Parapolitic
Raspunsuri - Pagina 25
Llaura spune:
Daca nu poti sa i-o explici si lu' mamaie, atunci e o problema care nu exista
Si care Feynman, tot ala care credea ca toti mint cand spun ca inteleg mecanica cuantica? (personal stiu de ce am avut mereu note bune la cuantica in scoala, am avut profi super misto, v-as putea povesti despre ei dar vad ca nu va plac savantii...lasati-i si pe ei (savantii) sa aiba o secunda de glorie pe DC, toti mareanii si toate udrele n-au avut nici o problema sa faca cariera
Sabina spune:
de obicei oameni mari, ( mareti), indiferent din ce domeniu vin, sunt si modesti. Iar talentul de a explica macar esenta fenomenului oricui are dorinta sa priceapa e intr-adevar si mai rar, dar cred eu ca necesar.
profa mea de pian din facultate spunea cand nu reuseam sa dibuiesc ceva: nu-s profesoara buna, ca nu reusesc sa te fac sa iti iasa mai repede:)
Revin cu cealalta problematica.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
beren spune:
Feynman era un om maret dar si mare (inalt) :)) si cu muuulte pacate: gambler, womanizer, anarchist. Poate ii iertam aroganta, nu era defectul lui cel mai mare. Un singur om din viata lui Feynman a fost mai maret, mai inalt decat el dar si modest: Hans Bethe. Dar vezi cum se intampla, Bethe l-a fugarit pe Feynman de la Cornell pentru un motiv rusinos, pe care nu-l spun nici sub tortura . Life's complicated.
Llaura spune:
Beren cu cine barfesti tu daca nu cu noi :p
Edit: mi-am amintit, am fost asta-vara la un talk dat de un fost student al lui Feynman care tocmai castigase un mare premiu de teaching in Ca. Talk-ul a fost practic despre viata de copil din jurul Montrealului, primul sa mearga la scoala din familia lui, si despre Feynman cam 90% . Si zice nenea asta: cum eram eu fericit ca am terminat si ce tare sunt, Feynman ii spune nu stiu de ce esti asa fericit, lasa-ma sa-ti amintesc ca nu ai job si cu fizica teoretica ai sanse cel mult la unul prost platit
beren spune:
Laura, faina povestea. Goldstein are multe povesti despre Feynman in cartile lui, the guy was something. Povestea intre Feynman si Bethe incepuse de fapt de la proiectul Manhattan si se pare ca la mijloc a fost ceva usual la Oxford (anecdota despre profesorii oxfordieni si piatetele englezesti, care sunt gen Piccadilly Circle sau Trafalgar Square: "how much do they like geometry? Well, they live in squares, work in circles, and sleep in triangles ...").
Revin in curand cu un post mai lung (si mai serios) despre timp, relativitate si organizare in fizica.
monixy spune:
beren , te rog , muta raspunsul tau impreuna cu intrebarea Sabinei intr-un nou topic la "Stiinta si cercetare " sub titlul "Timpul" (sau cum doresti) , ca as zice ca acolo este locul acestei discutii
Poate incearca cineva sa deschida tot in aceeasi sectiune , o discutie despre schimbari climatice si posibilitatile omului de control asupra lor ...
http://bazar-livresc.blogspot.com
lilanda spune:
Knock-knock, io-am intrat cu foarfeca aici si am separat discutiile despre muzica si timp. Le gasiti la forumul nou creat
In ceea ce priveste discutiile despre clima, am oarece retineri sa le mut si pe alea fiindca, pina la momentul asta, mi se par abordate mai mult politic decit stiintific :))Insa, daca doriti sa le continuati in alta parte, dati de stire si vin iar cu splitu'.
capcaunul spune:
Soarta tarii se decide acum!
Chiar in aceste momente incepe reuniunea de urgenta a CSAT!
Agenda fiind EXTREM de incarcata, reuniunea va dura 9 zile!
iileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul reuniunea de urgenta a CSAT! |
Cinci vrajitoare dezleaga blestemul flacarii violet abatut asupra Parlamentului Romaniei.
Tz-tz-tz.
Inteleg ca, daca n-a mers cu www.realitatea.net/emil-boc-si-a-cumparat-un-bici-de-la-targ-ca-sa-il-puna-pe-parlamentari_648741.html" target="_blank">biciul, au incercat sa puna putin violet pe Parlament?
Noroc cu doamnele susnumite, ca rezolva problema .
P.S. Cine le achita prestatia?
Llaura spune:
Eh, acu ce sa fac, le-am vazut va zic si voua:
www.telegraph.co.uk/earth/environment/climatechange/7157590/India-forms-new-climate-change-body.html" target="_blank">Indienii isi fac IPCC-u' lor, ca al vechi nu fu bun; sa-i scoata lui nenea Pachauri voodoo din cap.
Asta (si altele) dau apa la moara a diverse persoane cu de altfel mult umor, clima, celule stem, combustibili noi, nu scapa nimeni; cineva tot ii fericit, copiii care merg la science fair (aici).