LMA licurici ian -feb2009(81)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

IRINAC draga cuscraaaaaaaaaaaaa
ce bine ca esti pe aici
te
dragul meu ginerica ANDREI este cel mai frumusel baietellllllll
imi plac pozele
sunt minunateeeeee
e din ce in ce mai frumusel
zici ca e fetitaaaaaaa
si are niste ochi mariiiiii
sa fie sanatossss

ce faci?
de ce nu scrii nimic daca esti prin preajma?
ce ati facut azi?
cum mai este andrei?
la noi e frig si zapada multaaaaaaaaa


SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe putere sa o ingrijeasca
DOAMNE AJUTA!
DONEAZA 2 EURO LA SMS 879 PANA LA SFARSITUL ANULUI PENTRU ALINA DONESCU
povestea ei la www.alinadonescuumanitar.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Suntem si noi de azi bolnavi:( Atat eu, cat si Paul. Eu febra 40,frisoane, dureri musculare, muci, nas infundat.......Paul doar mucisori (de fapt nu sunt mucisori ci sunt niste chestii enorme verzi de cam 10 cm care ies din nas de cate ori ii fac spalaturi cu ser fiziologic.....).

Personal fac legatura cu vaccinul de gripa porcina in ceea ce ma priveste.......de cand l-am facut in fiecare luna fac o gripa destul de urata.....dupa vaccin am fost gripata rau, apoi de Craciun si acum din nou........eu care nu sunt sensibila deloc si nu am mai fost racita de vreo 10 ani, iar sindrom gripal asa serios nu am avut niciodata pana acum!

Si Paul merge 3-4 pasi singurel, dar ma incapatanez sa nu consider asta mers.....sigur in foarte scurt timp isi va da si el drumul ca lumea.

Ce mai faci Irina? Cum mai e Andrei? Vad ca si alti copii sunt bolnaviori......

Fetele cu copilasi cu infectii urinare cu E Coli (scuze da am uitat exact despre cine era vorba, ca am citit pe sarite :((.....musai sa mergeti la un nefrolog sau la un bacteriolog/micobiologist care se pricepe la antibiotice si la infectii urinare. Vad ca deja copilasii au infectii cu un E Coli rezistent la antibiotice......atentie mare la ce si cum le dati, sa fie doar tratament prescris de un specialist ca lumea, nu de medicul de familie sau de vreun pediatru mai putin in tema cu subiectul........

Ma uit acum la o super emisiune la francezi despre somnul bebelusilor, cu o specialista care a studiat somnul bebeilor si al copilasilor timp de 20 de ani si lucreaza la un spital mare din Paris unde au o sectie "Centrul Somnului". Spune ca nu e normal ca copiii odata trecuta varsta de 3-6 luni sa nu fie in stare sa doarma singuri in patutul lor toata noaptea fara sa se trezeasca....si are pacienti bebei spitalizati cu parintii pe care ii invata sa isi adoarma copiii. Ii invata sa le cante acelasi cantecel de leagan la culcare si culmea o mamica canta in romana "iepuras coconas":))

Dupa o 3-7 zile toti copilasii dorm toata noaptea!

Vinovata e evident mama pt insomnia copiilor si tatal care nu se implica suficient......si in general parintii care nu stiu sa interpreteze primele semne de somn ale copiilor, nu asigura un program regulat de masa (4 mese maximum!), nu respecta orele de siesta naturale, nu fac diferenta intre somnul de zi si cel de noapte, copilul nu se simte in siguranta sau simte angoasa mamei de peste zi, mai ales la mamele care nu lucreaza si sunt prezente in permanenta in viata copiilor, transmit frustrarile lor de singuratate, lipsa de contact cu lumea exterioara, neimplinire profesionala......sau hiperstimuleaza copilul pe parcursul zilei, nelasandu-l sa se joace singur, sa exploreze o camera singur si sa capete incredere in el, astfel incat sa fie in stare sa adoarma singuri.....si nu ii explica pe intelesul lui ce se intampla in casa in timpul zilei (gen a aparut un fratior nou si micutul e gelos etc etc).

Insista mult pe dependenta mamei de copil, si nu atat a copilului de mama......copilul ar vrea sa creasca, sa devina independent si fara a-si da seama, mama nu il lasa sa creasca, ei placandu-i situatia asta de dependenta a copilului fata de ea (gen: al meu nu adoarme decat leganat, nu doarme decat cu mine, nu doarme decat cu o veioza deschisa). Copilul devine astfel "doudoul" mamei (sau al parintilor in general). Totul incepe inca de la nastere, cand mama noaptea verifica copilul, sa vada daca respira, daca e ok....transmitand aceasta nesiguranta a ei copilului inca de la varsta foarte mica.

