Hihi Irina..asa si eu. Poate pt ca avem cam multa experienta in internari?!
Lasa ca la al doilea o sa fim beton