Copiii mamelor asa zise cool, mai nestresate nu au probleme de somn.

Io va traduc live in timp ce vad emisiunea.

Somnul copiilor e inregistrat pe calculator cu niste elecrozi si arata evolutia spectaculara a undelor cerebrale, a respiratiei care devine regulata , linistita ....si absenta trezirilor nocturne dupa "trainingul" parintilor.

E interzis sa ii alimentam noaptea,dupa varsta de 3-6 luni, perturba extraordinar de tare somnul.....ei nu au nevoie de mese nocturne daca li se asigura 4 mese normale ziua si nu mancat de 6-8 ori pe zi diferite gustarele. Parintii trebuie sa fie fermi in ceea ce priveste repausul alimentar nocturn....mesele de noapte sunt doar o maniera involuntara a mamei de a face ca si copilul sa fie dependent de ea inclusiv noaptea, moment de autonomie si de afirmare a independentei copilului (mandru in sinea lui ca doarme singur si toata noaptea).

Copiii nu au frica de intuneric, frica e intretinuta de mama, parintii sunt cei care incita copiii sa doarma cu o veioza aprinsa, le transmit fricile lor de intuneric, perturbandu-le somnul.

Nu jucarii in pat in afara de "doudou", patul e strict pentru dormit, nu pentru jucat.

Rolul tatalui de "a taia cordonul ombilical" la figurat, de a incita copilul spre autonomie.....de a impiedica aparitia unei relatii fuzionale mama-copil, patologica dupa varsta de 3-6 luni, care il impiedica pe copil sa fie independent, il impiedica sa doarma corect.

Mama odihnita, relaxata, bine in pielea ei = copil care doarme toata noaptea.

Exista copii programati genetic sau conditionati de familie......caci in general vb de familii de mari somnorosi (adica parintilor si copiilor le place sa doarma mult) si familii de somnorosi mici (unde si parintii sunt dintotdeauna foarte matinali)

No acum nu va mai scriu, ca a trecut la copilasi mai maricei cu tulburari de somn si nu ne mai priveste deocamdata. Oricum tare interesanta emisiunea si mai ales foarte stiintifica.

Noi suntem clar o familie de somnorosi, ne place sa dormim.....iar Paul vad ca ne mosteneste:))

Pupilici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Pyc ce misto ai perfecta dreptate!ehehe da cum scapam mamele de stres nu zice?

Cami pt ca nu ma lasa Ochila.Ma calareste si trage de fire de mine de laptop de tot!si Radu nu era, acum l-am trezit, dar merg sa l ajut sa l spele .Apoi el se chinuie si io fac lapticul...

POZE BOTEZ ANDREI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns koruccia spune:

Buna seara

La multi ani Andreea Paula!

Multumim pentru urarile de sanatate. Noaptea trecuta a fost bine, am dormit cu totii, azi nu mai avea nasucul asa de infundat, dar in seara asta s-a trezit deja o data plangand..cred ca la urmatoarea trezire il curatam iar. In fine, de-am ramane numai cu asta, ca vineri plecam..
Eu de ieri sunt pe antibiotic, cu o bronsita care n-a trecut cu aerosol, cum mi-a zis doctorul la inceputul lunii..asa ca numai de nasit nu-mi arde.
Oricum, inca nu e chiar rau..am citit pe aici ca sunt fete cu problemute mai serioase..

miere, multa sanatate va dorim! Chiar ca au dat toate peste voi..sper sa va reveniti repede.

Selene, imi pare rau pentru infectia urinara, dar ma bucur ca ati descoperit-o. Sper sa gasiti si antibioticul potrivit. Sanatate Dariei!

bee, va tinem pumnii sa nu fie infectie!

cristi, eu am fost cu Caterina la neurolog de vreo 2 ori pana acum, la 4 si la 6 luni. Am mers pentru problema cu capul inclinat si pentru ca nu se rostogolea. Controlul a constat dintr-o discutie detaliata cu parintii despre dezvoltarea copilului pana la acel moment si apoi a evaluat-o prin joc. Ii dadea tot felul de jucarii si ii testa reactiile. Din punctul meu de vedere nu e deloc traumatizant controlul. Acuma zic si eu ca fetele ca nu cred ca are Carol nevoie de el, dar daca te linisteste pe tine mai bine fa-l. Dar de ce iti faci griji ca nu merge inca, tu si sotul tau ati mers inainte de 1 an?

Dark, felicitari pentru primii pasi ai lui Mister!
Mi-ai dat si mie o idee cu ricotta din meniul vostru de seara, trebuie sa-i dau si eu Caterinei ca e tare buna. Am incercat o data chiar la inceputul diversificarii si nu prea a apreciat, dar sper ca acum ii va placea.

Ledi, ati facut vaccinurile?

anna, super pozele cu Vladut in zapada:)

iulia, am vazut ultimele poze cu Carla..dar e cu gura pana la urechi in absolut toate! Incredibil ce vesela si solara poate fi

lisa, pai voi chiar aveti performante remarcabile cu olita. Eu vreau sa incep mai incolo cu Cati, sa stea bine pe picioare intai...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

da pyc
eu nu sunt de acord intr-u totul
aceasta independenta a copilului insuflata de mic duce poate la o indiferenta a lui fata de familie de mai tarziu cand e om mare
sau la diverse frustrari
eu una
imi aduc minte multe din copilarie
si am avut multe de reprosat parintilor
mai ales ca uneori nu m-au alintat
iti dai seama ca eram alintata
dar tot am simtit uneori acea raceala nu din partea lor ci din cauza lipsei de langa mine
din cauza mersului la munca
etc
deci fiecare traieste pe propria piele si crede ce vrea
prea multa independenta sau dependenta strica
eu zic ca undeva la mijloc e adevarul
eu ador sa drm cu bebelusa mea
eu ador sa ma joc cu ea
incerc sa nu i transmit nimic rau si sa nu o stresez
in schimb cu mesele sunt de acord chiar daca nu-mi iese nici mie mereu



SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe putere sa o ingrijeasca
DOAMNE AJUTA!
DONEAZA 2 EURO LA SMS 879 PANA LA SFARSITUL ANULUI PENTRU ALINA DONESCU
povestea ei la www.alinadonescuumanitar.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axis spune:

Irina, asa straveziu si cu ochii aceia mari, Andrei parca e si mai frumos; multa sanatate!

Sanatate si lui Aidan!

Pyc, nu cred in teoria asta univoca, fetita mea, de cand am venit cu ea de la maternitate, nu a dormit nici cinci minute singura; dormeam noptile (si ziua) cu ea in brate pentru ca altfel se trezea. Si nu mi-a placut deloc, dar nu am gasit leac la asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

axis bine ai reaparut pe la noi
poate scrii mai desssssssss

am citit iar cateva capitole de la odisee
imi place la nebunie
sa imi amintesc perioada de anul trecut

plec la somnic
va pupi
mai ales pe OCHILAAAAAA

SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe putere sa o ingrijeasca
DOAMNE AJUTA!
DONEAZA 2 EURO LA SMS 879 PANA LA SFARSITUL ANULUI PENTRU ALINA DONESCU
povestea ei la www.alinadonescuumanitar.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Selene, bineinteles ca nu a zis dr asta din emisiune sa nu ne dragalim copiii! Ci era vorba sa ii lasam sa creasca, sa le incurajam momentele de independenta.......gen sa securizam casa astfel incat copilul sa poata explora in voie, sa folosim cunoscutul "nu e voie" sau "nu" pentru chestiile cu adevarat interzise, care reprezinta un pericol iminent....si nu pentru a interzice accesul la bibelourile de pe masa (care nu au ce cauta la indemana copilului). Cand merg intr-o alta camera sa nu fugim dupa ei imediat, sa fim in zona, aproape, oricand sa putem interveni.......dar sa-i respectam dorinta de a explora singur. daca copilul iese din camera unde suntem noi e pentru ca vrea el, nu pt ca il alungam noi din camera ca sa nu fie dependent de noi:)

Ceva de genul asta, nicintr-un caz sa nu ii pupam, jucam cu ei ..... sau sa-i lasam singuri in fata ferestrei deschise doar ca sa le testam independenta.......

Si era vorba de bebei maricei, de 6 luni impinite, varsta la care ar trebui stabilit clar programul de masa-somn..........majoritatea insa fiind copilasi de un an, cu parinti epuizati de trezirile repetate.

Eu cred in teoria asta, desi nu-mi place faptul ca mama e culpabilizata pt orice.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

Pyc,in mare parte iti dau dreptate.
IrinaC,ce frumosi sunteti


Ana in concurs!

Mergi la inceput